Pictures of You



Här är några av bilderna från igår på söt-busarna Tilde och Alwa.

The American Mall



Har precis sett filmen The American Mall med bland annat Autumn Reeser, Taylor från The OC. Det som fick mig att se den var Neil från So You Think You Can Dance! Blev ganska så förvånad när jag såg honom i rollistan och var tvungen att titta. Han var min favorit den säsongen, verkligen synd att han inte vann. Filmen i sig var helt okej, mycket bra musik. Storylinen var väll ja, förutsägbar och kanske inte världens bästa skådespelarinsatser men den fungerar alldeles utmärkt för att fylla ut en lördagskväll innan Melodifestivalen. :)

Btw, Jag är sjukt nöjd med veckans resultat i American Idol. Nu är alla mina 3 favoriter vidare till vanliga veckofinaler. Yei!

Imorgon är det vår

När jag var yngre envisades jag med att den 1 Mars var det faktiskt vår eftersom det är en vårmånad, och det var dags att inviga vårskorna. Spelade ingen roll om det så var en meter snö ute och -10, vårskorna skulle på. Mamma brukade vara ganska så arg varje år, men trots det gick jag hemifrån i nya skor. Imorgon ska det inte bli fint väder, så jag tjuvstartade idag när det är strålande solsken och ett par plusgrader. Tog dock inte mina nya skor, men tunna tygskor blev det allt. Jag längtar tills den riktiga våren kommer, då man kan kasta vinterjackan och ljumma vindar kommer tillbaka. Det lär väll dröja ett tag, men jag ska försöka vara tålmodig.

Igår var jag hos Anneli på eftermiddagen. Vi gick på promenad med Tilde och Alwa medan Niklas och Eskil var i affären. Tittade på skogsmaskin och klappade får. Jag tog även fina kort på dem som jag har tänkt att lägga upp, måste bara fixa lite i Gimp innan. Kommer lite senare.

Idag var det tenta igen på morgonen. Var absolut inte orolig inför det idag, att skriva en uppsats av den sorten är inte speciellt svårt för mig, även om jag inte hade förberett mig så mycket som jag hade kunnat. Jag blev riktigt nöjd i vilket fall. Efteråt gick jag och Irsa till Espresso House, mest för att jag var sjukt sugen på en mocha latte. Tog en sväng förbi stadsbiblioteket och jag lånade två böcker. Det var första gången jag var där och jag är väldigt imponerad av deras utbud av böcker på engelska. Ska göra ytterligare ett försök på att läsa verk av klassiska författare. Brukar tröttna på deras sätt att skriva och inte tycka att böckerna är speciellt bra. Den här gången ger jag mig på Hemingway, får se hur det går.

När jag kom hem började jag städa. Dammade för första gången på länge, vattnet var svart, hurm. Tvättade även mina fönster. Har haft ett störande handavtryck på utsidan av det i vardagsrumsdelen, så det avr verkligen dags att få bort det. De är väll rena i 2 timmar skulle jag gissa, speciellt eftersom Donnie brukar ställa sig på bakbenen och slicka på dem. Jag vet, han är inte riktigt som alla andra katter.

Sunshine is dancing on my floor

Vaknade exakt 7:34 imorse. Inte direkt frivilligt om vi säger så, utan min kära syster valde det tillfället att skicka sms. Grrr.. Hade nog haft ca 45 minuter mer sömn i mig, om jag känner mig själv rätt. Låg och drog mig bra länge innan jag fick hoppat in i duschen. Nu har jag även hunnit med att äta frukost. Åt knaperstekt bacon för första gången sen jag var i Usa men det smakar inte samma som där. Dessutom brukade jag köra med kalkon-bacon, och det är mycket godare, och nyttigare om inte annat.

Och jag är så fantastiskt glad, äntligen har jag lyssnat igenom alla låtar i mitt iTunes! Hatar att ha låtar som inte har minst en lyssning och efter formateringen har det varit mitt mål men jag har ju så mycket, och det ökar hela tiden, så det har tagit sin tid. Men nu, aaa, klart! Mycket lättare nu när man oftast bara lägger in 10-30 låtar åt gången och inte 1000.

Nu ska jag skriva ihop en liten lista över vad jag ska skirva på tentan imorgon. Vi får visserligen inte ha med den, men det blir mycket lättare ändå, om man har lite koll på vad man ska göra. Först en andra kopp av kaffe.

I'm not expecting anything other than the truth

Tenta nr 1 och 2 avklarad. Nr 3 på lördag.
Omtenta den 17 April. Inbokad.

