We can turn our backs on the past and start over

Åkte iväg till mamma imorse strax efter 10, på egen inbjudan. Ringde när jag redan var i Edet, för att vara lite snäll och förvarna. Inte mycket till förvarning kanske men det var tanken bakom det hela. Sen försvann hela dagen ganska fort. Jag kanske inte var världens bästa sällskap, satt och läste mestadels men sällskap fick vi båda i vilket fall.

Har inte hunnit med så mycket än sen jag kom hem, lagat lite mat och läst bloggar. Väntar på att American Idol ska ladda klart sig så jag kan titta på det ikväll. Kanske även fixar mig en bakgrund till datorn, har inte hunnit göra det än. Känns helt fel att ha en standard bakgrund. Inte alls jag. Innan jag lägger mig ska jag även börja på 'Breaking Dawn', sista boken. Lär väll vara färdig med den imorgon kväll.

Don't push me too hard, you never know when I'll fall

Jag har blivit utmanad av: Maria


Reglerna kring denna utmaning är:
Svara på dessa 6 frågor.
Skriv ett meddelande i de bloggar du har utmanat,
där det står att de är utmanade.


Favoritstad:
I Sverige: Göteborg, fast jag har ingen direkt favorit.
Utomlands: Chicago, USA


Favoritdrink:
Med alkohol: Bacardi Razz med sprite
Utan alkohol: Cola light

Det galnaste du gjort:
Jag har nog gjort för mycket galet för att verkligen komma på något som är galnare än något annat.

Inom 10 år:
Har jag utökat min familj lite :)


Favoritplagg:
Mysbyxor.


Sjukaste drömmen:
Jag drömmer mer eller mindre sjuka drömmar jämnt.
Ex: Förra veckan satt jag fast i en liten eka, mitt i någon sjö,  tillsammans med Gape Saporta och Obama. Vi lekte 'Ett skepp kommer lastat'. Gabe vann.
Sjukt nog?


Jag utmanar:

Jennie
Emmy
Carina

Josef
Kristina

I'm back!

Har äntligen fått ordning på datan!


+ att jag kan ägna mig åt min överdrivan internet/data konsumption :P


- att allt jag hade på datan är borta.


Är på god väg att få tillbaka mitt musik bibliotek i alla fall. Det är prioritet 1.

Har även fått tag i ca 10-15 låtar med FOB som jag aldrig hört innan, det är underbart!

En del som är live, med kommentarer, så jag kommer från och med nu alltid lyssna på Sugar, we're going down med andra öron, hurm.

Nu ska jag gå och ta itu med utmaningen som jag fick av Maria igår.

Still gone

Illa när man måste gå till skolan för att kunna använda en dator. Eller värre är väll att jag inte kan hålla mig en dag, hurm.

Funkar inte ens att formatera datan, viruset har stängt av den funktionen eller nått. Jätte kul det här. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, känner ju ingen som är så haj på sånt här. Sen tror jag inte att det ingår i basförsäkringen eller vad det nu är från när jag köpte datorn att fixa virus och sån skit. Blir väll till att läman in den någonstans och betala dyrt för det. Vart amn nu ska göra det. För det borde väll gå att fixa den på nått sätt, det tycker jag iaf. Men vi får se. Hemskt är det iaf att vara utan dator hemma. Trodde jag inte skulle behöva vara det igen. Tur att det inte är så många serier som går den här veckan, haha..

Ska strax bege mig hemåt igen, städa lite och sen kommer Issa. Måste komma på nått att laga i miat väg till oss. Svårt när det ska vara vegetariskt. Men nått ska jag väll lyckas få ihop, har ju gjort det förr.

Dead to the world

Hurm, min dator är numera totalt död till allt som heter internet kontakt. Sitter hos syrran och förser mina behov av både data och bebis ;)

Det enda som finns kvar att göra med min dator är troligen att formatera den. Något jag drar mig för, för jag har alldeles för mycket saker på den som inte vill ta bort. Bland annat min musik kollektion. Sen så vet jag inte själva windows försvinner om jag gör det och då är min dator verkligen död. Har ju ingen cd enhet så jag vet inte hur man får in programmet igen. Så teknisk är jag inte. Får se vad som händer.

Annars idag så blir det lite mer gosande med Alwa och sen tillbaka hem. Är även väldigt inne i böckerna jag lånat av Issa. Betydligt roligare med bok nummer 2, när man inte vet vad som ska hända. Nog för att jag räknade ut en del saker bra mycket tidigare än vad som troligen var meningen. Kul i vilket fall att ha nått i bokform som man verkligen kan sluka och försvinna bort i.

All the world is waiting for the sun

Seg idag. Som om hjärnan inte riktigt hänger med. Var i skolan i förmiddags. Är fortarande totalt lost i grammatiken. Fattar inte mer för att man går på lektionen, är snarare tvärtom. Fonetiken fastnar däremot. Eller ja, den är väll inte fast helt än men det känns logiskt af, och inte alls rörigt.

Mindre bra är väll att Niklas överfört virus till min dator, genom msn. Så till de som jag har på min lista, om ni får länkar från mig, öppna de inte! Jag har till och med raderat msn från min dator så det är inte jag som skickar om ni får några nu. Men ja min dator uppför sig väl lite roligt just för tillfället men jag tror inte att det är någon större fara med den. Virusprogrammet säger att den tagit bort allt men jag vet inte. Märker väll till slut om den har allvarliga problem.
 
