26 Februari

God morgon/eftermiddag!
 
Barnen har mer eller mindre bara hoppat på skolbussen och jag har städat bort frukosten. Dricker kaffe och tar tag i något jag sagt jag ska göra i över två veckor nu; ansikts- och hårmask. Vet inte varför det inte har blivit under helgerna, är ju inte så att jag inte haft tid. Är ganska säker på att min hud gör glädjeskutt just nu när den får en djuprengöring. Annat som står på schemat idag är lunch med Ola och Isabel, men det är några timmar bort. Ska vika lite tvätt och gå en runda med hundarna också. R har karate i eftermiddag och sen är det hem och fixa iddag igen. Med andra ord, en vanlig Tisdag helt enkelt. 
 
Hoppas ni har en fin dag!

Weekend Recap

Trots olika rapporter om snöstorm så blev det inte mycket mer än regn här under helgen. Tack och lov. Detta gjorde det möjligt för mig att komma ur huset på lördagen. Började med lunch hemma hos Rikke medan hon jobbade och fortsatte med kaffe på Target tillsammans med Gaelle. Vi gick runt där ett bra tag och började sen bli hungriga så vi hämtade upp Ola och åkte iväg på middag. Kvällen avslutades med frozen yogurt som efterrätt. Verkligen en lyckad dag och kväll tillsammans med mina vänner. När jag kom hem hade jag även tid att kolla på en film med min värdmamma J.
 
På söndagen vaknade jag upp med hosta, halsont och lite nästäppa. Inte helt nöjd. Åkte iväg på lunch med J och sen matshopping inför veckan. Whole Foods blev det den här gången och jag hade kunnat gå runt hur länge som helst där inne. Kände mig lagom hängig på eftermiddagen så jag låg i sängen med en bok och tv. Somnade en stund också. Fastnade framför Oscarsgalan på kvällen och blev väldigt nöjd med att Jennifer Lawrence vann för bästa huvudroll. Och den där svenska filmen också, såklart. 
 
Veckan började fint med sovmorgon då B och barnen var kvar i New Hampshire på grund av snö. Mötte dom vid skolan runt 12 med ryggsäckar och fick med mig lite packning hem. Gick och kollade på ett gym men det var för dyrt för mig att gå med i. Hämtade barnen + R's kompis för gymnastik och sen var det hem för middag. Nu sitter jag här och tänkte läsa lite sen se på Pretty Little Liars innan det är dags att sova. 

23 Februari

Är äntligen helg och jag njuter för fullt. Är bara jag och min värdmamma hemma så hudet är mer eller mindre helt tyst. Vaknade av mig själv och har mest ledgat och degat i sängen ett par timmar. Funderar på att hoppa in i duschen och ta tag i dagen snart. 
 
Sista dagen av vinter lovet - igår - spenderades med att baka sugar cookies som vi dekorerade med glasyr och strössel. Barnen tyckte det var jätte kul och själv klart väldigt gott. De såg inte mycket ut för världen men smakade faktiskt helt okej. Efter lunch, ett par playdates och B's fotbolls match tog jag äntligen ledigt. Blev frozen yogurt, en drink och bio tillsammans med Rikke. Såg Beautiful Creatures och jag somnade en stund under första halvan. Tyckte dock att den var ganska kass, rekomenderar inte att se den. 
 
Annat nytt som hänt i slutet av veckan är väl att jag äntligen lyckats köpa mig en plattång. Kostade mig hela $10 och kommer fungera perfekt att använda under året. Har även försökt komma på nått att göra runt 4 Juli då jag kommer vara ledig ett par dagar. Hittils har ingen velat komma och hälsa på så jag får väl försöka ta mig någonstans. 
 
                                                 
Kakor och R's halva armé av Barbies. 

Bloggen dog

 
Bloggen dog ju som sagt lite lätt under mitten av Chicago resan där. Jag menade att uppdatera men så blev det aldrig så och dagarna gick... Men nu blir det en snabb genomgång av slutat av förra veckan och, suck, vinterlovet den här veckan. 
 