Grammatikdelen gick precis som förväntat idag och det finns 1% chans att jag fått godkänt på den delen. Och då är jag generös i mina beräkningar. Jag var dock inte den enda som tyckte det var svårt, till och med en av de som läst Svenska innan hade problem med en del frågor, och det här har de redan läst. Det som var på engelska gick i alla fall bra, för att kunna översätta meningar kan jag. Behöver inte tänka efter då, utan det kommer naturligt. Även fonetiken gick okej. Kunde nog gått lite bättre, men jag borde få godkänt. Lördagen är jag i vilket fall inte orolig inför, att skriva ihop en sån uppsats vi ska göra är absolut inte något problem. Är bra sen till omtentan att jag troligen bara behöver fokusera på en del, då kanske man kan lyckas. Annars så har jag hört att man har 5 gånger på sig att lyckas, det ska jag väll ändå klara :P

Upside down and inside out

Jag vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta.
One Tree Hill säsong 7 is on! :D
Utan Chad Michael Murray. :'(
Och Hilarie Burton :(

Vad ska det bli utan Lucas? Han gör ju hela serien. Eller ja, inte hela men han är en väldigt viktig del i vad det är uppbyggt på. Och sen Peyton, ja vad ska man säga. Det finns fakta om vad som kommer hända med dem, men jag har valt att inte läsa om det, för att jag vill helt enkelt inte veta. Sorgligt i vilket fall. Jag hoppas att de restrerande har skrivit på för en säsong till, att förlora allt för många av orginal karaktärerna vore för skadande för serien. Självklart, kommer jag titta ändå, kan absolut inte sluta, hehe..

It's too late now, I'm breaking out

Igår morse åkte jag hem till mamma, hade hintat om att jag var sjukt sugen på våfflor tidigare i helgen och ledig på tisdagen :P. Mamma är smart och fattade vad jag var ute efter, hihi, så det blev en våffla med kaffe på förmiddagen. Jag stannade kvar hela dagen och på eftermiddagen kom Kristina dit och vi satt och tjöta i ett par timmar.

När jag kom hem vid 7 tiden, hann jag bara sätta mgi ner innan Anneli ringde och undrade om jag ville följa med henne till Näl med Alwa. Visst, visst sa jag, får vara snäll syster och moster. Halv 2 i natt kom jag hem. Härligt värre när det tar 3 timmar för resultatet av ett blodprov, och de innan sa att det skulle ta en timma. Både jag och Anneli var nära på att somna medan vi väntade.

Anneli ska tillbaka idag för en tid hos öronläkaren, så Tilde-bus har precis kommit hem till mig. Hon har ju också varit sjuk så hon fick komma hit istället för att behöva sitta på sjukhuset och vänta. Sa nu ska jag fixa lite frukost och sen ska jag och Tilde kolla på Mickey Mouse Clubhouse..

World keeps spinning, I got lost in the beginning

Klockan är redan halv 8 och dagen har gått förbi så fort idag. Är som om jag blinkade till och världen snurrade fortare än mig, och här sitter jag nu. Skolan var annars helt okej idag, trots min totala förvirring under sista grammatik lektionen. Jag vet redan hur det kommer gå på torsdag på tentan, men jag ska chansa mitt bästa :P Eftermiddagen bestod mest av att vi i studiegruppen satt och tjötade medan vi lite halvhjärtat diskuterade varandras uppsatser.

Jag kom hem strax innan halv 5 och har sedan dess inte gjort mycket alls. Lagat lite mat och pratat med mamma är väll det mest avancerade, haha. Ska kanske starta en film som avslutning, men känner mig inte så sugen på de jag har att välja på. Jag behöver lite nytt att välja mellan, så förslag uppskattas.

Toodles! (Min senaste hej då-fras. Känns bara så kul att säga :P )

Sunday Night Music #6

Blond - Bara Hon Älskar Mig



Det här är verkligen ingen ny låt och jag kan helt ärligt inte nämna en enda, utöver den här, med gruppen. Trots detta så är det här veckans låt. Jag har så många minnen till den här, bland annat så brukar jag och Jennie gå och sjunga den här så högt våra lungor bara klarade av. Mestadels var vi nere vi bäcken och lekte, där vi igentligen inte fick vara med var ändå. Vi har gjort mycket dumt i våra barndomsdagar.

Anyway, det är i alla fall en sån där klassisk schlager, som inte kan annat än att älska varje gång jag hör den. Och spana in enkelheten i allt runt omkring Melodifestivalen på den tiden. Scenen, den minimala publiken, dirigent med livemusik och framförallt koreografin. Till och med jag kan hänga me di den utan att se helt lost ut. Kanske :P Året var 1997 och vi kan ju bara låta bli att tänka på att det faktiskt är 12 år sedan nu. Jag minns det lika tydligt som om det var igår

Taking Back Sunday

Har varit ganska slö hela dagen, inte gjort speciellt mycket. Matchar dessutom underbart i mina röd-rosa rutiga flanell pyjamas byxor och lila-grön-turkosa raggsockar. Har dessutom en röd t-shirt på mig, i en helt annan nyans är byxorna :P Det är så det får vara under helgen. Inte för att det brukar limitera mig till att inte se likadan ut under veckorna. Comfort is the key-point here..