Imorgon ringer klockan strax innan 6. Jag ska iväg till min praktikplats för en dag av praktik. Är just nu inte speciellt sugen på det, mest på grund av tiden jag behöver gå upp. Vet att jag kommer vara ett vrak. Men det ska samtidigt bli kul att se hur det har gått för vissa elever sen jag var där sist. Så ikväll ska jag verkligen försöka att lägga mig i tid.

Sunday Night Music

Fall for anything - The Script


Veckans låt är från det irländska bandet The Script. Vet inte riktigt hur jag hittade dem men det var väldigt svårt att välja en låt från deras skiva, eftersom jag tycker att alla är jättebra och fina, fast på olika sätt. Den här låten, Fall for anything får mig att "get nostalgic for disaster", så att säga. Men samtidigt gör den mig hoppfull. (Och ja, jag vet att det troligen inte heter så på svenska). Ltie svårt att förklara men ja, det rä så jag känner det. Ni kan även lyssna på I'm Yours med dem. Den är fantstiskt fin, min favorit och första låten jag hörde med dem. men jag tyckte inte jag behövde lägga upp två 'smöriga' låtar efter varandra.


Vad tycker ni?

You've been lost and then found out


Jag och Emmy i fredagsÄr riktigt stolt över att jag idag inte ens satte på datorn förrän strax efter 17 och då endast för musikens skull. Är nog det längsta jag klarat när jag bara gått hemma. Visserligen vaknade jag vid 11, så det var ett par timmar där som gick bort. Har istället roat mig med att städa. en verkligen storstädning blev det till och med. Fick även diskat, det var välbehövligt eftersom jag inte hade några glas. Det var också enbart det all disk bestog av, så det var inte så att det var så mycket att diska egentligen. Jag ä bara så dum att jag glömmer bort att jag har ett glas sen innan och istället tar ett nytt. Det händer ca 2-3 gånger per dag. Tog även bort jul duken på köksbordet. Inte för att den var speciellt julig, men jag tyckte det var dags.

Har även börjat läsa Twilight. Issa hade med sig böckerna i torsdags och jag är mest glad över att de är på engelska, enklare så. Går fortare att läsa :P. Eftersom jag inte tyckte filmen var något speciellt tyckte jag att jag skulle ge böckerna en chans. Har kommit lite mer än halvvägs och visst är bocken bättre, men jag vet väll inte om den är så spektakulär som alla säger. Men sen så är det svårt att inte jämföra med filmen och att jag dessutom vet vad som ska hända. Bok nummer 2 kommer nog vara bättre.


Idag är det även söndag, det betyer en ny låt lite senare. Har ännu inte bestämmt vilken, finns så många jag vill dela med mig av :)

I'm trying to trick myself to fall asleep again

Hann med det mesta innan jag fick springa iväg till bussen igår. Sen bar det av till Issa i Göteborg och jag riktigt njöt av den långa bussresan. Jag vet att jag är konstig i det avseendet.. Hittade iaf till henne utan problem och sen på kvällen kom det lite av hennes kompisar dit. Massa tjöt och det speades både 'Jag har aldrig..' och 'Sanning och konsekvens'. Bara för att man kommit över 20-strecket, en del bra över det, så slutar aldrig dessa lekar att underhålla. Även Emmy kom förbi trots att hon hade ont i huvudet och var trött. Något som alltid är kul, då vi ses för sällan i det här landet :)

Idag blev det åter en lång bussresa för att ta mig hem, lika mysigt igen :P
Sen jag kom hem har jag inte gjort speciellt mycket. Såg LA ink tidigare och har precis sett klart på filmen 'The Fall'. Den tog tydligen över 3 år att filma. När man läser vad den ska handla om låter den verkligen helt knasig, men den var fantastiskt bra. För kan den summeras som en historia om hur två vitt skilda personer blir vänner genom sagornas värld och hjälper varandra på ett sätt som ingen av dem kunde trott. Eller nått ditåt. Skådespeleriet av den lilla tjejen är fantastiskt. Ett bra filmtips för er som känner för det.
 

How did it end up like this?

Idag har det verkligen varit fully upp hela dagen och det lugnar inte direkt ner sig än. Men idag njuter jag faktiskt av det!
Känns faktiskt underbart att faktiskt ha saker att göra, för en gångs skull. Inte bara sitta här inne och dega.

Fick inte klart allt ajg skrev imorse, utan har nu precis gjort klart min uppgift. Blev okej, inte 100% nöjd, men det är så det ska vara med den, eftersom vi ska förbättre den nästa vecka. Så det är okej. Hann inte heller med mascaran, lol. Inte för att det spelar någon större roll.

Har varit ett par timmar på Överby med Irsa. Var mest ute efter träningskläder, men fick bara tag i en sport-bh. Var ju så jäkla dum att jag slängde mina träningsskor innan jag åkte från Usa. Dels för att de inte fick plats och jag trodde mig inte behöva användning av dem. Men alla sånna skor är så dyra, så jag ska tvätta ett par jag använt ute ett par gånger istället. Hittade även en ljusrosa kofta på rean på Gina. Värsta kapet. Irsa köpte 2, haha. Inte rosa båda, men ja likadana.

