Årslista

                                                  
Tidigare år: 2007   2008   2009


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jo, ja, det gjorde jag allt. Reste till lite nya ställen, provade och lagade mycket ny mat, började plugga psykologi (gymnasiet räknas inte, var ju knappt där).. Det finns nog mycket mer nytt som jag gjort eller upplevt i år, men jag minns inte just nu.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ja, det kan man väl säga. Gav som vanligt inga, så då höll jag ju det :P

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Jennie och Viktor fick Nayeli i Oktober, och Kristina fick en liten pojke på juldagen.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5. Vilka länder besökte du?
Sverige, Danmark, Tyskland, England, USA. Och Holland om man ska räkna mellanlandningar :)

6. Är det något du saknade år 2010 som du vill ha år 2011?

Om jag inte minns fel svarade jag förra året på den här frågan att jag saknat ett Panic! album. Jag saknar det än! ;) Men nu
vet jag att det verkligen kommer ett under 2011. Vill dock fortfarande ha det, haha.

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Det är inte så mycket datum jag kommer minnas, utan mer händelser som ofta var lite mer än just en dag. Mina resor, väntan på att Jennie och Kristina skulle sluta vara gravida, sommarens konserter...

8. Vad var din största framgång 2010?
Positiviteten jag fann över livet. Personlig utveckling och insikt överhuvudtaget.

9. Största misstaget?

Jag vill inte säga att saker och ting har varit misstag. Det är synd och gå runt och ångra saker och ting. Finns väl saker som jag kanske inte borde ha gjort eller sagt, men för det mesta har det lett till händelser som haft ett positivt utfall i slutändan.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Har varit sjuk ovanligt mycket. Tycker att det verkar vara en uppåtgående trend år efter år nu. Ogillar. Mycket förkylningar, en del feber och massa hosta. Men inget direkt allvarligt.

11. Bästa köpet?

Min dataskärm. Fattar inte hur vi kunde ha filmkväll innan, när vi satt framför min 9” skärm, hurm.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Förutom den tråkiga hyran och mat, troligen mammas biljett till Chicago.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Fanns mycket som gjort mig glad i år. Det är ofta det som ter sig väldigt trivialt för andra som gjort mig mycket glad. Ofta musik relaterat.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Oj. I år blir det verkligen svårt. Billionaire – Travie McCoy får nog platsa in här. Den var flitigt spelad i somras. Hela hans skiva för den delen. Det samma gäller Take a Vacation med The Young Veins. Annars har jag lyssnat mycket på Empires även i år. Strangers och Animal är välspelade.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare. Ser även här att det är en uppåtgående trend. Lite roligare dock :) Det kan ju även vara att jag har en ljusare syn på tillvaron än innan, inte just det att jag är gladare. Eller så kanske det är därför jag är gladare. Vem vet.

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Varit lite mer framåt ibland.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Tvivlat, och ibland tänkt. Tänka är inte alltid bra.

18. Hur tillbringade du julen?
Julafton firades hemma hos bror+familj, tillsammans med syrran+familj, och mamma och Lars. På juldagen våldgästade jag mamma och Lars, och spenderade mer eller mindre hela dagen där med att ligga i soffan och läsa :P.

19. Blev du kär i år?
Nej. Inte ens i närheten.

20. Hur många one night stands?
Noll.

21. Favoritprogram på TV?
Den här frågan var aldrig nått problem förr. Jag hade en serie jag älskade mest av allt, så var det bara. Nu är det lite mixat. Big Bang Theory, True Blood, Merlin, Sons of Anarchy... Jag kan fortsätta länge.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej.

23. Bästa boken du läste i år?

Har haft väldigt svårt att läsa böcker som är ”riktiga” det här året. Det har blivit väldigt mycket läsande på nätet, båda hela böcker och typ noveller, men med mitt minne så minns jag oftast inte heller titlar eller författare speciellt länge. En som jag verkligen gillade, och har läst om, är
How a resurrection really feels av Anna.. nått.. haha. Det är lite som en parodi på Harlequin böcker. Väldigt överdrivet, båda vad gällande karaktärer och handling, men väldigt roligt.

