Dag 29

Dag 29: Förhoppningar, drömmar, och planer för de kommande 365 dagarna

Jag hoppas på att båda uppsatserna jag måste skriva ska lyckas, speciellt den som är till hösten.
Jag hoppas att jag inte skämmer ut mig allt för mycket nästa tisdag.
Jag hoppas Anders Fernette vinner melodifestivalen.

Jag drömmer om en sommar fylld med sol, värme, och konserter.
Jag drömmer om att resa till nya platser.
Jag drömmer om musik. 

Jag planerar att resa till Barcelona med världens bästa Bojana och Irsa.
Jag planerar att fortsätta året så bra som jag startat det.
Jag planerar att ta ut en kandidatexamen.

Dag 28

Inlägg nr 2 nu då. Back on track! ;)

Dag 28: En låt du önskar att du kunde spela

Jag önskar egentligen att jag kunde spela ett instrument överhuvudtaget. Har ju kunnat lite allt möjligt under åren, efter att ha varit med i olika band under mellanstadiet och högstadiet + de man var tvungen att lära sig under musiklektionerna. Är väl dock lite udda att jag varit bäst på ukulele.

Anyway, jag hade verkligen velat kunna spela After the last Midtown show med The Academy Is... . Den är fantastisk, och visserligen kommer den bäst till sin rätt med alla instrument tillsammans, men den är underbar enbart med akustisk gitarr också. Även, Northern Downpour vore fin att kunna spela.

Dag 27

Missade igår när jag var i Ullared. Kom hem och vände bara lite snabbt på eftermiddagen innan jag åkte till Irsa. Kom hem sent, orkade inte dra igång datorn, så idag blir det två inlägg istället.

Dag 27: Min favoritlåt för ett år sedan

Jag vet inte exakt vilken som var min favorit låt för ett år sedan, men efter att ha gått tillbaka i bloggen och kikat lite på inläggen runt slutet av januari - början av februari, skulle jag gissa på att det var en av Empires låtar från Bang. Antingen Damn thing's over eller Strangers. De hade släppt de flesta låtarna från skivan vid det laget (tror jag) så de spelades ofta. Vet även att Weightless med All Time Low var välspelad.

Dag 26

Jag gillar inte de posterna som kommer i listan så jag tar från en annan 30-dagars lista istället. De andra är sjukt tråkiga och skulle bli ap-långa. Inte alls vad jag är sugen på. Blir lite musiktema nu i ett par dagar istället ;)


Dag 26: En låt som jag vill ska spelas på mitt bröllop.

Har sagt i många år att om/när jag gifter mig så ska If it's all I ever do med Anders Fernette (fd. Johansson) spelas. Helst skulle jag vilja ha Anders där att sjunga den live, men det känns inte direkt som om det skulle kunna bli verklighet, haha. Men man kan ju drömma.

Dag 25

Dag 25: Min vecka, i detalj

Min första reaktion var verkligen ORKA! när jag såg vad jag skulle skriva idag. Jag skippar att var superdetaljrik, dels för att det inte är intressant, och för att jag inte vill eller orkar sitta och skriva en halv uppsats.

Måndag: Gick upp, körde lite yoga, gick in till stan och träffade Irsa. Kaffe på Espresso house, och sedan åkte vi till Överby. Jag köpte ett linne. Hem, gjorde mycket stark mat till mig och Irsa. Kollade på tv, och har för mig att jag läste ganska länge den kvällen.

Tisdag: Upp tidigt, gick till skolan, hade en ganska tråkig föreläsning. Köpte busskort, åkte hem, skrev nog lite, kollade säkerligen på någon serie på kvällen.

Onsdag: Ja, det är ju bara att gå ner till förra inlägget. Finns ju en extremt detaljerad version där. Mycket flail var det i alla fall.

Torsdag (Idag): Sov sent, eftersom det tog mig ett tag att kunna somna. Frukost, sen promenad till skolan. Satt i biblioteket och pluggade i ett par timmar. Gick sedan och solade en snabbis. Tog vägen förbi hemköp och köpte gurka och yogurt, hem och gjorde snabb middag med tonfisk, innan jag tog bussen till Irsa. Vi kollade på American Idol. Hem, tv, kvällsmat, mer tv, och nu ska jag läsa lite.

