She's waiting to kick-start me, so just stall me

Idag har det varit en lång dag i skolan. Började med nya delkursen i psykologin, och det var dags att få tillbaka den extremt långsamma föreläsaren igen. Jag hade sprängade huvudvärk och var trött från att inte sovit tillräckligt. Ville mest bara dunka huvudet i bordet, men visste att det egentligen skulle göra mer skada än nytta. Pausen var guld värd, för att inte tala om när föreläsningen var slut och jag och Irsa gick och drack kaffe på Espresso House. På eftermiddagen var det introduktion i litteratur kursen. Huvudvärken släppte lite, och det var helt okej. Promenaden i regnet hem gjorde även den sitt och jag blev både huvudvärksfri och på gott humör. Lite motsattsen på gårdagen, då det gick åt andra hållet istället.

Väl hemma lagade jag räk- och spenatrisotto till middag. Den blev helt perfekt den här gången. Mest för att jag lät den faktiskt koka klart, istället för att vara otålig och få lite för hårda riskorn. Dock smakar jag en blandning av vitlök och räka i munnen nu. Inte den godaste kombon kanske. Kollade på American Idol medan jag åt, och har sen surfat runt på nätet en stund.

Ska kolla någon serie nu ikväll, och sen lägga mig och förhoppningsvis kunna somna i en okej tid idag. Imorgon förmiddag blir det lite pluggande och sen bär det troligen av till Hjärtum på eftermiddagen.

blink back to let me know


I hate the ending myself//but it started with an alright scene

bright eyes

Hade helt glömt bort att jag och Alwa tog lite kort när hon och Anneli var här i torsdags. Mest var det Alwa som höll i kameran, och då blev de flesta bilderna ganska ofokuserade eller så fick hon bara med mina ben. Men det fanns i alla fall ett par stycken som man kunde spara. Finns även ett jätte fint på Anneli, som jag troligen får stryk för om jag lägger upp, haha ;)

ever since we met, i only shoot up with your perfume


Idag var det premiär för vårjackan (i Sverige), och jag tog till och med mig solglasögonen ut. De blev dock inte använda speciellt mycket eftersom jag gick med solen i ryggen nästan hela vägen. Känns som om jag spenderat hela dagen med att fika, men riktigt så illa har det inte varit. Spenderade först 2 ½ timma i biblioteket med att göra klart hemtentan som ska in på fredag. Jag har själv lite svårt att greppa det faktum att jag är klar, 3 dagar innan den ska vara inne. Eferåt blev det fika på Strandgatan. En snabb visit hemma hos Irsa, och sedan fika nr 2 för dagen på Espresso House. Har dock bara druckit kaffe en gång, annars skulle jag studsa på väggarna vid det här laget. Kvällen kommer inte bli speciellt intressant heller. Ska lägga mig lite tidigare idag så jag kan läsa längre tänkte jag. Är lite sugen på det. Idag släpptes förövrigt Panic! at the Disco's Vices & Virtues officellt. Vet inte om den går att få tag på i skivaffärer och sånt här i Sverige, men den finns på itunes i alla fall. Jag har redan hunnit lyssna på den typ 50 gånger sen dom började streama den förra veckan. Kan inte förneka att den är bra :)

you were all i've ever known

Har varit lite frånvarande från internet den här helgen. Inte så att jag inte gjort en "daglig runda" på allt jag brukar kika på, men mer att jag inte gjort samma runda 17.000 ggr, som jag brukar. Hjälpte väl delvis att jag var hos Emmy halva dagen igår, och sen ett par timmar hos mamma innan jag kom hem igen. Istället såg jag en film igår kväll. Black Swan om ni är nyfikna på vilken ;). Tror att senast jag såg en film var när jag såg Burlesque för säkerligen en månad sedan, om inte mer. Att jag hade tålamodet att se klart filmen, utan att pausa en enda gång är otroligt. Man kanske kan komma tillbaka till att se lite längre saker ändå :)

