30 Januari

Första jobbdagen helt själv avklarad. Gick som ganska förväntat bra. B var och lekte hos en kompis på eftermiddagen och R hade en kompis här hemma. R försökte lite lätt att lura mig med vilka regler som finns då hon inte trodde jag kunde dem men tji fick hon. Middag blev det idag på Panera Bread då del av den går till barnens skola. Jag klagar inte på att slippa laga mat. 
 
Under förmiddagen hann jag med en tur till Target. Behövde köpa lite småsaker och framför allt innetofflor. Fick tag i ett par grymt fula på rea, inte ens $6 så det fick duga. De är varma och bekväma. Nu ikväll ska jag träffa en annan au pair som bor i staden intill för kaffe. Hoppas at koffeinet inte gör mig speedad så här sent och att vi klickar så man kan ha en vän som bor nära. 
 
Fortsätter även att få frågan om jag känner att jag gjort rätt val att åka iväg igen från lite olika håll. Svaret är Ja, det känns fortfarande som rätt val för mig. Med tanke på att jag redan idag fick kram från både R (inte fövånande) och B (extremt förvånande) så kommer nog barnen och jag komma bra överrens ganska snart igen. 

29 Januari

Dags att kika in här igen kanske. Är synd och säga att man redan kommit ifrån att uppdatera varje dag. Är nästa aldrg på datan så det bli inte av innan jag somnar. Ska försöka att bättra mig. 
 
Söndagen spenderades inne i Boston. Lite sightseeing, lunch och kvällen avslutades med bio. Såg Silver Linings Playbook som var superbra. Rekomenderar den varmt. Jennifer Lawrence var som alltid fantstisk. Igår var första jobbdagen och B kom hem mitt på dagen för han hade ont i magen. Han hade klagat redan kvällen och morgonen innan men nä han väl var hemma kunde han äta utan problem och hade energi. R hade gymnastik på eftermiddagen. Det var så gulligt att se alla småtjejerna springa runt i sina leotards. Hade Alex's avskdmiddag på en fiskrestaurang på kvällen och sen blev det en snabb runda till Braintree och mallet. Fick tag på ett par nya jeans och en plånbok. Extra trevligt när det är mer rea på sakerna än vad som står på lappen. 
 
Idag har jag varit och öppnat ett bankkonto. Tog en evig tid. Vet inte om hon var långsam eller om det bara var extremt mycket info de skulle fylla i. Eftermiddagen kommer bli karate med R, hämta B på hans playdate och sen laga middag. Imorgon har de halvdag och jag ska göra min första dag ensam. Det här ska nog allt bli bra.
 
 

26 Januari

Sista dagen av training school gick bra den med. Var enda momentet som var nytt för mig och det känns ganska bra att vara cerifierad i första hjälpen och hjärt- och lungräddning även om jag redan visste hur man gjorde. Eftermiddagen som spenderades på guidad tur i New York City var extremt kall. Ingen ville vara utanför bussen så det var snabba stopp längs vägen men det var kul att se staden igen. Den egna tiden spenderades på Olive Garden på Times Square med två tjejer från skolan. Var super trevligt och vi frös inte. Sen gick vi i lite affärer, köpte kaffe och gick sen till bussen som tog oss tillbaka till skolan. Kom i säng alldeles för sent och vaknade alldeles för tidigt i går morse.
 