Hjärnan känns lite rörig, finns så mycket som snurrar runt där just idag. Helt osammanhängande saker och inget vill stanna kvar tillräckligt länge för att jag ska förstå det. Eller ens få ner det på papper och sen förstå det. Har åter igen sett på Into the Wild och den får mig alltid att fundera lite extra och bli extra konfunderad. Den är en sådan film man kan se om och om igen, och varje gång hitta något nytt, se nya vinklar och byta perspektiv på så mycket. Som sagt, mycket som snurrar. Jag blir verkligen helt obegriplig när jag skriver utan att ha en plan alls. Kanske bäst att sluta innan det går överstyr och jag kommer få ångra vad jag skrivit.

I'm so annoying, making lists that no one cares about. Oh well.

Name your top 10 most played bands on iTunes (Or whatever musicplayer/program you have):

1. The Academy is...
2. Fall Out Boy
3. Hey Monday
4. Anders Johansson
5. Ashlee Simpson
6. Kate Voegele
7. Marie Digby
8. All Time Low
9. Blake Lewis
10. The Cab

(Låten som har mest spelningar har 7, eftersom jag nyligen varit tvungen att återställa alla spelningar. Ge mig 2 veckor till och listan ser troligen ganska annorlunda.)


What was the first song you ever heard by 6? (Kate Voegele)

Ja, vilken var det? Den som spelades först i One Tree Hill, men jag är usel och kommer inte på vilken det var. Kanske Kindly Unspoken? Maria, hjälp mig?! :)

What is your favorite album of 2? (Fall Out Boy)
From Under the Cork Tree. Det var den skivan som fick upp mina ögon för FOB och kommer alltid vara min all-time-favourite med dem.

What is your favorite lyric that 5 has sung? (Ashlee Simpson)
Oj, wow, ska man bara ta ut en textrad eller två sådär. Ashlee är iaf lite lättare än om det råkat bli FOB :P
"All the things left undiscovered, leave me empty and left to wonder" från Undiscovered.

How many times have you seen 4 live? (Anders Johansson)
Ja då ska vi räkna!  5! Och då räknar jag inte de gånger jag råkar springa på honom i Göteborg, utan de gånger jag sett honom sjunga. Annars skulle listan utökas med ganska många gånger :D

What is your favorite song by 7? (Marie Digby)
Har precis börjar lyssna på hennes musik, och har inte hunnit lyssna ordentligt på alla hennes låtar men den som jag just nu gillar bäst är Voice on the Radio.

What is a good memory you have involving the music of 10? (The Cab)
Hmm, jag brukar mest lyssna på dem när jag åker buss, dem passar bra som färdmusik :P. Vet inget direkt bra minne jag har av det, men jag blir alltid glad när jag lyssnar på The Cab.

Is there a song of 3 that makes you sad? (Hey Monday)
Ja, 6 Months. Den gör mig inte alltid ledsen men är jag på det humöret och den kommer på, och min hjärna börjar arbeta på övertid. Men jag älskar den ändå.

What is your favorite lyric that 2 has sung? (FOB)
Jag pratade för tidigt vid den tidigare frågan av samma sort. Suck. Hur i hela friden ska jag kunna välja? Jag gör en enkel variant och tar det som jag har tatuerat, även om det kanske inte är favoriten så där exakt, så kommer det från en av mina topp 5 låtar med dem. "The songs and the words own the beating of our hearts" från Sophomore Slump or Comeback of the Year.

How did you get into 3? (Hey Monday)
Tror inte det är till någons förvåning när jag säger genom Pete Wentz. Han skrev om dem konstant i sin blogg i början av sommaren (?) och jag kunde inte låta bli att kolla upp dem. Och blev fast direkt.

What was the first song you heard by 1? (The Academy is...)
Helt ärligt så vet jag inte. De var förband åt FOB på den första konserten jag var på, men jag tyckte inte om dem då, haha. Ni kan läsa tillbaka till den 31/5 -07 och se hur jag klagade över de usla förbanden. Nu lyssnar jag på 2 av dom, haha. Sen efter det så såg jag videon till "Everything we had" och gillade låten skarpt. Så det får bli den jag räknar som den första jag hörde med dem.

What is your favorite song by 4? (Anders Johansson)
If it's all I ever do. Alltid lika fin, sen första gången jag hörde den.


How many times have you seen 9 live? (Blake Lewis)
Aldrig. Men skulle gärna göra det :)

What is a good memory you have involving 2? (FOB)
Listan kan göras lång med fina minnen som har med FOB att göra. Självklart de 2 konserterna jag varit på. Ett annat underbart minne är när Jennie hälsade på mig i Usa, vi åkte i bilen och drack frappuccinos från Starbucks. Strålande solsken och ljumma vindar från de öppna fönstrena. FOB på hög volym och vi sjöng falskt med. Troligen fel text på många ställen, speciellt eftersom Jennie precis upptäckt det magiska med FOB. Det är ett fint minne :)

Is there a song of 8 that makes you sad? (All Time Low)
Nej, inte vad jag kan komma på.