Nu ska jag hoppa in i duschen, fixa till mig och sen springa iväg till bussen!

i can't stop thinking

Okej, 15 minuter att skriva min paragraf på. borsta tänderna. och ta på mig kläder. och skor. och kanske lite mascara för jag ser ut som en zombie.

Tror ni jag hinner?

Utmanad

Blev utmanad av Carina.


OM DIG

1. Hur mycket är klockan just nu? 20.21
2. Namn? Emma
3. Vart bor du? Trollhättan
4. Hur många barn vill du ha? 1. Fast det blir nog 2 för jag vill att nr 1 ska ha syskon :P
5. Vill du gifta dig? Ja.
6. Har du ätit sushi? Ja, tyvärr. Usch och blä!
7. Favoritglass? Choklad. Sen finns det en väldigt god hemmagjord kokos glass på en glassbar i Sharon, MA..
8. Hur många olika sorters flingor har du i köksskåpet? Inga. Har en påse musli visserligen.
9. Humör? Ganska bra. Det var en fin dag idag.


FYRA GREJOR

1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Nej
2. Har du en hund? Nej.
3. Sover du helst själv eller med någon? Beror på vem jag sover med.
4. Tror du på spöken? Nja, inte direkt.


SKULLE

1. Skulle du vilja vara längre? Nej, är nöjd med mina 163 cm.
2. Skulle du vilja väga mer? Nej!
3. Skulle du vilja ha sex nu? Nej
4. Skulle du vilja dricka dig full nu? Nej


KAN
1. Kan du röra på öronen? Nej, inte medvetet iaf.
2. Kan du slicka dig på näsan? Nej
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Ja
4. Kan dina föräldrar lita på dig? Ja
5. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Ja, men sen om jag verkligen vill är en helt annan sak.
6. Kan du va på en fest utan att dricka? Utan att dricka alkohol ja, men jag dricker gärna nått annat istället. typ cola.
7. Kan dina vänner lita på dig? Ja
8. Kan du tänka att pierca dig i naveln? Har redan en piercing där. Skulle aldrig göra om det igen. Aj aj.
9. Kan du suga? Ja, det är väll inbyggt biologiskt?
10. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Ja, men ibland krävs det en vilja av stål. Men jag är bra på att spara pengar.


HAR
1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? Hurm, ja.
2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? Inte vad jag minns.
3. Har du syskon? Ja, 3 stycken.
4. Har du någonsin haft sex med någon? Ja
5. Har dina föräldrar ljugit för dig? Ja.
6. Har du varit full den här månaden? Nej.
7. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? Nja, inte direkt. Men jag blir avbruten hela tiden så det tar lång tid.
8. Har du borstat tänderna den senaste timmen? Nej.
9. Har du pussat någon som är fyra år äldre? Ja
10.Har du haft sex med någon som är tre år äldre? Ja
11.Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? Nej
12.Har du blivit påkommen när du har haft sex? Nja, nej
13.Har du haft sex med mer än tre personer? Nej
14.Har du ljugit på någon fråga än då? Nej.

Whatever makes you sleep at night

Med frukosten nästan uppäten och jag har redan duschat så kan det bara betyda en sak. Skola.
Inte speciellt upplagd för det idag heller, även om jag vet att vi kommer få raster idag, Al brukar vara bra på att läsa av när vi verkligen inte pallar mer. Är mestadels seghet efter att precis ha vaknat som är det största problemet, är oftast ganska intressant när man väl kommit till skolan och vi har roliga diskussioner. Jag ser inte fram emot VFU:n när man måste gå upp vid 6 tiden igen, fy vad trött man är.

Nej, får nog gå och blåsa håret. Annars värker det i huvudet av kyla när man går ut sen.

As real as it seems, you're only in my dreams

Spenderade större delen av dagen i Edet, med mamma. Satt först ett par timmar på fiket med henne och hennes polare och sen gick vi hem. Jag fick snällt ställa mig och koppla ihop min gamla dator till henne, med starka aningar om att den inte skulle fungera. Men det gjorde den allt och jag hade mig mer än ett asgarv när jag satt och kollade igenom alla gamla bilder jag hade där.

Bilder på Tilde sen hon var bara några månader, de flesta tagna med min mobilkamera, Marcus och Nicke ca 2004, en hel del bilder på mig, hurm, jaa, det var kul att se, och sen bilder som ger bevis på mina gamla mindre lagliga bravader ;) haha. Jag var åtminstode inte ensam på upptåget. Sen fanns det lite blandat, mycket från sommaren 2005 och från när vi tog kort till projektarbetet. Sånt jag inte trodde jag hade längre.


Mamma bjöd på mat och efter det begav jag mig hemåt igen. Bussresan gick enligt mig alldeles för fort, gillar verkligen att åka buss. Visst att det tar längre tid än bil och allt sånt där men det är avslappnande. Väl hemma har jag inte gjort allt för mycket. Sett på 90210 och bytt glödlampor. Borde nog städa lite egentligen, för Issa kommer hit imorgon och nog för att det inte är speciellt stökigt, så gillar jag att ha ordning hemma när jag får besök. Annars så ska det bli jättemys att träffa Issa igen. Saknar våra veckor i somras när vi flummade runt mest hela tiden :)

If you're really blessed, you get to believe

Har väll lyckats ganska bra med att vara ifrån datorn. Bättre än tidigare dagar i vilket fall. Och än så länge har jag inte en sprängande huvudvärk, kanske en antydan men, ja det får va.

