You make me wanna lala!


Har haft ett myspys dygn med Issa. Vi hade massor att ta igen, igår tjötade vi nog non-stop i säkert 8 timmar, haha. Efter att hon åkte hem förrut på dagen, har jag gosat ner mig i soffan med Priosn Break. Okej, jag och Issa låg ner gosade i soffan redan innan, fast då med Across the Universe på tvn. Så inte mycket har ändrats idag, hihi. Ska skriva lite till inför praktiken idag, annars så ska jag bara ta det lugnt. Bilden är förresten 3½ år gammal. Känns som igår nästan.

there's been a few things i've been meaning to let go of tonight




jag är mycket medveten om det faktum att bilderna inte är speciellt bra. suddiga, och alwa har jag redigerat upp nivåerna på ganska ordentligt, för innan kunde man inte ens se att tröjan var rosa. min kamera klarar inte riktigt av något annat än superljust, fint väder, och affärer inomhus en mulen dag uppfyller inte riktigt de kriterierna, hurm. men eskil var så söt när han inne på glitter hittade lite fina smycken som han tog på sig. han var mycket förtjust i ringarna. jag hittade annars också en fin ring där inne, men jag ska hålla mig. forever21 är inte så långt borta nu ;)

kan även berätta att min brist på smidighet har fortsatt idag. tappade en 1½ liters cola flaska på foten när jag handlade. aj. det gjorde ont en bra stund efteråt.

american idol var grymt bra idag. framför allt Lee. jag kommer bli grymt besviken om han inte kammer hem segern om en månad. jag tror ju visserligen att han har en bra chans, men man vet ju aldrig. dessutom är det ju inte vinsten där som spelar så stor roll i slutändan. går ju bättre för adam lambert än för kris allen, och adam kom ju tvåa förra våren. har efteråt även hunnit med 90210, och att skriva på mina lektioner. börjar se ett slut på planeringen inför nu. dock finns det massa efterarbete att göra. små steg, små steg.

if you're wondering if i want you to. i want you to.

Vaknade några minuter innan 8 imorse, och låg kvar i sängen för att njuta av att man inte behövde gå upp idag, 8.01 ringde telefonen, där syrran så fint förklarar att mamma sagt att 'vid 8 kan man ringa Emma'. Jag hade även sagt till mamma att närmare halv 9 är ett säkrare kort att ringa, för då sover jag nog verkligen. Nog för att jag redan var vaken, men här väntas det inte ;)

Mamma, Anneli, Eskil och Alwa kom hit strax innan 10 (tror jag) och det blev lite kaffe innan vi åkte till Överby. Eskil och Alwa hann även titta på ett avsnitt av Musse Pigg's klubbhus, och Alwa tyckte verkligen att det var roligt. hons tog och skrattade och dansade som bara den. Väl på Överby blev det lite tittande i affärer, och sen mathandling. Var behövligt att ladda upp med lite konserver och grönskaker inför praktiken. Då kan jag inte kommer undan med att inte ha mat med mig en dag, då dör jag av hunger under dagen. Är hungrig nog som det är under de dagarna, trots att jag äter regelbundet och mer än vad jag gör annars.

Anyway, nu ska jag laga mat och se på american idol. Lägger kanske upp lite bilder senare.

I think you're lovely when you screw up



Mycket bra dag i skolan idag. Föreläsningen var verkligen intressant, och något som jag känner att jag kan ta med mig. Kanske inte allt för mycket som pedagog, men mer privat kanske. Trevlig omväxling i vilket fall att verkligen känna att det varit värt att gå dit. Solen kom dessutom fram och vi kunde sitta ute i under lunchen. Längtar tills träden vid skolan får sina blommor och blir rosa och fina. Då blir det ännu mysigare att sitta ute.

Mindre trevligt var upptäckten att Empires spelar i Chicago den 6 Juni. Jag kommer dit den 7:e. Dumma pojkar :P. Hoppas att de får till åtminstonde ett datum till innan 28 Augusti. Tvivlar väl inte direkt på att det blir det, men med min tur så vet man aldrig.

Exempel på min smidighet/tur kan bland annat visas genom att jag idag välte ner en hel burk med plastskedar på golvet i cafeterian. Klantigt värre, och inte speciellt miljövänligt att man var tvungen att slänga så många som inte varit använda.

Nu blir det lite kvällsmat/middag, och sen lite tv.

Hotness


Okay, he's definitely got a spot now. Bojo and Sara, you know what I'm talking about ;)

When you find the things to do not to fall asleep

Vaknade till samma skönsång som alltid när jag har alarmet på (Empires - Hayley), men var inte allt för sugen på att gå upp egentligen. Efter att ha stannat uppe till 1, för att se klart på the Climate Rally, så är väl det inte så konstigt. Trots att solen lyste med sin frånvaro idag med, var jag på gott humör när jag traskade iväg in till stan. Mötte upp med Bojana vid Espresso house, och efter ett tag kom även Sara och Irsa.

