Late Night Rendezvous


På bussen på väg till festivalen.


Nere i Grant Park igår kväll.


På Target när vi provar färgglada solglasögon.


I torsdags kväll kom Emmy och jag har varit för trött och upptagen för att blogga. Igår skulle vi åkt ner till stan för att gå runt och shoppa men eftersom vi inte är så snabba med att komma iväg så blev det lite tidspressat innan vi skulle iväg inför kvällen. Så istället tog vi bussen ner till Clark St istället och gick runt där och kikade i affärerna. Jag hittade ett par nya sandaler, äntligen.

På kvällen, efter en kort stund hemma för att fixa iordning oss lite begav vi oss ner till Grant Park och Taste of Chicago festivalen för att titta på Empires. Åter igen var vi lite sena, och det tog oss en stund att hitta scenen men väl där så var det inte mycket att vara besviken över. Dom var verkligen fantastiskt bra live. Man kan hoppas att fler får upp ögonen för dom så de kan få spela på fler ställen. De ska även vara med på en annan festival i Juli som jag funderar på att gå på, enbart för att de var så bra live. Om ni går in på deras hemsida, så kan ni ladda ner deras album gratis.  

Idag var tanken att vi skulle göra ett nytt försök med väderleksrapporter om regn och åskoväder gjorde att vi skippade det, eftersom vi inte ville bli fast ute i regnet. Istället blev det Jo-Ann's och Target. Som vanligt tog det ett par timmar. Framåt kvällen blev det lite middag ute och en sen bio. Vi såg My Sister's Keeper med bland annat Abigail Breslin och Cameron Diaz. Jag grät mer eller mindre hela filmen. Hade läst boken innan, och den är bättre än filmen men filmen är verkligen sevärd. Verkligen bra. Trots att jag ahde hela ansiktet fullt med intorkade tårar och inte ville sluta gråta förrän vi hade åkt halvvägs hem igen :P.

Imorgon ska vi verkligen ner till stan. Jag kör piska på Emmy om hon segar sig för mycket :P. Kan ju inte hoppa över downtown när man är i Chicago. Vårat område är ju inte så speciellt direkt. Eller sevärt, haha. Nu ska jag gå och lägga mig, så jag inte är helt slut imorgon.

I heard that you were trouble but I couldn't resist

Igår gav jag in och färgade håret efter att ha haft ett uppehåll på lite mer än 11 månader. Blev allt för tokig på topparna som hade en guldig blond i sig, som verkligen inte passade ihop med mitt naturligt mörkblonda. Så nu blev allt mörkblont, eller vad man ska säga. Lådan sa Neutral Cool Dark Blonde. Är väll helt okej, bättre än innan iaf, nu när allt har en enhetlig färg. Håret blev om inte annat mjukare och ser inte lika slitet ut, vilket är ett stort plus. Nu kan man hålla sig ett par veckor till innan man behöver klippa sig.

Idag fick jag även gjort en manikyr, även om jag råkade förstöra tummarna redane fter någon timma. Det är som det brukar. Vaxade även ögonbrynen, väbehövligt kan jag lova. Hon som gjorde dom var iaf jättebra, det gick fort och blev bra form, och det var billigt. Perfekt.

Har kunnat jobba lite på solbrännan idag med. Låg ute i ca 40 minuter innan jag kände mig allt för uttråkad och varm. Vet inte om det blev någon skillnad, men det blev ju säkerligen inte ljusare. Barnen hämtade tidigt från camp och vi begav oss till simlektionen. Jag fick dock inte stanna kvar den här gången, utan fick snällt sätta mig utanför. Vilket är väldigt synd för den ena tränaren är ju så himla snygg, hihi. Väl utanför blev det kalabalik bland ledarna som jobbar på camp som är i samma byggnad när nyheten om Michael Jackson's död spred sig. Själv är jag inget stort MJ fan. Visst, han har gjort många bra låtar men jag tycker oftast att de är bättre när de sjungs av andra artister än han själv. Är nog dock ganska ensam om det.

Om ca 2 timmar är det dags att bege sig till flygplatsen och hämta Emmy. Imorgon blir det downtown för sightseeing och shopping. På kvällen ska det även då bli downtown med konsert i Grant Park och sen kanske utgång. får se vad som händer. Helgen ser ut att bli rolig i vilket fall. Nu ska jag nog försöka mig på en tupplur innan det är dags att åka :).

24 Juni


Illa när jag måste gå in och läsa min egen blogg för att veta vad jag har skrivit om :P.

Vi kom allt iväg till Akvariumet, fick vänta i lite över en timme i kö eftersom det var så mycket folk som ville gå dit när det var gratis. Var betydligt roligare när man var 10 än nu, men barnen tyckte det var kul iaf. Visserligen tyckte de nog att det var roligare att åka buss.

Jag gjorde inte så mycket i helgen. På lördagen åkte jag med ut till ett shoppingcenter i förorterna och på söndagen läste jag typ hela dagen. I måndags var vi på biblioteket, lekparken och på eftermiddagen var vi vid poolen i lite mer än 2 timmar. Igår var deras första dag på hockey camp, lämnade dom vid 12 tiden och efter det försvann dagen fort. Hjälpte Linden att hämta hans bil som varit på service, vikte lite kläder och grillade kyckling till middagen. Samtidigt som jag grillade solade jag ryggen.