Har fyllt i nätansökan för att få åka till Usa. Den där nya grejen man måste göra från 12 Januari. Är inte mer än att fylla i sitt namn, födelsedata och passnummer, typ. Blev godkänd direkt och behöver inte fylla i den igen förrän 2011. Känns bra inför sommaren, en grej mindre att tänka på och oroa sig för att man inte ska få godkänd.

I'm just a science project

Har gjort ett tappert försök till att inte sitta vdi datorn hela dagen idag. Har fått huvudvärk varenda kväll ganska länge nu och det har säkert med hur mycket tid jag faktiskt sitter och tittar på skärmen. Inte så mycket när jag ser på flm eller serier utan mer när jag läser. Så jag tänkte hålla mig borta så mycket som möjligt idag, bara få in några timmar ikväll.

Men helt ärligt så finns det inte mycket att göra hos mig, utan att hamna här. Har städat, diskat, kollat på gamla kort, målat om ett par ramar, läst, skrivit grejer till skolan... Och nu ja, nu kommer ajg inte på nått annat att göra än att hamna är. Suck, jag suger verkligen.

Ska inte sitta här tills jag går och lägger mig iaf. Ska strax äta och sen blir det en promenad. Visserligen kan jag inte annat än hamna här lite senare, är trots allt One Tree Hill idag. Och Gossip Girl. Och alla andra serie som går på måndagar i Usa :)

It's starts eyes closed

Läste igenom föregående inlägg och märkte hur osammanhängade det var. Jag var bara väldigt trött när jag skrev det, hoppas ni kan ha överseende med det. Om ni ens orkade läsa längre än 3 rader, vill säga. Tanken är i alla fall att jag en gång i veckan kommer lägga upp en ny låt.

Idag har jag annars varit allmänt off. Trött som attan men det är helt och hållet mitt eget fel eftersom jag släckte alldeles för sent igår. Täcket drogs över huvudet igen när klockan ringde och jag funderade på att stanna hemma från skolan. Visste dock att om jag gjorde det fanns det ingen chans till att någonsin klara grammatiken. Inte för att genomgången gav allt för mycket klarhet, utan det blev ganska mycket och lite lätt rörigt. Finns så himla mycket skit runt grammatik, det är inte klokt. Fick även läsa lite högt i slutet, så han kunde kolla uttal. Något som självklart gick bra för min del, är tur att det är nått jag är bra på i alla fall. Enligt mamma är jag en liten tjötröv, så prata kan jag allt ;)


Ska skriva det vi har tills på fredag nu, har inte kommit igång innan. Är verkligen samma gamla vanliga vanor, med att inte starta med en gång. Ska bara välja person att skriva om så ska det nog gå fort. Har en i tankarna och troligen blir det den, för det är enkelt.

And I want it so bad. I'd shoot the sunshine into my veins

Tänkte göra en grej jag tänkt på ett tag. Nämligen att lägga ut "rekommendationer" på låtar och band jag gillar. Vill egentligen inte säga att jag rekommenderar utan mer pekar ut musik och om någon sen hittar ett band eller en låt som de älskar är jag bara glad om jag kan ha hjälpt till att få upp ögonen för dem. Och med tanke på att jag mer eller mindre lever på musik och hittar ny hela tiden och gärna delar med mig, tyckte jag det här var en bra ide. Jag tänkte även säga varför jag gillar just den låten.

Kanske blev lite rörigt, men ja, det var tanken i alla fall. Det var därför jag ville veta hur man bara fick upp ljudklipp men eftersom ingen visste så får det bli youtube-klipp. Och jag gjorde en egen video, som bara skulle fokusera på musiken, men youtube ville inte godta den. Vet inte varför, men men..

So here goes..Första låten är "After the last Midtown show" med The Academy Is...
Det här är den bästa versionen jag kan hitta av den på youtube, finns ingen video med skivversionen tydligen.  Låten är i från deras senaste skiva Fast times at Barrington High och är just nu min favorit på hela skivan. Får nog ta det här på engelska om det ska bli rätt, haha.

This song makes my heart burst with all the feelings on earth, basically. This acoustic version doesn't give it justice even though Williams voice in the beginning of the clip makes the hairs stand up the recorded version is just better. The way it's not embellished with too much makes the way William sings stand out so much more. And when the music 'grows' or how you explain it, becomes more intense might be a better way to say, the whole song just become so much more. When I listen to it that's the way my heart behaves. It grows during the song just to explode in my chest at the bridge. Every time. And that's why I love it.


Nu vill jag höra vad ni tyckte om den? Ni behöver absolut inte ha samma åsikt som mig, jag är bara nyfiken..Sunday, today

Har inte kommit speciellt långt än, utan sitter fortfarande i pyjamas med skålen sen frukost bredvid mig. Är den gamla vanliga visan med att jag fastnade framför datan utan att verkligen göra någonting vettigt. Började dagen med att gråta mig igenom Private Practice.


Ska bege mig in i duschen nu och sen cykla till Ica..

You've already seen me in pieces

Upptäckte även att slutet på inlägget innan förra ite finns med. Vet inte varför det har försvunnit eller inte syns när man läser bloggen. Stog i alla fall om det verkligen inte var någon som visste hur man fick in ljudklipp. Men det verkar verkligen som om ingen vet.