Efter "morgon" kaffet, bar det av till skolan för att jobba. Och vi, eller iaf jag, fick saker gjorda. Känns skönt att faktiskt komma lite framåt i taget. Paniken har inte satt in än, haha. Men den kommer nog i slutet av veckan om jag känner mig själv rätt. Fick även lättat bördan av att ha för mycket att planera, utan att göra någon sur. Alltid en fördel. Det kändes absolut underbart att göra det. Sen åt vi en sen lunch, och satt och pratade väldigt länge innan Bojana gick till bussen, Sara till stan, och jag gick hemåt.

Har sedan mest slappt. Kollat lite på Prison Break, och dekorerat en ram lite. Nu är det dags att sova, för imorgon blir det föreläsningar hela dagen.

*Insert lots of 'beeps' here*

Gaahh!!!

Blir lika arg varje gång datan bestämmer sig för att frysa. Varför ska detta alltid hända när man antingen grejer med bilder, eller skriver någonting, och har glömt att spara varannan minut? Bara att börja om med det man höll på med...

From this moment you'll be out of place and underdressed



Solen jag hade hoppats på, och trodde skulle vara ute idag, har inte varit det. Så den solningen jag hade planerat in har ju inte hänt. Istället har jag hängt på datan. För det är ju så himla ovanligt, hehe. Har dock varit produktiv genom att skriva klart en grej inför praktiken, så nu är det en sak mindre att göra i veckan. Har även läst lite, även om det enbart har varit för nöjes skull. Nu på eftermiddagen har jag bakat cupcakes, igen. Har dock ingen att bjuda på dom till, så jag frös ner dom och hoppas på besök någon gång i framtiden. Ingen idé att de ligger uppe och blir torra. Idag blev det morot/vanilj med chokladfrosting.

Nu ska jag se på The Climate Rally, där bland annat Jesse Jackson och James Cameron ska tala om klimatets framtid och sådant som rör det. Blir även live musik av bland annat Sting och Patrick Stump. Börjar nu, 16.30, så skynda och gå och titta. Jag sätter mig med en cupcake och hoppas jag får lära mig nått nytt :)

 

No one stays a saint in the city

Vaknade vid 9 idag, ganska sent för att vara mig numera. Berodde nog mest på att någon höll mig uppe länge på telefonen igår kväll (hint: Emmy). Börjar dra sig mot sent för min del nu med, är ingen ide att vända på dynget igen, en vecka innan praktik. Började i vilket fall dagen med att tvätta, det som inte gick så bra igår kväll. Men nu har jag rena kläder.

Sen satte jag mig ute i solen och gjorde ytterligare ett försök till att slippa se ut som ett spöke. Gick ganska bra. Såg lite linjer en stund efteråt, men nu känns det som att den lilla gnutta färg jag fick försvann. Som vanligt. Imorgon blir det minst en timma till, jag ger inte upp!

Sen har jag gjort lite mer scrapbooking. Bilderna börjar ta slut nu, dags att skaffa lite nya. Finns dock inte speciellt många att välja från sen December fram till nu, har varit riktigt usel på att ta kort. Har varit bättre nu under April, har nog tagit minst lika många kort den här månden som jag gjort under resten av året. Har verkligen inte varit kul att ta kort förrut, när de bara blir usla för att det är så mörkt runt omkring. Anyway, jag bjuder på en bild av uppslaget jag gjorde för förra sommaren häromdagen...

Yesterday is in the rearview mirror

Att ha gått till skolan för den föreläsningen igår var verkligen slöseri med tid. Det var därför jag enbart satt igenom halva, och sen satte mig i en datasal i pausen istället och jobbade med andra saker. Där hittade Bojana mig, av en slump, eftersom jag dumt nog glömt min telefon hemma. Så vi satt och jobbade ett bra tag, kändes som man gjorde några framsteg i alla fall. Sen kom även Sara, och efter det blev det inte mycket vettigt gjort, haha. Istället gick vi till stan och fikade.

Jag kom hem på eftermiddagen och var sjukt trött. Var inte alls sugen på att tvätta, som jag hade inbokat att göra, men det var bara att bita ihop. Dock visade det sig att någon idiot, som inte ens bokat tiden innan, beslutade sig för att lämna kvar sina grejer i tvättmaskinerna efter att min tid börjat. Jag tänkte vara lite snäll då och ge personen i fråga en stund till att hämta det, eftersom jag var ganska exakt på tiden. Efter en havltimma var det fortfarande kvar. Istället fick jag boka om min tid till idag på morgonen. Surt värre.

Kollade sen på Dread på kvällen. Den har legat på datan länge nog nu, men efter att ha sett Maria nämna att Jackson Rathbone var så snygg i den, kom jag på varför jag ville se den och var tvungen att göra så. Kan väl även tilläggas att hon hade rätt, mycket rätt.. Varför kan han inte ha mörkt hår i Twilight? Kanske dags att starta ett "Team Jasper", haha..

