20091. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Det finns säkert mycket jag aldrig hade gjort innan men som jag gjorde under året. Det enda riktigt konkreta jag kan komma på är att jag tog dans-aerobic i våras, haha.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Gav aldrig några, så på ett sätt kan man ju säga att jag höll dom.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej
5. Vilka länder besökte du?
Sverige, Usa, och Tyskland, om en mellanlandning räknas.
6. Är det något du saknade år 2009 som du vill ha år 2010?
Nytt album från Panic at the Disco, haha. Och det bör väl komma nu till våren om dom inte segar ännu mer.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Hela Juni-Augusti, haha. Nej, men Blink-182 konserten och den kvällen kommer jag minnas. 26 Augusti finns nog även den inpräntad i mitt minne rätt bra.
8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag lyckades klara skolan. Det är alltid en framgång när jag klarar något där. Sen hade jag väl en del personliga framgångar också, som känns väldigt bra.
9. Största misstaget?
Kan inte minnas några misstag, så om jag gjorde dom så kan de ine varit så stora om jag inte ens minns dom.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Var ordentligt sjuk i Februari, men annars har det mest varit lite förkylningar. Vet att jag skadade tummen någon gång i våras också, men jag minns inte hur.
11. Bästa köpet?
Flygbiljetten till Chicago.
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Oh ja! Alla konserter och shower jag såg i somras, bland annat.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Open Happiness kommer påminna mig om bilfärderna till praktiken i våras. Jag och Irsa skruvade upp volymen och sjöng med för full hals, för att få upp humöret på morgonen. Pete Wentz is the only reason we are famous och Good girls go bad med Cobra Starship, som jag, Marcus och Nicke hade allsång med i bilen under sommaren. Hela albumet Howl med Empires. Don't stop believing med Journey.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare, mycket gladare :)
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar att jag hade gått på ännu fler konserter under sommaren. Kom igång lite sent med det ;)
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Det vanliga, sega med allt möjligt.
18. Hur tillbringade du julen?
Först hos mamma och sen hemma hos Anneli.
19. Blev du kär i år?
Nej, det vore väl att ta i.
20. Hur många one night stands?
0
21. Favoritprogram på TV?
Jag är löjligt förtjust i
The Big Bang Theory, och Glee är en uppstickare nu här på hösten. One Tree Hill är som alltid bra även om det inte samma som det var förr.
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej.
23. Bästa boken du läste i år?
Oh, gosh, nu ska man komma ihåg allt man läst, och det har varit mycket i år. Minns inte vad den heter, men det var om ett plan som kraschat på en tropisk ö, och typ hälften dog sen skulle de som överlevde försöka överleva där. Den var extremt bra, kunde inte annat än att läsa hela tiden, tills den var slut. Satt till och med på praktiken i höstas och läste när jag skulle arbetat, haha.
24. Största musikaliska upptäckten?
Empires! Finns ingen tvekan om det. Sen måste jag dock tillägga att jag åter-upptäckte Panic at the Disco i år. Innan lyssnade jag inte på dom, utan hade bara skivorna, men nu ligger de i topp på mest lyssnade, haha.
25. Något du önskade dig och fick?
Jadå. Tror att jag skrev förra året att något som kunde gjort 2008 bättre var en FOB konsert och det fick jag ju i år.
26. Något du önskade dig men inte fick?
Ja.
27. Årets bästa film?
Avatar var ju väldigt bra, men jag vet inte om det var den bästa. My Sister's Keeper måste nog vara en av favoriterna i alla fall. Och The Hangover.
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jag var tvungen att gå tillbaka i bloggen för att ta reda på det, haha. Förutom att förneka att jag faktiskt fyllde år, så verkar det som att jag var på Espresso House med Jennie, och större delen av klassen. Några dagar senare hade jag födelsedagsmiddag med familjen hemma hos mamma också.
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det finns det säkert, men det här året har varit väldigt bra i vilket fall.
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Alldaglig? Nej, jag vet faktiskt inte. Har tagit på mig det jag vill.
31. Vad fick dig att må bra?
Mina vänner och musik.
32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Pete Wentz. Undrar när jag ska kunna skriva något annat namn här, haha. I år har han dock haft lite konkurrens om platsen.
33. Vem saknade du?
Beror på vilken tid på året man pratar om. I våras saknade jag familjen i Boston men efter att ha varit där i somras och hälsat på försvann det lite. Fick mig ett avslut av det, och visst kan jag fortfarande sakna dom men nu är det mer att jag kan sakna livet jag hade där, även om jag inte vill ha det tillbaka längre. Nu på hösten har jag saknat Helen, Marcus och Nicke massor. Blev en vana att träffas varje dag i flera månader, något som inte hänt sen jag var liten.
34. De bästa nya människorna du träffade?
Jag har träffat så många nya människor i år. De jag träffade i Chicago; Ida, Arul, och Ryan, bland andra. Annette och Helene som blev tillskott i klassen i våras. Malin. Som sagt, listan kan göras lång i år.

