too late, too late, too much to say


Idag har jag förvånat mig själv med att spendera närmare fyra timmar med att plugga. De första två och en halv bara försvann, men resten segade lite. Men det kändes välbehövligt. Blev lite pauser, bland annat när jag hittade en plastficka med etiketten "Random shit" och bara var tvungen att undersöka. Hittade två sleeves från Starbucks, haha. Tror jag plockade med dom när jag var i London i vintras. Fanns även lite julkort jag fick förra året, recept, och lite "dikter". Vet inte om det ens får kallas det. Kan dock se varför folk tycker att jag skriver deprimerande texter. Den ena texten slutade med meningen "Sunshine is a sham." Då var inte resten av den heller speciellt upplyftande. Det konstiga är att jag brukar bara kunna skriva när jag är på super-bra humör. Paus nr var i vilket fall middag, och Big Bang Theory. Jag undrar dock när jag ska sluta äta medan jag ser den showen. Det slutar aldrig bra.

Tanken var någon timma till med läsande, men grannen knackade på. Istället satt vi och tjötade i ett par timmar. Men jag känner mig ändå nöjd med dagens framgångar. Har precis avslutat veckans avsnitt av Merlin. Det var min belöning efter läsandet, och avsnittet var nog ett av de bästa på länge. Vet inte riktigt vad jag ska avsluta med idag. Lutar åt Grey's eller Private Practice.

i'll be the devil if it suits you

Efter en trevlig kväll/natt/förmiddag med familjen Hellner, försökte jag vara lite produktiv och få pluggat lite. Gick sådär. Kunde inte riktigt fokusera på det som stog i boken, utan jag bläddrade mest fram och tillbaka. Minns inte så mycket. Dock måste jag ju då säga att de teorier vi läser om, hur minnen formas, stämmer in på detta. Eftersom min uppmärksamhet inte var på det jag läste kunde jag inte lagra in informationen = inga minnen/kunskaper. Är dock ett plus att jag kommer ihåg de teorierna överhuvudtaget, hehe.

Istället har jag städat och diskat. Måste säga att det var ordentligt sug i dammsugaren nu! Bytte påse efter senaste omgången, och det är fantastiskt vilken skillnad. Nu behöver jag dock köpa nya påsar om jag ska kunna byta igen. Har även rensat bland all skit jag hade på matbordet/soffbordet, så nu är pappershögarna något mindre. Det mesta måste jag dock spara ett tag till, om jag vill kunna gå igenom anteckningarna till tentan. Har glömt blocket så många gånger den här kursen, så det är lösa blad kors och tvärs.

Ikväll blir det action blandat med, vad jag antar är, en romantisk komedi: Red och Beauty and the Briefcase. Ser mycket fram emot att njuta av Bruce ett par timmar :)

Först blir det middag!

It's almost halloween



Jag må inte vara speciellt förtjust i Halloween, men den här videon får mig alltid att skratta. Panic! at the Disco i högform, hihi...

You know it feels good with fire back on your tongue

Tänkte skriva att duktighets-faktorn är på väg upp idag, men jag vet inte om den timman jag pluggat riktigt kan räknas som duktig. Mycket på grund av att jag sitter och svär och fräser för att jag blir så arg. Det är likandant (nästan) varje gång jag läser kurslitteraturen. Den här gången är det dock inte för att jag inte håller med om det dom säger, utan tvärtom. Det är så passande och då blir jag arg på saker runt omkring mig som passar in i det och jag vill typ ändra. Växande frustration och ilska kommer snabbt fram då. Förhoppningsvis leder detta till att jag kommer ihåg det jag läst. Det vore ju tjäckt på tentan.

Idag blir det en tur hem till mamma. Hoppas på kaffe. Drack en kopp när vaknade idag (10.13!) som var kvar från igår, men kände redan då att jag ville ha mer. Efter mammsan bär det av till Hjärtum, och en afton på landet ;)  Niklas jobbar kväll/natt och Anneli ville ha sällskap. Doobidoo och en rekomenderad drama film står på schemat. Ska nog bli fint det!

i laugh more than i cry

Var på väg att somna i soffan tidigare ikväll. Konsekvens av att jag vaknade strax efter 8 imorse. Bojana hade tagit fel i schemat, och trodde vi hade förmiddagsföreläsning. Så hon var redan i skolan, och tyckte att jag skulle hitta dit med. Jag fick snart rätt på henne, hon promenerade hem till mig istället. Hon blev snabbt förlåten för att ha väckt mig, när hon knackade på med en bukett gula rosor! Det rekommenderas till andra som brukar tycka det är kul att väcka mig i vanliga fall ;) Vi drack kaffe och fikade tills det var dags att verkligen gå till skolan.

