June, 29, 2010

Ja, skall pa!! Jag fortjanar det efter mina loften om bra uppdatering, som jag verkligen inte haller. Helt arligt sa finns det inte mycket att saga. Inget spannande iaf. Och inga bilder, for dom ligger sa fint pa min dator. Ytterligare ett sadant har tillfalle da jag borde inforskaffa ett usb-minne. Kanske hander nagon gang under sommaren, hehe.

Anyway, veckan har gatt fort. Har hunnit med att lasa Eclipse infor filmen i veckan. Tankte att det var bra att uppdatera sig for vad som verkligen hander i den. Sa nu ser jag faktiskt fram emot att se filmen, som jag forovrigt ska se pa IMAX. Tankte att det kunde vara lite extra kul. Blir inte forran pa lordag dock, for det blir for sent att gora nar jag har barnen dagen efter, och pa fredag ska vi till Six Flags hela dagen.

Idag har barnen playdate med tva andra killar. Linden ringde och sa att de var pa vag, sa det var bara att ta pa sig klader och gilla laget. I eftermiddag ska vi till parken. Troligen blir det fotboll for min och Marcus del. Har blivit en hel del av det nu nar VM haller pa. Annars ar veckan ganska obokad.

Update

Jag har en kansla av att det finns folk redo med tra-klubbor for att jag inte uppdaterar mera. Kanns tryggt att det ar en stor havsmassa mellan oss just nu :P Helt arligt sa har jag inte ens varit narheten av en dator pa flera dagar. Var en kort stund igar, innan dess inte sedan tisdag, tror jag. Jag har verkligen ingen lust, och det finns inget jag vantar pa att fa reda pa. Ar det akut att ga in och kolla natt sa gor jag det, men annars ar det inte lockande att sitta har. Sa, sorry.

Onsdags kvall var det konsert med Wakey! Wakey! som var fantastiskt bra! Kandes lite som att det var ett One Tree Hill avsnitt som var pa i bakgrunden, med tanke pa alla av deras later som har varit med. Packat med folk, och de var lika bra live som pa CD. Grubbs (ja, han heter faktiskt sa i verkligheten med) hade grymt med humor och charm. Annu snyggare an pa tv, hehe :P.

Igar var vi en svang pa stranden efter att barnen varit sin sista timma i skolan for sommaren. Helen sprayade solskydd pa min rygg, sa det slutade med att den var kritvit (suck) medan resten av mig blev brun/rod. Idag har det roda lagt sig ordentligt pa armarna och ar mer brunt. Vet dock att om jag inte haller upp det gar jag tillbaka fort till vitheten igen.

Har an sa lange inga planer for kvallen, men jag kanner redan nu for att ga ut. Vet dock inte vart jag ska ta vagen, och jag har ingen att haka pa heller. Ska kika lite och se vad som erbjuds i show vag ikvall och se om det finns natt intressant. Sa vi far se vad det blir.

8.26am

Dagen ar igang. Har redan hunnit lamna barnen pa skolan, ata frukost och starta en tvattmaskin. Sitter pa kontoret idag for jag orkar inte fajtas med min dator och uppkopplingen just nu. Tank jag som var sa van forrut att skriva pa ett sadant har tagenbord men nu letar mina fingrar efter bokstaverna som inte finns. Bli inte forvanade over valdigt markliga stavfel nu, hehe.

Idag ska jag och mamma ge oss ut pa nagellacksshopping. Ska aven hinna med att kolla efter nya skor till mamma. Ska nog inte vara nagot storre problem att hinna med, vi har ju ganska lang tid pa oss. Vadret ar lite halvtrakigt, kyligt och med chanser for regn och aska hela dagen. Borjar kannas som en upprepning fran forra juni. Hoppas dock att det blir battre nasta vecka nar barnen ar lediga.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen dricka lite kaffe. I eftermiddag far det nog bli en tur till Starbucks, det var flera dagar sen nu :P