Bussen upp mot Boston var verkligen en upplevelse i sig. Först och främst fanns det knappt någon värme utom för föraren så det var till att sitta och huttra i 6½ timme. Sen var chaffören super otrevlig och ville inte låta oss stanna för att gå på toa och köpa lite lunch. Men det gjorde han till slut iaf. Ovanpå detta så exploderade brandsläckaren mitt under resan. Helt plötsligt hörde vi ett konstigt ljud och sen var hela förarkupén full med vit "rök" som spred sig bak till oss. Vi fick ju panik och trodde helt ärligt att bussen brann och att vi skulle dö där och då. Visade sig att det inte var någon fara att köra vidare och vi kom som sagt fram efter lite mer än 6 timmar. Jess hämtade upp mig och vi åkte och fixade en mobil till mig direkt. Valde att ha en smartphone så jag slipper sakna var jag hade i Sverige, den lilla extra kostnaden gör ingenting. Barnen kom hem ganska sent från B's fotbollsmatch men det gick i alla fall bra att träffa dom. De har verkligen blivit så stora och det är svårt att släppa bilden jag har av de som mycket yngre. Men det ska väl inte ta lång tid innan man har vant sig vid att de faktiskt kan prata och göra många saker på egen hand numera.
 
Idag har jag packat upp. Garderoben är så stor att den ekar just nu. Kommer nog kunna ändras snabbt. Sen pysslade jag och R med hennes present jag hade med mig och spelade spel. Följde med på B's sista basket match där det åter igen var svårt att greppa faktumet att han har blivit så stor. Nu sittar jag här, har precis druckit en kopp kaffe. Ikväll blir det barnvaktande med Alex och hennes kompis som är här. Ska nog inte bli allt för jobbigt.
 
Au Pair Training School
Central Park
Times Square

Au Pair Skolan

Ett inställt flyg, en natt på Hilton i London och ny flygtid kom jag äntligen fram sent igår kväll till skolan efter 42 timmars resa. Segt värre men hade bra sällskap med mig i form av två andra svenskor. När vi väl kom fram fick med en gång läxa för den dagen vi missade på skolan så jag började direkt med detta på kvällen för att bara bli av med det. Somnade vid 22 och sov gott fram till klockan 3. Mindre kul. Idag har lektionerna varit lätt långsamma. Världens goaste lärare och självklart kul att prata med alla nya människor men jag vill mest bara komma vidare "hem". Är nu sjukt trött men att somna vid 9 vore nog inte så bra om jag inte vill vakna lika tidigt imorgon. Imorgon blir det certifikation med Röda Korset. Tror det var typ livräddning och första hjälpen det ska handla om. Eftermiddagen och kvällen kommer spenderas i New York City. Ska tack och lov inte vara lika kallt som det har varit idag så det ska faktiskt bli kul att gå runt och kika igen.

Avresa imorgon!

De senaste dagarna har gett lite olika insikter och jag är inte alltid helt säker på hur mycket min avresa imorgon har spelat in hur jag känner. Oavsett av detta så är jag redo att åka. Skippar gärna själv flygresan; är redan uttråkad inför 8 timmar på ett plan. Väskan är inte helt packad än. Har lite nytvättade kläder som ska vikas ner imorgon. Är annars väldigt nöjd med min packning. Lättare än jag trott och jag har förhoppningar att jag ska lyckas med att bara ha handbaggage med på planet, och inte en handväska också. Men vi får se hur det går. Kommer iaf slippa att ha jackan på mig. Nu vill jag även lyckas somna snabbt för imorgon kommer bli en lång dag!

Examen och kalas

Igår tog jag examen från högskolan. 4½ år har mer eller mindre flugit förbi och det är svårt att förstå att jag faktiskt är klar. Avslutningen var inte den mest uttänkta saken men det var ändå trevligt att det fanns ett markerat slut. Kvällen avslutades med Les Miserable på bio med Jennie och Kristina. Filmen var bra men det var mindre kul att säga hej då när vi skiljdes åt. Det börjar verkligen kännas att det är nära nu.
 
Idag har det varit kalas för Tilde och så även mer hej då. Blä. Är verkligen inte kul. Ska väl kanske lyckas att hålla mig från att gråta, eller iaf mindre än jag gjorde i torsdag när jag åkte från Eric och Malin. Ikväll blir det lite vin hos en kompis och imorgon är det dags att packa på riktigt. Som sagt, det känns overkligt att det är så nära nu.