Föreläsningen var sådär. Tog upp massor av sånt vi läste i våras, och visserligen känns det bra att redan ha lite koll på det, men samtidigt så talade hon emot en del som jag läst innan och de erfarenheter jag har sedan tidigare. Verkligen inte förtroendeingivande när man inte anser att det föreläsaren ska vara "expert" inte stämmer. Men men, så kan det ju vara.

Bästa för dagen var nog dock att vi fick tillbaka tentan. Jag fick VG! Så jag känner mig ganska nöjd med resultatet. Kommer nog balanseras ut med ett IG på fredag ;) Nej, men det får vi väl hoppas att det inte blir, men just nu blir det inte ett lika bra resultat i vilket fall. Får jaga tag i lite diciplin, så jag verkligen tar tag i det där pluggandet.

wondering what version of you i might get



Sitter och lyssnar på Taylor Swift's nya skiva, fjärde gången på tre dagar. Har gillat henne sedan hennes första skiva, helt på grunden att jag kunde relatera till hennes texter. De är så ärliga. Och det har inte ändrats. (Däremot har hennes röst utvecklats enormt, men det är bara ett plus). Anyway, texterna. Hon har ju själv sagt att hennes texter alltid har en utgångspunkt i vad som händer i hennes liv, relationerna hon har och har haft, och det är ju inget ovanligt. Men jag tycker de är så himla öppna. Hon visar allt. Alla brustna hjärtan, alla svek, lyckliga ögonblick. Det finns bitterhet och framtidstro invävda i melodier. Jag tänker så här, att texterna är som hennes blogg. För de flesta som bloggar är offentliga, och vem som helst kan läsa. Det är ju samma med hennes låtar. Vem som helst kan lyssna in på hennes liv. Grejen är att hon är en offentlig person. Folk lyssnar faktiskt på vad hon säger. Miljoner till och med. Så jag tycker att hon är modig. Att våga dela med sig så som hon gör kräver mod och styrka. Och här sitter jag som en jäkla fegis och vågar knappt glänta på dörren in till mina tankar... Kan tänka mig att livet skulle kunna bli enklare om fler hade av Taylor's oräddhet.

where the streets have no name



Just nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe, psykologiboken, 2 öppnade text dokument, och en 90-tals radio kanal på. Kanske inte den ideala dagen, men tyvärr måste jag ju försöka få in allt i hjärnan på nått sätt. Idag ringde Anneli och väckte mig vid kvart i nio. Jag var mindre nöjd eftersom jag hade svårt att somna igår trots att jag var trött tidigt på kvällen. Hon och Alwa kom hit en stund efter nio och det blev kaffe, och senare en snabb tur till Överby. Gjorde ett tappert försök till att hitta skor, men det gick inget bra. Är väl bara att inse att det får bli converse, förutom när det är snö upp till knäna. Något det säkerligen kommer bli, enbart för att jävlas med mig ;)

i still remember the look on your face

Efter lite om och men igår fick jag allt mitt bebisgos! Hon var lika gosig som man föreställt sig, och det är mysigt att ha en liten-liten bebis omkring sig igen. Minnen från alla kvällar jag satt med en sovandes bebis-Rachel i soffan kom tillbaka som ett slag i magen. Det är verkligen något speciellt med den här första tiden.

Kvällen slutade i vilket fall hemma hos mamma. Buss-fanskapet kom inte, och efter ett tag gav jag upp och gick till mamma istället. Innebar mycket tidig uppgång för att hinna med bussen till skolan, så nu är jag ganska seg. Skolan var annars helt okej idag. Föreläsningen gick fort och hon gick mig inte på nerverna som hon brukar, så det var ju ett plus. Grupparbetet blev även det klart, vilket känns skönt att inte behöva sitta sista dagen med det. Dags att verkligen börja fundera på att börja tenta-plugga med. Dagarna kommer gå fort fram tills nästa fredag.

