Reblogged
Last show: Pet Lions, Big Sience and Empires @ Schubas
Next show: It's sad that I don't even know. Maybe it will be the ones I saw last ;)


Reblogged from: Nick Scimeca

Lord knows I've tried to find a way to run away

Har varit lite produktiv dag gällande pluggande och saker som rör skolan till. Inte så mycket som jag kanske borde ha varit, men jag står inte längre på ruta noll. Hade även ett par trevliga timmar med Anneli och alla busarna i förmiddags. Överby och fika hos mig bland annat. Nu ska jag mest försöka komma ihåg att sätta på Idol, som börjar om en havltimma. Känner jag mig själv rätt så hinner jag nog glömma av det.

Imorgon bär det av till Ullared tillsammans med Irsa, Sara och Jennie. Det ska som alltid bli trevligt att gå runt där och kika. Man vet aldrig vad man kan hitta. Säkert är i alla fall en ram och födelsedagspresent till Eskil. I vilket fall är bilresan dit lika kul som att vara där, jag gillar roadtrips. Jag har dessutom tagit på mig ansvaret för musiken och gjort två Roadmixes. ( för att tvinga alla andra att lyssna på vad jag gillar. Brainwashing på hög nivå ;) ) Det ska nog bli en fin-fin dag i slutändan.

När vi ändå är inne på musik, så är jag idag inne på en Green Day-kick och de två album jag har med dom har snurrat runt hela eftermiddagen. Är nog tur att jag inte har de utbrända annars kunde de blivit enbart det på resan imorgon :P

Coffee Break - Forever the Sickest Kids


I'm two cups into my coffe break.
I'm sitting alone in the café from the way.
Reading all by myself
I'm turning my cell off just to breath
Cause everyone I know just keeps calling me.
And I just need a little time.

Cause I'm overcommited myself.
I guess this is growing up
I'm sleeping so little these days.
I guess this is growing up
I'm feeling things are about to change.
I'm guessing this is growing up
Yeah, I'm guessing this is growing up.

hold my hand, i'll take you anywhere you wanna go

Helgen som skulle blivit ganska händelselös har trots allt varit ganska fullbokad. Fredagen började ganska lugnt, åkte till mamma på eftermiddagen, enbart för att jag var lite sällskapssjuk. Planen var att åka hem efter Idol men ett tag innan det bestämmde Jennie att jag skulle vara hennes date till Daniela's födelsedags fest. Hon kunde ju inte bara nöja sig med Viktor ;). Så vi gick dit, drack lite vin och champange, och hade det helt okej.


Vaknade framåt 11-tiden på lördagen och sen satt jag och Jennie och pratade i ett par timmar innan jag gick hem till mamma för lite fika innan bussen bar av hemåt. Handlade, städade, diskade och fixade filmer för kvällen innan Irsa kom. Vi kikade på The Proposal, som var helt okej, inte så rolig som jag trodde den skulle vara. Hann även med ett avsnitt av 90210 innan Irsa åkte hem igen. Jag kikade på ytterligare ett avsnitt innan jag hamnade i säng.

Idag var jag förvånad när jag slog upp de blå och insåg att klockan redan var halv 11. Hade dock ingen tanke på att göra något alls idag men det fick ändras när Jennie ringde och bjöd med mig till Torp en sväng. Hann duscha och ta på mig på 12 minuter, vilket måste vara rekord från min sida. Vi åkte "vilse", som alltid när jag åker från Trollhättan dit, glömmer ju alltid att svänga när man ska. Men nästa gång, då jäklar ska jag komma ihåg det :P. Efter jag kommit hem var det bara att sortera tvätt och bege sig till tvättstugan och sen laga mat.

Nu ska jag bara gå och borsta tänderna och lägga mig. Har skola imorgon och även om jag inte tror mig kunna somna än på ett par timmar så är det bättre att ligga i sängen i fall det skulle hända. Har ju en tendens att somna på datorn medan jag läser, så det kanske är bättre än att ligga och räkna får.

If hope is a dangerous hole, will you join me?Since time is so short, jump with confusion
Eyes closed for lives to open up
Free fall with me

