Årslista - 2013

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Besökte Mexico. Försöker komma på något mer men tråkigt nog så kan jag inte minnas att jag provat något nytt direkt. Jo, Mezcal som är en variant på Tequila typ. Gjord på en annan sorts agave planta än Tequila.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte jag gav några i år faktiskt. Kanske dags att lägga ett nytt i år. Ett som är uppnåeligt och får mig att prova nya saker, eftersom det inte har varit en stor del av detta året.


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Malin och Eric samt Kristina fick varsin liten flicka.  

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej. 

5. Vilka länder besökte du?
Sverige, England, Usa och Mexico.

6. Är det något du saknade år 2013 som du vill ha år 2014?
Stabilitet. Eller ja, är ju svårt att säga att jag saknat det egentligen då jag vetat precis vad jag ska göra och hur det kommer gå, men samtidigt så har det varit temporärt. Vet ju även att 2014 till viss del verkligen inte kommer bli stabilt så det känns lite meningslöst att ens hoppas på det.

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?

Datum och datum, händelser känns väll mer som att jag kommer minnas. Resan till Mexico, när jag fick reda på att Fall Out Boy var tillbaka, de fina konserterna, roadtripen till Rochester när Rikke och Paty skulle försöka öppna ölflaskor utan öppnare, haha. Ja, det har vrit många fina dagar unde 2013.

8. Vad var din största framgång 2013?

Att jag (till stor del) har funderat ut vad jag vill med livet. Alltså, inte ner till alla detaljer såklart men på det stora hela vart jag vill ta vägen efter efter att min tid som au pair är över. Och att jag känner mig nöjd med det valet, något jag inte alls trodde jag skulle göra.

9. Största misstaget?

Att jag totalt tappade motivationen att äta hälsosamt och träna. Det började bra men fy vad det har gått åt helvete. Är mycket besviken på mig själv över att jag har så dålig självdisciplin att jag nu är tillbaka på ruta nr 1.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Kul grej, ett av blåmärken jag fick hösten 2012 har jag fortfarande kvar. Det blev tydligen permanent. Har väl lyckats med att vara förkyld ett par gånger, fick kanske feber i våras någon gång men för det mesta ganska friskt i år. Avslutade året med att bränna mig ordentligt på ugnen. Kommer bli ett fint ärr.

11. Bästa köpet?

Måste nog bli min platta tror jag. Den är välanvänd vid det här laget. Mammas flygbiljett hit var också en bra investering och det var kul att få göra henne glad. Som alltid tycker jag att alla konsertbiljetter är fantastiska köp ;)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Flygbiljetter tror jag. Känns som om det är standardsvaret år efter år för min del. Konsertbiljetter och kläder är annars något jag lagt en del pengar på. Kläder brukar inte komma så högt upp men när man inte har någon hyra längre så kan man faktiskt slösa en del på det ;)

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Oh, gud ja! Finns så mycket som har gjort mig så glad i år, mycket tack vare alla fina vänner jag har. Musiken har som alltid gjort mig glad, har varit ett bra år på den fronten också. Och även om B och R driver mig till vanvett emellanåt så har dem även gjort mig så underbart glad ibland.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013?
Vet inte om det finns någon specifik låt som faktiskt kommer känns ”oh, det här var 2013!” så som det oftast finns. Har mest lyssnat på alla de nya album som kommit ut och då står inte alltid en låt eller två ut så mycket. Det var svårt i år, svårare än tidigare.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Beror ju lite på vilket år man jämför med. Skulle nog säga ledsnare. Vilket inte ger en bra representation av året egentligen. Om 2012 var en roller coaster av känslor så var 2013 mer en rak tågbana. Kom en kulle eller två men de riktigt stora topparna och dalarna dök aldrig upp.

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Haft mer självdisciplin och tränat, tränat, tränat. Ville nog egentligen ha rest lite mer också.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Ätit. Klagat. Deppat.

18. Hur tillbringade du julen?
Jobbade mestadels av julafton, sen middag med Rikke och Nellie. Juldagen firades med värdfamiljen här hemma.

19. Blev du kär i år?
Nej

20. Favoritprogram på TV?
Supernatural, för andra året i rad.

21. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hatar är lite för starkt. Finns personer jag ogillar ganska mycket, men ingen som jag verkligen hatar (låter förra årets stå kvar för det stämmer än).