Idag avslutas kvällen med Greys och Private Practice från förra veckan. Jag ligger lite efter! ;)

this night is sparkling, don't you let it go


Helgen är över, och jag har med 10 timmars sömn återhämtat mig. Blev firande av olika slag på både fredag och lördag. Mamma frågade mig igår vilken kväll som varit bäst men jag kunde inte välja för de var underbart trevliga på olika sätt. Verkligen en sådan helg då man kan ta sömnbristen, för att de är värt det i vilket fall. Mindre trevligt under helgen har varit allt regn. Jag gjorde försök till att fixa håret båda kvällarna men det var ingen idé för fukten tog bort allt. Men idag skiner solnen, och även om det ser sjukt kallt ut med rimfrost på gräset, är det bättre än regnet.

Idag har det blivit ett par avsnitt av One Tree Hill, lite puggande, och snart ska jag fixa lite lunch. Eftermiddagen består av kaffe hos mamma och sen bebisgos hos Jennie. Det sistnämnda ska verkligen bli myspys!

this is all i'm asking for

Idag hade jag lyxen av att kunna få vakna av mig själv. Inget jävla alarm som får mig att vilja kasta telefonen in i väggen. Så jag kvicknade till strax innan 9.30, och kände mig härligt utvilad för en gång skull. Var ju mindre skönt när jag drog upp rullgardinen och insåg att slasket som kom inatt ligger kvar som ett vitt knastrigt täcke. Det var ju inte längesen jag hade sommar och sol, kunde sitta ute utan att frysa, och nu...nu är det vinter! Hatar snö och kyla, så jag hoppas innerligt att det här bara är en tillfällig grej och att vi åtminstonde kan få några veckor till utan snö och minusgrader. Nu får jag dock hålla mig till att värma mig med min kaffemugg, och skjuta på att gå ut så länge som möjligt.


Jag vill ha tillbaka värmen som gör att kamera-linsen immar igen...

Morr!!



Not cool, Weather.
 
Not. Cool.

tied together with a smile

Gårdagen slutade lika fint som den började. Jennie och Viktor fick äntligen välkomna lillasyster till världen! Jag tycker absolut att det var på tiden, även om hon var en dag tidigt, så att jag kan få gosa lite. Är ju trots allt snart två år sedan Alwa var en lite gosboll. Ska bli spännande att se vad hon får för namn sen med. Hoppas att det kan passa sig med ett besök senare i veckan.

Idag började segt som tusan med föreläsning. Pausen var som alltid höjdpunkten, och vid lunch gav jag och Bojana upp. Istället blev det kaffe och macka på Espresso House. Sen fick jag köpt nya strumpbyxor. Hade ju råkat slarva bort mina leggings, och måste ha det till helgen. Tänkte att man kunde vara lite praktiskt nu under vintern och köra med fötter på och slippa ha en glipa att bli kall på ankeln. Men som det alltid är när man väl skaffat nytt, då hittar man det gamla. Legginsen låg där dom skulle gjort hela tiden, om än under en annan grej som jag tyckte jag lyfte på... Suck. Men men, nu har jag två versioner iaf. Fick även inhandlat hårfärg, så imorgon blir det som sagt förändring.

Imorgon blir det även hämtning av Irsa på flygplatsen. Har saknat henne i veckan. Speciellt under föreläsningarna. Vem ska jag och Bojana annars sitta och säga dumma kommentarer med? :P Sara bruakr ju inte vara lika road av dom, hehe.

Some secrets weren't meant to be told



"Gosigt" sa Alwa när hon låg på min mage och kramades i förmiddags.
Hon tinar sakta men säkert upp mot moster ;)

2009 vs 2010



Ena bilden är från Eskil's kalas förra året, och den andra tog jag imorse. Kan väl gott säga att jag inte är lika blek än i år ^^. Dock ser det ut som om jag hade typ samma hårfärg, något jag inte alls minns. Men det är mycket längre nu iaf! Hittade även ett kort från mitten av nvember förra året, där jag har typ axel-långt mörkt brunt hår. Inte så mycket minne av det heller, haha. På onsdag blir det dock ändring igen. Hoppas det röda stannar lite bättre den här månaden.

Gäsp!

Trots att jag gick upp för bara 45 minuter sedan, och sov i 9 timmar känner jag mig fortfarande lite trött. Känns lite på gränsen mellan att man sovit för mycket och för lite. Tror det är mer för lite, för 10 timmar brukar vara perfekt länge för mig ^^.