Idag låg jag i sängen och läste mest hela dagen. Vaknade inte allt för sent, men ville inte lämna sängen iaf. Vid halv 5 tyckte jag att det var dags att göra något annat, och satte först då på datorn. Snabb titt, och sen fick det bli ett avsnitt av Private Practice. Sen jag suttit och skrivit lite, slipat på texter jag har liggande. Så mestadels en datorfri dag idag med. Nu blir det till att hitta nått bra att läsa innan läggdags ikväll. Kanske även hinner med ett avsnitt av Southland innan dess också :)

we've gotta feel it, it's gonna happen

Fick mig en smärre chock när jag drog upp rullgardinen imorse och möttes av ca 6 cm snö utanför. Enligt de väderrapporter jag läst skulle det ju bara komma några mm, och absolut inte ligga kvar. Känns inte helt okej efter de framgångar vädret har haft den senaste veckan här. Känns bara bra att veta att det ska bli plusgrader igen redan idag, och sol imorgon så det kan smälta bort. Såg även en prognos om 10 grader och sol på tisdag och torsdag nästa vecka. Men det var ju från samma fjantar som sa mm om idag :/

Ska spendera någon timma till att läsa lite kurslitteratur nu. Innan det blir att laga en tidig middag. Ska åka till Göteborg idag och träffa Emmy. Var alldeles för längesen vi spenderade mer än någon timma på ett kafé i varandras sällskap.

17 Mars 2010

the day left me uncharmed
confused and softspoken
you wanted me unharmed
but in the end i'm left broken

spread your worries thin
fight the fight
it's not an original sin
'cause in the end it will be alright

mix in the emotions
to make an even bigger mess
the waves of oceans
you said they made you confess

spread your worries thin
fight the fight
it's not an original sin
'cause in the end it will be alright

Not an original sin
but i can hear the violin
spread your worries thin

spread your worries thin
fight the fight
it's not an original sin
'cause in the end it will be alright

spread your worries thin
fight the fight
it's not an original sin
'cause in the end it will be alright

it's the only thing that makes me feel as good as you

Har spenderat dagen med att plugga. Har dock fastnat på hemtentan, behöver boken och troligen en klasskamrat eller två för att komma vidare nu. Men det känns ändå helt okej, eftersom jag fått gjort så pass mycket och ändå har nästa vecka på mig också. Har förberett mig så gott jag kunnat inför grupparbetet imorgon, och börjat läsa i filmanalys boken. Den är sjukt tråkig! Jag tycker det är illa nog att analysera en bok, men det måste vara värre att göra det med filmer. Eller så är det bara att boken får det att låta så fruktansvärt. Kommer avsluta denna plugg-dag med lite skönlitterär bok. Behöver komma längre fram i den med. Efter det tycker jag att jag gjort mitt för idag.

Ska om lite mindre än 1½ timma beställa lite biljetter. Först ut är konsert biljett till Panic! at the Disco i Chicago. Det är lite av en rush att bara beställa dom. Lite samma känsla som att faktiskt vara där, antecipationen kryper i kroppen, pirrar till i magtrakten. Underbart. Och ja, man kan faktiskt säga antecipation på svenska med, jag kollade ;)

Efter det blir det även en flygbiljett till Chicago. Måste ju trots allt ta mig dit också, för att kunna gå på konserten. Hittade en jätte bra biljett tidigare idag så jag hoppas att den finns kvar nu ikväll också, men det känns det som att den borde göra.

as long as you're still burning bright


if i could trade mistakes for sheep, count me away before you sleep. i'll still wait till i trade my mistakes, so they fade away.

♥ memories ♥

He was the congregation's vagrant//with an unrequited love//when your passion's exultation//finding refuge is not enough//she was the youngest of the family//and the last to be let go//they decided they would try to make it on their own//

Oh memories//were did you go?//you were all I've ever known//how I miss yesterday//and how I let it fade away//

July became December//their affection fought the cold//but they couldn't quite remember what inspired them to go//and it was beautifully depressing//like a streetcar named desire//they were fighting for their love//that started growing tired//

Oh memories//were did you go?//you were all I've ever known//how I miss yesterday//and how I let it fade away//

Money lost momentum//and the bills were piling high//then the smile it finally faded//from the apple of their eye//they were young and independent//and they thought they had it planned//should've know right from from the start//that you can't predict the end//

Oh memories//were did you go?//you were all I've ever known//how I miss yesterday//and how I let it fade away//
Oh memories//were did you go?//you were all I've ever known//how I miss yesterday//and how I let it fade away//don't let it fade away//

♥♥♥

We are a hurricane//Drop our anger in a storm

Sitter och lyssnar på Vices & Virtues, Panic! at the Disco's nya album. Helt lagligt dessutom, för att dom släppt det på Facebook själva. Okej, det är trejde genomlyssningen för min del, men just nu sitter jag med Malin och lyssnar tillsammans genom msn.