Halva helgen har redan gått, och fort med. Kom hem runt 16 tiden efter att ha varit hos syrran sen igår. Idag var det kalas för Tilde som fyllde 4 år igår. Hon var verkligen inne i att få paket och verkade tyck om allt hon fick. Jag köpte som sagt lite kläder till henne förra helgen, så hon fick välja själv. Sen fick hon även ett halsband som Carina gjort. Hon gillade det jätte mycket och hade på sig det idag. Alla blev dessutom imponerade och kan hända att Carina får fler kunder i famtiden :)

Eftermiddagen har jag mest tagit det lugnt under. Fick ett ryck runt halv 8 tiden och städade badrummet. Verkligen städade också, tömde golvbrunnen och allt. Det var verkligen på tiden, kan jag lova. Visst att jag gjort det en gång innan sen jag flyttade in men med tanke på hur mycket hår jag fäller bör jag göra det oftare. Har tyckt att det aldrig luktar riktigt fräsht där inne, trots skurande av både väggar och golv och nu förstår jag ju varför. Men nu är det verkligen rent därinne, och luktar citron!


Försöker även komma i kapp med veckans serier, är något efter. Tycker dock att det är rätt skönt, för det är sällan jag inte har nått att se på längre. Bäst i kväll har varit veckans avsnitt av LA ink. Kliar alltid lite extra i huden efter att ha sett det och ikväll var inget annorlunda. Avslutar kvällen med att lyssna på lite ny musik.

Error

Upptäckte när jag var hemma hos syrran och kollade på min blogg så var det inte samma textstil på rubrikerna som jag ser och hade valt. Antagligen för att alla datorer inte har den fonten. Det var meningen att det skulle vara samma som i headern och här hos mig sågt det prima ut men tydligen inte hos alla andra. Så nu får det vara den här tills jag hittat någon bättre som de flesta kan se i alla fall..

And it all comes crashing down

Lektionen idag drog ut på tiden, men vi blev varnade och fick gå 11 om vi ville. Jag såg ingen ide med det eftersom det kan vara viktiga saker som tas upp och man fick inte reda på uppgiften förrän sist. Lektionen i sig var riktigt bra, den gav en hel del i den uppgiften vi har tills nästa vecka. Jag hade visserligen redan läst igenom kapitlet i boken och gjort övningarna som hörde till redan imorse vid frukosten. Så jag visste redan svaret på de vi gjorde. Det bästa är verkligen att det är engelska hela tiden. Är så skönt att slippa tänka, att bara kunna säga det första som kommer upp i hjärnan utan att behöva översätta det och se om man verkligen kan säga på det sättet.


Ska bege mig mot Edet om ca 40 minuter och har ännu inte packat. Inte för att jag behöver så mycket med mig men lite är det ju att få ihop. Har försökt få i mig lite lunch nu innan också men det var inte så gott. Jag rekommenderar

Touches like a summer breezeLite mer produktiv dag än igår. Något som visserligen inte är speciellt svårt med tanke på hur lite jag gjorde igår. Sitter just nu och renskriver mina anteckningar från i måndags. Var sen som vanligt och fick aldrig med mig något block och fick skriva på lösblad, och om jag inte får in dom i ett vanligt block kommer de bara försvinna. Och det vore ganska så onödigt, eftersom jag kommer glömma av vad ett substantiv faktiskt är mijoner gånger under den här kursen och i framtiden..

Jo, jag har faktiskt en fråga till er som läser. Är det någon som vet hur man får in bara ett ljudklipp på bloggen? Jag vet hur man får in en video, t e.x från YouTube men om man bara vill ha ljud, hur gör man då? Och jag menar inte bara i hela bloggen, utan bara i specifika inlägg..  

Expect the unexpected

Nästan så man hoppar glädjeskutt. Loggade precis in på min sida hos banken för att föra över 100 kr från sparkontot för att köpa lite mjölk senare idag. När man ser ser att saldot inte stämmer överens med vad som förväntas, utan är ganska så mycket mer. Då blir man glad. Trodde inte man skulle få pengar förrän på måndag, så yei!

Och mitt sparkonto gillar mig mer på det här sättet, hehe..

Dear Interceptor

Resten av dagen hände det inte mer på än innan. Fick tvättat men det var även allt. Spenderade sen resten av tiden att titta på film. Såg bland annat 'The Haunting of Molly Hartley', en ganska så udda skräckfilm, om man ens kan sätta den kategorin på den. Var inte direkt skrämmande utan man undrade mest vad i hela friden var det som pågick. Okej tidsfördriv, inte mer. Bäst var väll att Chase Crawford inte så helt fel ut när han var med.

Försöka planera morgondagen, men väntar på och se om Issa skulle jobba eller inte. I sånna fall blir det nog en tur till Edet och hem till mamma på förmiddagen. Bättre än att sitta här hemma ytterligare en dag och försöka komma på nått att göra. Nu ska jag gå och lägga mig, blir att läsa ett par sidor innan jag släcker.