Fredag: Tvätta, samtidigt som planen är att städa lägenheten. Ska även hinna med ett yoga pass. Åka hem till mamma, äta middag, troligen kolla på tv, sen sova.

Lördag: Ullared med mamma och Anneli. Känns som att det räcker med beskrivning. Lär vara trött på kvällen, så det kommer nog inte hända så mycket mer.

Söndag: Inga planer än. Så troligen kommer jag ligga/sitta i soffan och läsa eller kolla på tv.

Dag 24

Dag 24: Min dag, i detalj.

Okej, jag vaknade 8:58 av mig själv, vilket var jätte skönt. Första gången på flera veckor sen som jag inte ställde klockan för att gå upp en viss tid, så att vakna utvilad var underbart. Gick upp, drack te och kollade lite på datan innan jag gjorde ett yoga pass på ca 45 min. Blev sedan en snabb dusch, hårblåsning, lite plattång på det, och sedan på med kläder. Blev vitt linne, blått linne, grå kofta, och mörka jeans. Sen gick jag till bussen för att åka till Edet och mamma. Väl där blev jag tilsatt positionen som barnvakt medan Anneli och mamma gick till affären. Jag och Alwa ritade teckningar, där det blev hus och enhörningar från min sida. Efter att de kom från affären, och barnen åkt hem, ställde jag mig och gjorde våfflor. Åt sedan 2 små våfflor med lite grädde och sylt. Hade varit sugen i flera veckor. Diskade. Läste recept i Hemmets Veckotidning, sydde ihop mina hobo-gloves som var färdigstickade (dom blev jättefula), och satte alla kablar rätt till mammas tv. Sedan blev det att kliva på bussen igen, nu ner mot Göteborg.

Bussresan gick fort, jag lyssnade på A fever you can't sweat out med Panic! at the Disco. En tur in på Hemköp för att köpa spenat och broccoli. Mötte Malin, gick till fiskaffären och köpte räkor. Karin joinade oss. Hem till Malin, och lagade mat. Middagen intogs framför tvn och White Collar. Efter det pratade vi London, och sen upptäckte Malin att hon fått Meet&Greet med Panic! och det blev en massa flail!! Hon var tvungen att lova innerligt att berätta för Spencer hur hemskt hans mustache är. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, men våran två-dagars tur till London är numera 3 dagar och vi ska även gå och se Wicked. Allt detta hände i exhaltionen och fort gick det med. Det blir säkert superbra i slutändan. Kramade Malin hej då, och tog spårvagnen till centralen, och sedan bussen hemåt. Hemresan var seg, seg, seg, och jag var hypad till tusen så jag kunde inte koppla av. En kall 8 minuters väntan i Sylte på sista bussen hem.

Nu sitter jag med en kopp te, försöker varva ner, och ska snart hoppa ner i sängen och läsa lite.

Detaljrikt nog? :P

EDIT: JAG HAR MEET & GREET OCKSÅ!!!!!! :D:D:D:D Det blir ingen sömn på länge, det kan jag lova.. *FLAILS*

Dag 23

Dag 23: En youtube-video

Patrick Stump is magic. Det är ett faktum. Man får bortse fran alla mindre fina miner han gör, för let's face it, ska man låta så där måste man se lite weird ut. Dessutom är det sången som är det viktiga, och den är underbar! Så, Patrick, acapella medley av låtarna nominerade för en grammy för årets album (möjligt att det är årets låt?). 



Dag 22

Dag 22: En hemsida

www.younghouselove.com

Det är en blogg om ett ungt par som renoverar sitt nyköpta hus. De skriver för det mesta med mycket humor, och uppdaterar ofta om det som görs. Man kan få mycket ideer om inredning och renovering, speciellt om man går igenom arkivet och läser om vad de gjorde i sitt första hus. Det är framför allt kul att se hur det lite det kan krävas för att verkligen förvandla ett helt rum.