I just came here to make you dance tonightTorp blev aldrig riktigt av med Jennie igår. Istället kom vi bara till Överby. Jag fick dock bytt mina skor till en mindre storlek, det var nödvändigt när jag upptäckte hur stora de andra faktiskt var. Efteråt följde jag med hela vägen till Edet, och hem till mamma. Lite fika och jag hämtade ner mina skolkataloger från vinden. Mycket skratt kan jag lova. Sen tog jag bussen hem till Irsa, och även hon skrattade åt mina bilder. Inte förvånande. Vi kollade på film och lite stand-up.

När vi vaknade imorse var det inte mycket mer än att vi gick upp och åkte till Överby, haha. Irsa behövde nått att ha på sig ikväll. Vi hann även med att käka, och jag är fortfarande sjukt mätt. Nu är jag hemma igen och funderar på vad jag ska se på ikväll. Är väldigt sugen på OC säsong 4, den är den bästa. Annars så har jag även en hög med böcker som jag vill läsa. Märks att mitt nyår kommer bli väldigt vilt, haha. I don't really care. Ska även lägga upp min årets-lista lite senare. Sås om jag har väntat, haha. Det är egentligen väldigt anti-climatic, och ingen bryr sig, men det är väll ytterligare en av mina extremt udda egenheter.

Gott Nytt År!

Let's seperate the real word from what you call fantasies

Borde egentligen göra en rensning i mitt musik bibliotek, för det finns en hel del som jag inte direkt lyssnar på. Men sen har jag separationsångest över att ta bort någonting, för tänk om jag en dag verkligen vill lyssna på någon av låtarna jag har tagit bort? Och då finns den inte där, och det tar en bra stund innan jag kan lyssna på den. Jag är inte alltid så bra med det där med att vänta på sånna saker. När jag väl fått in det i mitt huvud att jag ska höra en viss låt måste det hände direkt. Som den förmiddagen då jag var tvungen att lyssna på en outtake med Patrick Stump ca 10 gånger innan jag kände mig nöjd. Jag hade föreläsning, men kunde bara inte vänta, så jag satt med hörlurarna lite diskret i öronen, och försökte att inte fnissa för högt. För den outtaken är sjukt rolig. Allt detta gjorde mig påmind om en låt so jag blev så sugen på för några veckor sen, som jag ännu inte lyssnat på, oh vad det stör mig nu. Nu måste jag gå och fixa den, We believe in Barack Obama, btw, den är också rolig. 

Slut på dagens random.  

The Sleepy MixAlready Gone - Kelly Clarkson
I Swear This Time I Mean It - Mayday Parade
Northern Downpour - Panic! at the Disco
Face Down (acoustic) - The Red Jumpsuit Apparatus
After The Last Midtown Show - The Academy Is...
Catch Me When I Fall - Ashlee Simpson
Golden - Fall Out Boy
Open Arms - Journey
Edge Of Desire - John Mayer
Therapy - All Time Low
Miss You When I'm Dreaming - Anders Johansson
Heartbeats - Jose González
Guiding Light - Muse
Sunlight - Plain White T's

Maybe we got lost somewhere. Maybe it was on purpose.


Idag kom jag iväg till biblioteket, och fick både läst igenom och kopierat kapitlet ur boken vi ska läsa. Den avr förövrigt väldigt tråkig, och jag tyckte verkligen inte att det som jag ska sammanfatta hade något som helst sammanhang eller relevans. Men det finns säkert en tanke bakom det.

Satt en bra stund i biblioteket, gjorde inte enbart skolgrejer, haha. Hann även en sväng till stadsbiblioteket och lämnade tillbaka lite böcker där. Fick dock med mig två nya hem, trots att jag fortfarande har en hög kvar sen förra besöket.

På eftermiddagen blev det en sväng till Överby med Irsa, Mala och en kompis till Mala. Kikade lite i affärer, ch fikade på Espresso House. Jag köpte mig även ett par skor som jag gått och kikat på länge. Var nära på att köpa dom för ett par veckor sen men gjorde det inte och ångrade mig. Tror dck att de är en storlek för stora nu, hann inte prova dom innan de stängde, utan köpte dom bara, chansade på storleken. Ska gå coh prova dom lite mindre, men annars får de duga i vilket fall, för jag gillar dom så mycket och dom funkar att gå med i vilket fall.