What is your favorite album of 5? (Ashlee Simpson)
Autobiography.

What is your favorite lyric that 3  has sung? (Hey Monday)
"And I can't think of anybody else, who I hate to miss, as much as I hate missing you" från 6 Months. Det är svårt att bara välja favorit textrader bara sådär. Speciellt när hjärnan börjar bli trött, då tar man lätt det enda man kommer ihåg :P

What is your favorite song of 1? (The Academy is...)
"After the Last Midtown Show". Ord är överflödiga för hur underbar den här låten är, för mig.

What is your favorite song of 10? (The Cab)
Bounce.

How many times have you seen 8 live? (All Time Low)
Har aldrig sett dem uppträda men jag såg dom i somras på Angels & Kings i Chicago.

What is your favorite album of 1? (TAI)
Fast Times at Barrington High. Finns nog ingen låt man vill hoppa över när man lyssnar på den skivan. Det för mig är det ett ganska gott tecken på att skivan är bra.


What is a good memory you have cinsidering 9? (Blake Lewis)
Ja du, det blir lite samma svar som den första sån här frågan. Har inget direkt minne sammankopplat med Blake. Står ganska stilla i huvudet just nu.

What was the first song you heard by 8? (All Time Low)
Dear Maria, Count Me In.

What is your favorite cover by 2? (FOB)
Love Lockdown. Jag hörde deras version före orginalet, så jag visste inte ens att det var en cover från början. Som jag förstått et är det Kanye som gjort den först? Har nämligen hört ett par andra covers av den också. FOB gör den bäst, enligt mig iaf. Annars så gör de Mr. Brightside väldigt bra också.



Ja, det här tog ju sin lilla tid. Får gärna stjäla om ni vill och orkar..

So I Can Feel Something New



Open Happiness

Jag kunde bara inte låta bli att dela med mig av den här guldklimpen :)
Ville dock inte ha den som söndags tipset, eftersom det är one-shot av kollaborationer och ingen enskild artist eller grupp, Den gör mig i vilket fall på gott humör och jag kommer gå och nynna på den hela våren, kanske ända in i sommaren. Förhoppninsvis gör ni samma sak efter att ha lyssnat... ;)

We go back, way back

Hittade precis skivan där min, Jennie, Kristina och Issa's version av 'Idol 2004' finns inspelad. Vi filmade vår egen final som uppgift i Mediakunskapen i gymnasiet. Tyvärr lekte vi för mycket med kameran innan, så vi kunde aldrig filma klart, och Jennie fick aldrig uppträtt.

Jag var Daniel Lindström och jag kan än idag inte förstå hur vi lyckades, men jag hade kort krulligt hår. Tog oss ca 4-5 timmar att få till det, för jag hade ganska långt hår då, och jag vet inte hur många hårnålar jag hade i huvudet heller. Detta komplett med en ditmålad mustasch. Jennie var inte mycket bättre hon som Geraldo. Inbakade flätor som tog lika lång tid som mitt hår att fixa. Dom andra två var programledare.

Trodde det skulle vara jättehemskt att se det, minns hur illa det kändes sist, för ca 4 år sedan, men det var faktiskt mest komiskt. Måste säga att jag och Jennie verkligen gör en bra version av Aint a moutain high enough, haha. Vi mimar tål att tilläggas, för det finns ju de som faktiskt vet hur underbart bra vi två låter när vi sjunger ;)


Så hur dåligt filmat det än är, hur otroligt synd att vi inte kunde göra klart och hur idiotiska vi än såg ut, så hade vi sjukt kul den dagen!

Tjejer, är det bara jag som har kvar en kopia av filmen?

Movie Morning



Har precis sett klart på The Secret Life of Bees, med bland annat Dakota Fanning och Queen Latifa. Även Hilarie Burton hade en liten roll. Den var verkligen jättebra, överskred de förväntningar jag hade när jag började titta. Väldigt rörande på vissa ställen, så jag har suttit och storbölat flera gånger. Rekommenderas att vara sminkfri när man ser den :)

I don't care what they say, 'cause they don't know who we are

Har tidigare inte kunnat få in korten från Chicago förra sommaren på datorn, men nu har jag dom. Och jag har gjort ett litet kollage, eftersom jag aldrig visade några bilder då. La in en bild, och ja, den visade inte direkt vad vi gjorde, haha. Finns en del andra som är bra och ganska kul, men jag hade inte plats och orkar inte göra ett kollage till. Tyvärr finns det inga partybilder, för det var Issa som tog de med sin kamera, och de bilderna är numera borta. Tyvärr. Eller det kanske är för det bättre, för man vet aldrig hur de såg ut :P, hihi. Bilden är självklart klickbar.