22. Bästa boken du läste i år?

The Maze Runner triologin.  

23. Största musikaliska upptäckten?
Eh, jag tror inte jag har lyssnat på någon ny artist alls. Har känt mig så nöjd med alla mina favoriter som har släppt nya album.

24. Något du önskade dig och fick?

Tog bara 3 år men jag fick ju min Fall Out Boy återförening, och jag kunde gå och se den! Två gången till och med. Skulle gissa på att jag även ville ha ett nytt Panic album, det fick jag med. Något jag verkligen ville var att få se Butch Walker live, vilket jag även det fick äran att göra i år. Så, ja önskningarna gick bra under 2013.

25. Något du önskade dig men inte fick?

Jag vet faktiskt inte. Miljonvinsten ekar i sin frånvaro, så kanske den? ;)

26. Årets bästa film?
Silver Linings Playbook. Den är bara så bra. Gillade även Les Mis, som jag nämnde redan i förra årets lista men SLP är för mig helt fantastisk. Jennifer Lawrence gör verkligen sitt bästa framträdande.

27. Vad gjorde du på din födelsedag 2013?

Jobbade. Jag och barnen gick ut på frukost för de hade vårlov. På kvällen träffade jag ett gäng vänner på en bar/restaurang och fick gratis tårta som var supergod. Kvällen efter firade jag med middag tillsammans med värdfamiljen.

28. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

;Mycket saker. Men det är onödigt att sitta och tänka på det nu. Vill mest bara se framåt och försöka komma in i 2014 med en positiv inställning och hoppas på det bästa.

29. Hur skulle du beskriva din stil år 2013?

Bekvämt och ledigt. Inte funnits mycket att klä upp sig för och man har tagit sedan dit man kommer. Mjukiskläder dygnet runt var inte ovanligt.

30. Vad fick dig att må bra?

Alla fina vänner, värme, resor och musik.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Antingen Jennifer Lawrence eller Demi Lovato.

32. Vem saknade du?
Alldeles för många! Har under 2013 (nästan) kommit tillfreds med det faktum att jag alltid kommer sakna vissa människor, oavsett vart jag befinner mig och det är inte så mycket att göra åt. Hårt men sant. 

33. De bästa nya människorna du träffade?

Har träffat så många fina människor i år. Det har verkligen varit något av det bästa med att åka som au pair igen. Men för att hålla det lite kort så får jag nog säga Rikke och Paty. Utan dom hade detta året verkligen inte varit det samma, och inte heller mitt liv. Så glad att de finns där – i år och i framtiden!

 

26 December

Då var julen firad i år också. Började på julaftonskväll tillsammans med Rikke och Nellie. Blandade danskt och svenskt och det var gott och trevligt. Dock lite tomt på tallriken efter min miss att faktiskt laga till grönsakerna och bara två andra maträtter att äta. Men men, sällskapet var det bästa i alla fall. 
 
Barnen kom skuttandes in i mitt rum vid 7.15 morgonen efter. Jag var lagom halvseg och önskade verkligen att jag kunde fått sova lite till. Blev paketöppning med kaffemuggen i högsta hugg. Fick precis vad jag önskade mig och lite extra. Mycket uppskattat. Barnen gillade sina presenter och lika så mina värdföräldrar. Hade handgjort en sak åt dom så det var jag extra nöjd över att det fick tummen upp. Senare på dagen kom min värdpappas bror+barn+ex och hans mamma för att fira. Lagom tryckt stämming då ingen är speciellt förtjust i mamman. Tog oss igenom timmarna och efteråt satte vi oss och kolla på 4:e Harry Potter filmen då B tidigare under dagen äntligen fick läst klart den. 
 
Idag har jag jobbat. Det var en lång dag. Imorgon har R gymnastikcamp hela dagen och B ska iväg på en playdate så det finns lite att hitta på för dom. Tack och lov. Ska bli väldigt skönt i slutet av nästa vecka när vi är tillbaka i rutiner igen. 
 
Försökte se presentabel ut på juldagen
 
 
 
 
 

Wait, what, it's Christmas?