Bamboozle Roadshow

Igår var det äntligen dags för Bamboozle Roadshow! Har verkligen längtat efter att få se All Time Low live, och dom gjorde mig inte besviken. Började dock med att se ett par andra band, bland annat The Ready Set, Stereo Skyline och HelloGoodbye. Sen var det dags för Forever the sickest kids, som var jätte bra och verkligen fick igång publiken. Good Charlotte var näst ut, och då hade himlen öppnat sig och det spöregnade. Inte mycket att göra åt, och man blev ganska så blöt. Dock var bandet fantastiskt bra. Trots att jag inte är speciellt inne i deras musik katalog, kände jag igen de flesta låtarna och några kunde man nynna med i. Efter dem var det ATL tur, höjdpunkten, men de hade en hel del tekniska problem och ett tar verkade det som att de inte skulle kunna spela alls. Medans Alex (sångaren) står och pratar om det, och en hel massa annan strunt, börjar det fungera och dom kan spela. Lika bra som jag föreställt mig. Ser gärna en hel show med dom och inte bara ett mindre set som igår. Speciellt inte när de var tvungna att dra ner på låtarna eftersom de blev sena pga tekniken. Visserligen slutade det regna när de gick på, vilket var ett stort plus. Sist såg jag Boys Like Girls, som var okej. En del låtar gjorde dom jätte bra medans andra gjordes helknasigt och verkligen inte kom till sin rätt. Var två band kvar när jag gick, men jag visste inte vilka de var och kände mig då inte sugen på att se dom. Dessutom var jag ganka kall och lite fuktig efter regnet. På det stora hela, en mycket lyckad dag!


Good Charlotte. Syns att det regnar rätt bra...

Tanken var fler bilder men dumma internet vill inte funka. Detta inlägg har tagit 47 minuter att fixa ihop. Nu kanske ni fattar varför det inte blir så många uppdateringar :/

11 Juni 2010Idag tar jag det lugnt. Har segat i soffan ända sen imorse, bland annat kollat på paraden för Blackhawks som vann Stanley Cup häromkvällen. (Hockey). Egentligen inte intresserad, men det fanns inget bättre att se på ändå. Det är ordentligt pådrag här i stan i vilket fall, och jag hade tänkt att åka ner till stan idag men när det är över 300.000 hockey-idioter där i kvarteren hoppar jag över det. Är säkert bra för min förkylning att ta det lite lugnt ett par timmar i vilket fall.

Har ännu inte riktigt fattat min nya kamera, och är faktiskt helt inte helt säker på att det verkligen är rätt mjukvara i den för jag tycker det fattas funktioner. Till exempel low light funktionen som verkligen var en av de avgörade faktorerna till valet av kamera. Kan inte heller läsa manualen, eftersom den är på en cd-skiva och jag inte någon enhet på datan till det. Så vi får se vad det blir av det hela.

Ikväll blir det mexikansk middag tillsammans med Arul. Betyder även goda drinkar, och förhoppningsvis håller sig regnet borta så man kan sitta ute. Hoppas även på att regnet håller sig borta, eller är väldigt minimalt imorgon också, när jag ska stå ute hela dagen på konsert.

 

In Chicago

Jag vet att jag lovat att uppdatera mer an forra sommaren men an sa lange har det nog blivit samre. Flygresan gick bra, inga forseningar, och det var inga problem att hinna med eller att komma in i landet. Dock borjade jag redan pa planet fran Paris kanna att halsen gjorde ont och jag hostade en del. Har inte blivit battre de senste dagarna, och jag kopte mig ett mindre apotek pa Target i Tisdags. Hoppas pa att det tunga i huvudet ska slappa snart, for da kommer det kannas lattare. Sa det ar delvis darfor jag inte orkat sitta vid datan, och det faktum att internetet ar mycket segt, speciellt pa min dator. Sa bilder kan ni ju se er i skogen om just nu. Men det ska komma snart. Dessutom har jag inte tagit sa manga an :P.

Har dock redan hunnit med en tur till tandlakaren och rengjort tanderna, en tur till Target dar jag gjorde slut pa massor av pengar. Forever 21, en del andra kladaffarer och igar hanns det aven med en manikyr och ogonbrynsvaxning. Sa det har aven varit fullt upp. Jag har i kladvag bland annat kopt en klanning, och en tunika. Bilder ska komma sa smaningom, jag lovar. Om inte annat nar jag har det pa mig.