Dag 20, Dag 21

Oh vad jag är glad att den här listan snart är över! Glömde bort mig igår igen, sorry.

Dag 20: En talang

Passande nog skulle man kunna säga att jag har talang att glömma saker. Ofta väldigt fort. Finns en anledning till att jag både kallas guldfisk och har en tatuerad på mig ;) Senast nu ikväll var jag tvungen att ringa mamma med en gång, för att jag inte skulle glömma vad det var jag ville. Det var väldigt viktigt med, nämligen att jag tyckte vi skulle äta fisk på fredag till middag. Som jag även bjöd in mig själv på, även om jag ska köpa fisken. Mamma lagar den mycket godare än mig.

Men jag vet inte om glömska räknas som talang? Jag tycker väl att jag har lite talang i köket ibland. Kan få till riktigt goda maträtter och bakar, enligt mig, väldigt goda muffins.

Dag 21: Ett recept

Kan dela med mig av soppan jag gjorde häromdagen, som blev jätte god.

1 burk/förpackning passerade tomater
1 burk/förpackning kikärtor
1 vitlöksklyfta, pressad eller riven.
1 buljongtärning
½ tsk herbes de provance (Santa Maria, finns i kryddhyllan)
ca 5 dl vatten
Valfritt: Cayennepeppar efter smak
Salt och peppar efter smak

Koka upp tomaterna och vattnet. Skölj kikärtorna, och tillsätt. Riv ner viktlöken och krydda. Låt koka i ca 10 min. Mixa soppan med mixerstav. Tillsätt mer vatten om man vill ha en lösare konsistens. Servera.

Dag 19

Dag 19: En hobby


Sticka. Vet väl inte om jag kan kalla det hobby egentligen, eftersom jag inte gör det speciellt ofta och tröttnar snabbt på det. Men just nu håller jag på med ett par hobo-gloves (torgvantar). Började igår och är klar med ena vanten än så länge. Gjorde ett par i våras också, men de var av ett fult orange/röd/spräckligt garn som mamma hade över, och jag hade då inte stickat på flera år så det blev lite hål och jag gjorde enbart rätstickning. Den här gången är det ett mysigt ljustgrönt, tjockare garn, och jag fick inga hål och gjorde slätstickning. Så det är verkligen en utveckling åt rätt håll. Tror väl dock aldrig att jag kommer ge mig på nått riktigt mönster, eller större projekt som typ babykläder eller nått, eftersom jag redan nu bara gör en "fusk" variant av vantarna. Men jag känner mig rätt nöjd när jag väl lyckas med det. Och om det dessutom bara är jag som ska ha det på mig, spelar det ingen större roll. Målet var att bli klar innan London, och i den här takten lär jag absolut vara det. Ska även försöka hitta nålen för att sy ihop dom, den verkar ha kommit bort, hurm.

Say what you mean, I wanna believe


Det var värt att verkligen släpa sig ur sängen när klockan ringde idag när jag upptäckte att Panics! nya singel har läckt!! Så nu går The Ballad of Mona Lisa på repeat hos mig, och kommer säkerligen göra hela dagen idag. Och kanske även resten av veckan ;)

Dag 18

Dag 18: Vad jag känner för

Så idag är det ytterligare en sådan där dag då jag får välja vad jag vill.

Hurm..

Jag som verkligen uppskattar listan i den mening att den ger mig något specifikt att skriva om varje dag. Men okej då, jag får väl tänka själv idag. Nog för att jag gjort det i två dagar innan med, med de "vanliga" inläggen jag gjort.

Efter jag har bortsett från all snygghet som finns i den här bilden, (Jag ser den även om inte ni gör det ;) ), så får den mig att tänka på mig och Irsa. Eller mer på de dagarna då jag är uber-jobbig, med massa energi och typ skuttar fram, mer eller mindre trakasserar Irsa (speciellt på msn :P ), och då Irsa är mer 'yeah, yeah, whatever' och 'ignorera så försvinner det'..