Way up gone, past the caution sing

Har än så länge inte gjort något av de som jag hade tänkt att göra idag. ingen städning har skett, ingen tvättning och inget pluggande. Ska visserligen gå och tvätta om 10 minuter, hade turen att de fanns en tid när jag var nere och kollade för en stund sen. Men städning lär nog få vänta tills imorgon. Kanske blir lite pluggande, har läst igenom anteckningarna från lektionen iaf, se om nått kan stanna i min sega hjärna.

Måste egentligen in till stan och köpa en grej också, men det är ytterligare en sån sak som jag inte känner mig motiverad nog till att göra. Speciellt inte när jag vet att jag ska in dit imorgon. så det lär nog inte hända. Har annars precis suttit och läst lite felhörda texter till FOB, mycker roande. Kan inte förstå att så många hör fel på 'This aint a scene..' det är en av de enklaste att höra vad som faktiskt sjungs. Kanske är därför det är extra kul att se vad andra sjunger för tokigheter.. Jag har ju även jag en del ord som inte stämmer överrens med orginalet, men inte i den låten.

Just det, tvättstugan.. dags att packa ihop sig.

You're a stranger I know well. And not at all.

Bortsett från nyheterna om PB så har dagen varit bra.
Började dagen med en tur till Överby med Anneli och Alwa, där vi var ute efter födelsedagspresent till Tilde. Eller ja, Anneli var, jag är redan färdig. Alwa sov sig igenom allt tittande i affärer och det var inte förrän vi skulle in på Maxi och handla mat. Då blev hon hungrig, något som gick snabbt att lösa.

Åkte hem och tittade på One Tree Hill, som bjöd på ett underbart avsnitt. Kommer nog bli ett all time favorite avsnitt, verkligen sköna känslor genom hela avsnittet. Satt annars mest och slöade, läste lite och hängde på datan. Runt kvart i 6 tiden begav jag mig in mot stan för att träffa Irsa. Det blev bio för vår del och vi såg Yesman. Den var helt okej, riktigt rolig på sina ställen. Var trevligt att gå på bio igen, var ganska så längesen nu, jag som brukade vara stamkund när jag bodde i Usa. Man kan väll säga att klassen på salongerna är som natt och dag i alla fall. Men sen så är ju den här i Thn ganska så liten och gammal också..

Min kväll ska avslutas med Gossip Girl.

It's a sad, sad situationDe hemska nyheterna om att Prison Break har lagts ner har precis nått mina öron.
Otroligt sorgligt tycker jag, de kunde gott och väl fått ut ytterligare en säsong. Men så är det väll när ekonomin krisar och det är väll trots allt bättre att sluta medan de är på topp. Trots detta så vill jag bara ha mer avsnitt redan nu och kommer verkligen sitta och njuta i fulla drag när de restrerande avsnitten sänds i vår. Och självklart dregla över Wentworth, även om han var snyggare i de 2 första säsongerna.
Jag kommer gråta när det sista avsnittet sänds, det spelar ingen roll vad det handlar om. Brukar ju bli så med serier som ligger mig varmt om hjärtat.

I wish I could wake up happy every morning

Bra dag idag. På flera nivåer.
Började bra med min efterlängtade diagnos, haha. Var bara ordförståelse, för att se vilken nivå man ligger i fråga om sitt ordförråd. 1 ord på engelska, 5 på svenska, och sen skulle man välja vilket man ansåg passade bäst som översättning. Var tyvärr så att en del ord visste jag, men det fanns ingen bra översättning eller så kunde jag inte förklara det på svenska, men på englska var det inga problem. Al, vår lärare sa att de kunde tillgodoräknas ändå, om vi sa det till honom och han ansåg det var rätt. Fick i vilket fall 81/100. Är visserligen bra men jag ville så klart fått bättre.

Sen hade vi första grammatik lektionen, på svenska visserligen, för att vi skulle lära oss begreppen så först. Bra för min del, eftersom jag inte har någon koll på vad ordklasserna eller formerna faktiskt betyder, även om jag kan namnen på de flesta. Så finns ju en del att jobba på och det blev ganska rörigt efter ett tag i min hjärna. Läraren vi ska ha i det är iaf väldigt bra och trevlig.

Idag fick vi även tillbaka våra tentor som vi gjorde i början av december och jag som var övertygad att jag skulle få göra om fick mig en glad överraskning när det visade sig att jag var godkänd! Det känns fantastiskt bra att fått godkänt i den krusen. Hade inte varit kul att behöva plugga in allt det där igen, efterom de gått ett tag sen man hade de föreläsningar. Hoppas på samma goda resultat i det som jag lämnade in i fredags.

Efter skolan gick jag och käkade med Sara och Irsa. Hittade typ en salladsbar, som verkligen var prisvärd och hade mycket god mat. Bra att veta att den finns. Sen gick vi runt lite i Oden innan Saras man hämtade oss och jag fick skjuts hem. Ikväll blir det Desperate Housewives och Private Practice, som jag ännu inte hunnit kolla på.

One more weekend - Do you feel alive?

Ytterligare en helg som jag inte spenderat hemma. Efter att ha fått iväg mitt arbete och filmen till respektive lärare i fredags begav jag mig hem till Jennie för lite tv-spelande tillsammans med henne, Viktor och Josef. En mycket lyckad kväll som andades sommar 2006, om man bortser från de två småskruttarna som sprang runt och busade. Gick efteråt hem till mamma för att sova.

