This is it, it's our time!

I ar ar det verkligen varan tur att fa vinna ett storre fotbolls sammanhang. Narmsta ar ju brons, och det var 94.
14 ar sedan vi ens var framme och sniffade pa guldet. Skandal verkligen.
Egentligen ar jag mindre installd pa vinst i ar an tidigare ar, brukar ju kunna halla positiviteten uppe genom gruppspelen och allt. Sen brukar den jakla 8dels finalen lagga krokben for oss, vet inte varfor vi ska ha sanna problem med den. Ska forsoka komma tillbaka till det gamla monstret.
 
Jag har nedrakning for fullt infor EM, som till min stora chock - och gladje -  visas har pa amerikansk tv. Vet inte vad jag skulle gjort annars. 10 Juni sitter jag verkligen klistrad framfor tvn och skriker svordommar. Det vanliga, nar jag kollar pa fotboll, haha. Jag menar, for 2 ar sedan ar det var VM, horde nog mamma mer fula ord fran mig sen min svordoms period nar jag var 9. Blir ju latt manga nar man kollar pa alla matcher. Och da menar jag verkligen alla, inte bara Sveriges.

Kanns lagom konstigt att tanka tillbaka pa den sommaren. Nu i detta ogonblick kan jag kanna hur jag satt i vardagsrummet med mamma, hur solen sken in och hur luften kandes. Och det kanns sa nara, som om det bara var nagon dag sen. Men att sen fa perspektivet att det ar lika lange sen som jag varit har. Da flyter det langt bort och det kanns som en annan tid, ett annat liv...

Har aven suttit och last lite har om vad amerikanarna sager om varat landslag. Ar ju kul att jamfor ltie sadar. Och an sa lange maste jag saga att dom verkar stodja min sida av saken, haha. Har inte mycket overs for Zlatan och tycker om Henke och Mellberg. Sant gillar jag.

Upp till bevis ar det nu som galler. Vi behover guld i ar!!

I'm leaving on an airplane, don't know when I'll be back again

Sag precis pa min au pair sida att dom bokat min flyg hem.
Kanns sa dar lagom blandat.
Valdigt defenitivt.

Ar verkligen helskumt att jag verkligen ska aka harifran, det stallet som jag numera kallar hemma, till vad som egentligen ar hemma. Kanns langt borta men samtidigt nara. Nara nar jag val tanker efter och inser att det inte ar allt for manga veckor bort.

Brukar mest ga runt med tanken "Jag har ju hela sommaren har". Men sommaren gar ju sa fort. Och Issa kommer till Chicago i helgen, nagot som verkligen satter en punkt till att sommaren ar har. Hon ska ju trots allt vara sommar au pair.

Hur ska jag hinna med allt?

Men samtidigt sa ska det sjalvklart bli kul att komma tillbaka till Sverige. Traffa alla igen, kora pe ren svensk mentalitet ett tag. Det lilla av den som jag har kvar, haha. Far se hur lange Sverige ar kul bara. Det ar ju det enda. I ar ska jag i vilket fall fira svensk jul, no matter what!

This is how we roll

Efter ett par dagar med underbar varme sa kanns idag ganska kallt, vilket far mig att kanna mig otacksam over hur fint det faktiskt ar ute. 18 och soligt ar inget man ska klaga pa. Men nar man blivit lite bortskamd, sa ar det ibland svart att inse hur bra man verkligen har det. Som hur jag senare i sommar kommer saga att det ar kallt och termometern kommer visa narmare 30.. man vanjer sig fort vid bra saker.

Hander annars inte mycket har, jobbar och sen ar jag helt slut pa kvallen, och da blir det inte nagot gjort. Fick aven reda pa idag att Ben har ett 2 veckors uppehall mellan skolan och camp. Kan vall saga att jag inte direkt kande lycka over denna nyheten. Den lilla energi jag har efter en dag nu, kommer inte existera efter dom dagarna. Om jag inte minns fel sa har jag visserligen semster ena Mandagen sa det blir en lite kortare veckan, men jaa, suck. Kommer verkligen uppskatta camp sen i alla fall. Speciellt eftersom Ben ska ga 4 dagar i veckan, da blir det ingen hel dag med bade tva.

