Sometimes it isn't where you're going, but who you're going withHelgen har varit ett bra avslut på veckan. Hade det mysigt igår med Emmy. Vi kikade på Melodifestivalen, och suckade lika mycket båda två över hur usla alla bidrag var. Det som eligt oss var bäst var Peter Jöback's reaktion när han insåg att dom filmade honom innan resultaten. Ett oh-shit-det-är-jag ansiktuttryck och en snabb hand genom håret. hahahaha... Jag och Emmy hade mycket roligt åt det i alla fall. Efteråt kollade vi på Knocked Up, som jag visserligen har sett flera gånger innan, men den har sina roliga stunder.

Idag har jag varit hemma hos mamma en stund på förmiddagen. BLev kaffe som vanligt, och det smakar alltid bättre där än vad det gör hemma hos mig. Tycker inte att vattnet kan vara så annorlunda mellan oss. Sen när jag kom hem sorterade och stte in i min pärm betalada räkningar. Tyckte att högen ovanpå den började bli för hög, haha. Satte mig vid datan och letade biljetter för mig och mamma till Chicago i sommar . Hittade med bra pris bra tider och som vi kunde åka dit tillsammans på, så de vara bara att boka. Svider ju lite i plånboken men det är det värt. Upptäckte dock att de gjort om reglerna med baggaget och nu får ma bara ha en väska med sig. Det var verkligen inte goda nyheter eftersom jag brukar köpa så tunga saker, haha. Och jag som hade sånna planer på att låta mamma ta med sig en del hem innan. Nu går ju dom inte lika bra. I vilket fall blir det Chicago mellan 7 Juni - 29 Augusti för min del, medan mamma åker hem den 26 Juni. Idag är det 97 dagar kvar, och jag längtar redan som en tok! Hoppas att det är lite varmare än på bilden då i alla fall ;)

Nu blir det popcorn och en film!

I'm not the same person as I was back in the day

Att klockan redan är 3 känns lite lätt overkligt. Jag var duktig och gick upp när klockan ringde 9.45, bara för att inte förstöra mina framsteg, och har sen inte gjort speciellt mycket. Trots det har tiden flugit fram och nu är det snart dags att gå och köpa busskort. Efter det bär det av till Göteborg, och Emmy. Vi ska kolla på Melodifestivalen ikväll och ha det ällmänt mysigt.

Tog lite kort tidigare idag, men hårfärgen vill inte fångas på kort så som den ser ut i verkligheten. Den är en mix mellan profil bilden och den nedan. Ser inte alltför tokig ut när håret är torrt, men precis efter man duschat ser det inte klokt ut.Dagens låt: Mixtape - Butch Walker

The moon made a real mood

Det är nästan lite hemskt att säga, men jag gillade verkligen regnet vi fick dag. Man knde se hur snön krympte bort, smälte bort från vägarna så asfalten åter igen kom fram. Underbart. Visst, det blir mycket vatten, men vid det härlaget tar jag hellre det för att det om ett par veckor ska kunna vara snöfritt. Troligen lever jag med utopiska föreställningar om att det inte ska komma mer snö. En liten stund kan jag väll få hålla kvar dom?

Skolan blev som förutspått inte speciellt intressant. Okej, första föreläsningen var lite intressant. Mest på grund av att han som höll i den är en bra föreläsare. Jag halvsov mig igenom de 2 timmarna han tjötade, men jag hörde det mesta i alla fall. Sen efter lunch hade vi nog den hitills mest onödiga föreläsningen. HOn var ingen höjdare på att föreläsa, och vi har mer eller mindre redan haft samma föreläsning, för 2 terminer sen. Dock var jag inte sömnig längre, så jag kunde inte sova igen :P.