Things are shaping up to be pretty odd

Imorse var första dagen då jag tyckte det verkligen började kännas som höst. Luften var sådär lagom kylig, krisp, utan att vara kall, och promenaden till skolan var riktigt behaglig. I skolan blev det sen litteraturanalys av The Hobbit med kaffe för att riktigt få igång tankarna. Och vi kan väll säga att dom kom igång ordentligt mot slutet, och vi gjorde en udda analys av Bilbo, som troligtvis ingen lärare skulle godta som legitim. När vi sen hade diskussioner tillsammans med Åke, läraren, kom han in på det spåret vi varit inne på, fast utan att veta om det eller mena det, och jag bröt ihop totalt. Tillsammans med blickar och fniss från mina kära klasskamrater började jag asgarva, och kunde inte sluta. Gjorde ett tappert försök men när tårarna började spruta fick jag snällt lämna klassrummet för att lugna ner mig lite. Åke var något konfunderad över detta plötsliga anfall, haha. Tog ett par minuter sen ahde jag lugnat ner mig tillräckligt för att komma tillbaka. För att kommentera på hur bra vi var på att komma fram till de tankar Åke ville att vi skulle ha om boken, så kan det sägas att vi allihopa satt som frågetecken idag. Vi hade i alla fall extremt kul + att vi diskuterade Bruce Willis, och det är aldrig fel ;)

Annars har jag inte gjort mycket under eftermiddagen. Läst lite, sett på Melrose Place, dammsugit och gjort en ny bloggdesign. Är inte heller mycket annat jag ska göra ikväll, blir troligen mest att läsa. Kanske ska slå på Idol ikväll, såg precis att det börjar snart. Brukar missa det annars, komma på det när det är ca 10 minuter kvar. Auditions är ju det som är roligast. Dessutom gillar jag juryn, Andreas sår för ögongodiset och Anders är ju bara för go. Laila kan ju även hon vara rätt rolig imellanåt.

Kan även slänga ut att jag letar ny musik och vill gärna ha förslag. Vad som helst är välkommet, men sen får vi se hur mina öron tar emot det :)

You only live once, so don't look back, there's nowhere to run

Jag blev omedelbart helt kär i de här konstverken när jag såg de igår, och skulle mer än gärna se båda två hängandes i mitt vardagsrum. Tyvärr kostar de för mycket för mig, runt $45 styck, och sen vill jag inte ens veta frakten hit till Sverige. Men man kan ju alltid drömma lite ;)

Now you've had your chance, now it's my turn

Hemma igen, och har för ovanlighetens skulls kollat på "tv". Mer eller mindre försökt komma ikapp med de serier som börjat för hösten. Har skalat ner ordentligt på vad jag verkligen måste se, trots ett par nytillskott i repartoaren...

One Tree Hill är tillbaka, och även utan Lucas och Peyton var det en vanlig feel-good känsla över avsnittet. Tycker dock att det är dags att ta kål på Dan, det räcker med det han har tillfört serien hittils. Gillar Nathan's agent, han kan nog bli ett bra tillskott. Ska bli intressant och se vart serien tar vägen i höst.

Kikade även på första avsnittet av The Vampire Diaries, och jag är redan helt fast! Verkligen en av höstens måste-se som man knappt kommer orka vänta en hel vecka på nästa avsnitt. Ännu bättre när hela avsnittet bär ett soundtrack som kunde varit hämtad från mitt musik bibliotek.

Imorgon kväll ska jag ge mig på veckans avsnitt av Melrose Place. Första avsnittet förra veckan var helt okej, men historien behöver ett par avsnitt till för att riktigt utvecklas och bygga upp karaktärerna lite mer. Har potential att bli riktigt bra.

15 September

Dagens resa har idag gått till Göteborg för en träff med Issa. Jag tog tåget i förmiddags, något jag varit sugen på att göra länge nu, och sen gick vi för lunch/fika på ett mysigt café. Kunde till och med sitta ute i höstsolen utan att frysa ihjäl, jätte mysigt. Blev massor av prat eftersom vi bara setts en snabbis förra helgen sen innan sommaren. Tog sen även en snabb tur genom lite affärer, mest för att hitta permanentvätska till mamma men sådan tur hade jag inte. Istället blev det till att ta bussen till Edet och mamma tomhänt.

Hann knappt komma till mamma innan Niklas kom för att hämta upp mig för att bege mig hem till Anneli och co. Alwa har än så länge varit lika förtjust i mig som alltid; illvrålar så fort man håller i henne, speciellt om Anneli eller Niklas inte är i närheten. Men hon kommer allt komma över på min sida, vinnas av min charm ;). Anneli har åkt iväg på Me and I party, så jag och Niklas sitter istället och tittar på Idol. Än så länge har ingen vunnit över mig helt, hoppas på lite fler bra sångerskor/sångare innan avsnittet är slut.

Sen måste jag även gratulera Jennie, som klarade sin uppkörning idag! Kan alltid komma till bra användning att ha en kompis som har bil ;) + att hon nu kan komma och hälsa på lättare..