Det var det jag ville dela med mig av idag. Tydligen. Take it or leave it.

This might just be a waste of time

De senaste dagarna har jag velat skriva sånna här meningslösa inlägg om hur dagen har varit, vad jag gjort (oftast inte speciellt mycket) och sånna där meningslösa saker. Sådana inlägg som jag egentligen inte vill skriva. Åtminstonde inte utan att ha någonting att skriva om som är lite intressantare än vad jag gör mer eller mindre varje dag. Sen känner jag att nu när jag väl sitter här, då kommer inte orden till mig i vilket fall. Förrutom strunt. Och visserligen var väl viljan att skriva just strunt nu när jag tänker efter, så jag får väl hålla mig till det. Min hjärna är en rörig plats. Den är överbefolkad av tankar ibland.

Frosten är tillbaka och det gör alla träden vita igen. Lyckan från igår med gräs och rena träd var kortvarig, som jag visste att den skulle vara. "Waiting for spring, is like waiting for rain in a draught. Useless and disappointing" Adapterade ett citat från en film lite, kanske finns någon som känner igen det? ;) Lite så känns det i alla fall. Sen är det visserligen bara Januari, så det är inte så konstigt.

Anneli + busarna var här i förmiddags en stund. Jag hade nog inte riktigt vaknat till liv än, åtminstonde inte hjärnan, för jag kände mig seg och hängde inte helt med i konversationerna. Efter det har det varit ganska händelselöst för mig. White Collar har blivit tittat på, och jag läste lite, sitter just nu och skriver lite smått. Senare blir det nog en film, och möjligen veckans avsnitt av Southland.

Imorgon är ledigheten slut och jag ska tillbaka till skolan. Trevligt med sällskap. Framför allt kaffet som vi ska ha efteråt. Men annars ser jag inte fram emot 3 sega timmar med introduktion som kommer bestå av massa upprepningar, och inget som man inte kan ta reda på själv genom våran sida på skolan hemsida.

Dag 17

Dag: Ett stycke konst (Helt ärligt, jag vet inte om det ens kan heta så, men det stog 'a piece of art' och detta var enda sättet jag kunde översätta det)



Av Kurt Halsey Frederiksen. Han målar fantastiska tavlor. Hade gärna haft en hängande på väggen här hemma.

Dag 16

Dag 16: 5 saker som gjorde dig glad idag

Okej, så jag modifierar den här lite, och säger de senaste 24 timmarna istället. Är ju fortfarande en dag, så tekniskt sett så fungerar det i alla fall ;)

     1. Att vi bokade hostel i London. Bor på promenad avstånd från stället konserten är, vilket är mycket trevligt, och troligen innebär att vi kan strunta i jackorna så som vi gjorde till Cobra Starship förra året och inte behöva oroa oss för om de har kapprum eller inte. Hela det här satte igång mitt inre flail igen, och jag blev nästintill lika exhalterad som när vi bokade själva resan. + att jag pratade med Malin samtidigt, som gjorde samma sak. Nerds 4 ever ;)

     2. Det lilla klippet med Panic! at the Disco's nya låt som kom ut. 30 sekunder underbarhet. Vill bara höra mer! mer! mer!

     3. Att det var sol idag. Lyfter alltid humöret så här års.

     4. Kom på att imorgon börjar White Collar med ny säsong, och på torsdag kan jag se på nya säsongen av American Idol. Hade glömt bort att det var den här veckan, så det blev lite av en glad överraskning. Även om jag inte är helt nöjd med den nya juryn i AI så är det i grunden samma koncept och det kommer sjungas fint under våren. Efter auditions, så klart.

     5. Soppan blev bra idag. Och att mina grahams/morot/äpple muffins även dom blev bra. Man vet ju aldrig hur det hela slutar när man inte använder recept. Är just nu inne i en period då det mesta jag lagar blir väldigt gott. Hoppas det håller i sig resten av veckan, för jag har flera recept som jag aldrig gjort innan som ska testas.