Gårdagen var fullbokad. Först åkte jag ner till Göteborg för att köpa present till Eskil, och träffade då Issa och hennes pojkvän. Vi hade inte setts på nästan 6 (!) månader så det var veklige mysigt att göra. Bev lunch på ett fik, efter jag handlat present. Jag var dock tvungen att åka mot Edet ganska snabbt, så det blev en kort träff. I Edet gick jag hem till mamma en snabbis innan jag begav mig mot Jennie. Kvällen började i Folkets hus för Musikens dag. Badaboom stog på scenen, och man fick vara snäll och supporta lite. Efteråt gick vi tillbaka till Jennie och Viktor och satt där och tjöta en bra stund. Åkte hem vid 9-tiden, och kollade på lite serier.

Idag blir det barnkalas i Hjärtum. Eskil fyller 4 år! Det var inte längesen han var en liten skrutt ju. Jag är sugen på tårta så det passar ju bra med kalas då ;)

Music is my religion

Snodde den här listan från Carina. Alla låtar är klickbara, och så är även de flesta artisterna/banden i början. Och trots att jag alltid säger att min musiksmak är väldigt spridd, så reflekterar den här listan inte det. Men den frågade efter favoriter, så jag var tvungen att skala ner det en hel del. Då blev det kanske lite ensidigt. Props om ni faktiskt orkar läsa, och även gå in och lyssna på en låt eller två :)

Vad lyssnar du på för sorts musik?

Helst blir det alternativ rock, men det finns bra saker i alla sorters genrer.

Vad heter favoritartisten/artisterna?

John Mayer, Anders Fernette (fd Johansson), Patrick Stump (ja, han räknas som solo artist!), Ashlee Simpson, Butch Walker, Travie McCoy.

Vad heter favoritgruppen/grupperna?

Fall Out Boy, Empires, Panic! at the Disco, The Young Veins, Cobra Starship, All Time Low, The Academy Is..., My Chemical Romance.

Låt som gör dig glad:

Guilty Pleasure med Cobra Starship får mig alltid på gott humör. Just nu spelas Stereo Skyline's A little more us ofta när jag vill bli på gott humör.

Bästa låten:

Gaah! Det är hemskt att bara välja en låt som ska vara den bästa, det finns ju så många bra. Sophomore Slump or Comeback of the Year med Fall Out Boy brukar vara mitt standard svar, och den är fantastisk för mig, men musikaliskt är den kanske inte bäst. Northern Downpour med Panic! är underbar, men så är även Imagine, Heartbreak Warfare, och After the Last Midtown Show. Och jag kommer för evigt älska If it's all I ever do!

Sämsta låten:

Candy Shop – 50 Cent. Det var den första som poppa upp i hjärnan, men det finns minst lika många dåliga låtar som det finns bra, här i världen.

En låt du spelat sönder:

Den här veckan: Wondergirl med Hey Monday. Annars så spelade jag sönder Hey there Delilah för ett par år sen.

Bästa partyhiten:

Gasolina med Daddy Yankee, hahaha... ;)

I min MP3:

Finns hela mitt itunes bibliotek? Vad är frågan ute efter? Har även 2 ljudböcker, The Host och My name is Memory. Och ett par musikvideor och konverterade youtube-videor.

Vad lyssnar du på just nu?

Animal med Empires. (Bonus live version)

En låt som gör dig ledsen?

My Chemical Romance's I don't love you. Men det är lite dubbelt, för jag älskar den ändå. Hey Jude, för någon absurd anledning som jag själv inte fattar.

Band/aritst du nyss upptäckt?

Nyss och nyss, i somras hittade jag The Black Keys. Dom är väldigt bra, speciellt Howlin' for You och Tighten Up. Sen är ju Black Cards en ny upptäckt, men jag vet inte om det ska få räknas eftersom det är Pete Wentz nya band, som jag först lyssnade på enbart för att det är Pete. Sen att de råkade vara bra är ju bara en bonus. Club Called Heaven är ”svängig”.

En musikvideo du tycker om?

I don't love you är väldigt bra gjord. Har alltid gillat A little less sixteen candles, a little more touch me videon. Tittar dock inte speciellt mycket på musik videor.

Band/artist du glömt av att du gillar, men som du nu återupptagit?

Måste säga att Westlife dyker upp lite titt som tätt, och jag måste bara lyssna på dom. I lay my love on you och Queen of my heart väcker massa gamla minnen till liv. I lay... var då jag insåg hur snygg Nicky var, och sen i Queen... grät jag första gången jag såg videon för att han rakade av sig håret, haha. Men just nu är det mest 'nya' upptäckter jag lyssnar på.

Bästa kvinnliga röst?

Carrie Underwood får nog vinna det för mig. Kelly Clarkson kommer bra nära, men det är nått med Carrie's röst som jag verkligen älskar.