24. Största musikaliska upptäckten?
I år har jag mest lyssnat på band och artister jag redan innan vetat om. De har antingen släppt ny musik, eller så har jag helt enkelt inte kunnat släppa de som redan finns. Vet inte om Butch Walker ska räknas in som en upptäckt, för jag tror jag började lyssna på honom redan förra sommaren/hösten (?), men i år fångade han verkligen mitt hjärta. Om man sen ska räkna nya band så får väl The Damned Things placera sig i topp. Jag är helt såld på deras debut skiva. Tycker även att The Black Keys behöver nämnas.

25. Något du önskade dig och fick?

Tror att jag önskade mig en ny kamera, vilket jag fick. Eller ja, fick och fick. Samma gäller en ny säng. Den fick jag ju till hälften iaf :) Även en solig sommar fick jag.

26. Något du önskade dig men inte fick?

Som tidigare nämnt, Panic!'s nya album som inte kommit ut än, Patrick Stump's album som även det skulle ha kommit ut under hösten. Känner att mina önskningar är väldigt musikorienterade, hurm :P

27. Årets bästa film?
Jag vet helt ärligt inte vad jag ska välja. Jag hinner glömma av ganska fort vad jag sett, även om jag tycker att filmen är jätte bra. Har ingen aning om vad jag såg i våras, knappt i somras heller. Minns ett par från i höst, men ingen som jag tycker kan platsa in som årets bästa egentligen.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Det är nu bloggen är bra! Fick gå tillbaka och kika efter. Jag var i skolan, hade föreläsningar och Ronnie sjöng högt för mig i c-huset, vilket jag tyckte var mindre roligt. På kvällen firade jag med vänner hemma hos mig. Blev tårta och kvällspromenad. Dagen efter hade jag kalas för familjen. Årets födelsedag var nog en av de bästa tror jag.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Se ovan önskningar som inte uppfylldes ^^. Även en Empires konsert hade faktiskt gjort sommaren komplett.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Alldaglig låter så tråkigt, men det är väl lite så min stil är. Sommaren var fylld med klänningar iaf, något jag försöker hålla kvar vid, även nu när det är svinkallt ute.

31. Vad fick dig att må bra?

Vännerna, familjen, och musiken.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Det här må komma som en chock, men i år har det inte varit Pete Wentz ^^. Visst, Pete har fått sin del av min uppmärksamhet, och även en hel del andra snyggingar, men mest har jag nog ändå suktat efter Spencer Smith. Och googla inte efter bilder på egen hand, för det är bara vissa tidsperioder han ser bra ut. Som typ nu för tiden ser han mer eller mindre bäst ut, men han har haft sina stunder innan med. Istället kan ni klicka här, och få se fina bilder på honom från lite olika tidpunkter. De i mitten är nyast. :D

33. Vem saknade du?
Jag saknar olika människor vid olika tidpunkter. Saknar dom i Boston lite titt som tätt. Mer när Jess postar nya bilder på facebook. Saknade Helen och pojkarna något fruktansvärt i höst, innan man åter igen fick vant in sig på att inte ses varje dag. Ibland kan jag sakna tjejerna från skolan sjukt mycket, trots att vi sågs dagen innan. Så jag har nog saknat de flesta någon gång under året.