I think I need a little more time


Nej men vad är nu det här, ett riktigt inlägg?! ;)
Eller ja, riktiga inlägg är väl de andra med, men mot ett styrt mål. Fast, det finns ju inget mål egentligen. Men ni fattar. Den här utsikten möts jag av idag när jag ligger på rygg i soffan. Är mest fokuserad på det faktum att himlen är blå. Det var ett tag sen sist. Sen även att träden inte är klädda i frost och snö är mycket trevligt att se. Efter två dagar av regn och plusgrader så kan jag även se lite av gräsmattan under fönstret. Underbart! Fast det är hemskt att veta att det ska bli svinkallt redan imorgon igen, och sist jag hörde var det snö på fredag kväll. Inte kul alls. Men jag tycker ändå att jag klagat ovanligt lite över snön och kylan i år, jämfört med tidigare år då det knappt gick en timma utan att jag svor över det.

Idag blir det filmkväll med Irsa, och kanske Sara. Komedi står på schemat (tror jag), och jag tänkte slänga ihop lite nyttiga snacks. Får se hur väl de bemöts, haha. Blir i vilket fall trevligt att ses, det går ju ganska länge mellan det nu när vi har ledighet mellan terminerna. De är förövrigt väldigt skönt att ha haft denna veckan utan att behöva känna någon stress alls för att det finns saker man egentligen borde göra. Tror dock att det kommer bli en ganska tuff vår, så man får passa på att njuta. Är bra att man även har några riktigt roliga saker att se fram emot.

Strax ska jag fixa middag. Blir Röd linssoppa med morot i. Ska inte misslyckas den här gången, som jag gjorde sist (för lite vatten). Om jag kan få till den som när jag bjöd Bojo och Irsa på den så blir det supergott :)

 

Dag 15

Dag 15: En låt som får dig att gråta/nästan gråta

Det finns många som skulle kunna passa in, det beror ju helt på vilket humör jag är på. Hur bra låten passar in vad jag känner. Ett tag när jag bodde i Boston kunde jag inte höra Missing you med Tyler Hilton utan att det kom en tår eller två. Samma gällde Don't forget to remember me med Carrie Underwood. Första gången jag hörde I'll be med Edwin McCain strömmade tårarna ner för kinderna. Så jag kan gråta till det mesta (inte bara musik). Minns dock inte vad det var sist som satte fart på tårkanalerna i musikväg.

Dag 13, Dag 14

Igår var det medvetet jag inte bloggade. Jag orkade helt enkelt inte. Så, dubbelpostning idag igen.

Dag 13: En fiktiv bok

Jag tänkte att jag skriver om den jag håller på och läser nu. Har bara kommit ca 1/3 i den, men än så länge gillar jag den. Den består av noveller, som är mycket målande och fyllda med metaforer och, ibland, väl gömd symbolik. Eftersom jag är ganska begränsad i min analytiska förmåga när det kommer till litteratur, så är det nog väldigt mycket jag missar men just nu gör det inte så mycket. Kanske tar en omläsning när jag kommit igenom hela boken, och ser om man hittar mer. Den förtjänar i alla fall att ges en chans. Just det, kanske ska skriva namn och författare med, haha. No one belongs here more than you av Miranda July.

Dag 14: En icke-fiktiv bok

Tar den jag läste sist, Jag är med bandet - En groupies bekännelser av Pamela Des Barres. Jag tyckte den var väldigt bra, och gav om inte annat en bra inblick till 60- och 70-talets rockscen. Jag var visserligen inte så insatt i många av de rock-personligheter som beskrev i boken men det spelade inte så stor roll. Med tanke på att jag själv kan vara en sådan fangirl när det kommer till de band och musiken jag gillar (dock inte i den här utsträckningen) kan jag relatera till delar av vad hon beskriver. Detta var mest i början av boken, sen gick det lite väl långt för min del. Men som sagt, en bra inblick till den epoken och arenan.