Imorgon förmiddag blir det Torp med Jennie och sen troligen en tur hem till mamma. Tappade ett av hörlurskydden sist jag var där, så det ska jag hämta. Har inte varit helt skönt att ha hörluren i örat med de skarpa kanterna som skär in. Sällskapet brukar ju också vara trevligt, så det är ju lite av en win-win situation. . .

Blame it on the pop

This is awesome!


I'll keep singing this lie, if you keep believing it

Känns som om klockan skulle vara närmare midnatt än strax efter 8 som den är. Idag var tanken att jag skulle bege mig in till stan, och biblioteket på skolan för att greja med presentationen till nästa vecka. Jag blev dock för lat, och orkade inte ta mig utanför dörren. Så istället satte jag på en film och gosade ner mig i soffan med lite kaffe. Dock fick ajg så dåligt samvete över att jag inte fick något skolarbete gjort att jag lite senare satte mig och skrev klart den ena rapporten jag har kvar. I slutändan så har jag i vilket fall fått någonting klart, och kan kryssa av en sak på att-göra-listan.

Nu ikväll har jag kollat på Wolverine. Helt okej, även om jag annars inte är mycket för den sortens filmer. Den slutade ju i vilket fall perfekt för en uppföljare, något jag har fått för mig att det faktiskt ska bli. Eller är jag helt ute och cyklar?

Take a shortcut we'll remember and enjoy

Upptäckte idag att jag glömt ett par album som verkligen varit fantastiska i år. Har lyssnat på så mycket nytt, eller vad som i vilket fall har varit nytt för mig och inte kommit ut under året, så det har varit svårt att hålla iordning på vad som kunde få komma med på lsitan. Måste i vilket fall även lägga till Say Anything och Manchester Orchestra, och de albumen som de släppte i år. Båda mycket bra.

Igår blev det en tur hem till Irsa och vi kollade på film och lite stand-up. På det sist nämnda blev det en hel del skratt, i alla fall från mitt håll. Vi hann dock inte se klart, eftersom sista bussen hem precis skulle gå. Hoppas på att vi kan se klart det en kväll i veckan.

Nu blir det diskning för min del, och sen en snabb tur till affären. I all den jävliga snö som finns ute numera. Varje gång det är snö ute minns jag hur mycket jag hatar den. Suck.

Bästa albumen 2009: Topp 6

The gifts you'll be receiving from me will be. . .

Nu är jag hemma igen efter julfirandet. Hade det mysigt hos mamma i Tisdags, hon satt och kollade på Bingo Lotto, jag satt på datan med hörlurar i och kollade på Magnus Betnér. Vi hade ju sällskap iaf ;). Igår morse blev det frukost tillsammans med henne och Lars och sen fika med Anneli och co. Vidare hem till syrran efter det och på dagen blev det julmat. Rena rama protein chocken för min kropp, haha. Köttbullar, prinskorv och congacmedwurst. Var nog längesen den hade så mycket olika sorter på en gång. På kvällen kom syrrans svärföräldrar och vi spelade spel och drack lite vin. Jag förlorade i slutändan, mycket graciöst måste jag säga, till skillnad mot hur andra brukar vara efter de förlorat ;) :P

Idag var brorsan med familj och pappa bjudna på middag hos syrran. Det var trevligt även det, med god mat. Anneli försökte sig på nostalgi till efterrätt, men den var förlorad på mig eftersom jag inte minns det, haha. Gott var det iaf. Sen körde Niklas hem mig i snöstormen, och nu sitter jag här. Ska snart gå och göra mig lite kvällsmat och sätta på en film. Har inte bestämt mig än mellan Push och Fighter. Båda två ska väl vara ganska bra, och de ska ju båda ses. Vet bara inte vad jag känner för först.

Annat bra var att ajg igår fick reda på att jag klarade tentan jag gjorde i Lördags. Visserligen är jag besviken på mig själv över resultatet på ordkunskapen, men det blev iaf godkänt.

Exogenesis Symphony

Ska strax bege mig in till stan och mot bussen till Edet och mamma. Blir övenattning där till imorgon och sen hos Anneli imorgon. Datorn får allt följa med den här gången, men troligen blir det ingen internet tillgång förrän imorgon eftermiddag, så ingen mer uppdatering idag. Visserligen tycker jag att jag varit riktigt flitig de senaste dagarna med det där.

Fick även ett jätte fint julkort idag, någon som känner mig väl ;), haha + mina kort jag beställde förra veckan. Det var verkligen efterlängtat.

På återseende! :)

Move like you gonna dieOh yay!