Efteråt kom Jennie och hämtade mig vid skolan och vi åkte till Överby. Fika på Espresso House, och sen matshopping på Maxi. Var bra att fylla på lite i frysen och skafferiet, även om jag inte behövde göra en storhandling. Sen när jag kom hem gjorde jag omgång nummer 2 av hårfärgning. Gjorde en gång igår, och det blev, hurm, ja, interiktigt som jag tänkt mig. Det blev det visserligen inte nu heller, hurm, men lte närmare kanske. Vet inte riktigt vad jag ska göra med det nu. Om jag ska låta det varaoch se lite lagom tokig, eller om jag ska färga över det. Och jag vet då inte heller vad jag ska färga över det, med tanke på att jag egentligen inte vill ha håret mörkare, vilket det skulle behöva bli för att inte se ännu värre ut. Får se om jag vågar visa någon bild någon dag.

26 Februari

Börjar kännas som att jag är tillbaka i normala sömnvanor igen. Är dock inget kul alls att gå upp när klockan ringer, men igår kunde jag somna innan halv 2, vilket är en förbättring. Snart dags att bege sig mot skolan, är inte så sugen på att sitta och höra på en föreläsning idag. Känns som att jag och Irsa kan komma att göra andra saker under tiden, hihi. Tror även att det regnar ute idag. Det enda positiva med det är att snön kommer krympa lite. Ser dock itne fram emot isgatan som kommer bildas när fryser på igen.

Är det någon mer än jag som måste spara&publicera sina inlägg på bloggen 2 gånger för att de ska synas för andra? Har haft det problemet ända sen de gjorde om igen. Måttligt störande måste jag säga.

Titta vad jag hittade!Råkade även snubbla över Anders nya hemsida, och där hittade jag en ny låt med honom också. Inte denna, för den är inte ny, och inte hans egentligen. Även om han gör det väldigt bra ;). Nya låten var i vilket fall bra, lite annorlunda mot hans tidigare verk. Hoppas den kan få spelas lite på radio så mer folk kan få upp ögonen för honom.

I'm just your ghost, and you can't have us bothKöpte de två senaste låtarna av Empires ikväll, och dom är för söta. Vid priset står det $2 or more, och när man ska betala får man välja om man vill betala mer än $2 för låtarna. Enligt mig är det ett fint sätt att visa att även om de kanske inte är mer värt, ur en marknads synvikel, att ta mer än $1 för en låt, men att de kan behöva mer stöd än det för att kunna fortsätta. Och istället för att kräva folk på de pengarna, ges möjligheten att sälv bestämma om man vill att dom ska kunna fortsätta skapa musik. Så tolkade jag det iaf. Dom har det ju inte lika lätt, eftersom de inte har ett skivbolag bakom sig, men ändå lyckas släppa album på egen hand. Så klicka här och gå och köp låtarna du med. Jag lovar, dom är väl värda sina 14,82 kr. Om ni inte vill betala mer för dom vill säga ;). Och om ni ändå är där, kan ni ju ladda ner de tidigare releaserna också, en del är gratis :).

I hung the moon with safety pins so it wouldn't fall down

När jag väl satte mig ner och började leta fakta och information till arbetet gick tiden helt plötsligt väldigt fort. Jag tittade upp efter vad jag tyckte var inte så länge, och såg att det hade gått 3½ timme redan. Det var bara för intressant för att inte bli helt ointresserad av allt annat. Hittade en hel del till arbetet, och ännu mer som inte hör dit men som fångade mitt intresse i vilket fall. Roligaste var väll när jag skickade iväg mina anteckningar till Sara, och hon trodde att jag bara kopierat texterna, när jag bara skrivit ihop osammanhängande tankar, haha. De var till och med på svenska vilket på ett sätt var kul att hon trodde det, eftersom artiklarna jag läst var på engelska så jag var tvungen att översätta, och att min svenska är i topp direkt.

Nu sitter jag dock här igen och svär över min dumma dygnsrytm. Kanske borde sats på en natt av vakenhet och sen verkligen däcka imorgon kväll. Dock tror jag inte att mina gruppkamrater skulle uppskatta denna version imorgon. Hade jag haft lite bättre belysning hade jag satt mig och gjort lite scrapbooking, men det vågar jag inte chansa på när det är lite halvmörkt. Kommer väll bli de vanliga, någon serie, och sen hitta en story på nätet att läsa innan jag släcker. Kanske till och med tar upp boken från bilioteket ikväll :)

I'm sleeping my way out of this one

Jag borde nog inte få sova utan att ställa ett alarm längre. Trots att jag inte gick och la mig så sent (innan 2) så vaknade jag idag och fick mig en chock. 12.22! Det blir bara senare och senare, trots att jag lägger mig tidigare. Det värsta var väll att jag hade lätt kunnat lägga mig ner och sova en stund till.