34. De bästa nya människorna du träffade?
Trots att jag träffat mycket nytt folk i år, är det inte direkt någon jag skapat någon djupare eller bestående relation med. Istället har jag fördjupat mina relationer till många av mina vänner, som till viss del gjorde att de blev nya människor. Det är lika viktigt, och gjorde kanske det hela till de bästa människorna jag träffade i år. Kanske blev lite väl filosofiskt, men jag har ju en tendens att dra mig ditåt numera.

a white washed and frozen skySo stay with me here, nose to nose
cold enough to see as our breath
slowly escapes and exchanges

Friend appreciation post


Bojana tyckte att hon behövde ett inlägg om hur awesome hon är för att hon står ut med mig och mitt tjöt upprepade gånger i veckan. Jag tycker det skulle vara lite orättvist mot alla mina andra underbara vänner. Så jag gör en gemensam för alla istället. För helt ärligt, jag kan vara sjukt jobbig ibland ;)

När min hjärna riktat in sig på ett spår är det svårt att fokusera på något annat, och jag vill gärna dela med mig om det fantastiska jag hittat/gillar, och ha utförliga diskussioner. Jag bortser ofta från att ingen annan bryr sig! Ofta är det dock Bojana och Irsa som får ta största delen av mitt flail, så de kan väl få lite extra tacksamhet för det. Och en påminnelse, skäll på mig lite så slutar jag. För det mesta ;) Irsa kan väl dock intyga att enbart ignorera mig fungerar inte.

Sen kan man väl kanske bli lite seriös över det här med vänskap. Att minnas tillbaka till typ låg- och mellanstadiet då man bara hade en bästa vän (Jennie), och den vännen var oftast den enda man verkligen behövde. Det var lite samma grej under högstadiet, även om det då var mer utbytligt vem som var den här bästa vännen. Min ändrade sig dock inte då heller. Nu tycker jag mer att man har vänner som fyller olika funktioner. Som kompletterar olika delar av ens personlighet. Att man får ut olika saker av olika relationer. De kan vara lika viktiga, och man kan vara lika nära alla, så som man var den där bästa vännen i mellanstadiet. Man kan inte längre säga att man har en bästa vän. Så är det för mig i alla fall.

Som sagt, hela grejen med det här var ju att visa uppskattning för mina fina vänner. Utan er vore livet bra tråkigt, och jag skulle troligen bli helt galen om jag inte hade er. Och jag uppskattar verkligen att ni står ut med mig, även om jag inte alltid visar eller säger det. Luuuuurv you ;)

JulaftonVet att jag hade en tanke med det här inlägget. Den är dock långt borta nu, haha.

Idag är det jul. Så som alla tjötat om denna dagen överallt. Ska bli gott att slippa det faktiskt. Men jag ska låta er slippa mina personliga åsikter och analyser om jul och firande och massa sånt. I år blev det julfirande hemma hos bror ute i skogen. God mat, det lilla jag äter av julmaten, och sen god efterrätt. Åkte hem runt 5 tiden med mamma och Lars.

Har sen betalat räkningarna efter jag kom hem. Lika bra att få det gjort, så man inte glömmer och vet hur mycket man har resten av månaden att röra sig med. Hittade även min julklapp till mig själv i brevlådan. Kanske skulle kollat den igår, med tanke på att grejerna var typ frusna. Känns inte som att ansiktsgele och kräm borde vara isiga. Speciellt inte när de kostar vad de gjorde. Nu fan får dom funka till min idiot-hy med.

Kvällen avslutas nog med en serie eller två. Ska även publicera ett par inlägg som jag skrev under blogg-pausen. Ni får leta längre ner för dom om ni vill läsa. Imorgon kanske jag tar mig en tur ner till mamma för en fika med henne och Lars. Kanske kan få till en filmkväll med Irsa också? ;)

just another reason i couldn't forget you

Snubblade in på All Time Low i spellistan i iTunes. Sena kväll från förra vintern kommer upp i minnet. Även tidiga morgonar på bussen till Dingle och praktiken. De var del i räddningen från förra höstens panik och ångest. Underskattade på många plan, vilket är synd. Första inlägget från i år var dessutom videon till "Weightless", med tanken på att det var min låt i år. "Maybe it's not my weekend, but it's gonna be my year." Och den har spelats flitigt, och vid det här laget är det väl mer en betingad reflex att jag mår bättre när jag hör den. Som att seratonin produceras redan vid första tonen ;)

Engångsföreteelse?