På lördagen kom Anneli, Tilde och Alwa och hämtade mig. Åkte med dem hem coh det blev som alltid massa mys med Alwa. Bäst att göra henne van vid mig direkt, få över henne på rätt sida, haha ;)

Idag åkte jag och Tilde till Göteborg och Skandinavium för att gå på Diseny on Ice. Första gången för oss båda och det var jättekul! Fantasktiskt skridskoåkning och jag blev väldigt sugen på att gå på konståkning eller isdans. Prinsesstema var det och Tilde tyckte det var jättekul att se dem, även om hon inte visste vilka alla var. Vi satt verkligen perfekt, rad 13 och rätt framför det som skulle vara fram på 'scenen' eller vad man ska säga. Annat än rad 57 eller vad det var jag och Jennie satt på under Ladies Night.


Dagen blev ännu bättre när Tilde fick välja sin födelsedagspresent själv inne på HM. När vi betalat sa hon: Oh vad det är var roligt! Det tyckte Moster Emma med, alltid kul att köpa barnkläder. Dagen avslutades med en bussresa hem, något som Tilde också tycker är väldigt roligt. Hon blev hämtad av Niklas i Edet och jag åkte vidare hem.

I morgon börjar första Engelska kursen och det ska bjudas på diagnos. Jag längtar! :)

Mishka Moushka

Min lägenhet börjar mer likna en ångbastu. Tilde har stått i dushen en bra stund nu och ångan riktigt väller ut. Men hon blir ju både ren och underhållen, så det gör inte så mycket. Gårdagen spenderade vi med att kolla på Musse Piggs klubbhus. Blev värsta nostalgin för mig eftersom jag brukar se på det med Ben i våras. Visserligen kändes det väldigt konstigt att höra allt på svenska och en del ord blev bra roliga. Speciellt när det har översatt "chicken pox" till 'höns koppor', och inte vattkoppor, som det egentligen heter..

Nej nu ropar damen att hon är färdig! Frukost och sen tillbaka till Hellners...

Is it true, or is he writing fiction?

Förvånade mig själv med att bli klar med uppsatsen väldigt fort. Var verklgien inte mycket att göra på den när jag väl satte mig. Så nu har jag bara den digitala berättelsen, filmen att göra. Kommer nog ta en stund, behöver samla material, så att säga. Men det ska nog bli bra i slutet med, hoppas jag..

Annars så ringde Anneli med en önskan från Tilde om att få sova hos Moster Emma imorgon kväll. Gick inte eftersom jag har planer redan men jag tyckte hon kunde få komma ikväll istället. Stackarn hade suttit och gråtit vid köksbordet i morse för hon ville så gärna komma hit. Så jag ska åka dit och hämta henne lite senare, hon älskar ju även att åka buss så vi passar på att göra det med. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på för kul men nått lär det nog bli.

Nej, dags att gå tillbaka till filmen.

Nothing Gold Can Stay

Dagen har passerat förbi utan att jag hunnit blinka. Förmiddagen gick åt till att plugga det sista inför granskningsseminariet och att städa lite här hemma. Annars så gick det bra i skolan idag. Trodde att min uppsats verkligen skulle bli riven i små bitar och att det bara var att börja om från början men tydligen så fanns det mycket i den värt att spara. Visserligen finns det även en del att göra om med den, och jobba vidare på men det kändes ändå bra.

Så imorgon blir det till att fixa till uppsatsen och göra min digitala berättelse. Den sistnämnda kommer inte bli speciellt svår att göra. Har redan min idé och ska precis göra min storyboard för att få lite ordning på det hela. Musiken kommer naturligt och sen är berättarrösten mindre kul, men den går i värsta fall att göra om lite i audacity :P

3, 2, 1, We go live


Äntligen tillbaka.
Lovely!

In a world that glimmers

Ska strax bege mig mot Drottningtorget för att åka till Anneli. Det är ruskigt kallt ute, -11 står min termometer på och det är så mycket rimfrost att det ser ut som det snöat. Efter Anneli blir det ner till Edet för att sova hos mamma. Kanske öven blir en tur hem till Jennie ikväll, får se vad Jennie säger om den saken först. Imorgon blir det barnkalas för Lina och sen hem igen. Ingen data som fäljer med den här gången heller, så inga uppdateringar förrän imorgon kväll, eller onsdag morgon.

The sun burned out tonight

Inte en speciellt produktiv dag idag. Sov länge, vilket alltid är skönt och spenderade sedan ett par timmar av att vara härligt buzzed på koffein efter 3 stora glas med islatte. Mitt eget fel, vet ju hur det går när jag gör så. När jag sedan fick ont i huvudet och kände mig måttligt snurrig trodde jag det berodde på att effekten började avta. tills jag kom på att jag inte andats friskt luft på 48 timmar. Det räckte att gå ut med skräpet och sedan stå ute i 2 extra minuter och jag mådde prima igen.

Ändrade åter igen lite med designen. Kände mig inte nöjd och det var bara fel varje gång jag såg den men nu är det mycket bättre. Var färgerna som inte stämde och jag är glad över att jag varit smart nog att spara headern som ett projekt och inte bara en bild den här gången.

Har även sett klart på The Curious Case of Benjamin Button och den var, ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Den var bra och berörde i alla fall mig flera gången men ändå så kändes den lite förutsägbar. Den påminde mig mycket om The Notebook. Helt klart värd att se i vilket fall, även om Brad Pitt bara är snygg ca 10 minuter mot slutet, haha.