Dag 12

Dag 12: Whatever tickles your fancy / Oavsett kittlar din fantasi (google translate = fail)

Det passar bra att det är en dag av valfri uppgift. Jag ska enbart skriva om hur underbar igår (och lite idag) var.
Att det för det första var sista skoldagen för terminen, och jag nu har en veckas helt ledigt utan någonting som måste göras, var bara början. Fin fika efter seminariumet, en tur till solariet, och sen hem för att ett par timmar senare få stor-släggan av lycka slagen i huvudet.

PANIC AT THE DISCO I LONDON DEN 8 FEBRUARI!!

Blev direkt sms till Malin, och sen satt jag mest och skakade för att jag var så exhalterad. Jag vet hur svårt det kan vara att förstå att man gör det av något sånt här, men det var i alla fall vad som hände. Sen bokades det flygbiljetter, för de var extremt billiga och vi ville inte missa chansen på dom. Idag satt Malin vid datorn och bokade biljetter till själva konserten, eftersom hon är den enda av oss tre (Karin ska också med) som är med i deras fanclub. Tur var väl det för en halvtimme efter de släpptes var det slutsålt. Så idag startade dagen med ytterligare en våg av extrem excitement. Dock inte lika mycket som igår, men det går ändå bara runt, runt runt i huvudet att VI SKA SE PANIC!! :D

Ny musik! Brendon's underbara röst live! Spencer! Som jag nu kan uppskatta på ett helt annat sätt sen jag verkligen upptäckte hans snygghet ;) Litet ställe med så man kommer verkligen kunna se bra :D \o/ Gah!! Underbart är vad det är!!!

/fangirling.

Dag 11

Dag 11: Ett foto på mig taget för 10 18?, 19? år sedan

Har inget kort här hemma på mig när jag är 13, eller ens 14. Finns några när jag är typ 10, och sen bara från 17 och framåt, så jag tog ett lite äldre istället. Tror jag är runt 5 år. Minns jag inte helt fel är jag på Emmahus(stavning ?) i Uddevalla. Finns det ens kvar? Sen fick jag dessutom ta kort på kortet, därav den riktigt usla kvaliten.

Dag 10

Dag 10: Ett nytaget foto på mig

Det här togs den 18 December. Inte det nyaste jag, det är kortet som är i profilen, men det här ligger ju inte uppe redan så det är väl lite roligare. Jag ser inte speciellt annorlunda ut heller. Håret är möjligen lite ljusare och lite mer slitet nu.

Dag 9

Jag började på ett vanligt inlägg igår, men det blev totalt raderat. Bara blah kändes det som. Den här listan har inte gett mig blogglusten tillbaka i alla fall.

Dag 9: Ett foto jag har tagit


För att jag gillar det och längtar efter att kunna gå på asfalt igen, gärna i värmen med solglasögon på.

Dag 8

Dag 8: Ett foto som gör dig arg/ledsen

Okej, jag hade kunnat vara lite mindre självisk och hittat ett annat kort som förmedlar mer, som kanske fler personer får en reaktion till. Men nu gjorde jag inte det. Det är kortet var det första som kom till mig när jag såg dagens prompt. Det gör mig ledsen för jag vet hur besviken och arg och ledsen jag var när det togs. Det var inte en bra dag.

Dag 7

Dag 7: Ett foto som gör mig glad

Dag 5, Dag 6

Känner mig så lagom usel eftersom jag glömde av mig själv igår. Sov hos syrran, sen hem till mamma, vidare till Jennie, hem för tv-kväll med Irsa och när hon gick, stängde jag av datorn direkt och gick och la mig. Helt utan en tanke på det här. Fail. Men det betyder inte att listan är över, utan kompensering med två delar idag. Listan ska bli helt klar till slut. Hur ointressant den må vara ;)

Dag 5: Mitt favorit citat

Jag tänker det mesta i musiktexter, så klassiska citat är inte min grej. Visst finns det bra grejer folk har sagt eller skrivit men inget som jag kan komma på att jag verkligen har burit med mig en längre tid eller känner är betydelsefullt nog för mig. Det närmaste jag kan komma är nog "Happiness only real when shared" av Christopher McCandless, men samtidigt så känner jag lite motsägesfullhet mot det. Till viss del håller jag med, att lycka betyder mer när man delar den med någon, har någon att vara lycklig med. Men samtidigt så är lycka så subjektivt och personligt att det aldrig kan betyda samma för olika personer. Att även om man delar ett ögonblick och delar glädjen så är det inte samma. Och man kan vara lycklig i sin ensamhet också. Så, ja, det blir inte helt rätt.