Min lilla lunch-date med Nikki eskalerade snabbt till att jag beslutade mig för att åka med på roadtrip till Pontiac, Michigan på fredagen. Konsert med Bad Books stog på schemat och även om jag inte kände till bandet så åkte jag med för sällskapet. Så på fredag förmiddag åkte vi iväg - jag, Nikki, Chris och Hannah. 6 timmar senare var vi framme lagom till att showen började. Extremt bra, båda förbanden och huvudakten. Sen åkte vi hem igen. Körde genom natten i lite lätt snöoväder och jag steg innanför dörren strax efter halv 7 på lördags morgonen. Sen sov jag typ halva dagen och lyckades ta mig ur sängen vid halv 3. Helt klart värt det. 
 
Söndagen reste jag tillbaka till Boston på. Försenad på grund av vädret - mer snö - och kändes mig mest seg och trött. Hade inte återhämtat mig helt skulle jag tro. Hade au pair-möte på kvällen. Målade keramik, som jag nu kom pa att jag måste åka och hämta, och pratade med lite nytt folk. 
 
Måndagen var jag och shoppade i outletsen med Emmy. Hon var och hälsade på och efter lite trixande lyckades vi få en dag tillsammans. Avslutade med middag på Cheesecake Factory. Sen började jobb-veckan med vinterlov. Verkligen inte en favorit. Visst, jag älskar mina kära värdbarn men 11h om dagen är nästan för mycket. Jag förstår inte hur jag orkade ha det så varje dag förra gången. Imorgon är tack och lov sista dagen. 
 
Har även hunnit med att planera in en fantastisk helg i Chicago med två Empires konserter, boka flygbiljett, för att sedan upptäcka morgonen efter att de är inställda. Så jävla surt när jag använder ett par av mina värdefulla semesterdagar. Men, jag får iaf umgås med familjen och mina vänner där så det är inte helt illa. 
 
Nu ska jag göra mig redo för sängen, sätta på lite Supernatural och sova. 7.10 kommer komma alldeles för fort. 
 
 

14 Februari

Veckan bara flyger fram har i Chicago. Tisdagen spederades med rengoring hos tandlakaren och jag fick val for forsta gangen positiv feedback pa min plackuppbyggnad, haha. Elektrisk tandborste ftw! ;) Frozen yougurt med Massi och Nicke var en hit, aven om dom tyckte min osotade variant var trakig. Kvallen spenderades vid en utomhusrink som tack och lov hade varmelampor.

Igar var jag fast hemma hela dagen da bilen var pa service och man visste inte nar den skulle bli klar. Tog Marcus pa hockey pa kvallen dar jag lyckades sitta en timme pa det kallaste stallet helt i onodan. Typiskt mig.

Idag ska det bli lunch med Nikki och middag+bilshow med familjen. Imorgon blir det traning med syrran, sa jag lar inte kunna rora mig pa lordag.

11 Februari

Sitter just nu pa flygplatsen och dricker kaffe. Ar nastan en timma kvar innan det ar dags att boarda planet till Chicago. Trots att jag inte varit har sa lange ska det bli kul att fa lite ombyte. Fast roligast ska det sa klart bli att se syrran, barnen och Nikki. Ska aven bli skont att aka till ett stalle som har mindre sno.

Imorgon ar barnen lediga fran skolan. Jag ska till tandlakaren och efter det tankte jag bjuda Massi och Nicke pa frozen yogurt som lite forsenad fodelsedagsfirande.

Ska forsoka slanga upp ett inlagg eller tva under veckan men vi far se hur det gar. Instagram lar det sakert komma upp ett par bilder pa i alla fall :)

9 Februari

Kom en hel del mer snö än jag jag trodde det skulle göra. Alla gånger jag varit med om att det varnats för snöstorm i Usa så har det slutat med typ 10 cm eller mindre trots att det har låtit som världen ska gå under. Idag vaknade jag upp till ~70cm och det snöar än. Inte speciellt mycket med vad man har upplevt tidigare men definitivt en stor mängd bara över en natt. Skottade gången till garageuppfarten tre gången igår och kunde göra halva nu imorse innan min rygg sa absolut nej. Nu känns minsta lilla rörelse ganska ordentligt och jag måste ändå på nått sätt få bort resten av snön. Och den nya som fallit den senaste timmen. Ska nog lösa sig det med. 
 