Har precis blivit på betydligt bättre humör över att jag inte kan vara i Chicago i Februari och ta del av de konserter som är där då. Istället blir det London och Cobra Starship för min och Malins del! :D
Ska verkligen bli jättekul, inte bara konserten då, utan även att få se lite av London. Har bara sett Heathrow och det har verkligen inte gett mig ett bra intryck av landet, hurm... 3 dagars semester mitt i vintern är verkligen inte fy skam, även om den inte innehåller den värme jag så gärna vill åt ;)

 

AvatarHar precis kommit hem från bion. Såg Avatar tillsammans med Irsa, något som var efterlängtat. Den var riktigt bra, James Cameron har verkligen skapat en fantastiskt värld. Sen att jag satt och var förbannad på allt vad filmen vill anspela på är en helt annan sak, men det är väll egentligen meneingen med den. Helt värt att se, om ni inte redan har gjort det.

Idag har jag haft det fullt upp hela dagen känns det som. Och det klagar jag inte för, gillar när det händer saker. Kunde inte somna igår, så efter att ha legat i över 1½ timme utan att ha lyckats sona gav jag upp och la mig i soffan med Csi miami istället. Hann även med 2 avsnitt av Big Bang Theory innan jag gjorde ett nytt försök till att sova. Bättre resultat den gången. Vaknade vid halv 11 i förmiddags och jag hade knappt hunnit ur duschen innan mamma och Lars ringde för att se om jag kunde tänka mig att bjuda på kaffe. Så det blev det.

Innan vi var färdiga kom Jennie, och vi begav oss till Överby efter att mamma och Lars begett sig hemåt. Blev mathandling för min del, en dyr historia. Var mycket jag behövde fylla på den här månaden, men nu är det välfyllt hemma hos mig. Vi hann även med att kika i de andra affärerna och en fika på Espresso House. Mycket trevligt. Sen hann jag nästan bara hem coh vända innan det var bio dags. Men som sagt, jag gillar när det är fullt upp.

Barely awake

Vaknade nyss, och hjärnan har nog inte riktigt hängt med än. Den ligger fortfarande och drar sig i sängen. Allt jag försöker ta in tar längre tid, och verkar inte logiskt alls. Men det hoppas jag komme igång snart, kan bli tröttsamt i längden.

Idag blir det Överby med Jennie. Hon ska handla julklappar, och jag ska handla mat. Det sistnämnda är väldigt nödvändigt för min del, mer eller mindre ingenting hemma. Mjölk hade jag senast i torsdags? fredags?, nått ditåt... Tur att jag har haft hembakt bröd i frysen så jag har kunnat äta det till frukost i alla fall. Och att det är gott nog att äta utan någonting på :P

Nu ska jag hoppa in i duschen, och hoppas på att min hjärna vaknar till efter det :)


Spelas just nu: Assassin - John Mayer

BookwormImorse ringde Anneli och väckte mig. Hon tyckte tydligen att jag sovit klart när klockan var halv 10, det tyckte egentligen inte jag eftersom jag var mitt upp i bra dröm som jag gärna hade drömt klart. Tanken var i vilket fall att vi skulle ta oss en tur in till stan. De planerna fick strykas när hennes bil beslutade sig för att gå sönder. Det var tur att hon inte hann hemifrån i alla fall, det hade inte varit kul. Istället blev det bara jag och Irsa som kom in till stan.

Kikade runt lite ute på gågatan, det var svinkallt! Näsan kändes genomfrusen och det gjorde ont att andas in luften till och med. Jag gillar verkligen inte det här vädret. 20+ ska det vara, minst. Blev lite lunch på Espresso house, för att värma oss, och sen en tur till biblioteket. För nu när jag är ledig, så ska jag ju läsa :P. Lånade 6 böcker, haha, + att jag har en här hemma redan som jag kommit halvvägs i. Får se om jag blir något visare med all den nya informationen i böckerna. 

Har även gjort en liten cheklista med saker jag bör göra under lovet. Vissa jag verkligen måste göra också. Finns 8 punkter, jag har gjort 2 idag, ska göra 1 imorgon, kanske 2 om jag kommer så långt. Är lättare att få saker och ting gjorda när man har det framför sig hela tiden, lite hånande sådär. Hoppas listan är full med kryss snart :)

I'm gonna hold you closer than before
1. Vad lyssnar du på just nu?

Younglife – Anberlin

2. Nämn en låt som gör dig ledsen.
Jag vet inte om det finns någon som gör mig riktigt ledsen, det kan nästan vilken låtsom helst göra om det bara är rätt tidpunkt. Jesus, take the wheel med Carrie Underwood gör mig alltid lite sorgsen, vet inte riktigt varför.