Flytt #1 och Packning

Idag flyttar jag hem till mamma igen för ett par dagar. Känns konstigt att flytta från Malin och Eric för det känns som jag flyttade in häromdagen och inte för 4½ månad sen. Passar Beckis hela dagen idag men har passat på när hon har sovit att packa ihop mig. Blir mer än jag hade trott trots att jag inte har så mycket saker eller kläder kvar. Ska nog kunna ta mig till mamma på egen hand men det kommer se lite roligt ut. Var mycket enklare sist när jag skulle iväg och inte hade de här problemen. En resväska räckte gott och väl, även om man på den tiden så fick man ha två väskor med sig utan kostnad. Visserligen ser jag det mer som en bra grej att jag numera har möjligheten att kunna ha mer än ett par skor och fler tröjor än typ fem stycken. En lyx som inte fanns när jag var yngre.
 
Blir nog ganska tomt på bloggfronten tills nästa vecka. Finns inget internet hos mamma och min telefon är inte världens bästa att blogga ifrån. Men man vet aldrig, kan hända jag får lite abstinens nu när jag väl kommit igång med bloggandet igen. 

16 Januari

Är väldigt nöjd med att ha den här veckan så pass fullbokad som jag har. Hade varit grymt frustrerad om jag bara fått gå runt och vänta bara. Igår var det fika med Jennie och Kristina på förmiddagen och en träff med Emmy på eftermiddagen. Idag har jag fixat naglarna och ikväll är jag också upptagen. Imorgon ska jag sitta barnvakt hela dagen och sen bege mig hem till mamma och bo där tills det är dags att flyga iväg. 
 
Eftersom jag först ska ha hem alla mina saker till mamma har jag ännu inget bra grepp om hur full min resväska kommer att bli. Känns inte som om det bara vara någon fara egentligen men man vet ju aldrig. Vet i alla fall att jag snart efter att ha kommit till Usa behöver jag köpa nya jeans då mitt andra par gick sönder förra vecka så jag bara har ett par kvar. Men det är ju både lätt och billigt fixat :)
 
Idag fyller även Tilde 8 år. Tycker som alltid nuför tiden att alla syskonbarnen fyller för många år. De är alla bebisar fortfarande i mina ögon. Samma gäller ju mitt värdbarn R, hon var ju en liten bebis sist jag hade hand om henne och hon fyller 6 om mindre än två månader. Men det ska bli så kul att få lära känna henne på nytt, B också för den delen!

14 Januari

 
Ungefär sådär känns det nu som om min resväska kommer vara nästa måndag när det är dags att bege sig mot flygplatsen. Är på väg att åka hem till mamma med ytterligare en omgång packning. När jag flyttade in här för lite mer än 4 månader sen så räckte det med tre varv innan jag hade alla mina saker här men nu verkar det behövas fyra. Kan inte förstå hur det är möjligt när jag varken köpt mycket nya saker eller kläder och dessutom rensade ut två kassar med kläder innan jag började åka tillbaka med grejer. Ett mysterium helt klart. 
 
En vecka kvar idag och jag hade varit redo att åka idag om det hade vart så. Är tråkigt att vänta. Hela veckan är som tur är uppbokad med grejer att göra. Enda dagen jag inte har något inbokat är söndag vilket iofs kanske är lite dålig planering för jag kommer klättra på väggarna hemma hos mamma utan något att göra. 

(Det försenade) Nyårsfirandet

Eftersom 1/3 av vårat vanliga nyårssällskap var i Florida under det officiella nyåret så beslutade vi för att skjuta på våran traditionella middag tills de var hemma igen. Igår var det dags. Vi lagade fantastisk mat och sällskapet är var som alltid underbart. Fyrarätters serverades bestående av ungsgratinerade päron med chèvre, honung och valnötter, vitlöksmarinerade havskräftor, ostbricka och marängswiss. Kan väl säga att vi inte gick till sängs hungriga. Vid tolvslaget skålade vi i Champange. 
 