Jag ska spendera dagen i sängen med film och serier. Hoppas på att vägarna ska vara framkomiga nog sent i eftermiddag så Ola och Rikke kan komma hit. Har inte mycket hopp med tanke på att körförbudet är igång till 16.00. Vi får helt enkelt se. Ska i vilket fall inte vara några problem för mig att ta mig till Chicago på måndag. 

Snöstorm och extra ledigt

När väderleksrapporten för några dagar sen visade snöstorm för idag och imorgon bokade min värdfamilj om sina biljetter till Mexico för att kunna komma iväg. Tidigt igår morse åkte de iväg mot flygplatsen, två dagar tidigt, och jag fick två extra dagar ledigt. Inte för att det ger mig speciellt mycket när man måste hålla sig inne för stormen i alla fall. 
 
Just nu vräker det ner snö och värre ska det tydligen bli i kväll och i natt. Var ute och skottade fram till dörren för att det ska bli lite lättare imorgon så man inte behöver ta allt på en gång. Känns lagom onödigt att den här snön ska komma då det redan på måndag ska bli 5+ och allt kommer smälta bort. Hade varit enklast utan någon snö alls ;)
 
Hoppas på att flygplatsen kommer igång igen på söndag så mitt plan på måndag inte blir inställt eller försenat. 

6 Februari

Gör väl ett vanligt inlägg idag då, även om jag fortfarande mest går runt och tänker på FOB. Veckan har hittils gått bra. Måndagen gick mest åt till att göra tvätt, handla mat och greja här hemma. Hämtar barnen i skolan på måndagar och åker direkt till gymnastiken men R och hennes kompis. B var på playdate så han hämtades efteråt. 
 
Igår träffade jag en ny au pair som bor ca 25 min från mig för lunch. Hon var trevlig men jag vet inte om vi klickade direkt. Eftermiddagen spenderades på R's karate och sen hem för att göra middag. B åt utan problem men R petade mest runt allt. Vet inte riktigt vad jag ska göra som hon gillar för hon verkar inte gilla någonting typ. På kväll kom min LCC (kontaktperson för året) på besök och min värdpappa gjorde allt för att påskynda det. Kan inte säga att jag klandrar honom, var verkligen helt meningslöst för oss att ha det mötet egentligen men vi var ju tvugna eftersom det är bestämt av CC.
 
Idag ska jag också iväg på lunch med två andra au pairer jag inte har träffat förrut. Hoppas jag ska klicka mer med dessa även om dem också bor ganska långt ifrån mig. 

Light em up/I'm on fire

**Varning för ointresserade - detta inlägg innehåller fantatiska tendenser gällande Fall Out Boy**
 
Gårdagen känns fortfarande lite lätt overklig, även om det inte var helt oväntat att de faktiskt skulle komma tillbaka då det gått lite mer pålitliga rykten den senaste tiden. Vet inte riktigt vad jag kände igår egentligen. De har bara betytt så mycket för mig och att återigen kunna få möjligheten att se dem live är så underbar. Även om det inte innehöll ny musik så skulle det inte spelat någon roll. Jag vet att det är svårt att kunna relatera om man själv inte har ett band man känner liknande för och den närmaste liknelsen som jag kom fram till är egentligen inte så relaterbar till de flesta i Sverige. Tänk att du tror på Gud och går till kyrkan regelbundet. Helt plötsligt kan du inte gå dit längre för prästen inte håller gudtjänster. Visst, du kan be och fortfarande tro men det är inte samma sak. Sen en dag så bestämmer sig prästen för att starta hålla gudtjänster igen och det känns som de bästa nyheterna någonsin och du blir så lycklig. Så känns det ungefär. 
 
