Årslista - 2012

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Gjorde många saker jag aldrig gjort innan. Besökte platser jag aldrig varit på, provade mat som jag aldrig ätit och även om jag tekniskt sätt hade gjort det innan (när jag var liten) så red jag på en häst i Colorado. Tränade väl ännu mer regelbundet än jag gjort innan.

 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ja, det gjorde jag. Gav bara ett och det var att jag skulle lära mig att äta fler grönsaker. Har provat på flertalet som jag antingen inte ätit förut eller som jag inte gillade. Numera äter jag utan problem svamp, sparris och brysselkål., för att nämna några.


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Dana och Thursday fick Escher i somras.  

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej. 

5. Vilka länder besökte du?
Sverige, England, Scottland och Usa (8 olika stater). Ser inte så mycket ut om man tänker på hur många gånger jag faktiskt var ute och reste i år.

6. Är det något du saknade år 2012 som du vill ha år 2013?
Harmoni är det första som kommer upp men det är ju inte så att jag saknade det under 2012; det fanns bara lite för lite av det. Året har varit mycket upp och ner så 2013 får gärna vara lite mer harmoniskt.

 

7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?

Oh, wow. Panic-turnén i januari/februari kommer alltid ha en speciell plats i hjärtat, på många olika sätt. Finns många dagar som jag inte kommer glömma; några för att de var så fina och andra för att det gjorde jävligt ont. Kommer minnas road-trippen med Nikki, den var definitivt en höjdpunkt på året. Så ja, det finns att välja på i år. 

 

8. Vad var din största framgång 2012?

Personlig utveckling är väl för det mesta den största framgången och i år har jag gjort mycket av det. Kan mycket väl ha varit en fortsättning på vad som startade redan förra året men händelser i år har väl bestämt i vilken riktning det ska ha gått. Nästa år upptäcker och lär jag mig säkert andra sakar som kommer ge ytterligare utveckling. Specifikt kanske att jag gjorde val baserat på enbart mig själv och vad jag vill utan att ta hänsyn till vad andra skulle tycka och tänka om det. Det kändes bra.

9. Största misstaget?
Känner inte att jag gjort några misstag i år. Eller små misstag det gör väl alla, men inget som är signifikant nog till att räknas som misstag. Det jag har valt att göra/välja/tycka har inte varit misstag för mig. Oavsett hur andra ser på saker och ting.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Sjuk tycker jag att jag har varit väldigt mycket mer i år än tidigare i alla fall. Har blivit många förkylningar och framför allt halsont. Hela hösten har ju den där dumma halsen hållit på och fjanta sig. Skador och skador... Blåmärken är ju min grej så det har jag utan tvekan haft min beskärda del av. Skar även upp tån härom kvällen. Men ingen större skada, nej.

11. Bästa köpet?
Beslutet att åka på roadtrip med Nikki är väl ändå ett av de bästa valen för i år, och då måste flygbiljetten till Nashville varit ett av de bästa köpen. Sen är jag väldigt nöjd med att jag prioriterade att åka till Chicago nu i februari, så även den flygbiljetten är ett mycket bra köp. Vet inte om jag köpt något materiellt som var superbra faktiskt. Eller jo, Empire's senaste album –
Garage Hymns. Definitivt bästa materiella tinget.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Flygbiljetter, haha. CC's avgifter var ju i och för sig och stor utgift men den var ju inte riktigt självvald. Har nog även spenderat en hel del pengar på Lush också.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Detta kommer bli likt förra årets svar. Har gjort massor som gjort mig glad. Rest, gått på konserter, ätit fantastisk mat, upplevt saker med mina vänner och varit förälskad. Alltihop gjorde mig så fantastiskt glad och jag känner mig tacksam som har fått uppleva det.  

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
Some Nights med Fun.. Eller ja, hela det albumet kommer påminna mig om 2012. Night Is Young, Keep It Steady och We Lost Magic med Empires.