Nu ska jag sätta mig och samla lite fakta till vårat grupparbete om hållbar utveckling i Uganda.

The snow falls down, I'm home tonight

Dagen börjar gå mot sitt slut. Jag känner dock ingen trötthet än, vilket inte bådar gott inför förhoppningarna jag hade om en tidigare läggdags idag. Spelar tydligen ingen roll att jag gått upp mycket tidigare idag. Och dessutom gick direkt upp ur sängen för att dammsuga och diska. Mamma, Anneli + de tre busarna skulle komma på besök och då var detta tvungen att hinnas med innan. De stannade här i ett par timmar, och det var väldigt trevligt.

Jag kände dock inte att jag fått nog av sällskap. Min isolation från mänsklig interaktion har satt djupa spår, haha. Så jag övertalade Irsa och Sara att komma hem till mig ikväll. Dock hade dom missuppfattat min sarkasm och ironi i mina sms, och trodde att vi skulle plugga. Tji fick dom, haha. Vi tog en snöfylld promenad till Statoil för att köpa glass. Irsa ramlade i snön. 2 gånger. Det var mycket roligt. För mig och Sara, vill säga, hehe. Men det var det värt det för glassen sen i slutändan. 

Nu har de precis åkt hem till sitt igen, och jag sitter och funderar på vad jag ska göra. Har veckans avsnitt från alla serier som går på måndagar, men det är inget kul att kolla på dom direkt för då måste jag vänta en hel vecka till nästa avsnitt. Det var så mycket bättre när jag låg efter massa avsnitt, för då hade jag alltid nått att kolla på. Dumt gjort att komma i kapp igen :P. Kommer väll sluta med att jag ser på One Tree Hill, och det blir gråt-fest som det varit de senaste gångerna.  

You walk around with your heart on your sleeve

Var måttligt motiverad till att ge mig iväg till skolan i förmiddgas. Släpade mig ur sängen strax efter 10, hade lätt kunnat somna om och sova ett par timmar till efter att ha somnat nästan lika sent i natt också. Blev dock på mycket bättre humör efter jag fått mail om mitt resultat på tentan. Som väntat var det underkänt, men eftersom det var så nära godkänt och jag fått så bra på allt annat i kursen fick jag godkänt ändå! Mycket trevliga nyheter.

Jag traskade iväg mot skolan, utan att veta att det var närmare -4 ute, utan halsduk och mössa. Var ganska så kall när jag kom fram. Dock värmade jag mig med lite kaffe, och föreläsningen var rikgit bra. Läraren var rolig, och för en gång skull förstog jag det meta han pratade om. Det känns alltid som en fördel, hurm. Efteråt gick jag och Missy till Espresso House och fikade. Var trevligt att sitta och prata bara vi två för en gång skull. Extra trevligt med riktig social interaktion efter att ha varit ensam i alldeles för många dagar.

Gick sen hem igen, lika kallt på hemvägen. Pratade en bra stund med mamma på telefonen, bland annat satt vi både och kolalde på Förkväll och diskuterade det som visades. Ska ju vara en första gång för allt, haha. Hon som brukade klaga på mig och Jennie när vi gjorde så förr, hihi. Sen hade jag en undersökning av ny hemförsäkring, eftersom jag insett att den jag hade är väldigt dyr. Lyckades minska med 341 kr/år genom att byta. Så för 90 kr mer den här månden har jag betalat för ett helt år, istället för bara 6 månader. Jag är mycket nöjd.

