the lives we lived are only golden-plated

Det är 6 dagar kvar av Maj månad. Sen är det sommar. Hur sjuk är inte den tanken? 
    Jag skrev tidigare i år att våren kommer bara rusa förbi, utan att man kommer hinna registrera den speciellt mycket, och det är precis vad som hänt. April var den enda månaden som kändes "lång", och det var mest för att jag bara gick och väntade på att den skulle ta slut. De senaste 3 veckorna har bara glidigt ifrån mig. Försvunnit bort som om jag bara blinkade ett ögonblick. Det går så fort, och vet inte riktigt om jag hinner med. Försöker fokusera men det går inte alltid så bra. Hjärnan vill följa hjärtat lite för mycket.
    Men som sagt, 6 dagar kvar innan Maj, och skolan, är över. Då kan hjärtat få ta över hur mycket det vill. I alla fall i 3 månader.

21 Maj 2011

get me out of my mind

...egentligen vill jag bara lyssna på Panic! medan jag grejer här hemma men eftersom mina dumma, dumma tvångstankar inte tycker om att ha ospelade låtar i mitt itunes, måste jag lyssna på det som inte är spelat än. Och det är många låtar fortfarande. Verkligen en baksida med att ha ny dator och stor musik bibliotek. Och jag är mycket väl medveten att logisk sett så finns det ingen anledning att inte kunna ha ospelade låtar, men det känns bara så fel. I bland hatar jag verkligen min hjärna...

19 Maj

Idag känns det som om det har gjorts en del framsteg på uppsatsen, vilket alltid är positivt. Jag åkte hem till mamma imorse för att komma hemifrån och inte bara sitta i soffan hela dagen och troligen inte få gjort tillräckligt mycket. Istället satt jag vid köksbordet typ hela dagen, haha. Är nog dock bättre än min soffa i vilket fall. Kom hem strax efter 6, och sedan dess har jag hunnit med att koka lite rabarber- och jordgubbs sylt/marmelad. Första försöket och jag tyckte det blev helt okej. Råkade nog ha i lite väl mycket socker för min smak. Tror dock att många andra inte skulle hålla med, utan istället tycka att den är sur. Men den duger fint att göra gröten lite lyxigare på morgonen ;)

Nu blir det veckans avsnitt av American Idol, och troligen ett avsnitt av Gossip Girl. Är så efter med nästan alla serier. Får ju börja någonstans.

In the rearview

Har varit lite nostalgisk idag, och läst igenom gamla inlägg i bloggen. Hittade till och med ett från Maj 2008 där jag hade lagt upp en youtube-video med That Green Gentleman av Panic. Har för mig att det var enda låten jag gillade från Pretty.Odd. då, och sen kom jag inte igång med att verkligen uppskatta dom förrän typ 8-9 månader senare. Efter det var det kört, haha.

Tror att början till nostalgin kom av att jag kollade på American Idol i morse, och en av deltagarna sjöng Don't Stop Believing, och jag kommer nog aldrig kunna höra den låten utan att översvämmas av känslor, och skulle nog utan problem kunna börja gråta. Minnet är för mäktigt för att jag ska kunna stå emot. Det ögonblicket var oförglömligt. Inte idag alltså, utan en annan gång. De som känner mig vet nog redan vad jag pratar om ;)

Annars har jag inte gjort mycket produktivt idag. Flyttat runt lite möbler, diskat, och mest plockat upp här hemma. Och haft Irsa här för lite mini-marathon av True Blood. Hon har bara ett avsnitt kvar innan hon sett hela serien. Har bara tagit ett år att komma igenom tre säsonger. Bra att hon blir klar nu innan fjärde säsongen börjar iaf ;)

Nu ska jag hoppa ner i sängen och sova!

when the sun comes out i'll still be aroundZack la ut den här bilden på twitter för ett par dagar sen, men jag har glömt av att lägga ut den. Nu kan ni se hur bra platser jag och Malin fick Zack fixade upp oss på balkongen. Det ser ut som om den är mycket längre bak än första raden men det var det verkligen inte.

C'monC'mon - Panic! at the Disco & Fun.

