I'm exactly where you want me; praying for love and a lapdance

Det känns skönt att kunna titta på bloggen igen utan att få kräkkänslor :P

Fick till och med fixat listan med tidigare inlägg och arkivet den här gången. Fråga mig inte hur med på nått sätt så blev den bra igen. Funderar skarpt på att ta en html-kurs i vår, så jag kan få lite koll på hur det verkligen funkar.

My best intentions will not stand a chance against you

Vet inte om jag klarar av att hålla kvar headern tills på söndag. Den är helt enkelt fruktansvärd, haha. Så det blir när man lägger ner ca 10 minuter på att göra den antar jag. Om jag får tummen ur att göra en ny ikväll så blir det nog byte. Eller så går jag tillbaka till den gamla, för så här kan det inte se ut.

Annars så gick jag upp 2 timmar tidigare än vad jag behövde för att skriva klart min rapport. Hjärnan ville inte komma tillbaka igår och tröttheten tog över till slut. Men nu är jag klar, skickade precis iväg den till resten av klassen och min lärare. Det får gå som det går nu. Ser inte fram emot att börja med hemtentan heller, har just nu ingen aning om vad jag ska skriva. Men även det ska väll lösa sig på något sätt.

Nu ska jag gå och ta på mig lite riktiga kläder och komma ibäg till skolan. Upptäckte ju att vi faktiskt ska ha riktiga föreläsningar idag, inte bara info som jag trodde.

21st Century Breakdown

Hjärndöd.

Jag känner mig helt hjärndöd just nu. Det har varit en lång dag som mest har innefattat att jag suttit och stirrat på min lilla miniskärm till dator och koncentrerat mig på att få ur mig en vettig rapport. Det har visserligen gått ganska bra, över förväntan får jag säga och jag har hållit ångest och självhat på avstånd. Sen tog det bara stopp för ca 2 timmar sen, och hjärnan har inte velat sätta igång igen. Den blev ersatt med en lätt huvudvärk istället. Måste dock få den att fungera igen på något sätt. Måste bli klar ikväll, för irreterande nog har vi fått börja nästa kurs lite tidigare och vi har lektion imorgon istället för att kunna få de sista timmarna till att göra klart de uppgifter vi har fått. De är som om de snor 5 timmar från oss, som man kunde gjort mycket bra arbete på.
Inte mycket att göra åt nu, inte alls egentligen.

Ser ni min hjärna så får ni säga till den att jag vill ha tillbaka den nu med det samma!

it feels so real, from the outside looking in

Halva veckan har redan gått och jag har verkligen inte fått gjort så mycket som jag borde ha gjort. Och nu är det inte det att jag inte vet att jag borde göra saker och ting tidigare, jag är mycket väl medveten om det, men det finns nog en sadistisk del av min hjärna som gillar att jag plågas i slutet i alla fall. Finns det inte tillräckligt med press så kommer det inte allt för mycket ut ur min hjärna. Ska strax iväg till Sara, vi ska ha ett försök till pluggkväll och hoppas på att man ska bli inspirerad nog av att vara nära andra som gör samma sak. Hoppas på det bästa. Imorgon kväll lär det bli fart på mig i vilket fall. Och på söndag.


Jag plågas inte en enda sekund

Borde egentligen göra en ordentlig update, men det känner jag inte för att göra just nu. Förhoppningsvis ska jag få tummen ur innan veckan är slut. Nya designen ska enbart hänga med till slutet av veckan och den är baserad på ett insider-skämt mellan mig och Jennie. Nostalgi och utveckling ordentligt mixat med metaforer. Det är lugnt om ni inte fattar, det hade jag inte räknat med. Det räcker att vi gör det :)

One of those nights


Idag har nog varit bästa dagen på praktiken den här perioden. Allt gick som det skulle och dagen i allmänhet gick fort. Kvällen var inte mycket sämre den. Irsa och Mala kom hit och vi kikade på "Hot Wet American Summer", komedi som vi verkligen skrattade åt. Mest för hur usel den egentligen är. Parodi och överdrivenhet så det skrev om det med mängder av de stora namnet inom komedigegren just nu, trots att den har ett par år på nacken. Filmen har säkert något budskap bakom sig men jag orkade inte ha hjärnan på analyseringsmode. Vi hade i vilket fall trevligt.

Imorgon blir det ingen längre sovmorgon, ska ta tåget vid 9-tiden och träffa Emmy nere i Gbg. Blir lite kikande i affärer och troligen en fika. Sen ska det bära av hem till mamma där jag blivit inbjuden på middag. Hoppas även på en matlåda så jag slipper laga mat överhuvudtaget imorgon. Det hade varit en välkommen bonus :)

Nu blir det sängen. Ska väll hinna med att läsa ett par sidor innan ögonlocken stängs för natten också. Börjar kännas att man varit uppe sen 5 nu, även om jag inte är lika trött som jag var i början av förra veckan.

