We're never gonna stop the world

School. Groupwork. Movienight. Harcoloring. Cleaning. Visit from sister and kids. Reading. School. Meeting with Satan. Hanging out with Irsie. Studying. Sleeping. School. Seminars. Baking. Reading. Waiting.

Quick run-through of the past week. Not so very interesting, thus, no blogging.

I'm down if you don't expect any more from me. Keep it simple now


Eftermiddagsnöje?


Idag har det varit utflykt till Ikea tillsammans med mamma, Anneli och Alwa. Där träffade vi Emmy, som även hon gick med oss och tittade. Jag fick tag på allt jag var ute efter, och lite till. Efter lite middag hos mamma bar det av hemmåt igen, och jag spenderade en bra stund med att vika ihop lådor. Har tendens till en blåsa på ena pekfingret från att ha skruvat på muttrarna som håller ihop dom. Nu har jag i alla fall fått ner alla mina skivor, dvd:er,och skivor med bilder, och frigjort en hel del plats i min hylla. Kan väll dock säga att jag funderar på hur jag ska få plats med fler skivor, för det var verkligen precis att lådorna räckte, hehe.

Nu ska jag avsluta kvällen med New Moon. Har inte sett den sen premiären, så det känns väll som att det är dags igen.

The road outside my house is paved with good intentions

Tanken var att jag skulle lägga in en bild i det här inlägget. Men jag är för lat för att lägga in den i datan och sen redigera den :P istället blir det bidlöst, så som det är för det mesta. Jag har varit på mycket gott humör idag. Beror nog mest på det faktum att jag gick och la mig vid 11 igår. Vet inte när det hände senast. Så när klockan ringde 7.30 imorse var det inte allt för hemskt att gå upp. Föreläsningarna idag dämpade dock sinnestämmningen lite, de var inga höjdare idag och det kändes mest onödigt att ha gått dit. inget nytt var sagt. Vi slutade dock 1 timme och 20 minuter tidigare än schemat sa, vilket var trevligt.

Blev en sväng till biblioteket i stan för att lämna tillbaka en bok, och när jag ändå var där lånade jag två nya. Ska ge Chuck Palahniuk ytterligare en chans att vinna över mig med Fight Club. Gick inget vidare med Lullaby, kunde inte ens läsa klart den. Men eftersom han anses var en sådan fantastisk föfattare fårjag väl försöka igen. Hade väl hellre försökt med Invisible Monsters men den hade dom inte.

Efter jag kom hem blev det lite research efter en ny kamera. I sommar ska jag faktiskt uppgradera. Har nog hittat en bra kandidat också, som uppfyller de flesta av mina krav. Det enda jag inte gillar är batteriet, men de karmeror som har de batteri jag vill ha sämre prestanda. Så vi får se vad det blir. Sen skulle jag göra lite scrapboking, men fick vara lite duktig först och läsa en av sakerna vi ska ha läst tills imorgon innan jag satte mig där. Nu blir det till att läsa artikel nr 2 till imorgon innan jag får se på någon serie.

So give us all your inspiraton

Idag är målet att inte fastna framför Merlin/Prison Break, och få något annat gjort när jag är hemma. Började lite smått igår med att klippa lite tills crapbooken, men det kom inte så långt. Så där borde jag ju sätta mig och knåpa lite, är fortfarande väldigt efter och har inte längre ursäkten att jag inte har kort framkallade att skylla på.

Fredadskvällen var lyckad. Hade det som alltid mycket trevligt hos Malin. Fick även lyssnat på Young Veins (Die Tonight), och jag Ryan lyckades faktiskt med en falsett. Det var underbart. Kanske är lika tveksam till deras musik längre för den låten är jättebra, och Change är ju helt okej. Hoppas att de ger sig ut i sommar också på en turne, vill så gärna höra Ryan's ljuvliga stämma live. Hoppas även på att Patrick Stump ger sig ut på vägarna i sommar, hehe. Gårdagens videos på hans solodebut ger bara goda vibbar. Mycket goda.

Nej, nu får jag väll göra vad jag sa, slita mig från datan :P

Mer! Nu, tack! :DOh, Patrick...

To hell with your new shit, whether or not you think it fits

Halvproduktiv dag med lite utrensning bland lådorna där jag slänger ner allt. Det bästa var väll att jag hittade mitt amerikanska körkort, hehe. Hade varit mindre kul om det hade kommit bort. Hittade även ett busskort från Chicago. Troligen är det lite pengar på det, annars hade jag inte sparat det. Och det går inte heller ut förrän i december, så fungerar prima för mig och mamma från flugplatsen.

Strax ska jag bege mig till Göteborg, och hem till Malin för middag och film. Lär väl även bli en hel del diskutioner kring The Young Veins, och vad vi tycker om vad Ryan och Jon har gjort sen de lämnade Panic. Jag är nog den som är mest kritisk. Har dock hört rykten om falsett från Ryan, och om han faktiskt klarar av det är jag mycket imponerad, och vill väldigt gärna höra detta. Jag älskar hans röst...