Bästa manliga röst?

Patrick Stump. Här är det verkligen en fråga om personlig preferens, för det finns säkert tusen anledningar som andra kan komma på till varför han inte är den bästa. Men för mig är han det. Han är fantastisk. The End.

Senaste konserten/spelningen?

Alpha, 4/9-10. Annars var det, om jag inte minns helt fel Good Charlotte, 13/8 – 10.

Har du någonsin dejtat en musiker?

Ja.

Vad tycker du om klassisk musik?

Det kan vara fantastiskt vackert, men då ska man verkligen lyssna på verket, inte bara ha det på i bakgrunden. Denna av Bach är fantastisk, likaså Tchaikovsky's, None but the Lonely Hearts.

Lyssnar du på radio?

Oftast bara när jag åker bil med Anneli. Då blir det Rix Fm, och jag får en uppdatering på vad som är på topp 40 listan just nu.

Kan du namnet på alla bandmedlemmar du lyssnar på just nu?

Haha, ja. Vore ju fy skam om jag inte kunde namnen på alla i Fall Out Boy vid det här laget.

En låt du inte får ur huvudet?

I don't wanna dance med Hey Monday.

Ditt favoritsoundtrack?

Räknas soundtrack till tv-serier? I så fall får nog One Tree Hill: The Roadmix min röst. En av de få blandskivorna där jag mer eller mindre lyssnar på alla artisterna i vanliga fall också. Eller åtminstone gillar den låten som är med på skivan. Det är ett bra betyg från mig på en blandskiva jag inte gjort själv.

En låt som avslutar den här listan:

My Chemical Romance med Na Na Na. Dom är fantastiska, helt enkelt.

15 Oktober 2010


Alwa är den enda av dom som står någorlunda stilla för att ta kort på :P



Har lite svårt att inse att klockan strax är 5, känns som om jag knappt hunnit gå upp ur sängen. Har visserligen hunnit med en hel del idag. Telefonen ringde strax innan 9, jag låg fortfarande kvar i sängen och drog mig, och fick snällt hoppa ur och käka frukost då de tre busarna kom en stund senare. Det var dock väldigt snälla alla tre medan Anneli var och storhandla. Bojana dök upp vid halv 11, och Alwa gjorde ett par pip först med en ny person i rummet men det gick snabbt över. Sen när Anneli kom blev det dock lite gnälligare, men det är ju som det brukar ;)

Efter att de åkt gick jag och Bojo ut på promenad mot Kronogården för att hämta ut min bok. Vädret var verligen perfekt för det, och det gick mycket snabbare att gå när man har sällskap. Till slut hamnade vi hemma hos Sara och satt där en stund. Sen gick vi in mot stan, och jag vek av hem mot mig. Efter det har jag inte gjort så mycket, men tiden verkar ha flugit fram i vilket fall.

Ikväll står det Idol på schemat, om jag orkar fokusera på det, och kanske en film. Har menat att se på The Expendables länge men det har bara inte blivit av. Kanske ikväll är kvällen :)

P.s Grattis på 21-års dagen till världens bästa Irsa!! ♥ D.s

 

run from them, run from them, with no conviction

Föreläsningen var otroligt tråkig idag. Fick inte reda på någonting som man inte kunde läst sig till. Jag ville ha rast redan efter 25 minuter, och satt sen ganska plågad och bara räknade ner. Sen att träffas och diskutera grupparbetet var inte heller helt nödvändligt, eftersom vi lika gärna kunde gjort det på ett par minuter direkt efter föreläsningen. Dock hade vi det väldigt trevligt under rasterna/lunchen/efter grupparbetet. Så med en annan föreläsare så skulle det inte vara så motsträvigt att ta sig till skolan på morgonen.

Var även uttråkad och sällskapssjuk redan en timma efter att jag kommit hem. Bådar väl inte alltför gott inför ledighet imorgon. Hoppas på besök av Bojana. I vilket fall måste jag iväg och hämta Malins födelsedagspresent imorgon. Ikväll blir det Hellcats och Sons of Anarchy.

now i'm told that this is life, and pain is just a simple compromise

today. tonight.