There's time for everything


You have to crash and burn, to be able to rise from the ashes

I can't find where the moment went wrong at all

Nyss hemkommen från Edet. Blev bjuden på middag hemma hos mamma, och det kunde man ju inte tacka nej till. Sen fick jag även kaffe, vilket kanske var lite i det senaste laget, hoppas på att jag inte ligger vaken långt in på natten senare. För just nu är jag ganska pigg nämligen, trots att jag gick upp så tidigt. Kom aldrig iväg till skolan för att skriva ut mina papper, det får bli imorgon när jag ändå ska dit. Istället satt jag hemma och spånade lite. Fick nog ihop 3-4 sidor med anteckningar. Allt är dock huller om buller, ingen ordning alls (surprise. not.). Men det finns en hel del bra där att ta av. Hoppas jag. 

Sitter just nu och väntar på att American Idol ska ladda klart. Går långsamt. Troligen eftersom avsnittet är megastort. Så stort som en 4 timmars show skulle vara. Nog för att det är ett välgörenhetsavsnitt, men jag trodde det bara var 2 timmar. Hum... den borde inte vara så stor då... Aha! Nu fattar jag. Har råkat få tag i HD versionen, dom är ju typ dubbelt så stora. Synd, hade varit kul med 4 timmar av AI. Anyway, hälften kvar, hinner kanske med att se CSI Miami innan istället för att bara sitta och vänta!

This is what you get when you're talking back, baby.

Vaknade 07.10 av ett sms. Inte speciellt glad över detta, och stackars Missy, som skickade smset, fick sig ett mindre trevligt svar tillbaka. Var knappt vaken när jag skrev det, så jag minns inte hetl vad det stog i det heller, hehe. Eftersom jag var upp ordentligt tidigt idag, har jag redan hunnit med att läsa en hel del, gjort en ny header åt Emmy (som hon förhopnningsvis gillar ;) ), och grejat in den i en blogg design, slipat lite på scrapbookingen jag gjorde igår, ätit frukost och börjat med dagens projekt vad det gäller skolarbete. Ska gå till skolan om en stund och skriva ut lite saker, och förhoppningsvis då bli ännu mer organiserad. Men om jag känner mig rätt så kommer jag vara organiserad ca 2 minuter innan lektionen ifråga och sen efteråt, när jag rättar sakerna. Annars är det ju för det mesta kaos, haha. Beror väl mest på min guldfisk's hjärna^^.

We only got 86.400 seconds in a day


Var borta hela dagen igår, fanns ingen tid till att blogga. Började med att åka till Göteborg och träffa Malin. Lika trevligt som vanligt, och dessutom hjälpte hon mig att komma ett stort steg framåt i planeringen inför praktiken. Känns jätte skönt att ha kommit en bra bit längre, och ha åtminstonde en ordentligt outline för nästan alla lektioner. Finns ju självklart en hel del kvar att göra, och sen även en del att skriva om sedan till rapporten. Men ändå, framsteg! :D Åkte sedan direkt och träffade Irsa för middag och sen bowling. Var på det stora hela en mycket trevlig kväll. Kom hem när klockan var nästan halv 12, så det blev sängen direkt för min del.

Idag kom Anneli och Alwa redan innan 10, och vi hann med en kopp kaffe innan vi åkte till Överby. Vi gick där och kikade en stund. Jag hittade ett skärp och ett armband på halva reapriset på Kappahl, så jag är mycket nöjd med dagens inköp. Skärpet har jag dessutom gått och tittat på i flera månader och önskat att det ska bli rea på. Nu blev det verkligen ett fynd. Efter Överby blev det lunch hos mig, och lite mer kaffe innan Anneli och Alwa var tvunga att åka och hämta dom andra busarna från dagis.

Jag har läst en stund nu, och egentligen borde jag sätta mig och göra lite scrapbooking. Tycker ju att det är kul när jag väl kommer igång. Men att plocka fram alla saker är mindre kul, haha. För att inte tala om sen när det ska in i garderoben igen. Får se vad det blir. Senare ikväll blir det i alla fall veckans avsnitt av Glee!

There are some strange things in this world


Jag hittade det här armbandet idag i en liten, liten affär som låg i en gränd i Göteborg. Jag kunde inte låta bli att ta kort på det, haha. Stog och skrattade en bra stund åt det. Speciellt bilden med texten tyckte jag var rolig, haha. Dyrt var det med, för det är troligen äkta silver. Inte direkt riktat till de yngre fansen skulle jag tro :P

19 April

Idag har jag spenderat dagen i Göteborg. Tanken var att först träffa Emmy och sen Issa. Slutade dock med att jag bara var med Emmy hela dagen, eftersom Issa inte kunde komma in till stan tillslut. Vilket verkligen var synd, hade sett framemot att träffa henne. Hade i vilket fall mycket trevligt tillsammans med Emmy.