 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Både och. Det har varit ett riktigt bergodalbana år känslomässigt. Många turer upp och ner. Men eftersom jag ändå känner att 2012 varit ett bra år så gör det inte så mycket att jag hade perioder då livet verkligen sög för att jag mådde så dåligt. Det kom ju något bra ut från det också. Det glada vinner nog lite i alla fall.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat. Hållit mig till de matrutiner jag vet att jag behöver för att må som bäst.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Som alltid tänker jag för mycket, haha. Ibland kanske jag skulle vara lite mindre impulsiv, speciellt med vad jag säger.

18. Hur tillbringade du julen?
Delad julafton hos mamma och Anneli. Juldagen med födelsedagsfirande av Kristina.

19. Blev du kär i år?
Ja.

20. Favoritprogram på TV?

Supernatural!

21. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hatar är lite för starkt. Finns personer jag ogillar ganska mycket, men ingen som jag verkligen hatar.

22. Bästa boken du läste i år?
Trots brister på flera områden så är nog
Hunger Games trilogin det bästa jag läst i år. Gillade även Looking For Alaska av John Green.

23. Största musikaliska upptäckten?
Har jag ens gjort någon upptäckt av nya band i år? Jo, just det, haha, One Direction. Men det känns väl inte helt okej att skriva det under denna rubriken då jag inte tycker att de är någon stor musikalisk upptäckt utan mer att jag har blivit hjärntvättad. Enda nya som annars kommit in på mitt itunes är Of Monsters and Men, Elliot Minor och The Drums.

24. Något du önskade dig och fick?
När jag läste igenom förra årets lista nämnde jag ett Empire's album och det fick jag ju, haha. Tror inte jag hade så mycket önskningar faktiskt. Har väl lärt mig att önskningar inte spelar speciellt stor roll utan att det är bättre att ha en bra inställning till livet i ren allmänhet och göra det bästa av det möjligheter som kommer.

25. Något du önskade dig men inte fick?
Haha, är samma här. Sa tydligen lite skämtsamt att jag ville haft en Fall Out Boy återförening under 2011 hade gjort det till ett bättre år och hoppades på 2012 istället. Så ja, det hade ju faktiskt gjort mitt år bättre. Om jag hade kunnat gå på den vill säga ;)

26. Årets bästa film?
Gah, det är samma visa varje år. Hur ska man komma ihåg vad man sett? Gillade definitivt Hunger Games men vet inte om den förtjänar titeln bästa film. Har inte sett Les Mis än så den kanske skulle tagit priset om jag hunnit se den innan årsskiftet.

 

27. Vad gjorde du på din födelsedag 2012?

Minns inte om det var precis på min födelsedag men hade lite kalas med vännerna, sen ett med familjen och sedan även ett gemensamt med Eric någon vecka senare. Det var en väldigt lugn händelse trots att jag fyllde 25.

28. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Helt ärligt så skulle väl året blivit bättre utan den väldigt jobbiga våren men utan den hade jag inte varit samma person nu och 2012 hade inte varit 2012. Och sen är det väl egentligen lite dumt att tänka på vad som kunde varit, finns ju inget att göra åt det. Fast ja, en miljon skulle som sagt aldrig sitta fel! ;)

29. Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Lite mer feminin än tidigare. Har vågat provat lite andra stilar än vad jag haft tidigare. Fortfarande mycket klänningar och kjolar. Juni-Augusti växlade jag väl mer eller mindre bara mellan träningskläder och klänning.

30. Vad fick dig att må bra?
Musik. Vännerna. Sommaren. Kärlek.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Jag fick tänka länge, har haft riktiga personer att vara sugen på istället :P. Men Spencer Smith får nog ta det i år igen.

32. Vem saknade du?
Beror som vanligt på vart i världen jag är. Just nu saknar jag Nikki jätte mycket.

33. De bästa nya människorna du träffade?
Har inte träffat så många nya människor men har lärt känna flertalet mycket bättre än vad jag gjorde under 2011. Andy var definitivt en av de bästa som jag kom närmare. Även Nikki och jag kom varandra nära under sommaren. Sen så har mina närmaste vänner jag redan hade runt omkring mig visat varför ju de är bäst (för mig) i år.

 

Nyårsafton

Eftersom jag inte kan vara i Chicago och kolla på Butch Walker ikväll och att min vanliga nyårsmiddag inte händer förän den 12 Januari så firar jag ensam ikväll. Temat är god mat. Kanske inte helt otippat när det gäller mig, haha. 
 