Ikvall ar det SYTYCD igen. Jippi! :)
Auditions i 2 timmar, da man aven far glimtar av Travis, inte helt fel, haha.
Hoppas pa att hitta arets favorit snart, men det brukar ta mig ganska manga veckor innan jag hittar den jag verkligen tycker ar bast, oavsett dansstil. Brukar hitta dom jag inte gillar snabbare ;)

When there's no where else to turn, I turn to music

image138Vem var din första idol?
Enligt mamma sa var jag tokig i Christer Sjogen nar jag var runt 1 ar men forsta idolen som jag kan minnas sjalv var Orup.
Vilken var den första skivan du köpte?
Arvingarna - Da & Nu..
Vilken skiva äger du som du skäms över?
Skams inte over min skivsamling over huvudtaget langre men klart att det finns en del skivor som jag numera inte skulle kopa. Hjalle och Heavy bland annat.
Vilken är din favorit skiva?
Andrar sig hela tiden. Just nu ar Taylor Swifts skiva valspelad. Hennes latar gar verkligen ratt in i hjartat och man kanner sa val igen sig med vad hon sjunger om.
Vad lyssnar du på när du är på dåligt humör?
Da gar jag alltid till Fall Out Boy. Finns inget som dom inte kan latta upp. Ren terapi for sjalen.
Annars ar Poison the Well valdigt bra nar man kanner sig lite ilsken och vill fa ur sig aggressioner pa ett icke-valdsamt satt.
Vad lyssnar du på när du är på bra humör?
Ar lite kul for nar jag verkligen ar pa gott humor blir det Fall Out Boy ocksa. Fungerar lixom i alla lagen.
Vad är ditt första musikminne?
Maste nog vara att jag sitter framfor tvn med min Orup video, haha. Inspelad fran tv nagon konsert han hade gjort. Den var verkligen valspelad den filmen. Minns speciellt nar han sjong "Upp over mina oron" tillsammans med Anders Glenmark. Brukade sitta och sjunga med for full hals.

I follow you, but I keep losing me

Blev en riktigt mysig helg pa Martha's Vineyard. Jattefint vader, med underbar sol. Pa lordagen lag jag ute och halvsov i flera timmar och igar satt jag forst nere pa stranden i over en timme med min kara iPod och filosoferade over allt mojligt. Sen anr vi kom hem sprang jag runt och hade vattenkrig med Ben och tog en simtur i poolen. Sa det syns att jag fatt en gnutta farg. Har ju sa sjukt svart for att fa nagon, sa det galler verkligen att kampa for det nu nar det ar fint vader. Kan absolut inte anvanda sunblock, da blir det ingen farg for min del. Ska nog satta mig en stund ute lite senare idag med. Forst forsoker jag komma ikapp med allt pa datorn, hamnar ju efter en hel del nar man haller sig borta fran den i 2 dagar.

Har redan brannt ut skivor med lite av varens kort, organiserat lite pa iTunes, och nu ska jag ladda upp kort pa Snapfish sa jag kan bestalla om nagra veckor. Far passa pa innan jag aker harifran, och det blir svindyrt att framkalla. 

Summertime

 Ser inte allt for tokigt ut infor helgen/borjan av veckan. Lite synd dar pa askstormarna men man vet ju inte hur mycket det blir av dom sen i slutandan..

image137

For Pete's sake

Upptackte forst igar att det star Pete pa alla Starbucks lock.

image136

Expect the unexpected

Spenderade formiddagen hemma hos Franzi, tillsammans med henne och Nicholas. Blev en glad overraskning nar vi kom ut och insag att det var sommar varmt ute. Barnen lekte pa graset och jag och Franzi satt och tjota, en valdigt trevlig del av au pair livet. Sen akte vi hem for lunch och med sa fint vader kunde man ju inte sitta inne och ata, sa det blev lunch ute pa altanen.