Vet inte hur jag lyckades imorse, men jag sov mig genom mitt alarm. Vaknade dock bara några minuter senare, och hade ställt det i god tid. Var dock ingen skola på schemat idag, utan istället skulle jag köra Irsa till City Airport. Åkte härifrån i god tid och sen satt vi och tjöta i en timma innan hon var tvungen att gå. Jag körde hem till mamma och fick lunch och kaffe. Kom hem för snart en timma sedan, och sitter mest och slösurfar. Funderar på om man ska dra igång ugnen för att göra middag. Är inte allt för sugen på det men lunch behövs till imorgon, så jag har inte mycket till val. Kvällen kommer annars bli ganska händelselös. Finns ju en del serier att se på idag, det är ju trots allt Onsdag, och då brukar det vara fullspäckat.

they never said you should loose your mind


Det var sjukt kallt imorse när jag begav mig mot skolan. Premiär på mössan för säsongen, enbart för att jag hade blött hår och visste hur kallt det skulle bli om öronen på promenaden. Skolan var annars extremt seg. Föreläsningen går fram med snigelfart, och det är värre när man vet hur mycket bättre och intressantare det kunde vara. Intressant har det dock varit att se och höra konsekvenserna från lördagen :P

Väl hemma blev det ett mysigt telefon samtal med Issa, matlagning, Sons of Anarchy, och själklart den fina upptäckten av videon med Patrick. Tyckte sen att jag hade ont i huvudet och förstog inte varför förran jag insåg att allt jag druckit idag är ca 2 dl mjölk imorse och sen två stora koppar kaffe i skolan. Inte speciellt bra, och efter 2 glas vatten känns det bättre.

Nu blir EM-kval, Sverige - Holland. Jag säger somm alltid att Sverige vinner. Men det kanske är lite väl optimistiskt när de möter VM 2:an. Jag hoppas i vilket fall på de blå-gula :)

*insert highpitched scream*



Vem bryr sig om Travie... PATRICK!! :D :D
<3 <3 <3

someday we'll all live forever



Vaknade fint idag av att Anneli ringde och sa att hon och Alwa var här nu, och att jag gärna fick komma ut med parkeringstillståndet. Jag var inte klädd för detta så hon fick snällt komma och hämta det själv. Jag fick dock hoppa upp ur sängen och koka kaffe. Efter en snabb frukost, och snabb fixning, bar det av mot Överby. Blev lite kikande i affärer och sedan lunch på Briggen.

Alwa var mysig och skulle klappa på kinden precis efter jag tog det här kortet. Handen var blöt och go från gurka, majonäs, räkor och saliv. Mysigt värre. Men hon klappade ju fint iaf ;)

Here's where the party starts

Det har varit fullt upp hela helgen och det har varken funnits tid eller ork till uppdateringar. Planen var uppdatering redan i fredags eftermiddag, efter tentan, men det kom annat som tog upp tiden. Så fortsatte det hela helgen. Men idag är det måndag. Ny vecka. Nya tag ;) 

Tentan gick ganska bra. Känns lite som det gjorde efter språkhistorian förra året, och då gick det ju bra, så jag hoppas att det kan vara likadant den här gången. Inte som annars när det känns som om allt bara gick utför. Efter tentan blev det den obligatoriska fikan där vi klagade som tusan, och sen hann vi med en roadtrip för att köra hem Bojana också. Sen träffade jag Anneli och Tilde för en snabb fika och sen matshopping på Maxi. Kvällen avslutades med vin hos grannen. Sen kväll, jag somnade gott på soffan framför White Collar, och hittade inte till sängen förran vid 4.

Kom ur sängen redan innan 9 på lördagen och åkte till mamma strax efter det. Blev kaffe med henne och Lars, och sen satt vi alla tre och läste tidningar i ett par timmar. Väl hemma blev jag seg, och la mig och kollade på serier istället för att hoppa in i duschen. Vid halv 5, var jag tvungen att sätta fart. Irsa kom hit strax efter 6, och vi tjötade medan jag gjorde mig iordning. När vi kom till O'learys och “klassfesten” var de allra flesta redan bra dragna, och det var en bra försmak på hur resten av kvällen skulle se ut. Det blev livat, och vi fick verkligen se en annan sida av våra kalsskamrater. Kan ju säga att det ska bli väldigt roligt att observa en av dom på tisdag när vi har föreläsning, haha.

