30 Mars

Precis som planerat blev resten av veckan lugn. Stannade även inne igår kväll efter en sen tur till gymmet. Barnen var lediga hela dagen eftersom det var långfredag. R var på playdate nästan hela dagen så jag och B åkte in till Boston och gick på Science museumet. Jag hade aldrig varit innan så det var riktigt kul att gå runt och kolla ett par timmar. Eftermiddagen avslutades med körning till B's fotboll där min värdmamma mötte oss så jag slutade.
 
Idag har jag hunnit med en sväng på gymmet. Trodde helt klart jag inte skulle orka hela passet jag hade satt upp för mig själv men det gjorde jag. Sen var mina ben som gele och de kommer tycka om att vila imorgon. Ska snart åka iväg till mallet och möta Rikke och Katrine. Blir till att kolla på födelsedagspresent till Ola. Senare kommer ett par andra tjejer dit och då blir det tidigt middag på Chessecake Factory. 
 
Är förövrigt tredje dagen med temperaturer över 10C, kan man hoppas att våren äntligen är här? Solen strålar så fint idag och det gör mig på gott humör!
 
Söt liten t-rex vi hittade på museet. 

Sunset

Fin solnedgång jag fångade igår
 
Bion igår var bra, vi såg The Croods. Teckand "barn"film är kanske inte helt tippat men det var det enda just nu som verkade värt att se. Den var rolig och sen började jag nästan gråta. Precis som en film ska, haha. Det var jag och Rikke + ett äldre par i hela salongen, vilket var ganska skönt. 
 
Har än så länge inte hunnit med så mycket idag. Skickat iväg barnen till skolan och en sväng på gymmet. Har mina lakan i tvättmaskinen och ska snart iväg en snabbis till mataffären och fixa vad jag glömde igår. Kaffe bland annat, och det är viktigt ;)
 
Annars är det inte mycket som händer. Ska ta det ganska lugnt fram till helgen (läs: stanna inne och spara pengar) då det blir middag ute på lördag och säkert något kul på fredag kväll också. 

26 Mars

Fick riktigt tänka efter när jag skrev i datumet i rubriken - trots att jag kollade på det nere i hörnet på datorn. Kunde inte riktigt koppla att det faktiskt är så pass sent i Mars redan. Om det bara kunde bli lite varmare också...
 
Lördagen blev precis som planerat, lunch på Cheesecake och jobb på kvällen. Vi kollade på Les Miserables när barnen lagt sig. Det var min trejde omgång och den är fortfarande lika bra. Söndagen var lite seg och vi tog en sväng till Ikea. Packat med folk. Allt jag köpte var en kanelbulle, kände mig riktigt nöjd över att ha kunnat hålla i plånboken så hårt. Mantrat av "du är bara här i ett år, det är ingen idé" har än då länge funkat i de flesta situationer. Även när det gäller kläder och skor. Eller ja, då är det mer "Behöver du verkligen den här? alt. Älskar du den?". Oftast är svaret nej och då går jag vidare. 
 
Igår åkte vi till Cape Cod på eftermiddagen för att fira Passover med min värdmammas familj. Det var superkul att äntligen få träffa alla igen! Maten var ännu bättre än vad jag mindes och som alltid kände man sig välkommen och del i familjen. Sov över för att det blev lite sent, vilket tyvärr betydde en väldigt tidigt uppgång idag. Strax efter 6 kom barn och hundar nedrusande för trappan och väckte mig på soffan. När vi väl kom hem var det bara att släppa av barnen på bussen och sen åkte jag och Sheila till gymmet. Gjorde ett lite tuffare pass än vanligt (som ska bli vanligt). Mathandling och tvätt är anndra saker som stått på att-göra listan idag. Karate med R och laga mat är kvar. Ikväll blir det bio!
 
 

Au Pair Möte Och Drinkar

Igår var det dags för au pair möte igen. Säkerhetsvariant skulle det dessutom vara. Slutade med att det var helt rörigt, fick ingen större info om själva säkerheten heller. Men nu var månadens möte avklarat och det är flera veckor innan nästa gång man måste slösa bort en kväll. 
 
