30 November

Började dagen fint med att jag och Irsa försov oss till våran fika med Issa. Blev tillslut en snabbis hemma hos henne innan jag begav mig hemåt. Var så imponerad av farten idag på tåget. Kommer bli så sjuk smidigt om lite mer än en vecka när den nya tabellen kommer och de kan köra fullt ut hela tiden. Enda missen är väl lite dålig service på förmiddagen för att kunna ta mig till mamma. Men eftersom jag ändå bara är kvar här och utnyttjar linjen i 1½ månad så spelar det ingen större roll.

Lyckades exceptionellt med middagen ikväll. Pad thai med extra chili som blev mer eller mindre perfekt hetta på + att såsen hade god smak. En sådan bra sås hoppas jag på att hitta i Usa med.

Är sugen på att bara ligga i sängen resten av kvällen och kolla på serier men Eric's bror är här så man får kanske vara lite sällskaplig. Får se hur det blir!

29 November

Vaknade upp idag till diverse Facebook statusar som gällde snö. Ville mest börja gråta. Hatar, hatar, hatar! verkligen snö och vinter. Dock har jag ingen snö här hos mig än, men ska tyvärr senare idag iväg dit den finns. Hoppas på att det blivit plusgrader så den hunnit smälta bort. Tycker att snön kan hålla sig borta så länge som möjligt, helst inte komma alls. Inte förrän 21 Januari iaf ;)

Idag blir det middag och bio med ett gäng vänner+syrran. Vi ska se Breaking Dawn 2 (som alla andra) men helt ärligt så ser jag mer fram emot middags delen. Att få umgås lite, ta vara på de tillfällen vi har innan vi är klara i skolan och jag åker iväg till andra sidan Atlanten.

När jag ändå är inne på det. Ska posta de sista papprena till CC idag. Sen är det bara den riktigt jobbiga delen kvar; betala in alla avgifter. Kommer vara mer än en fattig kyrkråtta så som dom suger ut pengar från en. Men men, kommer ha glömt bort det när jag väl är där sen. Vet ju egentligen att det är värt det :)

Det här med att försöka

Det är inte speciellt lätt att hitta på något att blogga om just för tillfället. Händer inget speciellt intressant eller nytt direkt. Men eftersom jag har lovat att försöka hålla igång bloggen igen så får det bli massa tråkiga inlägg innan det händer något kul igen.

Spenderade fredagskvällen hemma hos Kristina. Vi gjorde mojitos och kollade på Ted. Drinkarna var super, filmen var kass. Blev ganska bra balans i slutändan. Är förvånad att jag aldrig tänkt på hur lätt det är att göra just mojitos. Men nu när jag vet kommer det bli fler, det är verkligen en sjukt god drink.

Idag kommer jag inte göra mycket alls. Försöka att äntligen få se det senaste avsnittet av Supernatural. Inte fastna på bloggar och forum så det slutar med att jag blir för trött för att se på någon serie som jag vill vara vaken för. Halsen bråkar även igen, annars hade jag tagit en tur till gymmet i och för sig. Men det får vänta och hoppas att jag kan göra det på måndag morgon.

21 November

Göttade mig med ett träningspass tillsammans med Kristina och hennes kompis idag. Var superskönt att svettas loss ordentligt igen. Ska försöka utnyttja min prov-vecka på bästa sätt nu medan jag har den. Sen blir det nog inget direkt gjort förrän i Februari. Men då blir det absolut mer regelbundet i alla fall. 
 
Dagarna flyter på bra just nu, men det känns som att allt kommer sakta ner snart. Blir tråkigt och väldigt långsamt fram till avresan. Men bara att hoppas på det bästa och försöka hålla sig lite uppbokad med saker. Dock ska väl egentligen tiden vara ganska uppbokad med en c-uppsats att skriva, haha. Men det vet vi ju sedan tidigare att kanske inte alltid är fallet. 
 
Ska strax göra en tidig middag och sen bege mig ut för att hjälpa Reema med hennes nagelkurs. Kul att kunna ställa upp och samtidigt får jag fina naglar. Hoppas att hon får en bra placering också :)

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Stockholm och Ambassaden

Kom hem från Stockholm och visumintervjun på ambassaden igår kväll. Bortsett från lite strul innan så var det en ännu kortare intervju den här gången. Fick 2-3 frågor varav en var om jag skulle till samma familj. När jag sa ja drog hon bara fram stämplarna och skrev på pappret. Tog max 1 min hela förloppet.
 
Hur irreterande den än är att behöva åka till Stockholm bara för en sådan liten fjuttig sak så är jag ändå väldigt nöjd med att jag fick ett visum igen. Nästa vecka är sista läkarbesöken och när jag väl får mitt pass så ska jag skicka efter polisutdraget, sen är jag klar med alla förberedelserna. På måndag är det 9 veckor kvar och de kan inte gå snabbt nog. 

12 November 2012

Försöker komma igång med att blogga igen. Kan vara en bra idé när man ska iväg till Usa igen snart. Är ju så fantastiskt att kunna gå tillbaka och läsa vad man har upplevt. Funderar fortfarande på om jag skulle starta en ny blogg för det nya äventyret. Dock känns det lite sorgligt att lämna den här bakom mig när jag bloggat här så länge. Så, som sagt, försöker blogga lite igen för att komma in i det och se om det kan bli en vana igen :)

Just nu försöker jag mest undvika att plugga. Har en ganska stor inlämning i veckan och den har ännu inte blivit påbörjad. Mindre bra för oss men jag kan verkligen inte bry mig. Skolan är bara blä just nu. Har varit det ganska länge. Ska bli så underbart att vara "klar" i januari och få göra något annat ett tag. Få lite av en ny start.

Visserligen kallar de flesta mina framtidsplaner inte för en ny start, utan att jag går tillbaka. Men det är inte så jag upplever det. Ja, jag har redan gjort au pair grejen en gång innan. Ja, jag åker till samma familj. Men det kommer inte bli samma upplevelse. Jag är inte samma person, jag kommer inte träffa samma människor och jag kommer uppleva nya saker och resmål. För mig är det absolut ett steg framåt, inte bakåt. Och jag längtar något otroligt.

Reflections

Läste precis en annan blogg som fick mig att tänka på alla ögonblick som upplevs och att ibland kan man komma till en sådan klarhet som känns skrämmande. Som mer eller mindre enbart går att beskriva som en ny medvetenhet om sin omgivning och sina upplevelser. "Jag är här och nu", är väl ungefär det som kommer närmast om jag ska försöka beskriva den. Att ett ögonblick plötsligt känns så mycket mer verkliget än alla andra och att man uppskattar allt mycket mer. Det kommer mycker mer känslor just då. 
 
Jag har upplevt ett par sådana ögonblick. Då allt kännts så fantastiskt och rätt och bara kristallklart. Det är en ganska fantastisk känsla. Och jag hoppas jag kommer få uppleva fler. 
RSS 2.0