This is wonderful and brilliant.

my heart is on my sleeve; wear it like a bruise or black eye

Anyone who understands how standing in a crowd of sweaty people, elbow to elbow, screaming along to the words embedded in your heart, can give you the most happiness ever needed. When you’re shoved against a sea of bodies and you don’t know what sweat actually belongs to you or your neighbour, you can barely breathe and in that moment, your favourite song starts playing and you forget about everything: all you’re concerned with is the melody, rhythm, and beat of the song. All you care about is singing your heart out and knowing it’s okay to love something maybe a little too much as long as it’s real to you.
                                                                       - Gerard Way (My Chemical Romance)

she lives in her world so unaware

Börjar känns så där igen att jag uppdaterar för att uppdatera. Efter jag varit iväg hade jag en anledning att skriva, och behövde skriva av mig, men nu är det ganska ointressant och dött igen. Kan säga att det var verkligen kortversionen jag skrev om resan, för jag skrev en i communityn för fans som var över 6000 ord, hurm.

Igår var det pluggande hemma hos Bojana, rabarberpaj-fika hos mamma, och dator fixande hemma. SEn var dagen slut. Den gick fort. Upptäcker nu att idag har också gått förbi fort. Klockan är redan efter 7, och jag känner inte som om jag gjort speciellt mycket.

Gjorde en ordentlig städning imorse, hade inte dammsugit på lite väl länge, och sen blev det mer datafixande. Har hunnit med att skriva lite på uppsatsen, och se på Glee och 90210. Har mycket att komma i kapp med efter resan, och innan dess också för den delen. Men det kan ju vara bra att ha något kvar till sommaren med, i fall jag blir sugen på att se på tv då. Brukar dock inte hända direkt.

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Lite mer skrivande, men annars rätt så dött. Någon som vill hitta på nått kanske? :)

placing a smile at the perfect event


Spencer Smith, London May 4th 2011
I love this photo because of the imperfections.

"The Epic UK Tour"

Det här inlägget har möjlighet att bli hur långt som helst, men jag ska försöka göra det konsist och inte låta det bli för insnöad på detaljer som ingen här egentligen orkar eller vill läsa.

Resan som en helhet har verkligen varit fantastisk! Från att alla resor mellan städerna, både med flyg, tåg, och buss, har gått så smidigt och enligt tidtabeller, till alla nya människor vi träffade. Och framför allt konserterna. Men det är väl lika bra att börja från början :)

På fredagen kom vi till Edinburgh och hittade utan problem hem till Anna. Under helgen blev det massiva mängder av fangirlande, och Anna är minst lika trevlig i verkligheten som online. Vi gick även runt en hel del i stan och kikade. Fantastisk arkitektur. Kändes som jag gick runt i ett Merlin avsnitt, dock något moderinserat, haha. På måndagen bar det av mot Glasgow och konsert nr 1. Anna var precis som jag var innan m&g i London i februari; mycket nervös och gick mest runt med ett konstant leende. Jag var dock inte speciellt nervös innan, vilket var mycket konstigt, men sen när vi väl var där så pirrade det allt lite. Dock var det mycket kortare den här gången, för vi fick inte prata med dom lika mycket, men jag är rätt nöjd med att bara få träffa dom igen. Brendon kände till och med igen mig. Blev ett mycket bättre kort än i London, så den här gången tänker jag faktiskt lägga upp det här.


Konserten i Glasgow var fantastiskt bra! Stog mer eller mindre längst fram, och att se Brendon scenspråk så nära var verkligen en upplevelse i sig. Showman ut i fingerspetsarna, och en tendens att kläcka ur sig grejer som är grymt opassande men väldigt roliga. Efter ungefär halva showen var jag tvungen att backa bak för det var så sjukt trångt, och ett gäng 14-åringar stog och slog mig i huvudet och i revbenen. Men man såg väldigt bra längre bak också, och man behövde inte trängas lika mycket. Efteråt sa vi hej då till Anna, och gick till vårat hostel som var super bra.