It's like I'm looking from a distance

Just nu
- Dricker jag en hemmagjord vanilla latte.
 - Tvättar, en timme sent för att jag var tankspridd.
  - Samlar fakta om Obama och Bush till min uppsats jag ska skriva idag.
   - Nynnar på So Small med Carrie Underwood, som spelas i mitt iTunes. 

Har redan
- Diskat
 - Kollat på Patrik 1,5.
  - Konsterat att mina halsmandlar är större än igår. Hur det nu är möjligt.
   - Stoppat i mig 2 halsbedövade tabletter. Kanns som tandläkarbedövning, typ.

Cookies and Shoes

Både Sara och Irsa kom igår och jag hade var huslig och bakade chocolate chip cookies till fikat. Vi satt coh pratade i en massa timmar och hade det allmänt trevligt. Visserligen fick vi inte pluggat mycket alls, men det hade jag inte räknat med heller. Efter att de gått började jag kolla på Twilight igen, mindes ju inget från första gången och ville jämföra med boken nu när jag läst. Tycker samma som innan, filmen är inte speciellt bra. Har man inte läst boken är det en hel del som man inte förstår i filmen och det är alldeles för mycket som saknas, enligt mig i alla fall. Jag är dock envis och vill se filmen i bra kvalitet, så jag ska se den igen efter den kommit ut på DVD. Mycket för att jag vill se hur det ser ut när Edward går ut i solen, ser ju ingen skillnad på de versionerna jag sett, haha.

Idag hade jag skola på förmiddagen. Var bara massa tjöt om praktiken och vad Överby och vi gick och kikade där en stund. Köpte även ett par nya vårskor, som jag hittade sist jag var där med Anneli. Ett par lila canvas skor, liknande converse. Har suktat efter orginalen sen någon gång i höstas men de är så sjukt dyra, så jag vet att jag aldrig kommer ha råd med dom. Det enda är att de hade är hi-tops, gillar lo-tops bättre men det fanns inte. Snygga är de i alla fall, och bekväma. Kommer dock behöva vänta ett tag med att använda dem, snöar ju varenda dag nu för tiden. Sån skit.

Ikväll pysslar jag med en ny bakgrund till datan och kikar på American Idol.

Cry on the couch, all the poets come to life

Kom hem för lite mer än en timme sen, efter att ha sovit hos Anneli i natt igen. Och av någon anledning så fick jag en släng av min städ OCD, så jag har spenderat den senste timmen med att städa. Alla knoppar på köksskåpen är väldigt rena nu, det vill jag lova. Limiterade mig inte bara till det utan fick även dammsugit och städat badrummet. Är ganska trevligt att man kan få sånna här ryck ibland, är fint när det är städat. Synd att de inte inte kommer så ofta och det inte håller sig städat.

Baksidan med detta är nu att jag har ändå ondare i ryggen än tidigare. Bådar inte gott för min träning ikväll. Försökte mig på att par av rörelserna vi gör och det var inte skönt kan jag lova. Vill egentligen gå dit, något som är konstigt när det kommer från mig, men det är ingen idé när jag kommer kunna göra näst intill ingenting. Så vi får se vad det blir lite senare.

I eftermiddag ska annars Irsa komma hit. Blir fika och kanske lite pluggande inför tentorna nästa vecka. Försöker även få Sara att komma hit, hon har troligen inte vaknat än, så hon har inte sett mitt sms. Förhoppningsvis så kommer hon med. Jag ska redan nu plugga lite, och sen kolla på American Idol. Och om ni undrar vad det är för konstiga inlägg jag har börjat lägga ut, så är det bara lite av sånt jag skriver när jag känner min inspirerad. De texterna är oftast inte rättade, eller ens genomlästa, bara för att jag inte ska hinna ångra mig innan jag publicerar dem. Så om de är röriga, är det delvis på grund av det, och dels för att min hjärna för det mesta är rörig :P. Det har iaf fått en egen kategori, påhittat, så de inte tas på för sort allvar. Kan även tillägga at jag skriver 'nedstämda' saker när jag är glad. Som sagt, rörig i hjärnan..

"Dust bunnies have nothing on me"

"The sunrays slice through the air and make the dust in the air visible. I take aim at one little dust particle and follow its playful way in the light, until it is lost together with the rest of the dust outside of the sunrays and I can't find it anymore. That little particle is much like me now, lost and bunched up with everyone else. I will never find that particular bit of dust again, it is forever lost to me, the same way I'm lost.


Dark shadows hunt me as I race towards what I believe is my saving grace. Again and again I bump against walls that are jagged and sharp, scraping my fragile skin. I can feel blood trickle down my bare arms, drawing crimson patterns against the paleness. Suddenly I'm trapped in a dead end and the shadows creep closer. As they close in, hovering over me, I feel my throat closing up and the air can't find its way down to my lungs. Gasping, I wrap my hand around my neck. This is it.