Nu ska jag ga och dricka kaffe med mamma, sen blir det nog en promenad med Stella och senare mataffaren!

'Cause I'm leaving on a jetplaneFärdig packad, lägenheten är så städad den kan bli, och det som blir kvarglömt nu får jag helt enkelt vara utan eller köpa nytt. Passet är med, vilket är det viktigaste, så det är ingen fara. Nu blir jag datalös till måndag eftermiddag, eller ja, måndag natt blir det ju för eran del.

Så vi hörs på andra sidan Atlanten!

BBQ's

Har blivit grillning för min del två dagar i rad. Igår när jag kom hem från biblioteket frågade grannarna om jag ville vara med och grilla och ta ett par drinkar med dom. Något jag absolut var med på. Kvällen blev lång, hann se soluppgången till och med, men det var verkligen en trevlig kväll/natt. Idag vaknade man dock för tidigt av bror som ringde, hur pigg och munter som helst, medan en annan var nyvaken och munnen kändes som sahara.

Tanken för dagen var tvättning, städning och sen bbq hos IRsa. Tvättningen fick bli inställd när jag upptäckte att tvättstugan inte hade någon ström. Tråkigt att man måste ta med sig smutsiga kläder till Chicago, och att behöva lämna det hemma i flera månader också. Städningen blev visserligen av, och det ser fint ut hemma hos mig nu.

Grillningen hemma hos Irsa blev allt av den med. Bojo, Sara och Soso kom också och vi hade det jätte kul. Blev massa dumma skämt, som vanligt, och maten blev jätte god. Vi råkade dock få det ganska rökigt vid grillen i slutet så mitt hår luktar verkligen rök nu, vilket är mindre kul efter som jag inte har några planer på att tvätta det förrän imrgon kväll.

Nu ska jag skriva en pack-lista för imorgon och sen gå och lägga mig. Kommer nog inte vara några roblem att somna idag iaf...

I need to take a vacation

Sitter i biblioteket tillsammans med Bojo och skriver om rapporten. Vet dock inte om det blir något bättre, känns inte direkt som det men det kan även bero på det faktum att jag är mitt uppe i det och är småsur äver det faktum att jag måste göra om en del. Speciellt när jag läser vad som ska vara i den, och jag tycker att allt är med. Inte så här jag hade tänkt att spendera dagen i alla fall.

Ska bli klar innan 4 idag i alla fall, då bibliotektet stänger. Sen efter det får det gå som det vill, för jag orkar inte med det här mer. Vill ha sommarlov och semester. Vill ligga på en gräsmatta i solen och bara ta det lugnt (vi bortser från de faktum att jag blir uttråkad direkt när jag gör det). Istället får jag nöja mig med att sätta i hörlurarna med The Young Veins' album spelandes och svepas bort i deras sommar inspirerade låtar...

Maybe I will, Maybe I won't

                                                           Irsie - The Bride of Chucky ;)


Opponeringen gick väl sådär idag. Blev godkänd på själva den delen, men själva rapporten var ju inte tillräckligt bra. Det är som vanligt. Man känner sig totalt misslyckad och urusel efter man varit på en sådan här session. Och rustrerad när man tycker att man gjort ett bra jobb, men men. Bara att sätta sig i biblioteket imorgon och fixa det så gått det går. Och sen hoppas att det är tillräckligt för att få ett godkänt.

Dagen blev dock uppvägd av den mycket fina eftermiddagen. Efter opponeringen gick jag, Bojo, Irsie och Marlene och käkade lunch på Shangri-La. Mycket god mat, och vi hade det väldigt roligt. Som efterrätt gick vi till Strandgatan och åt glass. Blåste lite väl mycket nere vid älven, hade gärna haft det 5 grader varmare för att det skulle vara riktigt behagligt. Efter det följde vi Bojo till bussen och sedan hem.