Anyway, dags att gå!

Skola och bio

Idag blev det en lång dag. Först heldag i skolan, med halvintressanta föreläsningar, och återberättande av knasiga drömmar. Som vanligt var det jag som stod för dom, hehe. Mina dagar av tittande på Merlin och Prison Break hade satt sina spår om vi säger så. Efter skolan var över, gick jag till Oden för att vänta på Jennie. När hon väl kom blev det pizza till middag och sedan gick vi vidare till Biograf Forum för att se Remember Me.

Filmen överträffade mina förväntningar, och tyckte verkligen att den var bra. Flera bra stories, bra skådespeleri, väldigt fint filmad. Älskade verkligen ljussättningen i många av scenerna. Gav hela filmen en lite drömlik insvepning. Jag rekommenderar den varmt.

Nu avslutas kvällen med American Idol! (Och kanske ett Prison Break avsnitt ;P )

This is a refuge

Misstänker att det inte räknas som att jag har bloggat efter förmiddagens inlägg. Jag har mest glömt bort att skriva under hela helgen, för det har hela tiden legat i bakhuvudet sen inte blivit mycket mer av det. Efter imlämningen i Fredags var planen för mig att ha en lugn och skön helg, utan att behöva tänka ppå skola. Och det lyckades jag bra med.

Var hos mamma större delen av Lördagen, och sen avslutades den framför melodifestivalen. Jag tycker att fel vann. Igen. Det är en bra låt, men snälla rara, vad fattar inte svenska folket? Europa skiter fullständigt i det, vilket man såg från de europeiska jurygrupperna. Hade då istället Salem, Ola eller Andreas vunnit, hade vi i alla fall haft en chans. Det har vi inte nu. Punkt slut. Kan väll dock tillägga att jag själv tyckte att Eric Saade skulle vunnit, eller möjligen Salem.

Söndagen blev total slappardag framför tvn. Massor av avsnitt av Merlin, och jag började sen även att titta på Prison Break från allra första början. Eftersom jag var i skolan hela dagen igår, och mina planer för idag blev inställda, fortsatte jag även idag. Det är lika bra som första gången. Och Wentworth Miller var ju så snygg i första säsongen. Synd att det gick utför i den sista säsongen för honom.

Kan väll tillägga att jag itne enbart legat i soffan idag. Har även städat, bakat bröd, och gjort ett tappert försök till någon sorts vetebullar med fyllning. De gick mindre bra dock, hurm. Behövs nog göras en gång eller två till innan jag fått kläm på hur de ska göras. Ugnen jag och jag var inte kompisar just då.

Imorgon är det skola igen, och på kvällen blir det bio med Jennie. Nu däremot blir det ett avsnitt till. Har inte bestämmt om det blir Merlin eller Prison break än :P

Spring playlistAnimal - Empires
Fail and Fall - The Animal Upstairs
Bring it all back - S Club 7
Growing Up - Fall Out Boy
Kill me in a record shop - Boys Like Girls
Therapy - All Time Low
Mixtape - Butch Walker
Strangers - Empires
I told you so - Carrie Underwood
Move like you're gonna die - Cobra Starship
Under the milky way - The Dear and Departed
Half of my heart - John Mayer

You can sleep when you're deadIdag har jag spenderat 12 ½ timme i skolan. Kom dit redan innan 8 och åkte inte därifrån förrän 20.30. Blev många timmar av presentationer, och sen ganska många timmar av skrivande på uppsatsen i biblioteket. Är nästan klar nu, har väldigt lite kvar att göra och det hinner jag imorgon innan den ska lämnas in. Min hjärna börjar närma sig totalt bränd efter den här dagen och som vanligt skulle det jag skriver nu inte bli speciellt bra så jag väntar istället. Blev ganska sur när de flyttade runt lunch alldeles för mycket idag och planerna jag hade tillsammans med Jennie för lunch gick helt i stöpet. Var som att hälla bensin på en eld efter att jag behövt gå upp så tidigt idag, och att sen mest sitta coh vänta på att alla skulle bli klara så jag kunde få gå och skriva. Skulle ju vara det roliga på dagen. I vilket fall kommer jag vara väldigt glad imorgon när jag lämnat in och den här kursen är klar. Helgen ska bli lugn, om vi säger så. Nu blir det dagens avsnitt av American Idol innan läggdags!

You can sit beside me when the world comes downAnledning till blogg-torkan: Är inlämningar och sådan skit i skolan den här veckan. Vilket gör mig till en gnällig bitch, som hatar livet, skolan och sig själv. Kände inte att jag behövde lägga ut inlägg efter inlägg med det (igen). Istället tar jag ut det över mina vänner, hehe ;)

I will be back. Troligen på fredag.

Bamboozle RoadshowBokade första konsert biljetten för sommaren idag!
Är redan väldigt exhalterad. En eftermiddag, 10+ band, de flesta känner jag i alla fall till genom namnen, haha. Har lite tid att lyssna upp mig på de andra i vilket fall, är alltid roligare när man känner igen musiken. De som jag ser fram emot mest att se är All Time Low. Sen ska de andra självklart bli kul att höra också, men ATL lite extra sådär. Är även bra att mamma är där samtidigt, i fall Helen behöver barnvakt den lördagskvällen vill säga ;).