Efter mötet åkte vi iväg till ett bowlingställe som också är bar/restaurang för att dricka lite drinkar. Tog en ganska misslyckad variant som typ smakade fruktpunch som barnen dricker. Men annars så var kvällen bra. Som alltid är sällskapet bäst. 
 
Idag ska vi iväg på lunch på Cheesecake Factory så det lär säkert bli en sväng inne på mallet också. Ikväll står jobb på schemat men det gör inte mig speciellt mycket faktiskt. Rikke är här så jag har ändå sällskap sen när barnen har lagt sig. 

About Time

Idag har jag lite mer ork till att uppdatera på riktigt här. Förra helgen var superbra. Började med att jag, Rikke och Ola lekte frisör. Jag var den enda som inte fick något gjort med mitt hår. Alla var nöjda i slutändan i alla fall. Det blev fantastisk brunch, lite shooping av ny träningstopp, köpte lite olika godsaker i spributiken som senare på kvällen blev goda drinkar, parad i Boston som var sådär och avslutade hela helgen med en bra middag på Olive Garden. 
 
Min helg var dock inte helt över bara för att det var måndag. Värdfamiljen var fortfarande på skidsemester och jag ledig. Försökte ta sovmorgon men det gick inget bra med två hundar som envist skulle väcka mig trots att de redan varit ute och kissat. Suck. Gick istället upp och tog tag i veckan. Gymmet var först på listan då jag aldrig kom iväg under helgen. Sen tog jag R's kompis på gymnastiken trots att R inte var hemma. Efteråt blev det veckans mathandling. 
 
Sen kom det mer snö. Barnen började därför skolan två timmar senare än vanligt på tisdagen. Fuckade upp mina träningsplaner så jag hade andra planer mitt på dagen som jag inte kunde boka om. Kvällen avslutades i gott sällskap på Bar Louie i alla fall. Igår hade jag en riktigt usel dag. Var bara mig själv det var "fel" på, humöret var bara inte där och jag var så sjukt trött. Träna hann jag inte heller göra. Somnade av i mitt avsnitt av Hawaii 5-0 och somnade sen på riktigt innan 10. Kändes ganska skönt att vakna upp idag efter ca 9½ timmas sömn. 
 
Känner mig bra mycket bättre idag. Har hunnit träna också vilket var jätteskönt. Ska verkligen göra allt jag kan imorgon för att lyckas hinna med ett pass, även ett kort ett, för det gör så mycket. Den kommande helgen ser lovande ut även om jag jobbar på lördag kväll. 

Trött!

Helgen var för full med roliga saker att jag aldrig hade tid att uppdatera något. Nu i veckan har jag blivit så trött så då istället orkar jag inte. Kanske kan lyckas få ihop ett riktigt inlägg om ett par dagar. Kan väl säga att jag inte lyckades med alla punkter på min lista i alla fall; ingen ny hårfärg för mig.
 
Här får ni en bild från St. Patrick's Day paraden. Star Wars är ju helt klart irländskt. Eller? :P 
 

Fredag!

Fredag idag och trots att jag vaknade trött efter hemska mardrömmar så piggnade jag till snabbt. Kanske mina två koppar kaffe hjälpte till lite :P Har sedan suttit och jobbat på min läxa inför weekendkursen jag ska ta i Maj. Inte speciellt svårt, har redan tagit upp hälften av sidantalet och har bar skirvit en del av de tre jag planerat. Lite skadad från högskolan kanske? Även om det inte ska vara inne förrän slutet av april är det lika bra att få det gjort med en gång. 
 
Är ledig resten av dagen, och ända fram till måndag eftermiddag. Känns ganska så skönt. Hade tänkt att skippa gymmet idag då mina vader gör ganska ont men har nog ändrat mig i alla fall. Ikväll kommer Rikke över, stannar nog ända till söndag. Bland annat ska vi färga och klippa henne, vet inte om jag kommer så långt att färga mitt. Har ju sagt att jag inte ska göra det längre men det är lockande. Annars ska jag kanske ta mig en tur till mallet och kika lite. Har brist på byxor, har ett par jeans bara, så det hade varit bra med ett par nya. Kanske även behöver ta en sväng till Walmart för att lämna tillbaka R's present. Köpte bara en ny i veckan istället för att byta den. Vi får se. 
 