Jag hade mina planer pa att lagga mig vid poolen och forsoka sola lite medan barnen sover men nar jag kommer ner fran att ha lagt dom sa regnar det ute! Under bara nagon minut har vadret andrat sig totalt, fran stralande sol till regn. Inte direkt vad man forvantar sig. Nu har det visserligen slutat med det finns nagra morka moln runt omkring som ser regn benagna ut. Vill inte direkt chansa.

Men det ar sagt att det ska bli super bra vader i helgen, det ser jag fram emot. Det har varit sa mycket kallare det har aret i Maj an forra aret. Ska ivag till Matha's Vineyard med fmailjen over helgen, sa jag kanske till och med tar en tur till stranden. Om jag kan fa lanat en bil, sa klart. Ska nog inte bli nagra problem, eftersom Jess's pappa har typ 4 stycken dar ute.

Tha Start & The End

image135
Igar var det premiar pa So You Think You Can Dance.
Lovely!
Hade knappt sett 10 minuter innan jag lag pa golvet och skrattade sa tararna sprutade. For en gangs skull uppskattade jag verkligen Mia Michaels, nagot som jag inte brukar gora, haha. Och som extra gradde pa moset, var underbara Travis Wall dar och hjalpte till med koregrafin for de som fick ett kanske fran juryn. Han ar verkligen min favorit fran alla sasongerna.

Sen var tanken att jag skulle ga och lagga mig nar de var slut vid 10 men blev indragen i Grey's Anatomy. Sa det blev till att kolla pa hela det avsnittet ocksa. Som verkligen var suverant! Bara sa perfekt, troligen basta avsnittet pa hela sasongen. Jag var aven glad att se "LJ" fran Prison Break gastspela. Han fick alldeles for lite tid i PB, kul att han borjar gora lite annat nu ocksa.

Nasta Torsdag kanns olidligt langt bort, vill se mer SYTYCD. Och att behova vanta tills hosten pa GA kanns hart. Var aven mindre kul att se trailerna for Private Practice som sager att dom kommer i host. Vet ju inte vilka chanser man har for att fa se avsnittet overhuvudtaget...

Stolen property

13 STYCKEN HAR DU
Ett förhållande: Nej
En bästa vän: Ja
Haft ett seriöst förhållande: Nej
Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Ja
Fått ditt hjärta krossat: Ja
Haft ett one night stand: Ja
Skrikit åt en lärare: Ja, haha. "Pastor Jansson", bland annat :P
Kysst någon och sedan ångrat dig: Nej, det skulle jag vall inte saga.
Ljugit för dina föräldrar om vart du är: Ja
Några smycken som kostat över 1000 kr: Ja
Snusat: Nej, usch.

12 STYCKEN DAGENS:
Klädsel: Jeans, turkos/bla randig t-shirt, svart kofta
Smink: Mascara, ogonskuggora, rouge
Frisyr: utslappt och plattat
Låt: Check Yes Juliet - We The Kings
Vill ha: Massa pengar
Sjukaste: Min hals, troligen.
Drog: Diet Coke
Saknad: Jennie och Mellis
Köp: En biobiljett, det enda jag har kopt idag.
Godis: Nerds, som man fick gratis pa bion.
Attityd: Positiv
Tanke när du såg dig själv i spegeln första gången i morse: Kara hjartanes, mitt har ar verkligen fett!

11 FÖRSTA:
Bästa kompis: Jennie
Bil: Drommar fortfarande om en Ford Focus
Mobiltelefon: Annelis gamla Ericsson natt.. Klumpig sak som man bara kunde skriva sms pa nar jag fick den.
Kärlek: Patrik
Husdjur: Tror att det var en kanin, Fia, fortkortat fran Sophia, haha.
Semester: Chicago, September 1997
Jobb: Det jag har nu.
Köpta skiva: Tror det var Arvingarna - Forr & Nu
Piercing: Oronen, raknas det som piercing? Annars naveln.
Konsert: Martin Svensson.
Fylla : 2 Maj 2003, hade precis fyllt 16.