Vi gick och kikade i affärer och gick och drack te på ett kafé. Jag hade velat sitta vid uteserveringen, men det var lite för blåsigt och solen kom inte riktigt runt hörnet tillräckligt mycket för att det skulle vara skönt att sitta där. Det är fortfarande alldeles för kallt för att vara riktigt vår! Det kom jag och Emmy överrens om iaf ;)

Kom hem strax innan 6 och fixade till lite middag direkt. Ett avsnitt av Prison Break och ett avsnitt av Gossip Girl senare så sitter jag här. Ska läsa extra länge ikväll hade jag tänkt, så ingen mer tv för min del idag. Imorgon blir det Göteborg igen. Lunch med Malin står det i kalendern. Får passa på att träffa folk nu, innan jag blir för upptagen med praktiken i Maj.

The wonderful world of words



A friend of mine wrote this, and it doesn't fully make sense outside of the story, but I just found it so brilliant. About how people can be so closed off to things that doesn't fit into their "mold" of how things, people, and situations should be like. Those people miss out on a lot of things in life.

More than a thousand words


Tårtan från igår. Såg typ likadan ut i fredags också, även om den här var snäppet godare. Övning gav färdighet ;)

Busarna Hellner innan de gick hem.

Mamma och Lars hade mig sig blommor. Mina favoriter :)

Jag var tvungen att prova lite presenter idag. Både pappersformarna och muffinsplåten fungerade ;)

Champagne for my real friends, real pain for my sham friends

Var för trött igår för att orka sätta mig upp och skriva ett inlägg. Emmy ringde precis efter alla hade gått, och jag kände att om jag ens satte mig ner för att prata med henne, skulle jag aldrig fått iordning här hemma, för jag skulle inte orkat resa på mig igen. Men det var en lyckad dag även igår. Fick jätte bra presenter, tack så mycket! Saker som jag behöver men själv aldrig kommer så långt att köpa själv. T.ex en ny matta under soffbordet (den förra matchade inte med soffan) och en vas (har använt min vattentillbringare förrut). Fick tillslut fixat klart, fanns en hel del disk bland annat, sen mer eller mindre däckade jag i soffan med Prison Break på tvn. Jag fixa ihop ett inlägg med lite bilder senare, men nu ska jag sätta på lite kaffe. Är så sugen! :)

Cause we're younger than our years

Gårdagens födelsedag var verkligen en lyckad dag. Tack så jätte mycket för alla fina gratulationer!
Till min stora förvåning var till och med föreläsningarna rikgit bra och intressanta. Jag stannade till och med på den på eftermiddagen fast jag inte hade tänkt att göra det. Pinsammast under dagen var dock när Ronnie ställde sig upp i C-kafeterian och sjöng för mig. Jag drog på mig nyans röd á la fjärde klass ;) Annars bestog större delen av dagen av skratt och annat kul. Tårtkalaset på kvällen var även det jätte trevligt. Fick fina presentar av mina underbara vänner. Och underbart sällskap, så klart. Vi tog oss även en kvällspromenad i det fina vädret. Efter alla gått stupade jag i säng, var så sjukt trött.

Var inte alls sugen på att gå upp idag när jag vaknade men jag har en del att göra innan familjen kommer för att fira, så det var bara att snällt rulla ur sängen. Har redan diskat från igår, och ska strax ställa mig och hacka morötter och fylla tårta nummer 2. Ska nog bli fint det här med! :)

I'll be 23



Första födelsedagen på väldigt länge som jag firar utan ett uns av ångest över att bli äldre. Känns ganska gött faktiskt. Nu ska jag iväg och "fira" i skolan, haha. Blir nog inte speciellt trevligt att sitta på, vad jag antar kommer bli, en tråkig föreläsning. Får ta den roliga delen av dagen senare istället!

I've always seen you coming...I'm fooling with your love

Dålig dag igår utan uppdatering. Lathet, som vanligt :P Och helt ärligt så hade jag inget speciellt att skriva om. Fast när har jag det egentligen? Idag har det blivit en tur till mamma. Syster och barnen var där dom med. Kaffet smakade extra gott idag, hade nog kunnat dricka betydligt fler koppar än jag gjorde. Vet hur dåligt jag mår om jag dricker mer än 3 i rad. Fick även handlat det sista inför mitt födelsedags firande i helgen. Efter jag kom hem har jag hunnit med att förbereda inför tårtan imorgon och bakat två sorters småkakor. Bakade kokosdrömmar för första gången, och jag vet inte om det är jag som gjort något fel eller om det bara ska vara så, men när de var i ugnen luktade det verkligen som blekningsmedel till håret. Storknade nästan när jag öppnade ugnsluckan för att ta ut plåten. De ser okej ut, får hoppas ingen dör, haha.

Har precis sett utröstningen av American Idol, och då fällde jag även ett par tårar. Känns som det kommer bli så varje vecka nu framöver, haha. De är ju inte så många kvar. Nu ska jag istället börja med Prson Break säsong 3, och då kommer dregel-haklappen fram istället! ;) :D

Living in the sky with diamonds

 
Vad hände med den här dagen? Helt ärligt känns det som om jag knappt hunnit öppna ögonen, och snart är det dags att stänga dom igen. Anneli ringde medan jag åt frukost, och det blev betsämmt att dom skulle kolla hit en stund. Vi drack lite kaffe, och barnen busade. Tilde och Eskil lekte till och med snällt tillsammans i soffan, som ni ser på bilden ovanför, och Alwa sa inte ett pip medan Anneli lånade duschen. Jag ser framsteg ;) Både Tilde och Eskil fick sen lite smink på sig. Om Moster Emma ska ha, så ska dom, haha. Blev både rouge och ögonskugga för dom. Sen blev det en snabb tur till Överby, där Alwa fick nya skor.