3. Vilken är världens mest störiga låt?
Det finns så många, hur ska man kunna lyckas välja en. Allt som 50 Cent har gjort? Kan man välja det som ett paket kanske? Finns säkert störigare, men jag kommer inte på det just nu.

4. Favoritband/artist, of all time?
Fall Out Boy

5. Band/artist du nyligen upptäckt?
Wilco och Phoenix. Så nyligen som igår. Bra upptäckter båda två.

6. Bästa kvinnliga röst?
Får nog säga Carrie Underwood. Hon är fantastisk.

7. Bästa manliga röst?
Oh gosh. Det får nog trots allt bli Patrick Stump. Han kan få det mesta att låta underbart.

8. Vilken musikstil lyssnar du mest på?
Alternative. På senaste tiden har det dock blivit en hel del Indie och Rock också. Men jag kör på det mesta, så länge låten är bra spelar genren ingen roll.

9. Vad lyssnar du på när du vill bli glad?
Fall Out Boy funkar alltid. Annars blir det nog en del Cobra Starship, Gabe gör mig alltid glad :)

10. Vad lyssnar du på när du vill lugna ner dig?
Igen, Fall Out Boy går alltid hem. Sen är lite screamo aldrig fel när man vill få ut lite ilska genom musik...

11. Senaste konserten?
26 Augusti, Empires.

12. Vem eller vilka lyssnar du på mest just nu?
All Time Low och Mayday Parade.

13. Mest hatade bandet/artisten?
Carola. ugh...

14. Låt som får dig att tänka?
All musik får mig att tänka på ett eller annat sätt, men mest nyligen Love Like A Sunset – Phoenix.

15. Har du någonsin dejtat en musiker?
Ja.

16. Önskar du att du var musiker?
Hela tiden. Önskar verkligen att jag kunde spela ett instrument åtminstonde. Sången finns ju inte så mycket att göra åt.

17. Bästa tjejbandet?
The Veronicas, ett av de få banden jag vet som är bara tjejer. Eller ja, de har ju manliga musiker med sig på scenen men de är ju de enda som är med i själva bandet.

18. Senaste låt du hörde på radio/cd etc.

Radio: What About Now – Westlife.

Cd: w.a.m.s – Fall Out Boy

Itunes: More Than A Memory – Garth Brooks

19. Vad tycker du om klassisk musik?
Beror på. Kan vara fint, men det är inget jag skulle sätta på och lyssna på.

20. Vad tycker du om countrymusik?
Jag gillar det. Kan vara väldigt bra och svängigt, men jag måste vara på humör för det.

21. Vad tycker du om death metal?
Skulle säkert kunna hitta några låtar jag gillar i den genren, men det är inte ett första hands val.

22. Senaste STORA bandet du såg live?
Blink -182. Kan väll slänga in Fall Out Boy också då, eftersom det var samtidigt.

23. Lyssnar du på musik på främmande språk?
Antar att Engelska inte räknas som främmande. Har nog en eller två spanska låtar men inget fullt album.

24. Om du var ett instrument, vad skulle du vara?
Ingen aning. Är väll bättre att någon annan svarar på det för att få till nått som passar.

25. Lyssnar du på radio?

Nej, har ingen radio. Händer att jag sätter på en radio kanal genom itunes.

26. Gillar du MTV?
Gillade när de spelade musikvideor, och då inte bara top40 med fokus på r'n'b och hip-hop. Gillar dock Made, det kan vara kul att se på när inget bättre finns.

27. Har du träffat någon känd musiker?

Ja, flera stycken. Sen kan man kanske gradera hur kända några av dom är.

28. Vilken låt beskriver dina känslor just nu?

Weightless – All Time Low.

29. Låt(ar) som beskriver ditt liv?
Ska det här bli en hel bok eller? Finns för många som passar in, så många små ögonblick som kan definieras av en låt.


30. Kan du namnet på alla bandmedlemmar du lyssnar på just nu?


Shane, Kian, Nicky, Mark (Bryan, för han är fortfarande med på den här låten). Ja, jag lyssnar på Westlife igen :P.

31. Vilken känd musiker skulle du gifta dig med om du fick chansen?
Jag skulle aldrig säga nej till Pete Wentz, haha. Sen vet jag dock inte om vi skulle vara så kompatibla i slutändan.

32. Favorit filmsoundtrack?
Jag lyssnar oftast inte på hela soundtrack, men av vad jag hört än så länge så är det till Jennifer's Body rätt bra.

33. Vad lyssnar dina föräldrar på?
Mamma lyssnar på dansband, vilket är anledningen till att jag kan sjunga med i det mesta från den genren från 80-90 talet. Ingen aning om pappa lyssnar på musik. Om han gör det skulle jag gissa på dansband även där.