Den 12 Juni på Soldier Field blir det massa live musik för min del iaf! \o/ :D

Alice in WonderlandGick ju som sagt på bio i onsdags kväll, tillsammans med bland annat Jennie och Viktor. Alice in Wonderland stog på tablån, i 3D dessutom. Jag är inte speciellt förtjust i det, men ville se filmen, och hade bra sällskap. Jag läste båda böckerna som filmen är baserad på i somras, och tyckte till min förvåning om dom. Dock tycker jag inte lika mycket om filmen. Skådespelarnas insatser är absolut bra, jag vet inte om Johnny Depp kan göra någonting dåligt, och att höra "Professor Snape" som the Blue Caterpillar var allt bra kul. Men resten gav inte mig speciellt mycket. Tyckte att de blandat de två böckerna för mycket. Tagit de sekvenser de gillade bäst och mixat ihop till en film. På allt det här finns en hel del som inte finns med i boken alls, och förstör hela historien. Wonderland har målats upp väldigt bra på vissa ställen och på en del andra, inte bra alls. Så på det stora hela var det en besvikelse, hade väntat mig mer av filmen. Bästa karaktären enligt mig var March Hare, han var fantastiskt gjord.

Kul detalj jag la märke till var dock att Johnny Depp sprang likadant i den här filmen som han gör i Pirates. Undrar om det betyder att han springer så i verkliga livet också? haha :P.

Bästa med den här filmen är nog soundtracket Almost Alice. Har inte hunnit lyssna på alla låtar, men de som jag har hunnit med har varit fantastiskt bra. In transit är en av de bästa, och det säger jag inte på grund av vem som gjort den.

Lite blandat

Jag var smidig till tusen och glömde min mobil hemma i tisdags morse. Eftersom jag skulle till Göteborg direkt efter skolan var det inte bästa dagen att vara utan den. Märktes tydligt hur beroende man har blivit av att alltid kunna vara kontaktbar, och att kunna kontakta andra, när jag stog utanför Malin's och hon inte var hemma än. Hon kom dock ganska snabbt, och det var inte allt för kallt ute. Vi hade en jätte trevlig kväll hos henne i vilket fall. Super god mat, vin, och massa nördigt prat om musik, tv-serier, filmer, och böcker. Jag stannade kvar istället för att åka hem till mamma som var tanken.

Istället åkte jag till Edet på onsdag förmiddag och hann knappt mer komma till mamma innan jag var ute ur dörren igen och på väg till Ikea med Jennie och Melanie. Blev en jätte bra tripp, fick inhandlat en del saker som jag behövt ganska länge nu. Bland annat en ny burk till mitt kaffe, och förvaringslådor till mina filmer. På kvällen blev det sen även bio, men det kommer mer om det senare.

Sov hos mamma, för att få skjuts hem idag av Anneli. Skönt att slippa åka buss med en stor kasse. Väl hemma mitt på dagen, klappade jag lite extra på min mobil, det ar trevligt att se den igen, haha. Var även trevligt att se att jag ahde en hel del missade samtal och sms. Fanns en tid då det kunde gå veckor utan att någon hröde av sig till min mobil. Inte lika kul. Sen har jag fixat och donat här hemma. Upptäckte hur bra förvaringen blev till filmerna, och insåg att det nog skulle se ganska fint ut att skaffa likadant till mina skivor. Jag gillar dock att visa min kollektion, och att det ska vara lätt att se vad jag har. Men det sparar så mycket plats. Får se vad det blir :P. Sen har jag även kollat på American Idol :).

Idag har jag även lyssnat på radio hemma, Rix fm på webben. Det var väldigt längesen jag lyssnade mer än 10-15 minuter i en bil. Variationen är minimal, men det har ändå varit kul att få en update med vad som spelas.

Bright moments

Igår under pausen i våran föreläsning.

Irsa tappar någonting på golvet

Irsa: Gosh, I'm such a slut!
Jag: What?!
Irsa: That did not come out right. I meant klutz!

hahahahahahaha!
(Sorry Irsie)

As easy as, 1, 2, 3

Nämn 3 saker du har på varje ställe:

Kylskåp: Mjölk, ägg, morötter.
Frys: Hallon, Kyckling, zuccini. 
Skafferi: Te, böngroddar, olivolja 
Handväska: Anteckningsbok, plånbok, kamera.
Sminkväska: Mascara, concealer, fransböjare.
Badrumshylla(skåp): Bodylotion, tandborste, linsvätska.
Hjärna: Musik, tokiga tankar, drömmar.
Jackficka: Nycklar, iPod, busskort.
Kryddskåp: Grillkrydda, cayennepeppar och taco-krydda.
Barskåp: Vodka, vin, pisco.
Köksbänk: Kaffebryggare, diskställ, en bok.
RSS 2.0