Jag blev avsläppt i stan, och tog mig sen en tur till biblioteket innan jag träffade Irsa på Espresso House. Vi hann även med en tur till ÖB, för att sedan hamna hemma hos henne. Vi hade det livat, och skrämde hennes bror när vi kom dit. Trevligt värre, hihi. Efter det såg vi på Big Bang Theory och lite Csi Miami.

Jag begav mig hemåt efter det, och lagade mat när jag kom hem. Prison Break åkte på, och nu har jag bara 2 avsnitt var av säsongen. Måste säga att jag är själv imponerad över att nästan tagit mig igenom en hel säsong på 3 dagar, med tanke på att jag gjort andra saker också. Glömde skriva igår att jag upptäckt att det finns en Prison Break videospel. Det hade varit kul att prova på. Nu blir det dock sängen. Läsa lite innan det är dags att sova, för imorgon är det skola igen.

Laughing as our minds come loose

Började som sagt på säsong 2 av Prison Break igår. Mycket som jag glömt ens hände, trots att jag sett den här två gånger innan. Uppskattar den här gången betydligt mer än tidigare iaf, hehe. Hur har jag lyckats missa att Linc springer omkring med sin skjorta halvt uppknäppt typ hela tiden? Kan ha varit för att jag förr enbart hade ögon för Michael :P Har i vilket fall levt mest i PB-värden idag. Togen ett par timmar mitt på dagen till att sitta ute i solen, ytterligare ett försök att få bort likblekheten. Ser marginell skillnad, måste jag dock säga, men för alla andra så ser jag lika blek ut, haha. Får nog snällt vänta till sommaren då jag kan spendera en förmiddag eller två på stranden i Chicago.

Min kväll bjuder nu på mer tv och en sväng till tvättstugan. När jag gick dit för en stund sen såg jag fler av mina grannar än jag sett sen jag flyttade in för mer än 1½ år sen. Det fina vädret lockar ut dom, haha.

Dagens skiva: Bang - Empires

...and the way the wind blows


Alwa gillade mina solglasögon i fredags



Trots att jag bara känner, bla, blä, usch, över att sätta mig ner och blogga ikväll så vet jag att jag lika gärna kan göra det. Annars är det lätt hänt att jag åter igen glider in i att inte uppdatera alls, och det vore ju inte så kul.

Ullared var som sagt lyckat. Fick hittat en ny vårjacka, min första på jag vet inte hur många år som inte är en fleece-jacka eller av typen regn-jacka, jag köpt. Kändes väldigt skönt att gå runt i idag måste jag säga. Jag började dagen med en tur till Maxi för att handla mat. Upptäckte imorse att det enda 'ätbara' jag hade i kylen var vodka, och det har jag inga planer att leva på. Sen vidare ner till Edet för att lämna tillbaka Lars bil. Blev kaffe på mammas balkong. Solen värmde ordentligt, och jag hoppades på lite färg, då det kändes som att man blev bländad av mina bara armar. Hurm. Dock kan jag väl se mig i månen om det, solen tar ingenting på mig i det här landet.

Sen mötte jag upp Jennie och Melanie för en promenad. Mellis satt på cykeln så det gick inte speciellt fort. Vi stannade även ganska snart på Fuxerna's lekplats och satt där och grävde en stund. Skulle även tagit lite kort där, men till min stora förvåning var batterierna i min kamera slut. Det är väldigt sällan att de verkligen är helt slut.

Bussen hem, och jag tog igen den korta promenaden med att gå hem från torget. Lagade mat och satte sen på Prison Break. Säsong 2 har inletts, så nu kommer min hjärna bli helt knasig igen, hihi. Nu ska jag gå och göra lite popcorn, köpte nämligen ny grillkrydda idag så de kan bli riktigt goda. Sen ett avsnitt eller två till av PB :)

With tired eyes, and tired minds

När uppstigningen idag var 5.25, är jag nu sjukt trött och funderar starkt på att gå och lägga mig. Har varit i Ullared och shoppat lite idag. En mycket lyckade dag, hittade mer eller mindre allt jag var ute efter (och lite till). Sen stannade jag hos mamma en stund på eftermiddagen, och var inte här hemma förrän strax efter 8. Därför känns sängen mycket, mycket lockande nu. Skriver en riktigt uppdatering någon gång imorgon, när jag är lite piggare! :)

Sometimes I wanna quit this song

Vaknade på uruselt humör idag, mycket beroende på att jag inte kunde somna igår kväll. Låg vaken till efter 2, vilket inte har hänt på jätte länge, och sen vaknade jag till flera gånger. Till råga på allt vaknade jag sen en halvtimma innan klockan skulle ringa, så det blev ännu mindre sömn. Trodde sen att promenaden skulle lugna ner mig lite, få ut lite dålig energi den vägen, men det gick inte som det skulle. Blev argare och argare ju längre jag gick, och när jag var precis utanför skolan gick jag nästan rätt in i Mellissa för att jag var i min egna lilla arga värld.