Har varit en bra dag, och jag sticker in en 'dagens outfit' bild idag, haha. Nej, jag är mest bara så nöjd med mina senaste klädinköp att jag ville visa dom :)

Waiting for sleep to come and take me

Jag gör den här igen, för sist jag gjorde den hade jag nyligen installerat in itunes igen på datan och det var andra artister då. (Och jag är lite uttråkad, i väntan på att jag ska bli trött)

Skriv de 10 mest spelade artisterna i itunes och svara på frågorna.

  1. Panic at the Disco

  2. Empires

  3. Fall Out Boy

  4. The Academy Is...

  5. Cobra Starship

  6. Mayday Parade

  7. Butch Walker

  8. Plain White T's

  9. All Time Low

  10. My Chemical Romance

What was the first song you ever heard by 6? (Mayday Parade)
Tror det var When I get home, you're so dead, men jag är inte helt säker.

What is your favorite album of 2? (Empires)
Eftersom dom inte har släppt hela Bang än, så får jag ju säga Howl. Det är dock mycket möjligt att jag hade sagt det albumet I alla fall.

What is your favorite lyric that 5 has sung? (Cobra Starship)
Oh my, det är svårt att ta ut bara en rad ur någon av deras låtar, för de är mycket av helheten som gör deras låtar. Trots att den är sjukt cheesy gillar jag “Tonight, I am the drug you can't deny. Tonight. G.A.B.E gonna get you high. My love is electric”. Den är bara så Cobra. Finns dock andra lite mer seriösa texter jag gillar med dom också.

How many times have you seen 4 live? (TAI)
1 gång då de har spelat en show. Dock har jag sett dom irl några fler gånger.

What is your favorite song by 7? (Butch Walker)
Going back/Going home. Den är fantastiskt bra.

What is a good memory you have involving the music of 10? (MCR)
Vet helt ärligt inte om jag har nått speciellt minne runt just det här bandet. Jag får nog återkomma en annan gång med det :)

Is there a song of 3 that makes you sad? (FOB)
Man blir lite nedstämd av What a catch, Donnie när man ser videon. Speciellt efter allt skit som florerat runt bandet och dess framtid de senste månaderna och när videon släpptes. Men jag blir inte direkt nedstämd av den i ren allmänhet. Det är en väldigt fin låt.

What is your favorite lyric that 2 has sung? (Empires)
“You told me just to breathe, but you stole my breath” och “If hope is a dangerous hole, will you join me?” är två av mina favoriter.

How did you get into 3? (FOB)
Jag hörde This aint a scene... på radion, och gillade den. Youtube:ade deras andra låtar och insåg rätt snabbt att jag gillade vad de gjort innan också, utan att ha vetat om det. Köpte de skivor som kommit ut, och sen hade jag sådan tur att Infinity on high kom ut bara några månader senare så jag behövde inte vänta länge på ytterligare mer musik. Sen bara blev det så att deras musik kom att betyda väldigt mycket för mig. Jag hittade dom väldigt lägligt.

What was the first song you heard by 1? (PatD)
I write sins not tragedies. Gillade låten länge innan jag fick reda på att det var dom som gjorde den.

What is your favorite song by 4? (TAI)
After the last midtown show. Jag kan verkligen inte förklara det, men den är bara totalt underbar för mig.

How many times have you seen 9 live? (All Time Low)
Ingen, än så länge. Hoppas att det ska kunna ändras under sommaren. Fick reda på bara några veckor för sent att de var I Göteborg I September. Det var surt.

What is a good memory you have involving 2? (Empires)
Hahaha... Syftar det på minnen när hela bandet var närvarande eller bara delar av det? ;). Nej, men de flesta minnen jag har är bra. Första gången jag såg dom live tillsammans med Emmy var ju fantastiskt trevlig, haha.

Is there a song of 8 that makes you sad? (Plain White T's)
Sunlight har ett lite melankoliskt sound och är en favorit, men ledsen blir jag inte av deras musik.

What is your favorite album of 5? (Cobra Starship)
Hot Mess.

What is your favorite lyric that 3 has sung? (FOB)
Får köra på standard svaret jag alltid ger på den här frågan för jag gillar mer aller mindre alla deras texter. “the songs and the words own the beating of our hearts”.