Ska man sen ge sig in på musiktexterna skulle jag kunna hålla på i en evighet med bra saker, som passar olika aspekter. Men "The world's a broken bone, melt your headaches call it home" är en favorit. Trots att det inte är speciellt positivt i sig så känns det ändå hoppfullt. Eller kanske bara i min hjärna. Som jag ser det är meningen att visst, det finns så mycket skit ute i världen men det är här vi lever, det får man acceptera och istället för att klaga på det och gräva ner sig, så gör något åt det. Skapa den värld där det inte är så hemskt, där man själv är lycklig. Och nu ser jag hur självisk de där meningarna får mig att låta. Suck. Det var inte meningen. Jag menade ju då inte att man ska strunta i resten av världen, utan mer att man kan göra det man kan för andra. En kan inte göra allt, men alla kan göra lite, typ. Sen vet jag väl inte om Ryan Ross menade det där överhuvudtaget när han skrev Northern Downpour, men jag vill tycka att det var något ditåt.

Sen finns alltid "The songs and the words own the beating of our hearts" som Pete Wentz har skrivit, som är perfekt på alla sätt och vis för mig. Men det finns ju redan en lång utläggning för den raden i en tidigare post.

Dag 6: What ever tickles you fancy (Det står helt ärligt så i listan)

Eftersom jag skrev en hel del på förra kan jag nöja mig med att berätta att jag idag gjorde perfekt kaffe. Brukar inte vara helt förtjust i det jag gör hemma hos mig förrän dagen efter. Så det var en mycket trevligt överraskning, haha. En annan överraskning var att vakna till att Jon Walker har släppt lite heminspelade låter. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Det låter mest som en förlängning till The Young Veins album. Nästan så man kan tycka att det är lite samma låtar. Sen kan man dock se bättre hur mycket Ryan's input gör både musikaliskt och textmässigt. Det är inte dåligt, men jag tycker inte heller att det är fantastiskt.

Dag 4

Dag 4: Min favorit bok

A Walk To Remember av Nicholas Sparks

Sedan första gången jag läste den boken, så har den varit min favorit. Tårarna sprutar lika mycket varje gång, och sidorna är numera lite lätt vågiga på sina ställen. Det är fylld med klichéer, och ploten är genomskinlig på många sätt och välanvända i sånna här böcker. Men det är lite som med Titanic, den är speciell. Nicholas Sparks har skrivit mängder av mer eller mindre likadana romaner, de följer alla en mall som han har gjort för sig själv, och jag har läst väldigt många av dom. A walk.. är dock den som han troligen har lyckats bäst med språkligt, enligt mig i alla fall. Det är ju lite hemskt att jag inte uppskattar de så kallade klassikerna mer, utan att man sitter med en favorit bok som är en sappy kärleksroman :P

Dag 3

Dag 3: Mitt favorit tv-program

Det här är något som kan ändra sig från dag till dag. Borta är de dagarna då jag verkligen älskade en serie över allt annat (ex: Sunset Beach, Tre Kronor, One Tree Hill). Nu virrar jag runt bland säkert ett 30-tal serier per år, och visst har jag favoriter, medan andra kan jag utan problem bortse från i långa perioder för att sedan ha ett marathon för att komma ikapp. Och även om jag ser på många serier, är jag inte heller lika resolut i att se det den sekunden som det visas.