Nyårslöften lyckades vi desstom säga, även om de flesta var sagda med en stor portion humor. Mitt enda jag har i år är att jag ska prova att äta hummer. Inser nu att de alla mina löften på senare år består av mat, hurm. I vilket fall så skulle jag inte tro att mitt löfte bör bli svårt att hålla då jag kommer bo i en stat som har bra skaldjur. 
 
Strax innan tolvslaget så gjorde vi "Chandler's Dumb States Game". Alltså, se vem som kan komma på flest Amerikanska stater på 6 minuter. Det blev jämnt mellan mig och Malin; jag fick 42 och hon 40. Jag vill så gärna lyckas med 50 stater någon gång. Blir lika irreterad när man går igenom vilka man har missat och man egentligen kan dom. Men en dag, då ;)
 

11 Januari

Jag hatar att inte kunna sova. I natt låg jag och vände och vred på mig mest hela tiden och kunde inte somna på riktigt förän närmare 6 på morgonen. Helt värdelöst. Så jag som redan var trött i går är så fruktansvärt trött nu. somnar jag inte snabbt i kväll så vet jag inte vad jag gör.
 
Hade i alla fall en fin onsdagskväll och torsdag hemma hos Bojana. En försök till att ta vara på den sista tiden tillsammans; kommer sakna henne så himla mycket! Vi kanske inte alltid kan ses så ofta men som hon så fint sa, bara vetskapen om att hon finns där  i fall att är ibland det bästa. Nu kommer visserligen hon, och alla mina andra fina, finnas där även när jag är borta på andra sidan Atlanten men det känns inte riktigt som samma sak. Jag tänker lite att om vi har lyckats klara oss igenom de somrar jag varit i Chicago, då klarar vi ett år. Även om det är 3x så långt. 
 
Torsdagkvällen skulle avslutats med att knyta ihop lite trådar inför avresan. Gick sådär. Fick i alla fall köpt nässpray; sista förberedelsen. 
 
Imorgon blir det tårta hos mamma för att fira Lars födelsedag på förmiddagen och på kvällen ska det firas försenat nyår. 

10 Januari

Blev riktigt chockad när jag kollade mailen för en stund sen och såg att vi fått en lista med alla svenskar som ska åka den 21e. Trodde att CC skulle skippa detta den här gången eftersom man så lätt kan få kontakt genom till exempel Facebook numera. I vilket fall, jag var övertygad om att vi inte var många fler än de som är i eventet för den vecka på training school men när listan innehöll 19 (!) svenskar tappade jag hakan. 
 
Hade haft lite kul med tanken på att av svenskarna skulle outnumber tyskarna på skolan, något som aldrig händer annars men nu när så många fler inte är med i gruppen bara härifrån, hur många är det inte till i resten av världen? Känns ganska otroligt att så pass många ska åka nu på vintern med tanke på att sommaren + september har de största gruppern. När jag åkte sist var vi 7 svenskar den veckan jag var där och det var många  från ett land under en vecka. Tycker i alla fall att det är jätte kul att det verkar bli många!

Blandad Dag

 
Började morgonen med att träffa Kristina för kaffe på Starbucks. Var längesen jag var där nu och njöt av min pepparmintslatte. Kan dock säga att jag ser fram emot att kunna få köpa den till ett något billigare pris om mindre än två veckor. 
 
Väl hemma gjorde jag lunch till mig, Malin och Beckis. Städade köket och busade sen en stund på golvet. Nu sovar lilla busen igen och vi tar det lite lugnt i soffan. Resten av eftermiddagen blir det matlagning för hela slanten. Ska göra ett nytt försök med Tikka Masalan och se om min lilla ändrig kommer göra den helt perfekt. Senare ikväll har jag en skype date med Anna. Blir lite updatering om vad som händer i våra liv och troligen om hennes planerade New England resa till sommaren. Ser fram emot att träffa henne där, vi ses för sällan även om det inte är konstigt eftersom vi bor i olika länder. 