34. Vad lyssnar du på precis NU?

Sacrifice Of Life - Midtown

35. Använder du bandtröjor?
Använder mina till att sova i.

21 December

Nu har det blivit dålig uppdatering pga internet krångel. Hade inget internet när jag kom hem i fredags och det höll i sig även på lördagskvällen. Jag var mindre road. Igår var det dock ren lathet att jag inte bloggade.

Fredagen var annars skola och sen var jag hemma hos Irsa, även Mala var med oss. Vi kollade på Post Grad med Alexis Bledel, som var helt okej, lite lätt förutsägbar men det är ju inte många filmer som inte är det nu för tiden. Vi fjantade oss även på datan och kollade på roliga youtube-klipp, och jag försökte övertyga dom om snyggheten av, ja typ alla jag tycker ser bra ut. Lyckades väll sådär, haha. Jon Walker och Brendon Urie gick hem iaf, och det är ju ett plus. Sen stog Irsa och försökte tjuvlyssna på sin bror i rummet intill, och eftersom hon inte hade ett glas tog hon det som var närmast, en plåt skål :P Fick aldrig reda på om det hördes bättre, men det såg roligt ut ;). Mala fick även tag i min kamera och tog lite bilder på oss.Lördagen var det tenta igen, så förmiddagen spenderades där. Gick helt okej, även om jag blev måttligt förbannad över de ord jag inte kunde på ordkunskapen. Eller de som jag vet vad det är men den svenska översättningarna som fanns inte stämde. Fika på Espresso House efteråt blev det i vilket fall, börjar bli lite av en tradition efter tentorna att alla hänger på. väldigt trevligt. Jag ringde och bjöd in mig själv på middag hos mamma. Så jag stannade där i ett par timmar innan jag lånade Lars bil och körde hemåt.

Upp tidigt även på söndagen. Kalas för Alwan som fyller 1 på Julafton. Körde ner till Edet med Fall Out Boy på högsta och hämtade mamma. Plockade upp pappa på vägen och sen blev det födelsedagsfika med tårta. Alwa tyckte lika bra om sin moster som vanligt, hurm. Jag fick dock muta henne lite med choklad, då var jag poppis :) Tillbaka till Edet strax innan två och sen bussen hem. Sen vet jag faktiskt inte riktigt vad jag gjorde. Troligen inte mycket.

frosty, the ice dayIdag har det varit kallt, kallt, kallt. Upptäckte detta sekunden efter att jag gick ut för att möta Anneli och barnen imorse, och iskalla vindar hälsade mig välkommen ut. Burr! Gick snabbt hemåt igen, och värmade oss med kaffe och lussekatter. Blev en ganska snabb visit eftersom jag behövde plugga. Satte mig med grammatik efter att dom hade åkt men insåg ganska snabbt att det inte var någon större ide - jag fattade noll av prov-tentan vi fått. Hoppas det blir en bra genomgång av den imorgon. Satte mig och övade lite ord istället, nått som är betydligt roligare.

Lite senare på eftermiddagen kom Jennie och Melanie hit och det blev kaffe ytterligare en gång. Inte för att jag klagar, gillar ju kaffe :). Vi försökte göra lite planer för nyår, och nästa vecka också visserligen. Men än så länge är vi ganska så planlösa. Men det är ju inget ovanligt för oss, hurm.

Efter att dom åkte hem igen, satte jag mig och läste en stund, och sen grejade jag lite i Gimp. Fick även framkallat kort, har skjutit upp det alldeles för länge. På ett sätt är jag glad att jag inte tagit så mycket kort som tidigare, för då hade det verkligen blivit dyrt, men samtidigt så hade det varit roligare med fler kort att välja bland. Får försöka bli lite bättre i alla fall. Ska bli kul att scrapbooka sen när de kommer.

i know you knowChicago hade inte suttit helt fel ett par veckor i mitten av Februari. En TAI show den 6, som troligen kommer vara fantastiskt bra, och en Empires show den 12 som inte heller den hade suttit fel. Tror säkerligen att jag hade kunnat få ihop ett par spelningar till av andra band som jag inte hade tackat nej till. December ser ju inte heller fy skam ut. Suck. Men jag får väll ge mig till tåls ett par månader längre.

i know this seems belated

De senaste dagarna har innehållit en massa bak. Igår var det bullar och bröd hemma hos syrran och idag tog jag mig en omgång här hemma också. Försökte mig på att baka brödet mamma gör varje jul. Gick väll sådär. Bättre än de gånger jag försökt tidigare men inte riktigt där än. Ska nog komma ihåg att köpa brödkryddor till nästa gång och använda jäst som inte är inne på sin sista hållbarhetsdag. Blev i vilket fall ätbart och smakade som en nära kusin till orginalet.