Jag har jobbat lite redan ikväll på rapporten, men mest har jag segat runt på datan. Kollat på veckans avsnitt av Glee, och försökt läsa ut boken jag lånade av Malin för långt över en månad sen. Nu ska jag gå och lägga mig, eftersom jag måste upp imorgon igen och bege mig in till stan.

Smile's so hard, my mouth feels like a capital U

Det har nästan varit som att jag haft en ledig dag idag. Eftersom jag skickade in rapporten redan igår kväll, behövde jag inte sätta mig med den direkt på morgonen och jag ahde inga planer på att läsa igenom alla andras förrän på eftermiddagen. Istället klev Anneli och Alwa in genom dörren kl 9.10, och efter en stund här hemma (där Anneli både vek min tvätt och diskade ;) ) begav vi oss först mot Vänersborg, och sedan vidare till Överby. Blev en lyckad förmiddag, där jag fick tag i det sista jag behövde innan avresan på måndag. Det enda som är kvar är att köpa lite lösgodis till barnen, som jag lovat dom. Sen kom vi tillbaka hem till mig en stund innan de var tvunga att bege sig hemåt för att hämta Tilde och Eskil på dagis. Alwa var på gott humör för det mesta, och jag fick bära och köra vagnen idag. Pussar var dock helt uteslutet :P (Jag snodde ett par i alla fall). Tog även ett par söta kort på henne, men smidig som jag är, råkade jag radera dom förrut.

Var hemma ett par timmar, och började med att läsa lite rapporter, och beskrivning för vad vi ska ha gjort till imorgon. Fattade inte mycket av den, är fortfarande lite luddig på vad jag faktiskt ska ha nedskrivet och lämna in och det. Det blev i vilket fall en paus med en tur in till stan tillsammans med Irsa. Köpte en isglass och gick ner till bryggan och satte oss i solen. Den brände på bra, och det var väldans mysigt. Tog kort där med, med Irsa's kamera, för min dog för ovanlighetens skull, så de har jag inte heller så jag kan dela med mig av.

Nu har jag läst klart, och ska försöka få ihop det där som ska lämna in. Krångligt värre.

P.s Det är dessutom 4 år sedan idag som jag tog studenten. Känns som igår, fortfarande. Undrar när den känslan ska släppa? D.s

It's a summertime feeling

Vinden lugnade ner sig ordentligt, och det var verkligen fint-fint väder ute idag. Jag var våghalsig och satsade på kortärmat redan från början och har faktiskt inte frusit på hela dagen. Så det ska vara. Rapportskrivandet i biblioteket gick prima (bortsett från när jag satt fast i öven en timma) och jag var klar redan halv 4. Hade likadant som igår mycket trevligt tillsammans med min studiegrupp, dom är bäst <3.

Efter jag var klar tog jag bussen hem till mamma. Vi satte oss på hennes balkong, och jag gillade verkligen solen där. Bev riktigt varmt, och jag försökte mig på att sola benen. Det får nog dock bli ett senare projekt, för det hände inte mycket där. Däremot börjar armarna gå åt rätt håll, och även ansiktet är inte längre spök-vitt. Jag börjar inte på noll den här sommaren i Chicago i alla fall :)

Imorgon blir det finslip på rapporten, inskickning och sen Överby med Anneli och Alwa. Var längesen jag träffade busan så det ska bli kul. Hoppas på gott humör från hennes sida, men det är ju inget man kan vara säker på när det gäller henne ;)

1 Juni - sommar?Det ser fint ut på väder kartan för idag, temperaturer som räknas som svensk sommar. Vår enligt mig, men man får ju glädjas åt det lilla. Dock stog det "svaga vindar" för idag, men när jag tittar ut så blåser det bra i träden här. Så det kommer ju vara mycket kallare än de 21 graderna som utlovas. Lite synd, för jag har hoppats på att kunna gå utan en långärmad idag.

Ska snart blåsa håret, och sen gå bort mot skolan. Jag kan nästan se slutet nu, även om det just nu är väldigt rörigt i rapporten. Som det brukar vara dagen innan inlämning med andra ord!
RSS 2.0