10 SENASTE:
Personen som smsade dig: oh, pa ren chansning, Linn?
Personen som du kramade: Rachel
Peronen som ringde dig: Bryan
Personen som du ringde: David Cook - American Idol, haha. Helen tror jag.
Personen du sa 'jag älskar dig' till: Ben
Alkoholdrycken: Nagon fruktig sak med Jennie for snart 2 veckor sen.
Bilfärd: Hem fran bion for nagra timmar sen.
Filmen du såg: What happens in Vegas.
Gången du åt: Frukost i morse.


9 SKULLE DU:
Våga hoppa fallskärm: Nej
Våga hoppa bungyjump: Nej
Dejta någon med väldigt mycket tatueringar: Ja
Kalla dig själv lycklig: Ja det skulle jag.
Hellre ta bilden än vara med på den: Bada. Det beror pa situationen.
Kunna gråta över en kille: Ja, fast det kravs en del for att det ska handa.
Kunna gråta över en tjej: Ja, jag grat senste over en tjej nar Jennie kom, haha.
Ljuga för någon: Vita logner hander det ju att man drar, men jag forsoker halla mig till sanningen.
Kunna springa 50mil: Hahahahaha, nej, skulle nog knappt klara 50 m.

David Cook

image134
Var uppe extra lange igar enbart for att rosta pa David Cook. Tog mig 1 1/2 timme att fa in en rost pa honom, var bara upptaget hela tiden. Nar jag val kom fram blev jag sa chockad att hora nagot annat i luren utom - "All lines are busy right now, please try again later".

Finalen i sig var inte varldens basta, helt arligt. Jag tycker det ar lite roligare om det ar nagot annat an bara framtradanden och nummer rabblande. Jag menar, man kan ju intervjua deltagarna lite i alla fall. Enligt mig ar David Cook bast, han ar den vars musik jag skulle lyssna pa efter programmet. Men baserat enbart pa framtradande igar sa var den andra David battre. Andrar inte min asikt i vem som borde vinna, av det faktum jag sa tidigare. Tyckte inte heller att Cook var dalig igar, tvartom, jag gillade alla hans 3 latar, speciellt den sista, som jag givetsvid inte vem namnet pa, haha.

Anyway, ingen i Sverige bryr sig i alla fall, ni har ju inte ens fatt fram top 12. Finns ju en del av sasongen kvar for er. Inte for att jag tror allt for manga kollar pa det i alla fall. Och om ni gor det, forlat for spoilern.

Sunny Day

Ar soligt och fint ute for andra dagen i rad. Visst, der finns lite moln pa himlen men inget som stor direkt. Kunde ha varit lite varmare visserligen, garna 20+, men nu far man noja sig med en 16-17 sadar..

Gardagens avsnitt av OTH var verkligen Bitterljuvt. Pa ett satt sa alskade jag verkligen allt med det, sa manga bra delar. Speciellt den nar Dan blev pakord. Jag ropade ut ett "Antligen!" och "Yes!".. Hurm, marks kanske att jag inte ar ett fan av honom. Men han ar sa jakla seg att han overlever vall i alla fall. Tror aven att Lucas ringde till Brooke. Men helt seriost, orka med, det racker nu. Det ar jag inte sugen pa att se igen.

Nej, snart dags att hamta Ben. Sen blir det dags att laga lunch. Far se vad jag hittar pa, kanner inte att det blir speciellt med variation nufor tiden. Men men, barnen klagar inte.

Ikvall ar det aven American Idol final. Jag hejar stenhart pa David Cook!

First of the season

Igar var det kalas for Ben, med massa folk har. Han fick sjalvklart en hel del presenter, inte for att han behovde mer. Vadet blev riktigt bra ocksa tillslut, sa i slutet gick de flesta ut och lekte vid gungstallningen sa for mig blev det ett lite kortare kalas. Inte for att det gjorde sa mycket, ett par timmar ar mer an tillrackligt for min del.

Sen pa eftermiddagen blev det premiardopp i poolen. Bryan hoppade i forst, och sen fick jag $10 for att hoppa i och det kunde jag ju inte tacka nej till. Vattnet var kallare an havet forra aret i April sa det var inte varldens underbaraste upplevelse. Men det kommer varma upp sig snart sa vi verkligen kan bada pa riktigt.