Imorgon blir det kanske fika med Jennie, får se om hon kommer hit och sen kanske en tur hem till Anneli. Är lockande men jag vet inte än. Ska börja dagen med att plugga lite inför onsdagen iaf, lika bra att komma igång.

Screen shopping

Tog mig en tur inne på forever21.com igår kväll och hittade en hel del fint. Att det ska vara så uselt att affären ligger i Usa bara. Sen att mycket av det man ser online ser ut som skit i verkligheten försöker jag låta bli att tänka på. Hoppas på att ett par slantar över i sommar så jag kan gå in och se vad man hittar. Finns mycket jag drömmer om att spendera mina pengar på där, haha. Får se hur det går. Här är i alla fall lite av det jag hittade igår.

Can you feel this?


Valde att se på ett par avsnitt av One Tree Hill, för att friska upp minnet inför säsongstarten på måndag. Gjorde mig på betydligt mycket bättre humör än nar jag satt och skrev och fick mig att åter igen förälska mig i serien. Undrar hur många gånger det är möjligt att göra det?

Inför resten av säsongen och nästkommande säsong, som jag hoppas det blir, tycker jag att Julian ska få stanna kvar i alla fall. Han smälter verkligen bra in med resten av gänget. Samma gäller Sam, och vad jag har sett utav några promos kommer det hända en hel del saker runt henne i de kommande avsnitten. Hoppas det slutar bra i slutändan. 2 dagar kvar!

Nice to meet you anyway

Har faktiskt skrivit klart mitt arbete men känner mig inte direkt nöjd. Tror inte jag kommer bli 100% nöjd idag i vilket fall, men ska kolla igenom det om ett par timmar, när jag fått 'nya' ögon på det som redan är skrivet. Känns bra att den slutgilgtiga produkten inte ska in förrän nästa fredag, och man kan få lite respons på onsdag. Nu är det bara min digitala berättelse kvar och jag tror mig ha en ide nu. men vi får se vad det blir.

Annars så händer inte mycket. Driver mest runt på nätet, som vanligt. Funderar på att börja på en ny short story eftersom jag är klar med den första men har ingen aning om vad den ska handla om. Eller så gör jag något enkelt som att kolla på film. Har The curious case of Benjamin Button på datan och efter att ha läst Pete Wentz blogg känns den lockande. om man sätter den på både bästa och sämsta listorna så är det nått som måste vara intressant emdd en åtminstonde.

Igår såg jag The Wackness, en film som verklgien levde upp till sitt namn. men den var faktiskt bra.

You only see what I let you see

Började dagen med litteraturseminarium i skolan. Något som var helt okej i sig, vi sitter ju mest och pratar om det vi läst, utan att någon sitter och har stenkoll på att man säger rätt saker. Det är betydligt bättre än att veta att allt man säger bedöms. När det var återsamling tjötade dock läraren på om allt mellan himmel och jord som inte hade med det att göra och höll även på ett par minuter efter vi skulle slutat.

Sprang typ ut från skolan för att hinna kika lite på Alwa men istället blev det beslutat att jag skulle fälja med hem till mamma istället. Så sagt och gjort, in i bilen och iväg till Edet. Blev en fika tillsammans med allihopa och jag fick gosa med Alwa. Hon är mysig även när hon gnäller lite. Inte som förr när man kvickt gav tillbaka bebisen till mamman så fort det var minsta lilla pip.

Sen åkte familjen Hellner hem och jag följde med mamma till affären. Vi åt middag och innan jag begav mig hemåt igen hann jag ringa till Helen och tjöta lite. Blev som det brukar prat om sommaren och jag bara toklängtar. Att det ska behöva vara 5 månader kvar, känns evighetslångt. Ikväll ska jag försöka hitta en film att se på och imorgon blir det plugg. Ska verkligen bli skönt när den här urtråkiga kursen är klar!

2009

Då var det som sagt 2009 och det lär dröja ett par månader innan jag är van att skriva en 9 istället för en 8. Det brukar ju ta ett tag att komma in i det. Nyårsfirandet tillbringades som sagt hemma hos Viktors pappa. Först med middag med delar av hans släkt och vänner. Efter 12 slaget trodde vi inte det skulle bli mer än så men helt plötsligt var Viktors pappas lägenhet full av människor och festen var igång. Kändes som förr när vi brukade festa loss där, fast med annat folk.

Jag tog det i alla fall lugnt, var mest trött. Satt i trappan och pratade med Jennie och Pernilla större delen av kvällen. Strax innan 4 gick jag och Jennie hem till henne för att sova men vi kom inte i säng förrän närmare 6. Vi var mindre pigga när Melanie beslutade sig för att vakna strax efter 9, något som förvånade mig eftersom hon somnade strax innan oss.

Så idag är jag helt död, men har till min förvåning inte tagit mig en tupplur under dagen. Har pluggat en del och är snart klar med det jag ska ha gjort tills i morgon. Om jag inte orkar att göra klart det idag får jag gå upp en halvtimme tidigare i morgon och fixa till det. Hjärnan fungerar nog bättre då än nu. Ska försöka göra klart det nu och sen titta lite på Jeff Dunham och få mig ett skratt eller två innan jag går och sover.
RSS 2.0