Hur ser eran helg ut? Några kul planer? :)

13 Mars

                                       
 
Fick bockat av en av punkterna på listan idag. Är numera upsignerad på Planet Fitness så jag kan gå och svettas ett flertal gånger i veckan. Trots att det kändes som mina ben vill ramla av redan efter 13 minuter idag så kämpade jag vidare och efteråt var jag rätt nöjd. Ska köra ett lite hårdare pass imorgon dock. 
 
Annars har jag haft en superdag med kiddosen. Jag, B och hans kompis K spelade basket på uppfarten och jag vann. Satte nog fler frikast än jag gjort i hela mitt liv innan. Ger all cred till One Tree Hill, då all min "teknik" är från när Nathan försöker lära Haley att träffa korgen, haha. R kom hem från sin playdate och vi käkade middag. Hemmagjorda hamburgare med sparris gick visst hem hos båda två. Appropå mat så provade jag något nytt idag - spagetti squash. Helt okej alternativ till pasta. Lätt att göra och konsistensen var okej. Sen åkte B på fotboll och jag snodde med mig R för lite frozen yogurt. 
 
Nu sitter jag som vanligt i sängen och ska kolla på serier. Blir nog det senaste avsnittet av Supernatural, är någon vecka efter. Vilket visserligen inte gör något eftersom de ska vara uppehåll på en månad. Mindre tid att längta efter det. 

5 Things...

...I'm doing this week.
 
  1. Signar upp mig på ett gym. Efter 7 veckors segande är det dags att ta tag i det där med träning.
  2. Ska gå på brunch med Rikke. 
  3. Är dags att besöka ett "systembolag" och faktiskt köpa något gott till helgen. 
  4. Färga håret. Kanske. Ganska liten chans men den finns där. 
  5. Gå på St. Patrick's Day parad. Tror inte det blir så kul men man vet aldrig. 

Tillbaka i Boston

Är tillbaka hemme efter en finfin helg i Chicago. Lördagen blev inte riktigt som planerad då Nikki försov sig och vi inte hann ses förrän strax innan konserten. Men som alltid var det så kul att ses, känns så surt att hon inte bor nära, hade verkligen varit perfekt. Kvällen var i vilket fall lyckad. Gillade 2/3 band, varav det ena var huvudakten. Inte illa.
 
Söndagen bestod sen mest av att slappa. Ställde fram klockan till sommartid, något jag missat total att det skulle hända. Är inte som i Sverige där det berättas i god tid, med många påminnelser, när det ska ske. Lyckades i alla fall inte förstöra några planer eller liknande eftersom jag inte hade några. 
 
Gjorde en lika bra flygresa tillbaka - sov hela vägen. Lyckades till och med sova och inte tappa min kaffe jag hade i handen. Imponerad av mig själv. Landade i ett soligt och halvljummet (8c) Boston. Kom hem och det första jag fick göra var att tvätta. Vet dock inte riktigt vad de gör under helgerna för att barnen ska få så mycket tvätt. R hade under 4 dagar använt 7 par byxor. Helt ofattbart. 
 
Idag blev det en sväng till mataffären. Min värdmamma hade redan handlat lite frukt och grönsaker under helgen så jag tänkte att det inte skulle vara så mycket kvar. Gick som vanligt runt där i säkert en timme och kom hem med flertalet påsar. Fattar inte hur jag lyckas. Men samtidigt så hinner ju allt faktiskt användas upp innan nästa vecka så det är inte det att det är för mycket grejer. Blev även en lite längre arbetsdag idag, tidig morgon och sen kväll. Är ganska trött så det blir en tidigt kväll idag. 

In Chicago

Ar i Chicago igen over helgen. Lyckades precis ta mig ut pa torsdag kvall innan den absolut varsta snon kom i Boston. Igar hangde jag med syrran medan barnen var i skolan och sen akte vi till Ikea. Jag dromde om nya lakan och gardiner. Sag krusbarssylt och bra musli som jag hoppas finns hos mig med. Pa kvallen kollade vi pa hockey och drack god irlandsk cider. Blackhawks forlorade tyvarr men vi hade det trevligt.