What is your favorite song of 1? (PatD)
Northern Downpour. För tillfället iaf.

What is your favorite song of 10? (MCR)
I don't love you.

How many times have you seen 8 live? (Plain White T's)
När de uppträtt, 2 gånger. Utöver det, för många gånger irl för att räkna.

What is your favorite album of 1? (PatD)
Pretty.Odd.

What is a good memory you have cinsidering 9? (All Time Low)
Varför ska jag inte kunna komma på bra minnen till de banden jag får? Det som verkligen är bra med ATL är att jag lyssnar på dom för att bli på bra humör. Det borde väll räknas som ett bra minne.

What was the first song you heard by 8? (Plain White T's)
Hey there Delilah.

What is your favorite cover by 2? (Empires)
Har aldrg hört dom göra en cover. Dock sjöng Al karaoke en kväll på Angels & Kings i somras, men jag minns inte vad han sjöng. Så det kan ju inte räknas.

Turn the pages to change the mood

Hade helt rätt igår när jag spådde att jag inte skulle kunna somna förrän mitt i natten. Tror klockan var efter 3 innan jag släckte. Då hade jag suttit och väntat på isdansen som skulle börjat vid 1, men aldrig kom på. Istället satt jag med curling på, och det var sjukt tråkigt. De kommentatorerna behöver verkligen utveckla vad de säger. Nu är det mest, oh, ah, nej, kanske kanske, lite till, ooohhh.. Hurm, inte speciellt informerande eller kul att lyssna på. Men sen så är det curling vi pratar om, och det är ju inte så kul i sig :P.

Gjorde ett tappert försök till att vända tillbaka dygnet, genom att ställa alarmet imorse. När det ringde vid 9, tyckte jag att jag kunde unna mig en timma till. Dock så stängde jag abra av det igne vid 10, och skulle bara vila ögonen lite till efter det. 12.03 vaknade jag igen. Så det gick inget vidare. Imorgon vet jag i vilket fall att jag måste gå upp, om jag ska kunna komma i tid till skolan.

Så nu är jag åter igen inte ett dugg trött. Blir nog lite zombie varning imorgon. Eller så är jag bara så glad över att träffa människor efter många dagar ensam hemma, med enbart mig själv som sällskap. Tenderar att bli väldigt pratglad då, hehe. Stackars mina gruppkamrater :P.

Nu ska jag titta på första avsnittet av How to make it in America med Bryan Greenberg. Hoppas den ska vara bra.

I'll tell you my friend, one day this world is going to end

Fick mig en mindre chock när jag gick ut till affären tidigare idag. Efter att inte ha varit ute på ett par dagar, och fullkommligt förstått hur mycket snö som faktiskt har kommit, fann jag mig med snö upp till midjan. De som känner mig kan tänka sig hur irreterad jag var över denna insikt. Efter den här vintern, som förövrigt är från helvetet, hatar jag snö mer än någonsin. Dock tycker jag att något som kommer från helvetet borde komma med värme ;). Bara tanken på hur lång tid det kommer ta innan all snö är borta är fruktansvärd. Det är ju trots allt vår om 8 dagar, men det lär ju inte visa sig direkt.

Mitt internet har ananrs varit lite halvdant i två dagar. Bara fungerat 1-2 minuter åt gången, sen var man tvungen att dra ut nätverkskabeln för att ansluta igen. En liten stund innan melodifestivalen ikväll tänkte jag att jag i ett sista försök till att fixa det kan starta om datorn, se om det hjälper. Och det gjorde det! mycket glad, för melodifestivalen vill jag inte issa, hihi. Sen att veckans bidrag var allt annat än bra, är en helt annan sak. Darin's låt var bäst, men bara som låt i allmänhet, inte för att skicka till ESC. Det fungerar itne emd en ballad längre, så är det bara.