Trots en super tråkig förmiddag, som jag önskar något innerligt att jag skippat, så var resten av dagen helt okej. Blev uppmuntrad så smått av mina kära vänner, och i slutet av lunchen så låg jag och Bojana typ dubbelvikta av skratt. Seminariet på eftermiddagen var annars mycket intressant, vi diskuterade en hel del frågor som kan vara lite knepiga att handskas med. Promenaden hem blev något mer munter, haha.

Har kikat på utröstningen i American Idol sen jag kom hem. Och inget mer, haha. Ikväll ska jag ta med lugnt och förhoppningsvis somna mycket tidigare än igår. Bör inte vara ett problem eftersom jag redan nu är sjukt trött, och klockan är inte ens halv 6.

Don't carry the world on your shoulders


Är på mycket bättre humör efter att ha tittat på det här. Jag kan redan nu se Lee i finalen, som vinnare, med konfetti flygande runt honom. En av mina favoriter den här säsongen :)

You can scream, but you won't make a sound

Skickade iväg ett sms till Anneli imorse, när jag fortfarande bara var halvvaken, och bjöd in till fika. Så lite mer än en timma senare var hon och alla tre busarna här och jag hade hunnit med att baka lite havrekakor. Nytt påhittat recept som blev riktigt bra. Även kaffet smakade bra idag, brukar annars ha svårt att tycka om det när jag gör det hemma. Kanske är den nya sorten som gör det.

Eftermiddagen har varit ganska händelselös. Jag fick någon sorts knäpp och tvättade fönstrena och dammade av fönsterbrädorna. Det sistnämnda var verkligen välbehövligt. Fönstrena blev dock mycket fina, kan inte förstå att det kan göra sådan skillnad. Speciellt inte när man inte tycker att de är så smutsiga. Sen har jag bara läst lite, dock inte det jag behöver ha läst till imorgon, men det kommer...

Var på superbra humör, men det dalade av någon oförklarlig anledning nu på eftermiddagen. Inte alls kul, speciellt när man inte vet varför. Hjälper inte att min ena visdomstand beslutat sig för att faktiskt bryta igenom tandköttet, och nu sitter och sticker min tunga hela tiden. Är dock trevligt att solen beslutat sig för att kika fram, och jag hoppas den håller sig framme när jag ska gå till skolan imorgon. Är alltid mycket roligare att gå i solen än när det är grått och regnigt. Nu ska jag plugga lite, och sen muntra upp mig själv med American Idol, Beatles vecka den här veckan :) 

I've got my tongue in my cheek, a hopeless romantic

Lyckad dag. Var på ett sätt skönt att komma tillbaka till skolan, och få en lite seriösare grej att fokusera på. dock skulle väll mina kära studiekamrater invända på hur seriös jag är under föreläsningarna, haha. Det kan verkligen variera. Idag ar jag väl kanske inte allt för fokuserad under större delen, men det var mest för att det var upprepning av sådant vi redan ha hört. Tycker inte det känns speciellt meningsfullt att lyssna på en föreläsning, där föreläsaren använder sig av exakt samma powerpoint hon gjorde kursen innan, och säger exakt samma sak. Helt onödigt.

Andra bra nyheter är att jag fick godkänt på uppsatsen från förra kursen! Det betyder godkänt på hela kursen, vilket är trevligt. Var inte så sugen på att göra en komplettering, om jag ska vara helt ärlig. Så det var skönt.

Efter skolan tog jag en tur till torget för att ladda busskortet, och sen gick jag hem i regnet. Ingen ide att börja på laddningen än, helst ska jag hålla mig till den 9, men vi får se om det går, haha. Sen hann jag bara vara hemma en liten stund innan Irsa, Mala och Sara hämtade upp mig för middag ute. Så nu är jag nyss hemkommen, och jag sätta igång förra veckans avsnitt av Grey's Anatomy. Hinner nog även med Private Practice innan det är dags att sova.

'Cause I ain't got all night

Jennie har mer eller mindre precis gått. Blev en mycket trevlig kväll, med massa prat såklart. Vi hade mycket att ta igen den här gången ^^. Jennie hade även tagit med sig grillchips och cola, kan nästan inte blir bättre än så, haha. Helt seriöst så var det väldigt gott med grillchips, hade nog inte ätit det sedan någon gång i höstas.  

Ska strax hoppa ner i sängen, för imorgon måste jag upp till skolan. Dessa dagar av ledighet är över, och verkligheten kommer tillbaka. Föreläsningar hela dagen, och sen ska jag nog stanna kvar och läsa lite för seminariet vi har på torsdag. Dock glädjs jag åt tanken att det bara är 2 månader kvar innan det är sommarlov!