Började redan imorse och lyxade till det med en fantastisk grönsaksomelett. Lunchen nu var inte mycket att skryta med men jag behövde bara få i mig något fort. Middagen ska bli hemlagad Chicken Tikka Masala. Har kikat på recept under helgen och det verkar ganska lätt så jag ska göra ett försök. Till efterrätt serveras det chokladpudding. Inte lika lyxigt kanske men gott :)
 
Ska kanske försöka hitta en film att kolla på ikväll med. Har sett klart på de flesta av mina serier nu så det börjar bli lite tomt i biblioteket. Har för mig att senaste Batman-filmen finns på servern så jag skulle kunna se den på stora skärmen till och med. Annars fungerar det ju prima att kolla om på lite Supernatural ;)
 
Nu blir det till att preppa lite inför middagen. Gott Nytt År allihopa!

29 December

Hade massor av nya besökare igår. Oväntat men kul! Hoppas ni stannar kvar :)
 
Planerade in en tur på stan för idag med Kristina igår kväll. Den hände inte. Först vaknade jag sent och sen var vädret fruktansvärt. Tätt, fint, regn och grått. Kändes inte som något jag ville vara ute i ens för en liten stund. Istället har jag suttit i soffan och kollat på serier. Satt även en tag och tittade runt på resmål inför nästa år. Karibien känns verkligen som ett måste när jag är så nära och när det är så mycket billigare. Hittade idag bland annat en vecka i Dominikanska Republiken på all-inclusive 4-stjärnigt hotell med flyg för $900. Kändes väl helt okej?
 
Har fått städat lite här hemma och funderade på att börja med att rensa garderoben. Behöver ju rensa här innan jag flyttar alla mina saker till mamma. Ska visserligen rensa på det som redan finns där med i klädväg men känns lite onödigt att först släpa dit det bara för att slänga/ge bort det där. Men bara tanken på det fick mig att blki påmind om att jag kommer behöva langa flertalet lass på tåget och bussen de närmsta veckorna. Så jag struntade i det. Men efter nyår så ska det bli gjort. 
 
Nyår ja, undrar vad jag ska hitta på. Funderar på att antingen laga mig en fin middag själv här hemma eller om jag ska se om jag får komma till mamma. Är inte så kul att sitta själv men sen skulle jag kunna tänka mig att jag gillar min meny bättre, haha. Vi får se. Nu blir det en vanlig middag att laga i alla fall!

Äntligen!

Idag fick jag flygbiljetten! :)
 
Finns delar jag är nöjd med, och delar jag inte är nöjd med. Att åka vid 12 från Göteborg är helt okej, slipper gå upp mitt i natten. Att mellanlanda på Heathrow med 4h väntetid är mindre okej. Pluset där är att jag i alla fall inte ska byta terminal. Sen att hamna på Newark, igen, är lite eh. Tar så mycket längre att åka till skolan där i från jämfört med de andra två flygplatserna. Ett annat plus är att det är så pass sent på kvällen som vi kommer komma fram att det bara är att hoppa ner i sängen, perfekt mot jetlag. Sen skulle jag även tro att bussresan till skolan kommer vara mycket trevligare än sist då det var 35 grader och ingen AC ;)
 
Kan även tillägga att jag fick lite panik tidigare idag när jag insåg att det mer eller mindre bara är 3 veckor kvar. Hur kort känns det inte lixom? Hur mycket jag än vill och längtar efter att åka så högg det till lite att tänka på alla som jag lämnar kvar här hemma. Men de kommer finnas kvar, det vet jag ju :)

Jul och lite annat

Hade alla planer i världen på att blogga under själv julhelgen men det blev aldrig av. Ett par dagar utan intenet hos mamma gjorde väl sitt och sen fick jag annat att göra. Eller ja, igår gjorde jag väl inte så mycket men det fanns absolut ingen ork till någonting ;)
 
Julafton spenderades delad hos mamma och syrran. Med risk för all skit jag kan komma att få så var det inte direkt bästa julen. Inte heller värsta, den var helt klart för fyra år sedan. Hela dagen var mest seg och hur hemskt det än må låta så ser jag fram emot nästa jul då den kommer spendaras i Boston (eller Chicago). Ombyte förnöjer verkligen i detta fallet. 
 