Idag ska jag hanga med Nikki och det vankas konsert ikvall. Ater igen ett band jag aldrig lyssnat pa men det brukar bli bra anda nar det ar Nikki som rekommenderar.

Annars har jag inga mer planer innan jag atervander hem igen pa mandag morgon. Blir nog mest att umgas med familjen och ta det lugnt.

5 Mars

Trots att jag fortfarnade är lite förkyld tyckte jag igår att det var en bra idé att träna lite lätt här hemma igår förmiddag. Det ångrar jag bittert idag. Eller ja, kanske inte hela passet jag körde men de alldeles för många squatsen jag gjorde. Trappor är från helvetet idag, både upp och ner. Kommer nog ändå köra en omgång imorgon också, nu när jag väl kommit igång igen. Nästa vecka är det även dags att signa upp sig på gymmet, har till och med fått mig en gym buddy, vilket är super bra. 
 
Idag var jag hos Melanie tillsammans med Oal, Rikke och Lucile. De hade x antal barn med sig var och jag kom solo. Är kul att bara ha någon att umgås med några timmar. Sen blev det en runda på Starbucks med Ola och Lily kom även förbi en snabbis. Eftermiddag bestod av karate, matlagning och nu ska jag kolla på tv. 
 
 

Kvällsblogg

Middagen igår var lyckad; maten var okej, sällskapet utmärkt. Katrine var tvungen att åka vidare direkt efteråt medan vi andra gick och hade frozen yogurt som efterätt. Efteråt bar det av hem till mig där vi blandade oss varsin drink uppe i mitt rum och tjötade i flera timmar. Avslutade kvällen med halva pitch perfect innan vi somnade. 
 
Idag bar det av in mot Boston för lunch på nån känd irländsk pub med min värdfamilj. Mötte upp min värdpappas bror, hans tjej och deras dotter. Brodern var inte välinformerad om min återkomst utan frågande hur länge jag var och hälsade på, haha. God mat och ännu godare irländsk cider gjorde det till en suberb lunch. Vi tog oss även en tur förbi brandstationen där brodern jobbar så barnen fick sitta i brandbilen, hissa stege och kolla runt. De hade superkul. 
 
När vi väl kom hem på eftermiddagen gjorde jag inte mer än att vända här hemma. Åkte till en bar/resturang för att möta upp ett gäng tjejer. Trevligt sällskap även idag och när deras film skulle börja åkte jag hemåt igen. Resten av kvällen har jag mest surfat runt på nätet och nu ska jag sätta på Les Miserables och troligen somna. Imorgon blir det jobb igen!
 
 

2 Mars

Hurm, konstigt nog försvann tydligen inlägget jag skrev i förrgår :S Verkligen konstigt. Men i vilket fall så hade jag skrivit och bloggen hade inte dött igen. Eller ja, det verkar som den valde på egen hand visserligen. Veckan försvann bara bort och nu är det helg igen. Jag är visserligen lite halvsjuk. Känner mig bättre idag, igår var det värst, men jag hoppas att det ska vända och gå och rätt håll nu. 
 
Förutom onsdags kväll där jag var en ute för kaffe och en drink med lite andra au pairer så har jag bara varit hemma och tagit det lugnt om kvällarna. Samma igår kväll då jag kollade på Beethoven 2 med R - igen - innan jag somnade framför Biggest Loser. 
 
Idag borde jag kanske ha legat i sängen fram till eftermiddagen men det orkade jag inte med. Stoppade i mig lite dayquil och nasspray och åkte iväg till för lite shopping istället. Hittade en ny tröja, vilket var nödvändigt. Ikväll ska jag på middag med Katrine, Rikke och Ola. Hibachi står på menyn och det har jag aldrig varit på förrut. Har för mig att det är en sådan resturang där man antingen har en grill på bordet eller en egen personlig kock som grillar maten framför ögonen på en. Ska bli kul! Och troligen gott ;)
 
Annat nytt är att barnen fick varsin dvärghamster idag. De är så himla små och super söta. Äntligen ett djur jag gillar. 
 
Little balls of fur. 
RSS 2.0