Idag har jag inte gjort allt for mycket. Akte ivag och kopte present till Ben. Sen har jag suttit och kollat pa repriser av "So you think you can dance" fran forra aret. Bra uppvarmning infor den nya sasongen. Ar verkligen lika kul andra gangen man ser det. Men jag har fortfarande samma favoriter, och hatobjekt, haha. Pa torsdag ar det nya avsnitt, yeah!

A place in this world

I don't know what I want, so don't ask me
Cause I'm still trying to figure it out
Don't know what's down this road, I'm just walking
Trying to see through the rain coming down
Even though I'm not the only one
Who feels the way I do

I'm alone, on my own, and that's all I know
I'll be strong, I'll be wrong, oh but life goes on
I'm just a girl, trying to find a place in
This world

When some things are left behind

Har lamnat av Jennie och Melanie pa flygplatsen idag. De 2 veckorna dom var har gick verkligen jattefort, kan inte forsta vart tiden tog vagen. Men som vi sa nar vi skiljdes at, det ar mer eller mindre exakt 3 manader kvar tills jag kommer tillbaka till Sverige. Vi hade en del bekymmer med att fa saker och ting att fa plats i resvaskorna, tack vare mig, haha. Vaskan jag skickade med var verkligen enorm + att det fick bli en liten extra for att det vagde for mycket. De varsta ar att det inte ens syns att jag tagit bort nagot i mitt rum. Badar inte gott for min del, nar jag ska fa ner resten i 2 vaskor.

Mindre kul var det sen nar jag kom tillbaka till bilen och insag att Jennie glomt sin planbok, kameran och hennes och Mellis solglasogon i bilen. Sa dom ar helt utan pengar i Amsterdam. Kanns mindre kul verkligen. Jag hade grym angest nar jag korde hem over detta, men det var inget att gora at. Sa jag far skicka over det till dom istallet, blir posten direkt imorgon.

Hate Is Safer Than Love

Jag kommer aldrig mer se Skills pa samma satt efter gardagens avsnitt av OTH. Jag och Jennie hade bara nagon timme tidigare kommit fram till att han sag riktigt hyffsad ut, var en bra kille, karaktaren da, enda utav dom i OTH som vi bade kunde komma overrens om. Sen gar han och acklar sig med Deb. Allt bara forsvinner. Daligt stil..:P

Var ett valdigt bra avsnitt, som alltid. Det anda var att det som visades pa trailern aldrig ens var med i avsnittet. Blev mattligt besviken over det faktiskt. Men nu i efterhand kom jag och Jennie fram till att det maste ha varit ett alternativt slut, for Peyton har samma klader pa sig som hon hade i slutet av avsnittet.

Nasta ska bli kul, Lucas verkar ju bli lite latt knas, med massa frisyrandringar och sant kul. Sen far vi se vem som gifter sig med honom, haha. Och nej, jag vill inte ha nagra tips pa hur det gar, gillar inte spoilers..

image133

Helgen

Lordagen spenderades pa South Shore Plaza. Jennie lyckades hitta lite saker den har gangen och jag kopte nya solglasogon. Blev lunch pa Cheesecake Factory, med massa mat sa det blev en stor pase med rester att ta hem.

Igar akte vi till Six Flags med Franzi och hennes pojkvan. Hade jattefint vader, var varmt och soligt. Fick aven en liten latt solbranna, men med det vadret som vi ska fa i veckan lar den forsvinna fort. Vi hade kul i alla fall och Melanie var jatteduktig. Hon gillade visserligen inte akattraktionerna speciellt mycket men det kommer val med tiden.

      

1. Jennie lekte paparazzi nar jag kopte kaffe.
2. Melanie klamrar sig fast under en av attraktionerna pa Six Flags.
3. Melanie visar sina solbrillor.