Kom inte i säng förrän vid 4 den natten heller, så gårdagen var otroligt seg. Låg mest i soffan och kollade på serier och film. Tog mig en tupplur mellan halv 6 och 7, och sen var det läggdags redan innan 11. Det har inte hänt på länge :P. Men det var verkligen en kul helg så det kan vara värt att forlora lite sömn på det.

i'm a nervous wreck, drugs just makes me reset

Jag gillar inte att vara uppe så här dags. Det är ju till och med mörkt ute. Sist jag var uppe och det var mörkt, då var klockan mer runt halv 6, inte halv 8, och vi skulle åka till Ullared. Det känns mer acceptabelt att gå upp för det än för en tenta ;) Men det är väl bara att acceptera både tentan och det faktum att det bara blir mörkare och mörkare under dagarna. Vintern kommer oavsett vad jag tycker om den...

Är i vilket fall så förberedd jag kan bli. Har nog pluggat mer inför den här tentan än någon annan. Möjligen om man lägger ihop alla gånger jag gjorde grammatiken så kan det jämföras :P. Det blir en snabb koll i papprena innan jag går hemifrån men annars så är det rätt kört att försöka lära sig något mer nu.

Wish me luck! :)

Maybe we don't have to be like the rest of them?


Den här låten fantastiskt, på alla sätt och vis. Musiken; alla de element som finns med, hur det känns som om han har tagit delar av olika musik-eran och slängt ner i en blender gjort något som funkar i dagsläget. Framför allt stråkarna är underbara. Texten; så fruktansvärd lätt att kunna relatera till. Utan att behöva läsa för mycket mellan raderna, eller avkoda symbolismer som annars ofta är fallet i låtar jag gillar ;).

Finns även en officiell video här, men den är lite distraherande från själva låten. Dock tycker jag att Shane Valdés är väldigt talangfull (regissören och kreatören till videon), så den är värd att ses. Dessutom är Brendon och Spencer från Panic! at the Disco med i den, så det är ett plus. Även om man inte kan se vilka dom är ;)

and it goes on, and on, and on...




Tycker inte jag gör annat är lägger upp bilder med samma (tråkiga?) motiv - papper, psykologiboken och anteckningar. Men det är så det blir när man har tenta. Idag hålls jag uppe av kaffe i min fina Starbucksmugg. Och om ni inte ser det så är bild nr 2 min underbart fina avteckning av en hjärna och dess delar ;)

I don't regret this life I chose for me



Det blir en hel del papper utöver den tjocka boken. Nu är dock pluggandet över för idag, dags att låta all den nya kunskapen lagra sig i minnesbanken ;)

Istället: Glee och One Tree Hill!

6 Oktober 2010

God Morgon!

Den är god nu när jag väl kommit ur sängen, duschat, och käkat frukost. Hjärnan börjar vakna till liv lite mer än vad den var för en timma sen. Hoppas på att den ska kunna hänga med resten av dagen med, men det känns väl som att förvänta sig för mycket. Innan jag kan gå hemifrån så måste jag både blåsa håret och stryka skjortan jag ska ha på mig. Kanske dags att sätta fart då...

This world keeps spinning faster

Det var fint med besök tidigare idag, blev en mycket bra paus i pluggandet. Eller ja, det blev mer eller mindre slutet på dagens studier. Efter att de hade åkt härifrån, satt jag en stund till innan jag promenerade in till centrum för en sen fika med Jennie. Blev först en tur i garnaffären, där jag hittade garn jag ville ha vantar av, men som inte går att göra vantar av, och Jennie inhandlade vad hon kom dit för. Sen blev det en sväng in på OnOff och jag framkallade lite kort för att sätta upp på väggarna. Efter en mycket trevlig kaffe-paus, svängde jag in på Åhlens och köpte en ram till det ena kortet. Promenaden hem spenderades på telefon med mamma.

Kvällen har sen mest varit till för att se serier. Jag gillar verkligen hur denna säsongen av 90210 artar sig. De har fått till det med storylinesen och karaktärsutvecklingen. Inte för alla, men för de flesta. Dock undrar jag varför Navid bara verkar få mindre och mindre tid. Det gillar jag inte. Ska nu avsluta med White Collar. Har tagit mig igenom hela första säsongen, och jag sitter totalt fast. Fantastiskt välgjord serie.

Imorgon blir det pluggande i skolan. Och säkerligen en hel del onödigt prat om annat ;)

Nobody told me it is like this. Strange days indeed.


Hur suttit och pluggat i ett par timmar, och det är fruktansvärt tråkigt. Ger mig inte speciellt mycket att läsa samma texter om och om igen. Fastnar inte allt för mycket mer än vad som redan finns i hjärnan. Snart blir det dock paus när Anneli och barnen kommer hit för lunch om en stund.

 

Tighten Up - The Black Keys



Både videon och låten är brilliant!