Eftersom jag var uppe alldeles för länge inatt, och inte vaknade förrän nästan halv 12 idag, är jag nu inte ett dugg trött. Vet dock inte riktigt vad jag ska hitta på. Är inte allt för sugen på att se på film eller tv för tillfället, och jag har knappt gjort något annat än att läsa de senste två dagarna. Är jag fortfarande vaken mitt i natten i natt med så ska jag sätta på OS och kolla på isdans, det enda jag vill se.

Slowly drift across wax ponds

Just nu är jag väldigt nyfiken på att få reda på mitt reultat från tentan förra veckan. Tålamodet börjar tryta, eftersom han sa att han skulle hem och rätta dom i Tisdags. Och jag vet själv att det inte tar 4 dagar att rätta 5 tentor. Nog för att jag med stor säkerlighet inte klarade den, vill jag ändå veta...

WantJag längtar tills träden utanför högskolan ser ut så här igen...

Then you can start to make it better

Morgonen började produktivt. Under de första 35 minuterna efter att jag vaknat hann jag starta 3 tvättmaskiner, dammsuga och duscha. Hade nästan hunnit få på mig alla kläderna när Bojana knackade på dörren, en minut till och jag hade varit helt färdig ;). Eftersom jag inte hunnit med frukost än, så började vi dagen med det. Jag bakade både bröd och frukost muffins igår kväll. Brödet blev jätte bra, muffinsen sådär (enligt mig). De fick nog stå inne 2 minuter för länge. Men absolut godkända med tanke på att att jag åter igen inte änvände något recept, utan blandade ihop vad jag tyckte lät bra utifrån vad jag läst i olika recept på nätet. Ett försök till och det blir nog godkänt även från min sida.

Sen pluggade i vi ca 1 ½ timma inna  Irsa kom. Sen gick det väl utför efter det, haha. American Idol åkte på och vi satt mest att tjöta innan de var tvunga att ebge sig hemåt. Sen har jag mestadels kollat på tv. Bland annat förra veckans avsnitt av One Tree Hill. Jag storböla, vilket var riktigt längesen under OTH, verkligen ett bra avsnitt.

Nu blir det lite med plugg inför imorgon och sen en film. Hoppas jag kan koncentrera mig på en hel film, har varit svårt med det den senaste tiden.

London!
Det som var tänkt att det skulle bli en tre dagars blogg-paus medan jag var i London, har nu sträck ut sig till 8 dagar. Oops. Kan helt enkelt översättas till: jag blev lat och kom ur vanan igen, men nu är jag tillbaka. (Undrar varför det känns som jag säger det här ofta :P )

London var super mysigt. Var verkligen jätte skönt att få en liten paus från vardagen, och allt som hör den till. Jag släppte allt som hade med skolan och stress att göra, och hade det bara trevligt. Karin och Malin är super bra resesällskap, och det är verkligen sjukt kul att prata med människor som delar samma musiksmak. Diskussionerna kring allt från låttexter, producentval, vem som sjunger back-up osv, blir så mycket roligare. Kan även tillägga att vi hade andra, icke-musik inriktade diskussioner också. Anyway, vi gjorde inte speciellt mycket sighseeing, och jag klarar mig utan det helt ärligt. Vi fick en tur när vi kom med bussen in till stan från flygplatsen, så jag har sett de stora grejerna som finns att se. Första kvällen besökte vi en enorm katedral some verkligen var fantastiskt fin. Sen lagade vi mat åt killarna vi bodde hos, som tack för att vi fick bo där.

Dag nummer 2 bestog av en tur British Museum, som även det var enormt. Vi spenderade 2½ timmar där inne och hann bara se en vinge av det. Sen blev det en shoppingtur längs Oxford Street. Blev inte mycket tlll shopping för min del, hittade ingenting. Tillbaka till lägenheten för middag och för att göra oss i ordning för konserten. Vi ville inte ha jackor med oss, inget kul att stå och trängas i så planerade på att frysa medan vi tog oss till och från tunnelbanan och tog på oss hoodies, halsduk och vantar. Malin tog med en liten ryggsäck som vi kunde stoppa ner det i under konserten. Vi frös dock inte, för London hade +grader. Jag vet, udda koncept, men de finns faktiskt kvar ute i världen ;). Hade bra väder hela resan, med sol och ingen snö!