Slutet pa jobbveckan

Idag ar sista jobb dagen for veckan. Kanns gott att bara ha jobbat 2 dagar den har veckan, speciellt med min forkylning. Idag har vi varit inne i Boston, gick pa aquariumet och sen blev det lunch pa Panera Bread. Skulle sen ga en svang forbi Feniuel Hall innan vi akte hem men som alltid sa hittar jag inte dit, haha. Blir helt fel hall for mig, att ga fran aquariet for att hitta dit. Men vi fick oss en liten promenad och Jennie fick sett lite av Boston. Kanske blir till att aka in imorgon igen, det beror pa hur mycket det regnar. Vi skulle akt till Six Flags men eftersom vadret ska vara som det ska blir det pa sondag istallet. Sa vi far se helt enkelt.  

Ikvall ska vi gora yttligare ett forsok till att ga ut och ata sjalva. Melanie gick och la sig sjalv igar kvall, sa vi hoppas pa samma fina uppforanade ikvall :). Sa lange det inte blir for sent, eller som jag precis kom pa, att Bryan och Jess vill ga ut och jag maste jobba. Den mojligheten finns ocksa..

Klanning

image127

New York

Kom hem fran New York igar kvall. Vi hade det jatte bra, och Melanie var verkligen super snall under hela resan. Vi hade visserligen en liten incident pa bussresan ner, da hon blev lite val aksjuk och spydde ner bade mig och Jennie. Men det maste ha lonat sig med eftersom vi blev uppgraderade pa hotellet till varsta lagenheten, 3 sovrum, ett extra rum med baddsoffa och ett kok. Inte fy skam.

Sen gick vi pa massa sightseeing och nu kanner jag anda att jag sett NYC, inte som innan, det lilla man hann med under de fa timmarna med au pair skolan. Ar dock valdigt glad att jag inte bor dar, hade inte pallat med det. Storstader ar inte riktigt min grej, inte pa heltid. Fick aven gjort nytt pass, sa man kan komma hem igen, haha.

Om ni vill kika pa bilder sa far ni ga till Jennies blogg, jag orkar inte lagga upp nagra..

Hard to find enough time

Ar svart att fa tid till att sitta pa datorn nu nar man har besok. Vill hellre umgas nar man har nagon minut utan barnen. Idag var vi inne i Boston och gick pa barnmuseet. Varken Rachel eller Melanie somnade pa vagen in, en bedrigt verkligen, speciellt for Rachel. Och hon uppforde sig verkligen suverant under hela formiddagen. Visserligen hann vi inte mer an att svanga ut fran parkeringsgaraget innan dom hade somnat. Ben klarade sig inte mycket langre. Han vaknade visserligen ganska fort, sov typ 20 minuter bara. Vi korde runt och for att dom skulle sova.

 Efter det akte vi till mallet en snabbis. Tyckte att vi vuxna hade ratt till lite roligt for oss nar vi val varit ute pa barngrejer hela formiddagen. Efterat akte vi bara hem, barnen lekte som vildar, haha. Middag och det vanliga sa klart.

Sen var tanken att jag och Jennie skulle gatt ut pa middag nar Melanie somnat men jag tror att Jennie rakade somna samtidigt. Hon har inte kommit ner an, och nu ar klockan 11 och hon gick upp strax efter 8..:P. Gor visserligen inget, ar sjukt trott.

Far se vad vi pysslar med imorgon, beror pa vadret. Nu ska jag sova!

It's here!

Blev mindre vantan an vad jag trott. Kollade upp om dom var i tid och planet var lite mer an en timme tidigt. Sen sa hade Bryan glomt sin jobbvaska hemma, sa jag fick snallt aka in till Boston och lamna den till honom. Kandes valdigt bra att han litade pa mig tillrackligt for att lata mig kora inne i Boston och inte bara pa motorvagen, till flygplatsen typ. Ska aven fa kora in till barnmuseet imorgon. 

Anyway, Jennie och Melanie ar har nu. Tog ett tag innan dom kom ut, sa det var bra att dom var tidiga. 
idag blir det lekklass for Rachel och Melanie pa Gymboree, sen i eftermiddag blir det nog lekplatsen om vadret haller i sig. Vill inte att solen ska forsvinna. 

Min klippning blev, bra, ar valdigt nojd. Lagger ut bilder senare.. 
RSS 2.0