Imorgon blir det Göteborg med Irsa. Ikväll blir det en bok i sängen med Fall Out Boy i hörlurarna.


P.s. Bara 15 dagar kvar tills jag kan göra årets sammatfattningslista ;) D.s

Christmas came earlyTitta vad jag fick idag!
Mamma kom med fina gåvor från Helen och Usa. Jag tar tillbaka vad jag sa om kaffet här hemma förrut, nu kan jag dricka gott kaffe ett bra tag, och ha fler av mina favorit sugrör ;). Fint att det finns fler folk i Usa som nu vet hur knasig jag är med dessa sugrör, men det går inte att hjälpas, dom är verkligen godare att dricka ur :P. Fick även en te-sil, en kavel, och dokmentsamlare av mamma. Tack så jätte mycket! :D

Turen på stan var trevlig, blev fika på Espresso House, och jag köpte dessutom nya örhängen från Guldfynd. Sen blev det lunch hemma hos mig innan de åkte tillbaka hem till sig. Jag satte mig och sorterade papper, hade en ordentlig hög, och sen fixade klart möbleringen jag inte hann med förra helgen. Sen har det hunnits med lite städning också.

Nu blir det till att åka hem till Irsa för att se på film, och flumma runt som vanligt ;)

At least I'm waking up

Har varit trött varenda kväll, är därför det  bara har blivit så korta inlägg, om något alls. Nu är dock praktiken slut för den här gången och det kommer dröja innan jag behöver stiga upp vid 5 igen. Den delen känns skön, men annars hade jag gärna gjort en vecka eller två till för jag trivs så himla bra där ute.

Snart kommer mamma och Anneli och vi ska ta oss en tur på stan. Jag hoppas på en fika någonstans, är så sugen på riktigt gott kaffe. Kommer dock inte få det kaffet jag vill ha, men jag kan ju komma över nått som är lite bättre än den skiten jag har här hemma iaf :P

Taste The RainbowJag var så sjukt sugen på Skittles härom kvällen. Det har dock gått över nu, vilket är tur eftersom de inte går att få tag på här i Sverige :)

Bang! Go get it.
"I'm sick of banging with your skeletons"

They are just too awesome for words.

Gå och ladda ner deras nya singel nu! Den är gratis. Bilden är länken :)

The world has its shineIdag, då var allt fantastiskt.

     -- Hade en jätte bra lektion på praktiken.

    -- Tog en halvdag, och åkte och shoppade med Irsa. Köpte dock inget.

    -- Shoppingen innehöll även en kaffe paus på Espresso House ;)

    -- Resultat på hemtentan. Godkänd!

    -- Ny singel från Empires.


Hur ska morgondagen kunna leva upp till det här?

...


Är så fantastiskt trött. Somnade nästan på bussen hem, med datorn i knäet. Hade kunnat sluta illa om jag slappnat av ordentligt. En snabb dusch och sen rätt ner i sängen! 

Alright with meHelgen har susat förbi. Kändes som om halva lördagen redan hade gått när jag vaknade strax efter 11 igår. Trodde att klockan var fel först, var väldigt längesen jag sov så länge. Hade lite planer på att åka till Överby men kom aldrig så långt. Istället kom familjen Hellner hit och vi käkade lunch tillsammans. Sen fixade jag lite här hemma och innan jag visste ordet av kom Adelina. Jag stressade för att bli färdig, fixade håret och sminkade mig väldigt fort, och hann även med att springa till affären. Sen var dock Irsa sen i vilket fall så jag hade inte behövt skynda mig så himla mycket i slutändan.

Vi åkte hem till Bojana, och åkte inte vilse den här gången. Kikade på film och käkade. Rolig komedi, speciellt med våra kommentarer till. Sen bar det av till restaurangen och live musik. Vi hade det trevligt, trots att vi hamnade precis bredvid högtalarna och var tvunga att skrika för att höra varandra. Det märks på min hals idag, kan knappt prata. Men det kan det ju vara värt i slutändan. Helt klart en lyckad kväll.

Hemma strax innan 3, och inte heller på hemvägen åkte vi vilse. Vaknade dock tidigt, redan vid 9. Åkte hem till mamma vid 11 och satt där och tjötade ett tag. Tog en vända på vinden och hittade lite roligt från förr, haha. Sen bar det av över till Ström och kalas för Melanie som fyller 3 idag. Även det trevligt.