Så känns det ungefär. Har försökt få det att sjunka in att 2013 tar slut nästa vecka. För mig känns det som om det inte var längesedan året började. Har inte mycket till julstämmning, men det är ju inget ovanlig i och för sig. Har inte ens haft någon längtan till att knåpa ihop årlistan som jag de senaste åren har gjort. Det brukar ju komma smygande någon gång i oktober att jag vill fylla i den redan då. Hade glömt bort den tills förra veckan. 
 
Har sedan sist hunnit med en weekendkurs på Long Island med Rikke. Lättaste någonsin. Rekommenderas skarpt om man inte vill lägga ner mycket tid, energi, eller tankekraft för att få 3 credits. Jobbat kväll inne på ett hotell i Boston, shoppat lite julklappar, shoppat lite till mig, tränat, bio, vart på au pair möte, ätit alldeles för mycket skit, bakat och lagat mat. Ja, livet rullar på som vanligt. Eller ja, jag har efter 11 månader nu behövt köpa ny tandkräm. Köpte ny smak så jag kunde få lite variation ;) 
 
Barnen har nu även jullov. Idag gick vi på bio och imorgon jobbar jag bara halvdag. Ska nog överleva även denna ledighet. Oj, vad jag känner att positiviteten sprudlar.. Nej, men jag har fått mig en släng av vinterdepp tror jag. Det är kallt (undantag igår +19!), grått, blött och fortfarande 8+ veckor kvar av eländet. Är tur jag har lite grejer inplanerat i Januari som kan muntra upp mig :)
 
Julgranen vid Rockafella Center i New York City
 

11 December

Helgen bara flög förbi och trots att jag hade ett tomt hus så sov jag inte längre än 7.25 ändå. Måttligt besviken på mig själv. Trots att jag bara hade tre små saker inbokade på lördagen kändes det som jag mest flängde runt hela tiden. Klippningen var sa extremt nödvändig, vilket jag som vanligt inte upptäcker förrän efteråt, och numera både känns och ser håret mjukt ut igen.
 
Skuttade iväg till gymmet direkt från frissan. Hann bara hem, duscha, äta och iväg igen för att träffa Rikke på Kohls. Hem igen för att städa och fixa inför kvällen. Blev lite sen och fick sen stressa i affären med att få handlat innan jag hämtade upp Mikaela och Emelie vid tåget. Efter vi kommit hem till mig trillade alla in och sen blev det thai mat till middag. Självklart med lite god dricka ;)
 
 
 
Det var ett glatt gäng som ni ser och tro det eller ej, men större delen var faktiskt svenskar! Jag som inte kännt en enda annan svenne på 10 månader har träffat massor de senaste veckorna. 
 
Söndagen blev sen en slappardag. Avslutade dagen med att kolla på liveversionen av Sound of Music. Det var udda och inte alltid helt rätt men oj vad Carrie Underwood kan sjunga. 
 

6 December

Idag fyllde min guddotter 7 år. Svårt att greppa att hon redan är så stor. När hon föddes var jag också i Usa, och efter att jag fått det fina samtalet att hon kommit till världen hade jag min sista inredningsdesign klass. Att man kan komma ihåg så många detaljer om en dag som ändå var ganska längesedan. Tiden springer iväg med alla dom små barnen som finns i familjen och bland vännerna. Första syskonbarnet fyller 13 i Januari och det känns ju lite lätt skrämmade. Var själv (nästan) 14 när han föddes och det är svårt att tänka sig att han är nästan lika gammal nu. Och att det verkligen inte känns så längesedan jag var faktiskt var där. Han har redan lyckats växa förbi mig i längden också. Samtidigt så är det kul att de alla växer upp. Är nyfiken på vad de ska sig för i världen. Var och vad som ska bli deras väg att gå. 
 
Det som hänt i vardagslivet är inte mycket. Slutade vid 12.30 idag och gjorde lite shopping på eftermiddagen. Har huset för mig själv i helgen, ska bli skönt att vakna till riktigt tystnad för en gång skull. Var längesedan nu. Klippning, gymmet och en tur till Walmart står på schemat för imorgon förmiddag. Nu ska jag sova!
 
Såg så där halvpigg ut på kontoret imorse. 
 