 

I will guide you in the night



Jag fick den här skickade till mig idag tillsammans med lovord om en ny skiva innan året är slut.
Det gillar jag. Både videon och vad han lovade :)

Welcome to the new deja vú

DAGENS PLAYLIST: Rookie of the Year - Sweet Attention + Fall Out Boy - From Under the Cork Tree
DAGENS KLÄDSEL: Leggins, rosa hoodie.
DAGENS DUSCH: 18:15 ungefär.  
DAGENS FRISYR: Mestadels av dagen uppsatt med hårklämma, nu utsläppt.  
DAGENS SMINK: Det mesta efter min "krigsmålning". (Bilden ger inte rättvisa till hur mycket och mörkare det faktiskt var. Mina läppar var bland annat betydligt mer lila.)
DAGENS HÄNDELSE: Ja, jag var och handlade tidigare idag.
DAGENS PLANER: Läsa lite, sen sova.  
DAGENS TRÅKIGASTE: Att jag måste fixa klart lektionsplanering till imorgon. Har ingen fantasi för det just nu.
DAGENS KÖP: Mat av lite olika slag.
DAGENS MAT: Klyftpotatis, morötter och köttbullar.  
DAGENS SJUKA: Hade en sjuhelsikes huvudvärk mitt på dagen men den försvann som tur var.
DAGENS MÅENDE: Rollercoaster i hjärnan.

Empty like the ocean



Solen är tillbaka idag, gillade inte alls det gråa och blöta vädret vi hade igår. Det snöade ju till och med en stund där på förmiddagen. Usch! Är säkert ganska kallt ute, men det är bättre än regn i vilket fall. Gårdagen gick ganska fort på praktiken, jag gjorde dock en klassiker på eftermiddagen och somnade på kontoret. Tack och lov så var jag ensam och hann vakna innan min handledare kom tillbaka. Var ganska trött. Märktes även senare på kvällen när vi firade Irsa's födelsedag med middag och jag fnittrade som en idiot åt det mesta. Vi hade i alla fall kul. När de kom för att hämta mig blev Irsa prompt visad till baksätet med en mössa över huvudet och jag tog över vid ratten. Hon hade noll koll på vart hon skulle men blev glad när vi kom fram, vilket var huvudpoängen. 

För tillfället håller jag på och grejar lite här hemma och försöker göra mig iordning för att åka ner till Edet. Födelsedagskalas för Eskil står på schemat. Han fyller 3 idag, hur nu tiden gått så fort att han hunnit bli det. Senare blir det film hemma hos Jennie, var ett tag sen vi sågs sist nu så det lär säkert bli en massa tjöt också.

Nej, dags att ta fram hårtorken och se om det går att få någon styr på ruffset uppe på huvudet.

 

Take a breath and I'll show you what matters

Känner mig väldigt glad över att ha lagat tillräckligt med mat igår så att det räcker även till imorgon. Var skönt att komma hem och inte behöva ställa sig vid spisen direkt. Annars har jag än så länge inte gjort mycket mer än den dagliga turen på nätet och duschat. Funderar på om jag ska kolla på någon serie eller fortsätta läsa den underbara boken jag började på igår. Hade kanske varit skönt att inte behöva tänka allt för mycket i 43 minuter. Får nog bli veckans avsnitt av One Tree Hill, det lämnar en alltid på gott humör.

Baby, seasons change but people don't

 

Jag var lite (läs: mycket) orolig att Pete skulle se förjävlig ut efter han rakade av sig håret.
Tankarna gick mest till år 2003 då han hade det sist, och ja, inte så lyckat då.
Men, ack vad fel jag hade.
Fortfarande lika snygg ;)

You wear your heart on your sleeve. I throw mine to the sky.

Har varit ledig idag eftersom det inte undervisas några engelskalektioner och min handledare tyckte det var onödigt för mig att åka så långt när jag ändå mest skulle sitta och inte ha så mycket att göra där. Då kunde jag lika gärna vara hemma. Jag sa ju självklart inte emot detta. Så igår kväll släckte jag vid 10 och vaknade utvilad efter nästan 11 timmars sömn. Det var skönt. 

På förmiddagen satt jag och pysslade lite framför datan med skolgrejer, kände inte att jag kunde lata mig helt, och såg på Big Bang Theory och Csi Miami. Csi har dessutom blivit ännu bättre nu när Eddie Cibrian har tillkommit i rollistan. Han är nog nästan ännu snyggare nu än när han var med i Sunset Beach.

Mamma kom förbi och på eftermiddagen åkte vi till Överby och fixade födelsedagspresent till Eskil. Blev även en del kikande i andra affärer också men inga andra inköp. Kliade allt bra mycket i fingrarna inne i en skoaffär, men jag stod emot. Middag på Obs och sen en snabbis till Rusta innan det bar hemåt igen.