Såg fram emot juldagen som skulle bestå av firande av Kristinas födelsedag. Utgång med vänner stod på schemat. Blev inte mycket till utgång. Var bara jag och Kristina kvar till detta och vi gick in, tog en sväng på dansgolvet, och gick ut igen. Efterfest hos Kristina som ja, var lite udda. Kom i alla fall hem vid 7 på morgonen och var vaken redan vid 9 igen. Som sagt, det fanns ingen som helst energi till att göra någonting igår. 
 
Är fortfarande lite seg idag men försöker att vara lite produktiv ändå. Tvättar, har städat lite och planerar att gå till affären snart. Funderar även på en sväng nere på stan för att se vad rean har att erbjuda. Tror dock inte att det är speciellt nödvändigt för min del eftersom jag inte ska köpa någonting mer innan jag åker. Har visserligen förhoppningar om att hitta något till Ben och Rachel men vet inte om typ leksaker och liknande finns med på rean. 

23 December

Har inte glömt bort att blogga (för en gång skull) utan har faktiskt varit ganska sysselsatt med annat än att bara hänga framför datan. Fredagen bestog av att följa med syrran och fixa hennes naglar. De blev skitsnygga och jag ser redan nu framemot att göra om mina innan det bär av till Usa. Vi lunchade, jag försökte köpa lite presenter men det gick så där, och sen åkte vi hem till henne. Det enda jag lyckades införskaffa var julklapp till mamma. Det är visserligen bra då det är den enda julklappen jag köper. Hade varit surt att inte ens lyckas med det. De födelsedagspresenter jag försökte hitta var däremot omöjliga. Så alla får halva presenter än så länge, haha. 
 
Kvällen spenderades till att fylla tårta till lilla Råttan och kolla på På Spåret. Jag klarade helt klart flest frågor vilket Niklas inte tyckte var kul. Alwa ahde sitt kalas på lördag förmiddag och jag fixade klart tårtan genom att täcka den med rosa grädde och strö små hjärtan över den. Hon var väldgt nöjd. Även sina örhängen blev hon nöjd över; små råttor (möss) precis som henne ;)
 
Gårdagen avslutades fint med middag ute på hotellet vid Landvetter. Malin och Eric + Malin's familj åkte iväg till Florida idag så jag skjutsade ut dom igår. Så nu är det väldigt tyst och tomt hemma. När jag kom hem började jag sy på juloutfiten men fick ge upp när jag bara att två fållar kvar. Dessa gjorde jag dock klart idag och blev ganska nöjd. Trodde inte alls jag skulle gilla kjolen men den blev bättre när fållen var lagd. Toppen blir det till att ha på sig imorgon i alla fall. 
 
Idag har jag även lyckats göra knäck för första gången. Apelsin och pinjenötsmak blev det. Har inte smakat men det luktade väldigt gott och ser väldigt bra ut. Goda tecken. Nu ska jag mest packa ihop mig innan det är dags att åka hem till mamma. Stannar tills tisdag då det är dags för lite annan sorts julfirande, och födelsedagsfirande. 
 
God Jul på er!
 

20 December

 
 
Utöver gårdagens fina besked om att flygbiljett bokas så lyckades jag även klippa mig. Blev lite kortare än jag tänkt mig men nu är det i alla fall jämnt över allt och uppklippningar som ligger som dom ska. Lyckades även pynta mammas gran, något jag inte gjort på många år, och fick middag.
 
Blev även en snabb fika till sammans med Kristina. God chokladkaka och pepparmintslatte - bästa kombon. Ska skaffa mig en flaska pepparmintsirap på Starbucks när jag kommer till Usa så jag kan göra så gott kaffe hemma också. 
 
Känner mig lagom seg idag och vill inte göra mycket alls. Har lite saker jag borde fixa men har verkligen ingen lust med det. Får se vad det blir till slut. 

Nöjd

Blev lagom glad över att se att de äntligen har börjat bokningen för flyget till New York. Borde få reda på innan veckan är slut vilken tid och vart man mellanlandar. Äntligen!