7 Januari

Heldagen till syrran fick ställas in då de fick magsjuka. Då ville jag absolut inte åka dit. Åkte hem till mamma istället och spenderade förmiddagen där med kaffe och röjande av julsaker. Lyckades även boka in en heldag med Bobo i veckan. Det är dubbelt så bra då jag får något att göra och jag får träffa henne. Kan inte bli bättre. Så nu har de flesta dagarna den här veckan något inplanerat. Nästa vecka finns det också lite saker som jag ska göra. Känns lite mer som att tiden kommer kunna gå förbi nu. 
 
Igår fixade jag lite med bloggens design också. Tyckte det behövde ändras lite. Är inte helt nöjd och det ska komma en ny header men den får vänta på sig tills jag är i Usa. 

6 Januari

Kände mig inte motiverad att titta in här igår. Satt mest och umgick med mina roomies som jag var och hämtade på flygplatsen i fredags. Har blivit många gosiga kramar med lilla Beckisen. Började även med ett litet maraton av Gilmore Girls. Har aldrig sett om serien sen den visades på tv och jag vet att jag missade nästan hela sista säsongen så jag har ingen aning om hur det faktiskt slutade. 
 
Idag ska jag fortsätta med mitt maraton och jag ska även hinna med att åka förbi Kristina och hämta min väska som jag lämnade där i fredags kväll. Känns lagom segt att mest bara gå och räkna ner dagarna nu, speciellt när man inte har så mycket att göra. Är trött på Sverige och vill härifrån nu. Imorgon ska jag hem till syrran i alla fall så dagen kommer gå fort. 

Nervositet

Det finns mycket jag inte är nervös över inför att åka iväg igen. Faktumet att jag redan känner familjen och vet att det kommer gå bra på den biten är definitivt ett sort plus. I somras när jag gick och väntade på om jag skulle kunna få åka tillbaka funderade jag även på att åka till en ny familj om det inte skulle fungera, och det kändes så där lagom hemskt. Senast så var jag inte speciellt orolig inför att flytta hem till en främmande familj men nu kändes det mer som att eftersom jag visste sedan tidigare hur bra man kan ha det, så fanns möjligheten att jag inte skulle uppleva den nya familjen som lika bra. Visserligen behövde jag inte oroa mig för det speciellt länge innan min värdmamma emaila och fråga om jag fortfarande ville komma tillbaka. 
 
Däremot så känns det lite mer läskigt att veta att jag tar över efter en fantastisk au pair den här gången. Senast hade det varit lite sådär så det var inte så att hon hade satt ribban högt. Dessutom så har jag varit i den utgående au pairens skor förrut och vet hur svårt det kan vara att se någon annan ta hand om "dina" barn, hur hemskt det är att lämna familjen. Jag grät mer eller mindre hela min sista dag. 
 
Det jag mest är nervös över är att hitta nya vänner. Det är inget jag har speciellt svårt för egentligen men det är ett ganska litet urval du har i LCC-gruppen och om man inte klickar med någon där så blir det lite jobbigt. Visserligen är nätverket online så mycket bättre nu än när jag åkte sist men det är ändå kul att ha vänner som bor nära. Jag är rädd för att det ska bli som mitt sista år där jag bara hade typ 3 kompisar och satt mest hemma varenda helg. Det är inte den personen jag är och vill inte bli igen. 
 