i vilket fall så kom vi fram till arenan 15 min innan det skulle börja. Eller ja, det var vad vi trodde. Insläppet skulle tydligen börja då, och vi hade inga planer på att stå i den väldligt långa kön, så vi gick till en pub som låg intill och tog oss en drink istället. Strax innan 8 såg vi att kön försvunnit och vi gick in. Cobra Starship är fantastiskt bra live. Det finns inget annat att säga om det. Gabe är charismatisk till tusen, och sjukt rolig. Kul grej var att när Gabe stog halvt ute i publiken var det en tjej som drog ner gylfen på honom Han får skylla sig själv när han är som han är :P. Blev massa dans, hopp, sång och självklart fangs-up. En av de få gångerna jag faktiskt dansar offentligt, för det är ingen som bryr sig när man står så pass hopträngt. Kortversionen av det här är: Underbar kväll!

Torsdagen började med frukost på Starbucks. Best ever. Jag körde på frappucino, eftersom det var något vårigare där och då passar det bra med kallt kaffe :). Sen en snabb tur till på Oxford St och sen ut till flygplatsen. Man hade vant sig snabbt vid det goa vädret, och att mötas av -16 i Göteborg var inte mysigt. Jag hatar snö mer nu än vad jag gjorde innan, och vill inget hellre än att den ska smälta bort och våren ska få komma. Jag var även dålig på att ta kort, som vanligt, så det blir bara den här dåliga, (men passande) bild på Cobra...

 

The world has its shineImorgon bär det av till London!

Känns som om det bara var någon vecka sen vi bokade biljetterna, trots att det var vid jul, snart två månader sen. Men det är skönt att tiden går fort. Börjar komma in i stämmningen att gå och se Cobra Starship, eller ja, live musik överhuvudtaget. Much like electric current under my skin, making me buzz. Så känns det ungefär, gick inget bra att översätta, hehe.

Ska redan ikväll bege mig ner till Göteborg. Sova hos Emmy, och som extra bonus får jag spendera lite tid med henne, vilket alltid är trevligt. Ska ladda med att lyssna på Cobra på tåget. Nu måste jag gå och packa, om jag ska hinna bli färdig i tid.

Hörs om ett par dagar! :)

Give up, the whole damn thing's over

DAGENS VILL HA: Vår. Jag vill har vår av hela mitt hjärta.
DAGENS KLÄDSEL: Svarta mjukis-byxor, fall out boy t-shirt, rosa luvtröja.
DAGENS SMINK: Inget.
DAGENS FRISYR: Uppsatt med tofs.
DAGENS LÅT: Damn thing's over - Empires
DAGENS PLANER: Att tvätta, vilket jag gjorde. Annars, inte mycket.  
DAGENS SAKNAD: Sommaren. 
DAGENS KÖP: Empires senste två låtar. Jag gav in och köpte dom :P 
DAGENS KNEPIGASTE: Var tvungen att öppna en konservburk med hammar, skruvmejsel och tång. Konservöppnaren har gått sönder, igen. Dags att investera i en med bättre kvalitet den här gången.

Eastbound traffic

Trots det faktum att jag inte kom ur sängen förrän halv 12 idag, har jag hunnit göra en hel del. Började fint med att plugga grammatik. Ja, jag vet själv hur chockande det är men hur tråkigt det än må vara så vill och behöver jag få godkänt på omtentan nästa vecka. Kanske var det något mer som fastnade, och något jag fick en update på hur det fungerar. Jag kör på små, små steg i vilket fall, mer orkar man inte med när det gäller sån här skit :P.

Sen har jag även skrivit lite på en story jag håller på med. Blev visserligen bara ett par sidor, innan jag behövde ett break från det med. Tog då tag i att måla en ram som legat och väntat på det i garderoben i ett par månader. Sen blev det även att göra klart en uppgitf jag har tills på måndag, och lite skissande på nästa sida i scrapbooken.
Ikväll blir det melodifestival. Jag är långt ifrån så insatt som jag var en gång i tiden, men ikväll hejar jag på Ola. Kan ju inte gå ifrån mina gamla idol-favoriter bara så där, haha. Tycker även att det ska bli kul att se Måns som programledare, jag gillar Måns. Jag väntar dock fortfarande på den dagen då Anders Fernette (Joahnsson) är med i tävlingen. Den kommer, någongång...