18 December

Fick verkligen släpa mig ur sängen imorse. Kan beror på att jag inte kunde somna förrän närmare två inatt. Började dagen i vilket fall med att passa Beckis en sväng. Medan hon sov tog jag det lugnt och kollade lite tv. Blev sedan trevlig lunch ute på stan tillsammans med Malin och Beckis. Sen gick jag och Beckis hem och jag passade henne en liten stund till. Kommer sakna lilla stumpan massor när jag åker. Det är verkligen en helt annan relation man får med barnen när man bor tillsammans med dom. 
 
På eftermiddagen så fixade jag och Malin med att klippa ut mönster och typ till lite klänningar. Nu på kvällen så har ihopsyningen av sagda klänningar tillstannat eftersom nya maskinen inte vill fungera som vi vill. Men vi ska vinna! Och när vi gör det kommer vi få fina nya plagg :)
 
Imorgon blir det efterlängtad - och välbehövd - klippning. Lika bra att ta sig en toppning innan Usa ifall Teri inte jobbar kvar. Verkligen ett tips till andra innan man åker iväg, gå till frisören för det kan ta tid att hitta någon som är bra i Usa. Och som då inte heller kostar skjortan ;)

16 December

Är lite halvtrött idag. Kan bero på att jag inte kom hem förrän vid 2 i natt och sen sov ganska kasst till halv 11. Inte riktigt den sömnen jag är van vid och behöver. Hade i vilket fall en väldigt trevlig filmkväll. Fick sett både Pitch Perfect och House at the End of the Street. Båda var okej, inte mer. Jennifer Lawrence vägde upp den sistnämnda ganska mycket; hon är fantastik på alla sätt och vis. 
 
På något sätt så gör tröttheten mig mer otålig inför Usa. Finns så mycket jag vill ha svar på nu, nu, nu! Typ flygtider, vilka som mer flyger från Landvetter (om någon), om det kommer vara anknytning vid mellan landningen med några andra au pairer, tiderna för när man åker och kommer fram... Det finns mer egentligen. Sen är jag så sugen på att kunna få gå och shoppa på Forever21 under någon annan årstid än sommaren. Förra au pair perioden så passade inga kläder därifrån men det gör dom nu, och de senaste åren så har jag mest suttit och suktat online efter fina jackor och koftor av olika slag därifrån. 
 
Det finns så mycket annat jag längtar efter också i Usa. Det är visserligen bara (!) 3½ månad sedan jag kom tillbaka från Chicago men jag suktar redan efter diverse matvaror. De är dock förvånandsvärt hälsosamma, haha. Sen längtar jag, eller man kanske ska säga, ser fram emot att åka till Chicago redan i Februari. Känns verkligen som en superbonus att få extra semester så snabbt och faktiskt kunna utnyttja den. Numera är det ju inte bara familjen man längtar efter där utan även Nikki. Ska bli så kul att kunna hänga med henne igen. 
 
Okej, allt ska bli kul, haha. Känns verkligen som det var ett superbra beslut att åka iväg igen. 

Filmer att se fram emot

Tycker det har varit torrt med filmer som jag verkligen ser fram emot att se ganska länge nu. Dock verkar det finnas ett par guldkorn under 2013. Bland att så kommer min alla hjärtans dag spenderas med att se en halvt misshandlad Bruce Willis i underläge i Die Hard 5. Den är efterlängtad! De må inte vara de bästa filmerna rent innehållsmässigt och i trovärdighet men jag tycker ändå att de är fantastiska. Stor del på grund av Brucan. 
 
Film nr 2 som är efterlängtad är uppföljaren till Wolverine, också döpt Wolverine, haha. Hugh Jackman. Det behöver ingen mer förklaring till den filmen. Logan/Wolverine är min favorit X Men och även om delar av första filmen inte är super bra så ska även denna bli kul att se. 26 Juli har den premiär, både i Sverige och i Usa. 
 
Sen ser jag även fram emot Catching Fire, som man får vänta på ända till nästa höst på (November?). Tror filmen blir en bra version även om jag inte är helt nöjd med alla casting val som gjorts. Blir oavsett superbra att se Jennifer Lawrence på bioduken igen. 
 