Tisdag morgon bar det av mot Birmingham med tåg. När vi kom på så såg vi en grupp med tjejer vi kände igen från m&g dagen innan. Visade sig att dom också skulle resa runt, och vi spenderade mer eller mindre hela resan med att fangirla. Tydligen hade inte alla lika roligt som oss, eftersom två äldre damer och en äldre man, flyttade från vår kupé ganska snart efter att vi åkt iväg. Vi hade roligt i alla fall.

På väg till hostellet i Birmingham tog vi en genväg genom ett enormt shopping center, där vi hittade en Forever21! Passade utmärkt eftersom jag behövde en ny överdel inför kvällen och m&g foto nr 2. Hittade en top jag tyckte fick duga, men som jag sen kom att verkligen gilla. Vårat hostel var även här mycket bra, och låg perfekt, precis runt hörnet från stället där konserten var. Dagen m&g var inte lika innehållsrikt med konversation, trots att jag egentligen hade massor att säga. Men dom har en tendens att le mot mig, och då försvinner min hjärna ganska fort, och jag tappar tråden totalt. Kortet härifrån är dock inte lika bra, även om Spencer ler på det (♥) så det får inte komma upp. Och jag har inte redigerat det heller.

Den här konserten spenderade jag och Malin uppe på balkongen, med bästa utsikten någonsin. Det var mer eller mindre längst fram, utan att behöva trängas + att det var en bit upp så man verkligen såg hela scenen. Detta tack vare Zack, Panic's säkerhetsvakt, som fixade in oss där fast vi egentligen inte hade biljetter dit. Enligt Malin satt jag med hearteyes och kollade på Spencer mest hela konserten. Är nog ganska sant, haha. Han är en sådan fantastisk trummis, vilken teknik alltså. Ytterligare en underbar show.

Ytterligare en tågresa stog på schemat på onsdag förmiddag, den här gången till London. Återigen hade vi sällskap av de andra tjejerna dit. Jag och Malin gjorde inte speciellt mycket timmarna innan vi träffade de andra utanför arenan. Sen satte vi oss på en pub intill, och sen kom killarna vi träffade sist i London och joina oss. Vi försökte missa förbandet den här gången, eftersom dom var så fruktansvärt dåliga och två gången var tillräckligt att se och höra dom. Det gjorde vi dock inte, för självklart var dom försenade och spelade 10 min senare än de andra dagarna.

Sen kämpade vi oss in i publiken och jag och Andy hamnade till slut 3-4 personer bak från räcket. Dock hade jag bara långa personer framför mig så jag såg ingenting nästan. Publiken var i ren allmänthet helt galen. Jag fick ganska snabbt en armbåde i ögat som slog ut min lins, så jag såg ingenting på ena ögat, det var folk som crowdsurfa och jag fick några sparkar i huvudet. Sen tryckte alla på någon fruktansvärt. Jag tyckte det var illa ibland i Glasgow, men det var ingenting mot London. Andy stog och höll fast mig för att jag inte skulle ramla eller bli totalt bortknuffad från honom. Sen tyckte Brendon att det var en bra ide att kasta sig ut i publiken också. Han landade på mig. Eller hans rumpa hamnade på mitt ansikte. Det må vara en fin rumpa, men jag vill helst inte ha den i mitt ansikte. Alla tryckte ju då på ännu mer, för att de ville åt Brendon, så jag blev mer eller mindre nedtrampad för att jag ramlade. Andy, som tur var, kunde lyfta och dra bort mig lite från det värsta. Efteråt hade jag ont överallt, och smällarna jag fått på revbenen i Glasgow hade fått nya kompisar och de gör fruktansvärt ont nu. Finns goda chanser att jag har en spricka, för satan vad det känns.

Så på det stora hela var London showen den sämsta utav de tre, men det var verkligen inte en dålig show. Hade jag bara sett lite mer hade det varit mycket bättre, för själva showmässigt så var det tydligen fantastiskt. Enligt mig var Glasgow bäst, och sedan Birmingham. Men hela resan har verkligen varit fantastiskt. Tjejerna vi träffade var verkligen super trevliga, och vi ska absolut hålla kontakten.

Nu är det svåra att ha tålamod till den 8 Juni och showen i Chicago. Håller tummarna för ytterligare ett m&g då ;)
RSS 2.0