God Natt! ♥

Everytime I close my eyes, I see my name in shining lights



Jag kan inte sluta lyssna. Så fantastiskt bra! :D

I'm just your ghost

Duschen hjälpte inte mycket för någonting, men det gjorde de två ibuprofenen jag slängde i mig istället. Tjoff så var ömheten, och huvudvärken borta. Känns gott att jag tar piller så sällan att de verkligen fungerar när de behövs.

Besöket av mamma och Lars var mycket trevligt. Lars luftade dessutom mina element så nu ska det förhoppningsvis vara slut på porlande vattenfall på morgonen. Gick lite snabbare än att vänta ett par veckor till på att vaktmästaren här ska komma och kika på det. Vill dock fortfarande ha mitt handfat tittat på. Men men, man kan ju inte få allt.

Mamma tog även med sig min köksmatta hem. Jag råkade spilla tomatsopppa på den häromdagen nämligen. På den vita delen dessutom. Så hon ska göra ett försök till få den ren, genom dränkning i badkaret, hehe. Fick även lämpat av min dvd-spelare på henne. Bättre att den står hos henne och kanske komma till användning någongång än hos mig och aldrig blir använd. Och det saftförråd jag hittils samlat ihop fick även det åka med henne hem. Blev tomt och fint här hemma, haha.

Nu blir det matlagning, och senare ikväll kommer Jennie på besök!

God Morgon?



Känner mig seg, och öm i hela kroppen. Finns även tendenser till huvudvärk. Inte den början jag ville ha på dagen. Tycker inte alls om det här, och hoppas verkligen inte att det är någon sorts förstadie till att jag ska bli sjuk. Det är jag verkligen inte sugen på. Ska hoppa in i duschen och se om man kanske känner sig lite bättre efter det. Sen ska jag dammsuga, fast det får ju mig visserligen inte på bättre humör, haha.

He took the days for pageants, and became as mad as rabbits


Vaknade som vanligt till mina "vattenfall" (element med massa luft i sig porlar som vattenfall, mycket högt och inte rogivande). Hann inte med mycket mer än att äta frukost och fixa mig innan Anneli och Tilde kom och hämtade mig. Åkte vägen förbi Edet och hämtade med oss Pappa hem till Anneli och dom. Blev fika, och mitt bakverk var ätbart, hehe. Efteråt tog vi oss en promenad i solskenet, bland annat till en av grannarnas får. Sen blev det även lite åkning på fyrhjulingen, premiär för min del. Tyckte inte det var så kul faktiskt. Svårstyrd och det kändes ostadigt. Men det kan ju vara en vanesak också.

Alwa tinade upp efter middagen (hjälpte att hon fick kaffe av mig, hihi), och satt sen och gosade en stund i knät. Jag passade på att skaffa bildbevis, hehe. Dock ser Alwa antingen drogad ut eller får till den schyssta dubbelhakan, så de blev inte världsbäst direkt. Eskil satt också och kramades en stund. Han är ju dock inte lika svårflörtad, som den där andra lilla fjanten ;)

Fick scrapbookat lite när jag kom hem. Blev inspirerad bara så där, och var tvungen att nyttja tillfället. Sen har det även hunnits med en film. Nu ska jag läsa lite och sen lägga mig. Imorgon kommer Mamma och Lars på fika, så jag får ju se till att var utvilad, haha.

He can sing the freaking phone book, and I'd still listen!

Hittade de här klippen när jag egentligen letade efter en helt annan låt med Fall Out Boy. Är fantastiskt kul att höra Sophomore Slump "live" för en gångs skull, eftersom de aldrig spelar den. Inte sedan Infinity on High släpptes iaf. Kan hoppa till 3.20 för enbart låten, om ni inte vil lyssna på vad de pratar om innan. Även kul att se Patrick bakom trummorna.



Även det här klippet är värt att ha med, fick lite lätt gåshud på vissa ställen. Gillar verkligen hur deras röster spelar så bra ihop, (dock inte lika bra som Patrick och Brendon från Panic), och det är en fantastisk låt. 3,03 börjar dom spela på riktigt.

If it's all I need, I've got stars in my eyes.

Shutter Island visad sig vara mindre läskig än jag trodde den skulle vara. Den lekte dock ordentligt med hjärnan, och fick en tänka 'wait a minute' på flera ställen. Sevärd, om inte annat för Leonardo DiCaprio's insats. Han är en fantastiskt duktig skådelspelare, och han lyckade väldigt bra med Boston-accenten dessutom. Jag stör mig dock något otroligt på den, mycket mer nu än när jag bodde där.

Idag har det blivit en promenad in till stan, där jag träffade Irsa på Espresso House. Blev en islatte för min del, och troligen för första gången i år så frös man inte ihjäl när man drack den. Säkert vårtecken ;). Annat fint vårtecken var att de fått fram möblerna till uteserveringen. Även om de inte är uppställda än så drar det åt rätt håll. Hoppas på fler fina, soliga dagar som idag, så man kan sitta ut med latten snart. Lite varmare behöver det dock bli, och det ska det ju tyvärr inte bli den närmsta tiden.