  

Bra uppvaknande

 
Vaknade helt av mig själv idag, noll koll på vad klockan var eftersom mobilen beslutat sig för att stänga av sig själv under natten, och när jag öppnade dörren doftade det gott av kaffe. Det är verkligen något av det bästa att vakna till; kaffedoft. Det är även soligt och fint ute, troligen svinkallt men det försöker jag förtränga här innifrån lägenheten. Mycket att vara positiv över idag. Tanken är att jag ska baka lussekatter nu på förmiddagen. Har skjutit på det hela veckan. Tycker inte det spelar någon roll att lucia var igår, man kan ändå äta lussekatter ett tag till. 

13 December

Idag har jag varit på massage och lite spa tillsammans med Malin. Var verkligen skönt att få en genomkörare på ryggen och nacken. Sen var det inte heller helt fel att bli alldeles varm och gosig i bastun efteråt. Försvann ju dock fort när man gick ut i kylan. 
 
Eftermiddagen fick bestå av lite barnvaktande. När humöret inte gick att hålla på topp längre fick det bli musiknummrena i Tangled och när de tog slut tog jag tag i en klassiker; La Bamba. När jag väl satt och letade efter musiken i den ifrågasatte jag verkligen varför jag fick se den när jag var typ 4-5, är ju massa våld, våldtäkt och ganska många som dör. Kanske inte det bästa för en 1åring att se men vi höll oss till musiken och den uppskattades, haha. 
 
Idag har varit en sån där dag då det känns hemskt att jag om lite mer än en månad ska lämna alla här i Sverige. Att jag inte längre ska bo med Malin, Eric och Beckis. Att jag inte kan få gosiga morgonkramar från en nyvaken bebis. Att lokaltrafik kommer vara ett minne blott, haha. I morgon känner jag säkert tvärtom, att jag inte kan komma bort fort nog. Det går ganska upp och ner just nu. 

Om att känna sig hemma hos värdfamiljen

Har sett ett antal inlägg i olika au pair bloggar där det diskuteras att man kan känna sig hemma men aldrig hemma när man bor med sin värdfamilj. Och jag kan förstå att det finns många familjer då detta är sant. Då man aldrig blir riktig bekväm med att ligga en hel dag på soffan och kolla på tv bara för att man känner för det, aldrig blir helt avslappnad med restrerande släkten, eller kanske till och med känner sig obekväm med att vistas utanför rummet i pyjamas. Jag vill ge ett annat perspektiv så att andra blivande au pairer vet om att det kan faktiskt kännas som hemma, på riktigt. 
 
Innan jag åkte iväg första gången oroade jag mig mycket för första gången man skulle behöva duscha hos familjen. Hade inga oroligheter över det inför au pair skolan, men just hos familjen var jag tveksam. Jag tänkte igenom alla tänkbara scenarion över vad som kunde gå fel och det kändes som hela grejen skulle vara ganska obekväm. När jag väl kom fram och mötte min värdmamma för första gången så kändes det bara så rätt. Vi klickade och kunde med en gång prata om det mesta. Samma var det när vi kom hem och jag senare träffade min värdpappa. Så när det väl var dags för den där duschen så kändes det inte obekvämt trots allt. Och jag är ganska säker på att de flesta har någon sådan här oro över någonting innan man åker. 
 
Det tog ett par veckor men sen kände jag mig verkligen hemma. Hade aldrig några problem med att sitta i soffan ett par timmar och kolla på tv (utanför arbetstid), ofta tillsammans med min värdmamma. Att springa runt i pyjamas en halv dag var inte heller det något problem. Jag kände mig verkligen hemma när jag bodde där. Så även om många säger att det inte går att känna sig helt och fullt hemma när man är au pair så finns det chans att man kan det. Det går inte på bara några dagar, men efter 3-4 när man bott in sig lite och landat i allt det nya så finns det allt möjligheten att ens nya hem på andra sidan Atlanten faktiskts känns som hemma hemma. 