 
 

4 December

Kan väl ge mig på ett försök till att uppdatera lite oftare och med fler bilder. Idag lyckades jag någorlunda att föreviga verkligheten med min nya kompis. Lyckades även ta mig till gymmet för första gången på väldigt länge. Det var skönt. Insåg hur trevligt jag faktiskt tyckte att det var att gå dit och svettas lite. Blir ett återbesök imorgon. Och förhoppningsvis på Fredag ocksa. Behöver komma in i den rutinen igen, att flytta tillbaka till Usa har inte varit snällt mot min kropp. Eller ja, jag har itne varit snäll mot min kropp. Lika bra att vara ärlig med det hela. 
 
Jag var så redo man kan bli inför gymmet
 
Annars har jag idag fixat sista grejen till mina värdföräldrars julklapp. Måste bara göra klart den också. Fixat sista delen i mammas julklapp. Lyckades inte hitta någon julklapp till barnen. Det är så svårt när man har en väldigt liten budget och dom har en väldigt dyr önskelista. Men ska väl lyckas till slut i alla fall. 
 
Avslutade dagen på Starbucks med Lucile, Rikke och Nellie. När de första två gick insåg jag hur svårt det har blivit att byta över till Svenska helt plötsligt. Tyckte det var svårt förrut men nu fick man tänka så himla mycket för att det ska bli rätt. 
 
Julpyntade koppar nuför tiden
 
 Tror min trädgård har tagit fel på årstiderna lite, hittade den här vårblomman i gräset idag. 
 

Ny kamera

 
Titta vad som blev levererat till min dörr idag! Beställde den på Black Friday och är väldigt nöjd med att den kom två dagar tidigare än beräknat. Är alldeles för otålig med att beställa saker jag verklige, verkligen vill ha genom nätet. Fick en kommentar pa Instagram om att nu kommer bloggen bli bättre uppdaterad. Vi får väl se.. Är ju lite samma problem som tidigare, inte så mycket kul att skriva om, svårt att faktiskt ta kort och sedan få över dom till datorn. Men jag ska fösöka!
 
Sitter och huttrar i mitt rum just nu. R är på fotbollsträning, B hjälper till. Ingen idé att skruva upp temperaturen lite till för jag ska snart gå hemifrån i alla fall. Hoppas grannen har de varmare hos sig. För att få en känsla av hur kallt vi har det inne, att det inte bara är jag som är fjollig, så har vi på nedervåningen ca 17,5* och på övervåningen 16,5*. Mitt rum brukar snitta runt 18-18,5* och då är det egentligen för varmt enligt min värdpappa. Skulle jag få bestämma skulle jag ha det närmare 20, gärna 21-22* för att vara behagligt varm men det är ju bara och glömma. 
 
Imorgon är leidg dag. I alla fall vad jag vet. Planerar att gå till gymmet och till Target. Det är hela min dag. Storslagna planer som ni hör. Förstår kanske varför jag inte har nått att blogga om. Kanske får försöka svänga ihop en fika med några av tjejerna på kvällen. 

2 December

Sitter pa R's gymnastik och fryser - trots langarmat och fleecetroja pa. Dags att borja ta med extra jacka igen. Kan fortfarande inte forsta amerikanarnas motstand till varme inomhus pa vintern.

Idag har jag sagt hej da till Gaelle for sista gangen. Aven trots att hon har varit borta i en manad redan sa kommer det kannas tommare att hon faktiskt ar i Frankrike igen. Har blivit mycket tankande pa det dar med att vannerna forsvinner. Funderar bland annat pa om man verkligen hade blivit sa pass bra vanner om man hade traffats hemma. Har ar man i en annan varld och kanske inte alltid beteer sig som man skulle gjort pa hemmaplan. Eller mer att man inte kan agera som man brukar gora ar nog mer lampligt. Och att vi alla ar i den har au pair bubblan gor att det finns nagot gemensamt att starta ifran. Samtidigt sa blir man ju inte heller vanner med alla har. Finns de man aldrig umgas med och det bara inte klickar med. Sa jag vill ju garna tro att man skulle blivit vanner oavsett. Ar om inte annat valdigt nojd over de fina vanner jag har hittat hittills.

Andra kul uppdateringar; bokat biljett till San Diego i Januari och vi planerar ett besok till Disneyland. Mindre an tva manader till Panic! och Chicago. Planerar en helg i D.C till varen. Mycket att se fram emot med andra ord :)
RSS 2.0