Hela den här posten visar ju i alla fall på att det inte spelar så stor roll att man har erfarenhet, man har tveksamheter och rädslor oavsett. Jag är visserligen säker på att det kommer bli ett fantastiskt år tillslut :)

Dagen

Lyckades bli fullpott på dagen idag. Fick tag på presenter till barnen, hoppas de tycker att de är lite roliga även om jag önskar jag kunde varit mer fantasifylld. Inne på Lush passade jag på att utnyttja rean och gick hem med nytt puder och rouge/bronzer. Älskar verkligen detta märket, kommer aldrig byta tillbaka till något annat. Det enda jag inte lyckades fixa var nässpray, men det är bara för att jag är glömsk. Ja, ja, det är lätt att springa in och köpa någon annan gång. Men verkligen ett tips till andra som ska åka till Usa och använder nässpray vid förkylning, deras "nässpray" är saltlösning och kostar mycket. De få som finns med aktiva preparat är svindyra och funkar inte lika bra. 
 
Fick dock lite mindre panik på eftermiddagen när Malin skriver att de kommer imorgon strax efter 14 till Landvetter. Jag hade bokat in dom till att hämtas på lördag, inte imorgon fredag. Visade sig att jag inte hade haft fel, utan att dom hade sagt fel dag till mig. Hade inga planer som inte kunde flyttas på så redan imorgon får jag gosa med Beckis igen! 
 
Helt klart bäst. Prova märket om ni inte redan har gjort det. 

Bra Start

 
Börjar dagen med en bra frukost. Har varit riktigt duktig den senaste tiden att göra den lite mer balanserad igen. Nu är det bara resten av dagen kvar att fixa till...
 
Idag ska jag ner på stan  och fixa lite ärenden. Lush, Apoteket och vart jag nu hittar resten av mina presenter till mina värdbarn. Har fixat halva till dom var men behöver något mer. Vill egentligen försöka fika med en kompis idag med men är ganska säker på att hon kommer vara upptagen. 
 
Hoppas ni har en bra dag idag i alla fall! :)

2 Januari

Spenderade mer eller mindre hela dagen hemma hos mamma. Tanken var bara ett snabbt kaffebesök men sen var Tilde och Alwa där så lite extra barnvaktshjälp är ju aldrig fel. Inte för att det behövdes idag; dom lekte som små änglar. Hör inte till vanligheten ;) Sen fick jag även middag, vilket alltid är trevligt. 
 
Tog även med första lasset packning. Fick ett ryck igår och rensande garderoen från de kläder jag inte ska ha med till Usa och fyllde sedan upp bagen med det jag visste att jag inte kommer använda innan jag åker. Synd och säga att det är mina träningskläder. De ska i alla fall få betydligt mer användning i Boston. Blev positivgt överraskad när jag packade ner i resväskan och såg att jag kommer nog inte behöva ha världens tyngsta handbagage med mig. Nu är det visserligen inte utrymmet som spelar roll utan vikten men jag har goda förhoppningar. Drömmen vore ju inget mer än handväskan på planet men det kan jag nog drömma vidare om. 
 

1 Januari

 
Lyckades fantastiskt med gårdagens middag, smakade så nära restaurang som man kan komma. Är en liten fix till nästa gång som jag ska göra men den kommer bli vällagad. Annars var gården ganska händelselös. Folk började skjuta raketer tidigt och det flimmrade utanför fönstret titt som tätt. Jag låg i soffan och kollade på Rizzoli & Isles, mycket nöjd över att inte behöva vara ute i regnet. 
 
Idag har jag inte gjort nått. Det är verkligen helt dött här hemma i lägenheten och jag längtar tills på lördag när Malin, Eric och Beckis kommer hem igen. Ska bli så skönt att få sällskap omkring mig mest hela tiden igen. Och att gosa med Beckisen igen kommer verkligen inte bli fel. 
 
Om man bortser från de sista timmarna av idag så är det 19 dagar kvar tills jag sitter på planet mot New York. Fick frågan idag och det skulle "bli nice" att åka. Ja, det ska det. Nu känns det mest som om det bara är nedräkning som gäller. Dagarna kan inte gå fort nog. Samtidigt så vill jag hinna spendera tid med mina fina och det är svårt när allas schema inte stämmer överrens. På fredag blir det i alla fall några som jag får lite kvalitetstid med :) 
 
 
RSS 2.0