When you hear this chorus, do you miss how the world was spinning for us?

Inte alls sugen på att gå iväg till skolan och sitta på föreläsning hela dagen. Hade helst velat lägga mig i soffan och kolla på en film, göra lite scrapbooking, eller läsa för att det är kul. Dock så vet jag att jag kommer vara ännu mera lost om jag inte går, även om det inte är obligatoriskt idag. Så därför är det bara för mig att gå tillbaka in i badrummet för att sminka mig och borsta tänderna. Suck.

3pm, on my feet and staggering through misplaced words

bättre humör idag. Seg dag i skolan, med lång paus, och seminarier som jag var mindre förberedd till. Mitt eget fel, så jag kan inte skylla det på något. Var lite svårt att 'wing it' den här gången, hehe. Still got credit, so no harm done. Hon vi hade kan väl få tro att jag är dum i huvudet, vilket hon säkerligen gör efter mitt svar, haha, jag bryr mig inte speciellt om vad hon tycker.

Efter skolan åkte jag till Överby med Sara och Irsa. Lite fönster shopping, och jag fick även äntligen handlat lite mat. Mina skåp ekade tomma, så även min kyl. Har bunkrat upp ordentligt med konserver, grönsaker som jag ska förvälla och frysa in, och kaffe. Det sista är mycket viktigt ;).

Nu sitter jag och lyssnar på All Time Low - Nothing Personal, vilket gör mig på ännu bättre humör. Så sjukt catchy och bara underbart bra. Ska fixa lite med grönsakerna, och fixa en kvällssmoothie, som får avnjutas framför American Idol. Blir långt tills jag får se nästa avsnitt eftersom jag inte är hemma nästa vecka för att se det. Dock är det jag ska se då bättre, hihi.  

I've been around the block, once or twice.There was something in the waves they were right to take our place
We were broken one by one by the angels in the sunDet har tagit mig tid att värma upp mig gentemot Motion City Soundtrack. Hade hört överallt hur bra de var, många som tyckt jag skulle ge dom en chans, och när jag väl gjorde det var jag inte imponerad. I början. Tills jag hittade albumet My Dinosaur Life, då fattade jag vad alla pratade om.

Walk on water or drown

Jag vet inte riktigt vart det lilla stycket igår kom ifrån. Var inte direkt närvarande när jag skrev det, det bara skrev sig själv, och jag läste knappt igenom det innan jag publicerade. Det får mig i vilket fall verkar mer knasig än vanligt, om det är bra eller dåligt vet jag dock inte. Kan väll säga att jag hade en dålig avslutning på dagen igår, men det är ingen ide att jag går in på det här.

Idag är jag i vilket fall på lite bättre humör. Om man bortser från hur irreterad jag är över all jävla snö, och även plogbilar som kommer kl 6 på morgonen. Jag hade faktiskt sovmorgon idag! Blev på ännu bättre humör efter ett snabbt besök av Anneli och barnen. Hoppas att trenden ska hålla i sig och att jag är back on track imorgon. i det här ögonblicket ser det bra ut, ska nämligen köra igång veckans första avsnitt av American Idol :)

“I'm being a selfish bitch, and I know it”


“Discomfiture. Dejection. Dolefulness.

The world is spinning in a different direction tonight. Not the way that makes sense, the sense that has been made for years. It's vexatious. Tipped to the toes, dangling on the edge of the deep infinity. Green I imagine it is, infinity. Shades, all different shades, reflecting of each other, making rainbows. As the world pirouettes around it's own axle, my mind curves in other directions, frames my mental pictures with distortion. Accompanied by a obscure melody that twinkle in ink. Life is abashing now.”

Are we growing up, or just going down?

RSS 2.0