Vet inte än om gårdagens brytning från blogg-pausen kommer vara starten för en fortsättning eller inte. Det kändes bara så rätt att lägga upp just det inlägget. Och det var ju lite det jag var ute efter, att det skulle känns rätt igen. Eller kanske inte ens igen, utan snarare att det ska börja kännas rätt överhuvudtaget. Inlägget var i vilket fall viktigt för mig på sitt sätt. Ett steg mot framtiden kanske? Jag har i vilket fall inte slutat skriva, bara för att jag inte uppdaterat. Finns en hel hög med utkast. Några av dom kanske får se dagens ljus, men det finns några som aldrig kommer få det. Blir lite samma melodi för dom, det styrs av rätthetskänslan. Äkthetskänsla kanske man kan säga med. Den enda uppdateringen jag lovar är årslistan som kommer runt nyår. Den gör jag verkligen för min egen skull, även om den faller in med all annan meningslös skit jag skriver. Den är ett guilty pleasure, haha.


Reflektion

Ju mer distans jag får till Rollo May, och hans personlighetsteori, desto mer upptäcker jag glimtar av vad han kan ha haft rätt. Kanske är det inte så mycket att jag applicerar hans tankar till just personlighet utan mer attityder till saker och ting, som sedan påverkar våra handlingar. Och visserligen är ju det en del av personligheten också. Det finns chans att jag bara rör till det här nu med den meningen, men i alla fall.

Idag när jag satt i bussen och tittade ut, såg jag att i nästan alla fönster satt det adventsljusstakar eller stjärnor av olika slag. Fick mig att tänka på min egen stake som står här i fönstret, som jag egentligen inte vill sätta upp, som jag inte känner att den ger mig någonting, utan det står där för att det är tradition. Det är så det ska vara. Och då känner jag att jag fallit in i May's tankar om att man följer samhället värderingar istället för sina egna. Hur många ställer egentligen upp den där adventsljusstaken av egen fri vilja? De tror säkert att det är egen vilja. Det är ju trots allt oftast ingen som tvingar en att plocka upp den ur en gammal låda från vinden eller förrådet. Men där i bakhuvudet sitter tankarna om traditionen. Att det är trots allt december och advent, nu åker den fram. Och det klagas om att man måste städa, byta gardiner, pynta och ha sig innan advent. Vaddå måste? Det finns ingen som säger att man måste. Man väljer själv. Tänk vad mycket mindre adventsljusstakar det skulle finnas om folk verkligen tänkte efter lite, och värderade utefter sig själva. För egentligen är just denna ljuskällan en biprodukt av Advent, som är en kristen högtid (om jag inte minns helt fel), och i dagens Sverige är det en övervägande del av befolkningen som inte är troende. Men ändå så firar majoriteten den ändå. Vi behöver väl inte ens gå in på julen, för den har blivit så förvriden från sin ursprungsform i vilket fall, men man kan göra lite samma argument där.

Vad jag ville komma med det här var väl inte ett hat mot adventsljusstaken, även om det kanske kan verka så. Utan mer en reflektion över hur vi gör saker ibland, utan att tänka på varför och om de överhuvudtaget passar oss personligen. Det känns lite hemskt att behöva erkänna att May kanske hade rätt i vissa saker när han satt där och filosoferade, speciellt efter all skit jag slängde ur mig om honom under hemtenta-veckan. Det är väl mest att jag känner att jag är inne på det där med att försöka hitta mina värderingar i livet. Vad som ska få styra hur jag ska tycka och tänka, leva och vara, utan att låta andras tyckande och tänkande spela en övervägande roll. Och då råkade just de stackars ljusstakarna illa ut idag.

All the things that we are, but are not saying.