Sen har jag lekt lite i Gimp, rensat lite i musikbiblioteket på datan, dushat och lagat mat. Nu är det inte långt kvar innan det är dags att hoppa i säng igen. Blir nog något avsnitt av någon serie, vet inte vilken än, har minst ett avsnitt i de flesta jag följer eftersom jag hamnat lite efter när jag inte sitter inne hela helgerna och tittar :P

12 Oktober

Idag började min dag klockan 05.00. Det var inte direkt frivilligt jag steg upp ur sängen och begav mig på en 2 timmar lång bussresa mot Dingle för första dagen på praktiken. Lyckades att komma med alla bussar och sen även hitta till skolan utan problem. Min nya handledare är jätte trevlig, och på en del sätt väldigt lik min förra som jag kom väldigt bra överrens med. Även de andra lärarna har varit väldigt trevliga och lätta att komma överrens med. Hade inga lektioner idag, förutom klasstid. Jag tyckte att eleverna var så trevliga och lugna, men sen visade det sig att de är typ de som är "vildast" på skolan, vilket inte kommer i närheten av de på min förra praktikplats. Långt ifrån. Så det ska nog allt gå bra där med.

Bussresan är tortyr, speciellt på eftermiddagen när jag satt som en zombie och knappt kunde hålla ögonen uppe. Efter en snabb tur till affären var jag hemma strax efter 7 och har bara hunnit duscha och göra mat. Sängen kallar redan på mig och timmarna fram tills klockan ringer imorgon kommer gå så fort. För fort. Ska läsa lite sen är det dags att ge med sig och sova så länge som möjligt.

FML

Jävla idioter på kommunen/högskolan. Hur smidiga är dom att dom säger att man ska ha praktik på en skola, och sen börjar man planera in hur man ska ta sig dit på bästa sätt, speciellt när man får lite annan info av den handledare man har på skolan och det verkligen inte stämmer. För att sen upptäcka, 2 dagar innan att puckona har sagt fel skola till mig!!

Att jag nu har 2 timmars resväg att se fram emot de närmsta två veckorna. Med buss, 3 byten, 2 jävla timmar. Om jag var en zombie när jag hade VFU i Sjuntorp och gick upp vid 6 tiden, jag vill inte veta hur det kommer bli den här omgången när jag måste åka hemifrån vid den tiden. Jag kommer inte kunna fokusera på någonting.

Om jag itne var trött på den här skiten inna, så är jag det nu.

Fuck My Life

From a cave in my mind

De sista timmarna av gårdagen var inte mindre produktiva. Gjorde en hel del inför skolan, med både lektionsplanering och typ analyser av låttexter eller vad man nu ska kalla det. Det är väll det enda än så länge som jag verkligen känner att jag har haft nytta av, har lärt mig att analysera lite djupare än vad jag gjorde förr. Har öppnat mina ögon på flera av de låtar jag hört 100-tals gånger de senaste åren och fått mig att se dom på ett helt nytt sätt, fått mig att uppskatta dom på ett helt nytt sätt. Good stuff all around.

Sen att jag vid 12 tiden när jag gav upp kände jag mig mer eller midnre död i hjärnan och funderade på om den skulle fungera under morgondagen. Kunde ju gått mindre bra under redovisningen av låttexterna vi skulle göra om man inte kunde formulera ut tankarna man haft kvällen innan, som då i alla fall var brillianta ;). Men det gick i vilket fall helt okej. Både med låten och när vi hade möte om vad man planerat inför lektionerna. Finns en del att slipa på med det sista, men det gick verkligen över förväntan. Sen att jag tycker att det går bra så länge han inte skäller allt för mycket är en helt annan sak.

Ikväll blir det rejält med avslappning. Är kanske dags att ta tag i nya säsongen av Grey's, eller Private Practice?

Lets make a night of it

Klockan är fem och det är redan mörtk ute. Visserligen är mycket av det tack vare den underbart gråa himlen men det är inte långt kvar innan det inte spelar någon roll. Oktober nu, är inte mycket mer än att resignera och inse att hösten verkligen är här.

Idag var tanken att jag skulle plugga men istället har jag sittit och skrivit på något helt annat. Visserligen är det bra att jag gjort det, för jag har haft "skrivkramp" alldeles för länge, men jag måste få gjort en del saker till imorgon. Har som alltid varit på god väg till att börja med vad jag borde göra, men hjärnan blir tom och alla mina sinnen bara strävar emot. Är det meningen att det ska kännas så här? Trodde tanken var att man ska gilla att lära sig nya saker, att det skulle kännas uppfyllande att berika sig själv med ny kunskap. Det gör det inte. Det känns mest som ett straff. Ett självvalt straff som man inte kan smita ifrån, hur man än försöker. Inmålad i ett hörn.

Morgondagen är inget jag längtar efter just nu...
RSS 2.0