Startled I twist in the sheets, choking the scream that nearly escaped from my mouth and pant as my pulse slows down. Same dream as every time I sleep. You would think I should be used to it now, but the fear never subsides. The sunrays are gone and have been replaced with a hollow blackness. It's more comforting then it should be. Because now everyone is lost, when there's no sun to single you out. We're all in the shadows, equal. Lost together."

it's that time again

Dags att byta utseende på bloggen igen. Är riktigt förvånad över hur länge jag hade den förra designen, brukar inte hålla i sig allt för länge. Är en del saker jag skulle vilja ha in nu, men som jag inte vet hur man gör. Till exempel hur man får en prickig linje under rubriken på inläggen. Någon som vet?  Får se hur länge den här håller, troligen inte så länge, eftersom jag planen är att ha den här som en mittimellan grej bara. Men så har jag sagt innan och sen aldrig fått tummen ur att göra en ny.

Nu blir det matlagning för min del.

Sunday Night Music #5

6 Months - Hey Monday



Så den här veckan blir det en låt från Hey Monday, som tidigare hette Blake, kanske är någon som känner igen dem redan från den tiden. & Months finns med på deras skiva Hold On Tight, som släpptes i 2008. Den är absolut lika bra som bara den här låten, men de flesta låtarna är inte lika avskalade som denna. Cassadee's röst ger deras musik en edge som gör att de sticker ut från liknande band.

Dags att bli lite personlig då, och det finns stora chanser att det smyger sig in mycket engelska, som vanligt. För mig så representerar den mycket av det jag känner inför Usa och de jag lämnade efter mig där. Hade det varit så att jag hört den här under min tid där, hade den lika gärna kunnat vara om de jag saknade här i Sverige, så enkelt skulle det kunna vara att byta på det. Texten: Months going strong now, and no goodbye är lite hur det känns just nu. Som om trots att jag sa mina goodbyes till alla där så är det som om det är oavslutat. Att jag behöver se allt igen för att verkligen kunna se framåt och stänga det kapitlet. So yeah, det får räcka. Skulle kunna göra en extremt lång utläggning och analys om hela låten och allt den säger mig. Men det finns det ingen som vill läsa igenom, om ni ens kommit så här långt.

Men 'ven om ni inte orkade läsa, lyssna på låten, det är den värd.

Back home again

Tillbaka hemma igen efter en helg hemma hos syrran. Gårdagskvällen bjöd självklart på meldoifestivalen och jag är mycket nöjd med de två som gick till final. Måns hejade jag på redan innan, haha. (Ja, jag går efter artisten, inte bara låten, i detta sammahanget.) Och det känns bra att han faktiskt hade en bra låt också. Heat var verkligen en överraskning och jag tyckte helt klart att de var bäst, och kan gå mycket bra i Eurovision. Jag har verkligen en one-track-mind när det gäller melodifestivalen, det är vinst som gäller. Blir lika besviken varje år som vi inte vinner.

Idag var vi ute hela förmiddagen. Grillade korv ute i kylan och barnen åkte snowracer. Blev lite kyligt mot slutet, trots att jag hade termobyxor och alla andra vinter accessoarer. Strax efter 12 bar det av av hemåt och sen kollade jag och Niklas på 'Kiss Kiss Bang Bang', tror jag den hette iaf. Helt okej, ganska rolig på sina ställen. Middag och sen körde Niklas hem mig.

Nu håller jag på och tvättar. Mer än välbehövligt eftersom det snart börjar ramla kläder ner på golvet från tvättkorgen. Ska se på Grey's och Private senare och imorgon blir det skola. Ska även lägga ut veckans låt lite senare, ahr ännu inte bestämd mig för vad det blir..

Snabb uppdatering

Har fått klagomål på att jag inte uppdaterar tillräckligt ofta längre. Anledningen de senste veckorna har mest varit att jag inte haft någon lust. Och när det väl funnits lust, ja då har jag oftast varit på ställen då jag inte kunnat blogga, till exempel på bussen. Strax efteråt har känslan försvunnit och när jag kommit hem har minns jag troligen inte vad det var jag skulle skrivit från början.

Idag var jag på Överby med syrran + alla 3 barnen. Fick äntligen köpt mig en ny kaffebryggare, den första jag hade råkade ajg göra sönder i oktober och har bara inte kommit för mig att köpa en ny, förrän idag. Har kunnat göra kaffe på mindre traditionella sätt innan men nu var jag bara för trött på det. Syrran fick även köpt kläder till Alwas dop, fint värre. Jag har dock samma utmaning framför mig, måste ju se fin ut när man ska stå längst fram. Men jag var ute sent vid de senaste dopet jag var på också, och jag såg åtminstonde presentabel ut då, så jag ska nog allt lyckas den här gången med.