Oh, nu kom Niklas med lite glass, så jag får äta den innan den smälter :)

It's all in the songs, bbyou're there when i fall
you'd help me be strong
even when i lost my faith
we're standing so tall
we made it through it all
we will keep it going strong
cause i feel it in the songs

Wake me up when September ends

  Trots att det bara är 11 dagar sen jag kom hem känns sommaren redan långt borta. Lite som om de senaste 3 månaderna hände för flera år sedan och nu bara är ett avlägset minne. Att det har fått på sig ett vitt skynke, likt sådana som används till möbler för att hålla borta damm och solens starka strålar, och man vill inte lyfta på det för ofta för att röra upp de små partiklarna och låta ljuset bleka det.

  Rutiner har kommit tillbaka till mig lätt, allt för lätt i vissa sammanhang, och det får sommaren att framstå som en hägring, något jag inbillat mig, fantiserat ihop, och övertygat mig själv att det faktiskt hände medan alla andra vet sanningen om hur jag bara har förlorat allt förstånd. Det är tur att det faktiskt finns saker som kan styrka det faktum att jag inte har hittat på 3 månader av mitt liv.

  I vissa aspekter kämpar jag med allt jag har för att hålla kvar det som sommaren lämnade hos mig, det som är för värdefullt för att låta skingras bort med de kalla höstvindarna. Vill inte börja om från början igen, inte en gång till, det skulle kännas allt för uppgivande, och jag tror inte jag skulle orka med det. Så det får bli näbbar och klor, Karlsson's klister, eller whatever it takes.

  Hurm, det här tog sig en helt annan vändning än vad jag hade tänkt mig...

 

As my memory rests, but never forgets what I lost
Wake me up when september ends.
Summer has come and passed, the innocent can never last”

 

 

How can I believe when this clock hangs over me?

Helgen är redan slut och imorgon blir det skola igen. Har redan massor att göra, och är redan trött på det. Helgen har annars varit jättebra. Åkte först till Edet på fredag och hann med att träffa både mamma och Jennie. Jag och Jennie spenderade ett par timmar med att prata ikapp det vi missat under sommaren och sen åkte jag vidare ner till Göteborg. Mötte Emmy på hennes jobb och sen vidare hem till henne.

På lördag förmiddag träffade jag Malin, en av tjejerna som var i Chicago för Blink-konsrten, medan Emmy jobbade. Vi hade minst lika mycket att prata om som sist, troligen mer, och innan jag visste ordet av så hade Emmy jobbat färdigt och det var dags att åka hem till henne och fixa inför hennes fest. Kvällen blev sen mycket trevlig, träffade en hel del nytt folk, men även kära återseenden av både Issa och Kristina. Emmy firade till det ordentligt i alla fall, hihi. Blev läggdags så sent som framåt halv fem, och som vanligt inte allt för många timmar sömn efter det.

Idag segade vi oss mest på förmiddagen, tills Emmy var tvungen att åka till jobbet och jag begav mig hemåt igen. Halvsov på bussen och blev sen överkörd av idiot på cykel när jag gick hem. Skyllde på mig gjorde kärringen med, när det helt klart var hennes fel att hon körde på mig. Rundar man hörnen så snävt när det är stora buskar så man inte ser vad som är bakom och cyklar på fel sida får man bara skylla sig själv. Jag har fått ännu mer fina blåmärken, just när de andra börjar försvinna. Jippi.

Nu ska jag bara skriva klart det sista inför föreläsningen imorgon, sen blir det till att lägga sig och sova. Vet redan nu hur underbart det kommer kännas...

Hej mitt vinterland, nu är jag här...

Okej, det har än så länge inte varit så fruktansvärt kallt att komma tillbaka till Sverige. Har kunnat använda kortärmat både igår och idag,även om jag idag var tvungen att använda en regnjacka över. Kunde varit värre.

Känns än så länge lite udda att vara tillbaka, men det går väll över när skolan kommit igång och jag kommit in i ltie mer av en rutin igen. Är troligen lite lätt jetlaggad också, vaknat runt 6 två dagar i rad, inget jag hoppas håller i sig. Ska hålla mig från att ta en tupplur under dagen idag och se om det hjälper.

Bästa har dock varit att jag fått fixat min dator idag. Anneli var sås näll och körde ut mig till Torp för att få lämnat in den och väl där sa gubben; ge mig 5 minuter och 5 minuter senare var han tillbaka med min fullt fungerade dator, fortfarande med allt kvar på hårddisken. Ville helst hoppat på och kramat honom av glädje. Känns väldigt gött att den är fixad. Kan väll dock säga att min mobil just nu är stendöd, om någon försöker kontakta mig, för att jag glömde laddaren hos mamma igår. Så på fredag är jag åter igen kontaktbar genom den.

Ska snart bege mig in till stan och träffa Irsa för en fika på Espresso House. Ska allt bli kul att träffa henne igen, vi har ju massor att prata om :). Mindre kul är skolan imorgon, men det är ju bara att bita ihop och genomlida..

RSS 2.0