Blev en tur in i affärerna i Oden, och jag köpte en vit tunn kofta, perfekt att ha både nu i vår och till sommarens kyliga kvällar. Något jag annars verklgien behöver är en bra och fin vårjacka. Kommer verkligen bli för varmt snart att ha den jag har nu, men samtidigt för kallt för enbart en hoodie. Ska kika nästa helg när jag ska till Ullared tillsammans med Anneli.

Efter turen in till stan började jag baka här hemma. Jag erbjöd mina baktjänster inför fikat imorgon hos Anneli, så det har fått bli lite av ett genrep inför tårtbaket till födelsedagen. Får se om det blir ätbart. Ser bra ut än så länge, hehe.

Pour me a heavy dose of atmosphere

Kväll igen, och dagen har gått riktigt fort. Började fint med en lång promenad, (andra dagen i rad, vet inte riktigt vad det är med mig), och sen tvättade jag, läste en del, städade lite, skrev lite och hängde en del på datan som jag redan visat på. Tanken var film hemma hos Irsa, men när jag upptäckte att det börjat regna ville jag inte gå hem till henne. Har inget paraply och tanken på att sitta dyngsur hemma hos henne i flera timmar var inte lockande alls. Så det får bli en annan gång. Istället blir det film här hemma. Vet inte om jag ska våga mig på att se Shutter Island själv, den verkar bra läskig. Har dock inget annat jag är riktigt sugen på. Slutar väll med att jag ligger livrädd om ett par timmar och försöker somna med täcket uppdraget till öronen.

Feeling so good, it's nine in the afternoon

Var lite uttråkad, så jag tog ett kort och lekte lite i Gimp. Det är så man skäms över före bilden, och att det tar så lite jobb på datan för att göra så stor skillnad (Och jag är mycket medveten om hur blek jag är. Kanske ännu mer förståeligt till varför jag längtar efter sommar och sol nu). Gick kanske lite överbord när jag ändrade ögonfärg, men det var inte riktigt meningen. Skulle bara kolla för skoj skull, sen råkade jag spara och stänge ner programmet. Och bilden blev bara sparad i jpeg, då går det inte att fixa lagren eftersom bilden har plattats till. Så det fick vara kvar.

Watching from the floor



Tittade på Legion igår kväll, och blev faktiskt riktigt besviken. Hade förhoppningar att den skulle vara riktigt bra, med vad jag antog skulle vara en bra story och bra skådespelare. Kan inte klaga på skådespeleriet. Alla som var med, bland annat Kate Walsh, Willa Holland och Paul Bettany, gjorde bra insatser, men storyn var usel. Man fattade aldrig riktigt varför vissa saker hände eller vad det faktiskt var. Väldigt luddigt. Är ingen film jag rekomenderar någon att se, det finns så många andra som är mycket bättre.

Where does the time go, where does our minds go?

Tycker det är mycket spännande att jag får fler läsare när jag inte bloggar, än när jag gör det. Dagen är i sig annars inte så spännande. Har, som ni kan se, fräsat upp designen lite. Tyckte det var dags för något som andas vår. Hoppas att den kan pigga upp lite i väntan på sommaren. För helt ärligt, det är det enda jag gör. De närmsta ~9 veckorna ser jag mest som en transportsträcka. Dock måste jag säga att jämfört med förra våren så flyger verkligen veckorna fram, och det känns inte så långt kvar. Det är bland annat bara två veckor kvar till min födelsedag, och jag har förvånandsvärt lite åldersnoja i år, speciellt om man jämför med förra året. Det känns okej att fylla 23, och det har nog mycket att göra med det faktum att 23 är ett udda tal. Och jag vet själv hur ologiskt det är, men logik har aldrig varit min starka sida. Jag kan till och med säga högt vad jag ska fylla i år, stort steg framåt från förra året. Är till och med så att jag ser fram emot att fira, vilke troligen mest är baserat på det faktum att jag vill baka tårta. Igen, jag är inte logiskt funtad.

Var ute på promenad tidigare idag, och hade alla planer på att ta med kameran men som vanligt glömde jag av den hemma. Är inte lätt när man måste komma ihåg att ta ut den ur väskan. Det var riktigt vårigt ute, när solen behagade att kika fram vill säga, och jag gillade att de börjat att sopa bort allt grus från gångvägarna. Säkert tecken på att det inte förväntas att bli fler snöstormar nu. Kan aldrig vara på den säkra sidan förrän i Maj men usch vad deppig jag skulle bli om det kom snö nu. Fått tillräckligt i vinter för en livstid. Nu hoppas jag det går över 10-strecket mer och mer så man kan dumpa jackan.

Nu ska jag gå och laga middag. Blir glasnudlar med wokade grönsaker och stark röd curry sås. Mums! :)
RSS 2.0