Att göra en ny design väckte fram nya känslor till att blogga igen. Men det är samma snurr som vanligt som rör sig i hjärnan. Vad jag gjort idag. Vad jag ska göra imorgon. Vad som händer resten av veckan. Och det är inte kul eller meningsfullt. Okej, ibland räcker det med det. Ibland vill jag bara få ur mig det med, och jag vet själv att jag gillar att läsa bloggar som är på det sättet. Nästan alla som jag läser regelbundet är personliga bloggar, som skriver om dagen och sånt. Men sen vill jag, personligen, skriva om annat ibland. Om de där tankarna som snurrat hela dagen lång i huvudet, som inte har någon annanstans att ta vägen än ut i världen i skriftlig form. Då kommer spärren. Ni vet vilken jag menar, jag har pratat om den förr. Den jag borde strunta i oftare än jag gör. Bara vräka igenom, krossa den, och låta fler ta del av den jag verkligen är. Kanske hade Rollo May (det aset) någonting rätt i att människor idag behöver mer mod för att hitta sina egna värderingar och kunna gå sin egen våg. Just nu är jag inte modig.
Spelas just nu: What about now - Daughtry (Var inte meningen, men den är passande på sitt sätt)

Rösten är lagd, 3 månader i förväg.

2011, året då jag inte ens behöver höra bidragen i Melodifestivalen ;)

Jag är redan klar. Har redan lagt min röst, som jag till och med kommer lägga under kvalet för en gång skull. Anders Fernette är det enda valet, oavsett hur låten är. Efter att ha väntat i 8 år på att han ska få vara med så är väntan över. Då kan man inget annat än att rösta på honom. Så är det bara. Sen att låten med största säkerlighet kommer vara bra, är ett plus, och jag vet ju redan att han låter underbart. Så nära och kära (och även ni andra), bäst för er att även ni röstar rätt nästa år ;)

4 December 2010

Det är härligt utan press.
Att skriva menar jag, för annars så har jag press. I torsdag kväll kände jag mig grymt skyldig över att inte ha skrivit någonting, mer eller mindre, på hela dagen. Detta trots att jag resten av veckan skrivit varje dag, kommit så mycket längre än vad jag annars brukar komma så långt innan det ska vara klart. Så isället för att fokusera på det positiva i vad jag gjort, så blev det den där lilla dumma grejen av att inte nå dagsmålet den dagen. Som ändå inte gjorde att jag kom långt efter, eller att jag kommer ha problem att bli klar i tid. Men när jag väl insett detta så ändrade jag mig, och nu ser jag det bra i det hela. Hur långt jag kommit personligen med det här med att plugga. och det är ju inte enbart innan den här hemtentan, utan det har varit så hela terminen. Hela hösten har varit väldigt bra för mig. Inte på ett skrytsamt sätt alls, men det har bara kännts så rätt och jag har utvecklats mycket på personliga plan, och har varit på en ganska jämn humörnivå. Vilket inte hör till det vanliga under hösten/vintern. Det finns alltid saker som kan göra livet bättre, men just nu, känns det bra. Kan ju ändras från dag till dag, man har ju trots allt dagar då allt känns fruktansvärt, men ju nu är det harmoniskt.

Butch <3

Började dagen med någon helt annan musik, minns inte vad det var, men det måste ju ha varit innan Bu i bokstavsordning iaf. Sen kom Butch Walker på, och jag blev kär. Igen. Det händer mer eller mindre varje gång jag lyssnar på honom. Han fångar och berör. Ibland är det en textrad som nuddar hjärtat lite extra. Som ett lätt vingslag från en fjäril i hjärtat. På det finaste, och mjukaste sätt, och jag bara smälter. Ibland är det en melodi som klingar genom 3 minuter och får mig att tappa andan. Butch är underbar i sin musik. En dag vill jag se honom live, även om det troligen kommer sluta med att jag står där och med tårar rinnande ner för kinderna, för att musiken bara träffar så rätt.
RSS 2.0