Har lyckats med att skriva klart min uppsats, som skulle varit klar förra veckan, hurm. Bättre sent än aldrig. Den är urdålig, vet att jag gentligen kan göra mycket bättre men jag ville verkligen få den klar idag. Dessutom är det version nummer 1, och vi ska skriva 2, samma som med förra uppgiften. Jag blir inte underkänd i alla fall.

American Idol var det även för min del idag. De 36 som tittarna kan rösta på togs fram och jag satt mest och grät glädjetårar för att mina favoriter gick vidare. Även för de andra som gick vidare, är ju så fint att se när de blir så glada. Fanns dock ett undantag, en person jag ville ha med och en jag verkligen inte vill ha med. Kan verkligen inte förstå att han som åkte ut inte kom med, skandal verkligen. Och jag är som alltid redan för insatt, kanske kom fram redan när jag sa att jag grät? Har ett par favoriter, men det finns många med potential. Får se vad som växer fram under säsongen. Här är i alla fall min topp 3, just nu.



P.s Det är säkert ingen förrutom jag som faktiskt kollar på AI, iaf inte i Usa-takt. I don't care. D.s

10 Februari

Jag har äntligen frisknat till. Var nästan helt återställd redan igår men tog det lugnt ändå, genom att inte gå till skolan. Att lyssna på grammatik hade troligen bara gjort att huvudvärken kommit tillbaka.

Idag har jag varit i Ullared med Irsa. Var en lyckad resa, hittade det mesta jag letade efter, och lite jag inte letade efter. Så som det brukar vara. Hade väldigt gärna velat hitta nya gardiner och lakan cokså men det fanns det inte några roliga den här gången.

Nu ska jag se om det var några serier alls igår, eller om allt har tagit uppehåll. One Tree Hill vet jag ju det är break på, tyvärr, men resten. Återstår att se..

Sunday Night Music #4

Candles - The White Tie Affair



Alla låtar med The White Tie Affair gör mig på bra humör. De är så medryckande och glada, även om texterna kanske inte alltid är de gladaste. Spelar oftast ingen roll, för mig iaf. Candles var första låten jag hörde med dem, så det fick bli den jag tipsar om, även om hela albumet Walk This Way fantastiskt bra.

Får bli lite kort idag, för jag är fortfarande inte helt frisk och orkar inte koncentrera mig så länge på att skriva :/

Melodifestivalen 2009: Deltävling 1



Okej, för det första är det fantstisk kul att återigen kunna se på melodifestivalen. Trots att de har blivit lite rörigt med alla 'dueller' och skit de sysslar med. Det är inte helt slut än men jag kan inte låta bli att börja skriva av mig om det, haha.

Börjar med de dåliga sakerna först. Så, vart i hela fridens namn kommer den idiotiska programledaren ifrån? Hur kunde hon någonsin få det här jobbet? Orka med henne i ytterligare 5 program, suck, hon är ju jobbig till tusen.
Sen förstår jag inte vad folk tänker med när de röstar, vill dom inte att vi ska vinna Eurovision? Får ju ha lite taktik bakom det hela. Det är bakom all kritik att Caroline Af Ugglas ens gick vidare från den första omgången, och sen dessutom fick whatever den där europeiska juryn gör.. Jag var tvungen att byta kanal efter halva låten för den var så usel. Marie Serneholt hade haft betydligt större chans och var bättre. Skärpning.

Lite bättre är dock att Alcazar gick direkt vidare, jag tyckte väldigt bra om deras låt. Den är en låt jag kan lyssna på i vanliga fall och kan se som en vinnare i Eurovision. Så 2+ för den, haha. Sen gillar jag Scotts, de fick mitt dansbandshjärta att bulta och dansa lite :P. Annan kul grej var presentationen för han Jonathan, den gillade jag. Vi hade samma idoler när vi växte upp, Arvingarna och Martin Svensson, hur stora är de chanserna, haha. Bäst på kvällen var Martin Stenmarck och Charlotte Perelli, haha.

We're going down, down in an earlier round

Har gått och blivit sjuk, något som inte händer ofta. Började redan igår med en bultande huvudvärk och det snurrade som innan man får feber. Jag trodde det hörde ihop med min träningsvärk, hurm men så verkar det inte vara. Imorse vaknade jag kallsvettig och rummet snurrade redan när jag låg ner. Feber, underbart.

Så jag orkar knappt sitta upp och jag känner hur omöjligt det kommer vara att skriva min uppsats som jag behöver ha gjort idag. Finns ingen chans att jag kommer kunna sitta och koncentrera mig på det. Orkar knappt skriva här. Är glad att jag bara blir sjuk ca 1 gång per år, men jag hoppas det inte håller i sig lika länge som det brukar.

Nej nu, ska jag lägga mig ner igen och kolla på film.