Just nu måste jag nog ändå säga att Sons of Anarchy och 90210 får dela på första platsen. De ser jag mest fram emot nya avsnitt av. Sons.. ger lite mer tankar och mer plats för analyser och nya insikter, medan 90210 är mer eller mindre mindless dramarama som 'r perfekt när man inte vill tänka alls. Perfekt balans sådär. Men som sagt, det kan lika gärna ändras imorgon, beror mest på vad jag är sugen på att se :)

Dag 2

Dag 2: Din favorit film

Det enkla svaret, och det som kommer per automatik är Titanic. Har älskat den filmen sen den kom ut, och när jag slutade räkna hur många gånger jag sett den var jag uppe i 37 gånger, och det var på gymnasiet. Jag vill inte analysera innehållet på en djupare nivå. Vill inte se gömda budskap om det ena och det andra. Den ska bara vara den där fina och tragiska kärlekshistorian för mig. Det är tillräckligt. Är lite rädd att jag skulle hitta de där budskapen om jag såg om den nu, vill verkligen inte att den ska förstöras.

Självklart har jag andra filmer jag kan se om och om igen. Vissa med lite mer mening bakom sig, andra inte. Men Titanic kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta.

30 dagars meme: Dag 1

Tänkte att jag skulle ta tag i ett sådant här månadsprojekt. Lite utmaning att komma ihåg att posta varje dag, och kanske en bra start i att verkligen komma igång med skrivandet igen. Sen kan man lägga nivån på hur personlig man är på väldigt olika nivå. Jag ska verkligen försöka eftersträva det där modet jag så gärna vill ha, och verkligen svara öppet, även när det kanske inte känns helt lätt. Vissa dagar blir det mer text, ibland mindre, ibland ingen alls. Idag blir det nog ganska mycket. Tills det känns rätt, helt enkelt.

Dag 1: Din favorit låt

Sophomore Slump Or Comeback Of The Year - Fall Out Boy.
Det finns ett par stycken som tävlar om att stå där på toppen, men om jag måste välja en, så är det denna. Den förklarar mer eller mindre allt jag känner inför musik, och för Fall Out Boy. "We're the therapists pumping through your speakers/Delivering just what you need" är precis så jag känner att musik är för mig. Det är renande, lugnande, upprörande och allt där imellan att lyssna på musik. De gånger jag inte kan säga vad jag känner, vill jag ofta säga genom texter och melodier. De säger det oftast bättre, med mer finesse. Sen vet jag att alla inte fungerar så, inte kan förstå enbart genom att jag slänger ur mig en textrad och sen bara vill jag att man ska fatta allt den innebär.

Textraderna "Ashamed of the way/The songs and the words own the beating of our hearts" kan man till fördel se tillbaka på mina yngre års idoler, och all skit jag fick för att jag lyssnade på dom. För att de inte var coola nog, inte var det som var populärt just då. Okej, det kanske inte har ändrats speciellt mycket, men förr skämdes jag till viss del för att jag gillade de banden jag gjorde, något jag inte gör nu. Istället försöker jag pracka på alla andra alla bra band ;)  Så nu stämmer väl den senare texten bättre, något jag bär med mig varje dag. För mitt lilla hjärtat bultar lite extra varje gång jag hör en låt jag verkligen gillar, som verkligen betyder något. Utan musiken skulle jag vara mer vilse än vad jag ibland är.

Det finns verkligen massor i den här låten som är helt underbart, och viktigt, och betydelsefullt. För mig. Därför är den min favorit.

Nytt år, dag 2.

Som sagt, nytt år. Inget är annorlunda än mot två dagar sen, utom datumet, namnet på månaden. Vädret är det samma, snöigt och kallt. Men ändå så känns det lite annorlunda. Eller det kanske bara är jag, som tycker att början av Januari alltid känns fylld med hopp.

Hopp om nya tider.

Hopp om våren och värmen.

Hopp mot längtan.

Det brukar gå över ganska fort dock. När dagarna passerar, och mitten av månaden kommer, och sedan slutet. Då är allt samma igen. Rutinerna tillbaka, och rushen efter alla helger i December har lagt sig. Och vädret har för det mesta inte ändrat något drastiskt på sig. Det är fortfarande kallt, och solen har inte strålat så mycket som man önskat.

Men ändå. Just nu finns det hopp om allt det där. Ska knipa hårt om det där hoppet, försöka få det att räcka längre i år. Bara för att.
RSS 2.0