En sväng till Edet

Sitter i köket hos mamma. Kom hit i förmiddgas eftersom jag var sugen på våfflor men inte har något våffeljärn. Vi har även hunnit med en sväng till fiket och affären. Har även blivit erbjuden middag, vilket man inte kunde tacka nej till. Anneli och barnen har planerat en tur ner hit lite senare också. Får hoppas att de inte blir smittade av min förkylning. Idag gäller det tydligen att se hur mycket man kan hosta utan att få upp lungorna. Mycket trevligt. Eller inte. Kan säga till mitt försvar att jag har pluggat inför tentan idag. Satt på bussen hit med mina flash cards och övade delar, neurotransmittors och system. Ska även plocka fram dom enn stund nu medans mamma lagar mat.

I used to do this all the time

Dagens humör: Hoppfull (Jag kollade upp det, man kan säga så ;) ).
Dagens mående: Bättre.
Dagens borde: Samma som jag borde ha gjort; tvättat.
Dagens frisyr: Uppsatt i en tofs/knut.
Dagens klädsel: Mysbyxor och t-shirt.
Dagens materiella vill ha: Inget jag direkt velat ha idag. Men en extern hårddisk vore inte helt fel ;)
Dagens längtan: Att Patrick/Panic/MCR/m.fl ska få tummen ur och släppa sina nya skivor!
Dagens fundering: Jag har inte tänkt speciellt mycket idag. Hjärnan har vilat :)
Dagens tråkigaste: När jag städade ur silen i duschen. Det är aldrig kul.
Dagens tidning: Aftonbladet på nätet.
Dagens låt: Na Na Na - My Chemical Romance

Drink down that gin and kerosene, and come spit on bridges with me

Har börjat återhämta mig från sjukdomerna tidigare i veckan. I vilket fall börjar hostan avta och rösten kommer tillbaka. I fredag fick jag inte fram många pip, och efter bara en liten stunds prat gjorde det fruktansvärt ont. Funderade skarpt på att slita ut mandlarna själv, och hoppas på att det skulle vara mindre plågsamt. Igår var det dock mycket bättre, och inte alls jobbigt att prata. Vilket var bra eftersom Sara, Irsa och Bojana var här för filmkväll. Hann aldrig se klart filmen tillsammans, för vi pratade för mycket. Dock var det väldigt trevligt, och vi skrattade massor. Och om den vetenskapliga filmen vi såg i skolan i torsdags har någon sorts sanning i sig så ska ju skratt hjälpa mot det mesta ;)

Idag har jag mest legat i soffan och kollat på tv. Det lär inte ändra sig speciellt mycket under kvällen heller. Ska bland annat se på veckans avsnitt av Merlin innan det är läggdags :)

Beautiful Blogger

Det var väl inte en sådan här lista jag hade tänkt mig, men jag får väl börja med den iaf ;) Jag fick den av Maria!

Regler:
Som Awardvinnare ska du kopiera in awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den.
Länka till den du har fått awarden av och ge sedan awarden till sju anda bloggare och länka dem.
Skriv sju intressanta saker om dig själv



1, Min första idol var Orup. Var helt tokig i honom, och hade en vhs med en konsert med honom som jag såg på om och om igen. Inget Disney här inte ;)

2, En gång i tiden sjöng jag i en kör. Det må vara mycket svårt att tro på, med tanke på hur uselt jag sjunger. Förvånad att jag ens fick vara med, eller att de inte sa till mig att enbart mima...

3, Jag hade tyckt det hade varit fantastiskt kul att jobba som roadie eller liknande på en turné i Usa. Verkligen en upplevelse för livet.

4, Jag avskyr kedjebrev.

5, Jag gillar enbart skinka på Hawaii pizza.

6, Första gången jag hörde I'll be med Edwin McCain grät jag.

7, Jag har sjukt svårt att hålla masken, inget poker face överhuvudtaget. Så det är verkligen en karriär jag ska hålla mig borta från.


Nu är det svåra att jag inte ens läser sju bloggar, speciellt inte om jag ska ta bort Maria. Jag kan få ihop...5?

Jennie, Emmy, Carina, Irsa och Kristina!

...

Idag ska jag blogga. Fast inte just nu. Eller ja, jag bloggar ju just nu, men lite mer innehållsrikt blir det senare. Kanske även någon sorts lista, för jag är redan nu sugen på att göra nyårs-listan jag brukar göra. Men det är ju lite tidigt än ;)

Until later...
RSS 2.0