Dock måste jag säga att roligast i helgen har varit resultatet på tentan jag gjorde förra lördagen. Blev en väldigt glad överraskning nu när jag kom hem ikväll. 26/32 möjliga. Jag satt som en fisk och gapade över mailet. Känns jätte skönt att man inte behöver göra om den igen. Men sen hade det varit ännu roligare att få G på hemtentan jag skickade in i veckan. Men det tar nog ett par dagar till innan jag vet vad jag fick på den. Hoppas jag kan fira ordentligt efter det :)

Nu blir det till att sova. Klockan ringer 5 och då lär jag inte vara på lika gott humör ;)

Fredagskväll

Jag känner verkligen att jag valt rätt fredag att sätta på Idol. Jag gillar ju skarpt Calle, och har gjort det sen början och de få gånger jag sett veckofinalerna har han varit bra. Men efter att ha hört Erik's andra låt ikväll måste jag nog ändra vem jag tycker jag vinna. Wow. Det räcker liksom på det framträdandet.

Sen var det reklam och jag såg att Westlife kommit ut med ett nytt album, så det fick jag fixat ner drekt. Fatta att jag sen fick mig en glädje-kick när det kom ut på scenen! :D Verkar som att mitt dyk ner i pojkbandsträsket förra veckan var precis i rätt tid, hihi. Måste även tillägga att Nicky är fortfarande rätt het ;) 

Så trots att jag är sjukt trött, och helst hade gått och lagt mig redan vid 7 när jag kom hem, så har det varit värt att hålla sig uppe för det här. Ska se om ja gkan hålla mig vaken till resultatet. Om inte annat för att se Westlife uppträda igen. Kan tillägga att jag tror att Calle får åka hem ikväll, tyvärr.  

Northern Downpour Sends Its Love

Slängde ihop en lite vinteraktig design lite snabbt förrut. Kände att den förra var lite för grå och påminde för mycket om regn och höst. Det är ju ändå trots allt vinter numera, frost och allt ute. Det lär väll gå över snart och regnet är tillbaka, men man får glädjas åtde 3 dagar de varit fint nu.

Har varit hemma från prakitken idag med. Kände att jag inte skulle tillföra speciellt mycket på den enda lektionen som jag skulle vara med på när jag fortfarande var seg i huvudet pga förkylningen. Och sen sitta på kontoret och göra, ja inte mycket, det kunde jag lika gärna göra hemma. Men imorgon är det dags att gå igen. Känner mig mycket piggare nu på eftermiddagen, och det verkar inte som att jag dragit på mig nått allvarligt iaf.

Har varit lite duktig idag och inte bara slöat, som jag gjorde igår. Städat, redigerat kort och lagat mat, bland annat. Har även läst en del, läser en sjukt udda historia just nu. Är för invecklat för att ens försöka sig på att förklara i skrift. Men den är helt okej, inte det bästa jag läst direkt, men bra tidsfördriv. Sen var Irsa här en snabbis och vi kollade på veckans avsnitt av 90210. Tror det bara är ett avsnitt kvar innan det är dags för break för serien. Fast så är det väll med de flesta nästa vecka ungefär.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det sängen. Klockan ringer ju trots allt vid 5 imorgon.
God Natt!

Into this translucent haze


Har sett flera bloggar där folk har gjort "vampyr" bilder genom att, för det mesta, bleka hudtonen och släta ut den. Hittade den här bilden idag på datan när jag höll på att redigera bilder som jag ska framkalla. Den är helt oredigerad. Var tagen i mitten av oktober, och det är synd att säga, men jag är nog ännu blekare nu...

Oh, don't you mind the war tonight

Ledig dag från praktiken idag, något jag välkomnade med extremt öppna armar. Har dragit på mig en förkylning, troligen courtesy från Anneli och co, men det kan även varit Helené från klassen som var dålig i slutet av förra veckan. I vilket fall var gårdagen inte kul med 3½ timmars sömn i bagaget efter att ha suttit upp med hemtentan kvällen/natten innan, stressa för att få in den under dagen tillsammans med praktik och knappt kunna andas. Idag kunde jag äntligen komma iväg till apoteket och köpa nässpray.

Så nu har jag satt mig i soffan och kurerat mig med sprayen, och snart ska även kaffe och fika intas. Kaffet råkade dock bli ltie svagt, eftersom jag var lite borta och hällde i hälften så mycket pulver som det skulle vara. Smakar ganska okej iaf, är för trött för att bry mig. Hade tänkt att jula till det lite och köra på en lussekatt, men de hade bara sånna med saffran i affären och då fick det vara.

Funderar på att köra igång CSI Miami för det kan man slötitta bra på, man behöver inte tänka så mycket. Även veckans avsnitt av One Tree Hill lockar. Dagen ska i vilket fall spenderas i lugn och ro.
RSS 2.0