Det suger verkligen att de har Boston konserten den helgen jag skulle åkt till San Diego men om jag måste välja så blir det FOB. Det är en kväll medan SD alltid finns kvar, gäller bara att hitta en ny bra helg som funkar. Är även lite tråkigt att jag troligen kommer gå själv men det kommer funka det också. Har ju gjort det förr. Är mellan exhalterad och nära ett nervöst sammanbrott när det gäller detta just nu. Kommer inte kunna känna mig lugn förrän jag verkligen har biljetter. Samtidigt så ser jag verkligen fram emot att vara där, i det ögonblicket som känns så fantastiskt som bara kan hända under en live show. Kan riktigt känna hur hjärtat stannar till för att sen slå ett extra slag över hur bra det är, hur bra de får mig att må. Det finns inget bättre. 
 
Är verkligen många känslor nu och stort cred till er som faktiskt läste igenom allt det här babblet. Behövde bara få ut det någonstans. Sen borde jag få cred för att det är på svenska, haha. Var inte bara en gång jag fick gå tillbaka och radera flera rader för att de helt plötsligt var på engelska ;)

They're back!!

EVERYTHING IS FALL OUT BOY AND NOTHING HURTS
Believers never die <3

Mitt Rum

 
 

3 Februari

Hur blev det februari helt plötsligt? Känns som det var jul igår typ. Det samma kändes det som igår förmiddag när jag insåg att jag bara varit här en vecka. Tyckte mer att det var som en månad eller två. Konstigt hur tiden kan spela sådana spratt på oss. Har oavsett varit en bra vecka, trots alla sjukdomar och besök hos doktorer. 
 
Hittills har helgen varit bra. Började fredag kväll med att träffa Ola från Polen för en kaffe på kvällen. Hon var också trevlig och bor ganska nära. Igår åkte jag upp till Natick Mall och träffade Katrine och Simone. Lyckades hålla i pengarna bra och kom bara hem med en tröja, som jag dessutom fick rabatt på. Hann vara hemma någon timma innan jag åkte iväg för att hämta upp Gaelle och vi mötte upp med Ola för middag och film. Såg Movie 43, som jag sen upptäckte var i stor del skriven av svenskar. Var mycket förvånad. Lyckades även bli frågad om jag var gammal nog att få gå på filmen. Den hade 17års gräns :/ Han såg måttlig chockad ut när jag sa att jag var 25. 
 
Idag har jag än så länge inte gjort något. Ska i alla fall komma så långt som att hoppa in i duschen och hänga upp mina kläder jag tvättade i fredags. De är vikta men ska egentligen hänga så det är inte helt illa.
 
Vet även att vissa personer (Jennie) efterfrågat mer kort. Jag vet att jag suger på att ta kort men igår skulle jag verkligen göra det men så dog telefonen så det gick inte. Finns fler på Instagram, jag heter ememma7. Ska försöka bättra mig här också. Och bara för att Jennie frågade så snällt, not, slänger jag upp ett inlägg senare med bilder på mitt rum. De är ganska kassa men jag orkar inte ta nya. 

Första jobbveckan

Man kan inte annat än säga att första veckan har varit händelserik. Först att lära sig alla nya saker sen jag var här sist, försöka knyta lite kontakter och på detta har både barnen varit lite krassliga. B har haft magknip till och från hela veckan men när han kom hem igår fran skolan igen och hade varit hos skolsköterskan blev det en tur till läkaren. Läkaren skickade oss sen vidare till sjukhuset för röntgen. Allt gick dock bra och det var inget allvarligt fel på honom men det känns så klart skönt att veta vad det är. Fick dock uppleva att något de pratade om på au pair skiolan var nyttigt - att ha nedskrivet tillåtelse från föräldrarna gällande doktorer och medicin. Visserligen hade vi inte hunnit med detta men det löste sig i alla fall. 
 
Sen när jag vaknade idag har R lyckats få magsjuka under natten. Min absolut svaghet som au pair. Har visserligen haft tur med att hon inte kräkts när hon har varit med mig. Hon har piggnat till och både ätit och druckit utan problem så hon är nog helt återställd redan imorgon. Nu ligger hon och ska ta en tupplur eftersom hon vaknade så tidigt. I kväll blir det fotbollsmatch för B, och det ska bli kul att se honom spela. 
 
Kommer nog inte göra något annat ikväll men imorgon ska jag iväg och träffa ett par av tjejerna från skolan på dagen och sen troligtvis middag med Gaelle som jag träffade i onsdags kväll. 
RSS 2.0