"Cascading across the broken blinds"

" Today was the day it changed. Flipped my whole perspective on the way I see you. I'm still trying to grasp at the tiny straws that used to build the person I knew. Trying to put the pieces back together, hoping that soon I will wake up and realize it was a bad dream. Being a reasonably smart person I know that is not the case. Besides, the look in your eyes told me it was all true. It's probably the only thing I can still believe in, when it comes to you.


I can't fathom how enormous this sudden change is. How it has already altered the way I greet people I don't know. When we first met you made me feel as light as a feather. No subject was ever too hard to touch on and you made it feel so easy to share the most fragile parts of me. I always met you with the purest honesty and was always under the impression that you did the same. How wrong I was. "

A quick stutter from my scrambled brain

Tilde-bus gör sig till framför kameran
(Hon är även måttligt lik sin Moster Helen här)


Blev allt bebisgos i förmiddags, och även gos med de stora busarna. Eskil har fått en ordentligt ögoninflammation och fick inte gå till dagis. Då ville inte Tidle heller gå så allihopa åkte hem till mamma istället. Tilde följde även med mig när jag klippte mig. Hon var inte tyst en sekund under hela tiden där. Troligen var det för att ingen annan var där och jobbade idag och hon har träffat frisören ett par gången innan. För min del var det väldigt skönt att få klippa sig lite iaf. Behövde inte ens känna på håret för att se att det verkligen var i bättre kvalitet efteråt. Kan verkligen inte gå så länge mellan klippningarna, funkar inte med mitt hår.

I eftermiddags åkte jag och mamma till Överby och jag fick storhandlat. Mycket välbehövligt eftersom det mer eller mindre ekade i min frys. Jag införskaffade (äntligen) en extern cd-enhet så jag kan bränna ut kort och skivor. Mycket välbehövligt kan jag lova. När jag kom hem var jag även duktig och skrev on min paragraf för skolan som ska in på fredag. Nu är det bara uppsatsen kvar.

Imorgon är det praktik på schemat. Mindre kul att min dag då kommer börja klockan 6 men inte mycket att göra åt. Slutar 11 men första bussen därifrån går vid halv 2, så det blir till att sitta där och vänta ett tag. Ska nog ta med lite grammatik och fonetik övningar, är nog ett av de bästa ställena att sitta och öva på. Inget annat som distraherar så man verkligen får det gjort. Nu är det dags för sängen, om jag ska komma upp imorgon.

Some bridges have burned but there were lessons learned

Gårdagen spenderades hemma med massa disk och städning. Fick även pluggat lite, hittade till och med på ett par nya ord på engelska när jag skulle läsa av fonetiken, haha. Men efter att ha pratat med några av de andra i klassen idag så är det inte bara jag som lyckats med det. På kvällen åkte jag hem till Sara och det blev lite tjejkväll med film och massa tjöt. Väldigt tevligt och jag kom inte hem förrän efter 11 och kände inte för att göra mer bloggning än veckans låt.

Imorse ville jag mest slänga mobilen i väggen när den pep till alldeles för tidigt. Slutade med att jag låg kvar ett par extra minuter och sen stod länge i duschen. Ingen tid för hårblåsningen eller sminkning idag, så zombie var min stil ;). Sen frös även håret till is på väg till skolan, mindre mysigt. Lektionerna idag kändes helt onödiga, han gick inte igenom något man inte kunde läst sig till. Satt kvar ett tag efteråt och tjötade med ett par tjejer från klassen, alltid lika trevligt.

Nu ska jag packa ihop väskan för att åka iväg till mamma lite senare. Imorgon blir det klippning för min del, äntligen! Och innan det blir det bebismys med Alwa :D. Fick ett mysigt mms från Anneli under den tråkiga lektionen på en leende lite Alwis. Var det bästa på hela dagen.

Sunday Night Music #3

Tyga - Don't regret it now



Den här veckan byter jag genre helt och ger er Tyga med Don't regret it now. Det är en av favoriterna från skivan No Introduction, för mig iaf. Mycket tack vare melodierna i låten och självklart är det inte en nackdel att Patrick Stump gör ett gästspel. Men det bästa är texten för mig. Och jag tolkar den som om den ska handla om hur en del människor klagar när de fått allt de ville ha, att när deras högsta drömmar går i uppfyllelse är det ändå inte som de ville.. Och att det finns de som tror sig kunna göra saker bättre eller förtjänar det mer, något som bara grundar sig i avundsjuka. Personligen så tänker jag mycket på att man ska ta chanser. Att inte bara sitta och se på när livet passerar förbi. Att det finns så mycket mer att få ut ur livet än pengar och allt vad det innebär. Men som sagt, det beror på hur an tolkar den. Jag blir iaf glad när jag lyssnar på Tyga och tycker han förtjänar mer uppmärksamhet än han fått. Lyssna gärna på Coconut Juice och First Timers också :)
RSS 2.0