Sista tentan och drinkkväll

Hade sista tentan i morse. Eller omtenta om vi ska vara så petiga ;) Var klar efter bara 10 minuter och fick sen sitta och vänta i en halvtimma för att få lämna in. Kan väl säga att får jag inte godkänt så blir jag arg, för at jag att jag skrev helt rätt på 3 frågor och den 4e är rätt fast det beror på om svaret godkänns eftersom det inte var det som dom hade sagt under föreläsningen. Oavsett så känns det superskönt att inte ha nårga fler tentor att göra, någonsin förhoppningsvis! Nu ska man abra skriva den där föbaskade c-uppsatsen också...
 
När jag kom tillbaka till stan mötte jag upp Corrie från Australien för lunch. En kompis kompis kompis, haha. Vi hade det trevligt och åt god mat. Är verkligen så himla kul att träffa folk från andra länder. Efteråt gick vi runt lite nere i stan, trots att det var svinkallt. Bra med lite motion men mina fötter var superglada över att få komma in i värmen när jag kom hem igen. 
 
Ikväll firas det i alla fall med drinkar tillsammans med Kristina. Blir nog mojitos (igen) och kanske någon hallonsmakande sak. Gott kommer det vara i alla fall :)
 
Bild från senaste drinkkvällen. Mums!

5 December

Har aldrig tidigare upplevt trafikkaoset i Göteborg på vintern eftersom jag bara har varit och hälsat på någon enstaka gång över dagen typ, men herre gud vilken röra! Det blir verkligen stopp så fort det kommer lite snö och jag förstår ju anledningarna (packad snö i spårvagnsspåren bland annat) men att det ska kunna bli så totalt kaos, så fort. Tog mig dubbelt så lång tid att ta mig hem från centralen och att man sen bor nära den värsta (troligtvis) backen som inga bussar eller spårvagnar kan ta sig upp för om det är halt ute gjorde det nog inte bättre. Hoppas att det ska sluta snöa snart i alla fall så att det kan bli lite bättre. 
 
Idag har jag varit i skolan och hämtat ut min tenta som jag failade på. Kände att det var bra att veta om man behövde göra om båda delarna eller bara den ena. Blev bara den ena då jag lyckades få 7/8 rätt på ena delen. Vet inte riktigt hur jag lyckades med det för jag chansade verkligen hej vilt på minst 3 frågor. Men jag känner mig sjukt nöjd, även om jag inte fick godkänt på hela tentan i sig. 
 
På au pair fronten så betalade jag in programavgiften häromdagen. Sparkontot känns väldigt tomt nu. Bara försäkringen kvar nu sen är jag helt klar. Är så otålig nu att ge mig av. Mycket för att det känns som om jag står och stampar på samma plats hela tiden för tillfället. Är redo att ge mig ut i världen igen och upptäcka nya saker, lära känna nya människor och ha riktigt kul. Men 6 veckor kvar på måndag, ska nog inte gå allt för långsamt hoppas jag ;)

3 December

 
Idag har jag bakat för fullt på förmiddagen; blev både lussekatter och bröd. Första gången jag bakade med saffran också men det slutade bra. Dock så tror jag att jag gillar utan saffran bättre, men känner ändå att jag kommit en bit på vägen då jag numera kan äta bullar med det i. 
 
Nu är jag dock trött. Mycket tröttare än vad jag borde vara så här mitt på dagen. Skulle gissa på att det är min hals som fortfarande är dum som drar ner på min energi. Vill verkligen att den ska fixa sig själv nu, vill inte ha ont längre. 
 
Sitter även om funderar på om man ska ta och betala in lite pengar till CC idag med. Är egentligen inte så sugen på det men kommer vara tvungen ganska snart i alla fall så är väl lika bra. Känner mig fortfarande lite sur över hur de kramar ur mig pengarna från vad som sas från början. Dags att släppa det och gå vidare. I vilket fall, nöjd med att veckorna går framåt och tiden innan Boston bir mindre och mindre. 

Halsont och barnvaktande

 
Halsen har börjat spöka igen, tredje gången på en månad. Hoppas på att det är sista stöten då det onda har nu vandrat runt i hela halsen under den här tiden. Är oavsett väldigt trött på att helst inte vilja svälja alls. Idag är det även barnvaktande som pågår. Än så länge har dom alla tre varit smä änglar. Kan bara hoppas på att det håller i sig hela natten. Gärna imorgon förmiddag också. Förövrigt så suger tv. Längtar efter min dator.
RSS 2.0