DET ÄR SÅ BRA!! :D

Alla låtar, utom en, är underbart bra och det känns nästa värt att behöva vänta så länge på nytt material!
Den kommer spelas sönder i vår och sommar! :D 

Barcelonaif the heaven don't have a vacancy then we just, then we just get up and go

Har precis packat klart inför Barcelona. Tog ungefär 5 minuter, trots att jag försökte dra ut på det. Så nu sitter jag bara och mest väntar på att Bojana och Irsa ska komma, ocj jag får laga middag till oss innan vi ger oss av mot flygplatsen. Vilket är mer eller mindre vad jag gjort hela helgen + idag. Tur att man har saker att göra resten av veckan i alla fall.

Det känns lite overkligt att det äntligen är dags att åka. Allt blev bokat strax innan jul, och då hade vi ändå gått och funderat på allvar i ett par veckor. För att inte tala om att det snart är en månad sedan jag var i London, något som det verkligen inte känns som. De senaste veckorna har gått fram fort, och som jag skrev redan igår, jag tror inte att de kommer gå långsammare under våren. Inte för att jag vill att det ska gå långsamt heller.

Blir väl till att sätta på nått avsnitt av någon serie för att få tiden att gå lite fortare just nu. Kanske blir någon uppdatering i veckan, då vårat hostel har allmänna datorer, men man vet ju aldrig med mig :P

I can't stay away

Kollade på The Chicago Code igår.
Då kom de första dragningarna inför sommaren smygande. Kunde stänga ögonen för en stund och riktigt känna pulsen från staden bakom ögonlocken. Hur perrongen skakar till när tåget kommer in, speciellt när de inte saktar in utan bara far förbi. Gungningen av vagnen när den far fram genom tunnlarna under jorden, och hur musiken i hörlurarna är på max för annars hör man den inte över människorna och skramlandet från maskiner. Att man ser hettan stiga från asfalten till ett disigt moln. Mindre kul då är dock dofterna som ibland letar sig ut från gränderna där det finns containrar med sopor. Inte trevligt, men går att överse. Speciellt när man bara ligger och fantiserar.
Vart var jag? Just det, tunnelbana, hetta. Sol. Solen vill jag åt redan nu, även medan den strålar utanför mitt fönster så är det inte samma sak. Vill sitta längst ut på Navy Pier och bara blicka ut mot den stora massan av vatten, trots att det alltid blåser där ute. Men det är faktiskt inte så länge kvar ändå. Våren kommer gå fort förbi i år, jag känner det på mig, och då kan jag njuta av sommaren i Chicago igen.

A little sweetness, just out of reach Satt och kikade igenom lite bilder från förra året, och hittade den här från början av Augusti. Första tanken var verkligen: Shit, vad brun jag var! Tätt följt av: Och så blond med!

 Mindes inte riktigt att jag verkligen var blond för bara lite mer än ett halvår sedan. Känns längre sedan. I år ska jag stå emot att vara blond på sommaren. Någon gång ska jag väl lyckas få till den perfekta röda nyansen, som jag febrilt försöker få till numera. Kanske i sommar? Eller så blir det nått helt annat, jag får ju mina infall titt som tätt. 

 Jag var väl inte heller bara solbränd på den här bilden. Var rätt bränd i ansiktet. Minns att jag och pojkarna varit på stranden under dagen. Det var sjukt hett, och om jag inte minns helt fel badade jag en snabbis trots att min guldfisk var knappa veckan gammal. Dock hade den läkt ganska snabbt så det var inte så farligt.

 Har jag ens visat min lilla firre? Hittade även en bild på henne när hon var nygjord. Är till och med svullen fortfarande på bilden. Min dumma, lilla guldfisk, som kittlades som satan att göra. Har dock kunnat bevisa vid flertalet tillfällen sedan hon gjordes att hon verkligen sitter på rätt person, haha ;)

 Nej, nu ska jag ta fram mina solglasögon och putsa dom. 3 dagar innan avresa tycker jag att det är okej! Sen blir det nog lite Southland och The Chicago Code innan det är dags att krypa ner i sängen :)


brilliancethis is my confession
yes, yes
this is me confessing
god bless, the sad and selfish
stay helpless
'cause i've always been stronger than that
hold the weight of the world on my back
it's just love, selfish love
love, selfish love

RSS 2.0