Idag var tanken att jag skulle sola framsidan men när jag var redo för det så hade det dragit in ett åskoväder med massa regn. Nu ser jag lite blått igen på himlen men jag tror att det ska komma mer regn. Är dock väldigt varmt ute, vilket är positivt. Har istället städat och organiserat skafferiet och tvättat. Barnen ska hämtas vid 6-tiden och jag ska fixa middagen innan. De är planerna jag har för resten av dagen.

Imorgon kommer Emmy! Dock väldigt sent, ska nog ta mig en kaffe sent så jag kan hålla mig vaken. :P. Det ska iaf bli jättekul, helgen lär bli lite mer händelserik är den som precis har varit.

Do you feel alive? 'Cause I'm alive.

Inte dod an, hehe. Lovar en bra uppdatering imorgon nar barnen ar pa hockey camp. Vet redan att jag inte kommer orka ikvall, sa ni far tala er en dag till.

Kan dock saga att sommaren har nog antligen kommit hit. Just nu 89F/29C i skuggan :D

Well, well. . .

Titta, jag lyckas skriva två dagar i rad! ;)

Inte för att det finns mycket att säga, dagen har varit ganska händelselös. Solen som jag hoppades skulle komma så jag kunde jämna ut brännan har ju inte varit med oss idag. Istället har det varit grått och sen runt 1 tiden mer eller mindre vräkt ner med regn. Vi höll oss inne hela dagen, utom en kort tur till mataffären på eftermiddagen.

Barnen har lekt fantastiskt bra tillsammans idag. Pärlplattor, fort av kuddar med tillhörande bollkrig, "hinderbana" och en del annat. Hoppas på att deras sätt att numera leka tillsammans ska hålla i sig resten av sommaren. Imorgon blir det en tripp till Akvariumet. Det är gratis dagar och jag vill gärna gå, trots min motvilja till fiskar och sånt. Har inte varit där sen jag var 10 eller 11 så det kan allt bli kul. Barnen är i nuläget mindre förtjusta i ideen efter som sist de var där inte kom in, utan fick vända och åka hem igen, för att det var för mycket folk. Men det ändrar sig nog när vi väl kommer dit. Hoppas att solen är tillbaka imorgon, så vi kan äta lunch ute på någon gräsplätt eller nått.

is there any hope for me? anything is possible.

Ja då är det 4 dagar sen senaste uppdateringen. Hurm, så som det inte skulle bli. MEN om vi ska gå efter det att tanken räknas så hade jag en uppdatering i min hjärna endast en dag efter förra inlägget men sen la nätverket ner och jag orkade inte starta om datorn. Sen var jag inte på internet hela dagen igår eller idag, förrän nu ikväll, så jag får skylla på det. 

I fredags var jag downtown och köpte ytterligare två linnen. Hade Jamba Juice (smoothie) till lunch, men valde fel och orkade sen inte heller dricka mer än halva. Hade helt glömt bort hur enorma dom faktiskt är. Tänkte på dig Issa ;). På lördagen var det dåligt väder igen och jag följde med Helen och barnen till affären. Sen hade en kompis till dom en bbq för en roddförening som han startat så vi åkte dit. Det var precis vid Chicago River på den södra sidan och vi fick åka med på en båttur. Fick höra massa äckligt om floden, bland annat att de brukade dumpa resterna från slakterierna som låg intill och att det fortfarande ligger där på botten och ruttnar. Så äckligt! Så jag kommer verkligen hålla mig borta från att ramla i floden, hurm.

Igår var det fint igen, verkligen helt perfekt väder. Soligt men inte för varmt och inte fuktigt. Jag tog mig en ordentlig promenad i området runt YMCA medan Helen och barnen var och badade i poolen där. Gick lite lätt vilse ett tag men hittade snabbt tillbaka. På kvällen gick jag och Helen på bio. Vi såg The Hangover, som verkligen rekommenderas. Den var verkligen jätterolig, hihi.

Idag var jag och barnen på Lincoln Park Zoo. Fick som vanligt inte sett mer än en tredjedel av zoot trots att vi var där i lite mer än 3 timmar. Kommer nog bli mer än en tur dit under sommaren iaf. Sen åkte vi och hämtade Helen när hon slutade jobbet. Sen har jag inte gjort så mycket. Upptäckte dock att jag blivit solbränd, på ena axeln. Hoppas det ska bli soligt någon mer dag så jag kan jämna ut det lite. Har läst lite och återigen försökt komma ikapp med allt jag missat att läsa när jag inte är på datan på 2 dagar. Har dock inte lika mycket abstinens här när det händer, som jag hade i Sverige. Nu ska jag läsa lite till innan det är dags att sova.

Someday we'll all get started

Jag som lovade mig själv innan jag åkte att jag skulle vara bra på att uppdatera medan jag är i Usa och har efter bara dryga veckan misslyckats med det. Det är helt enkelt så att jag inte bor vid datan så som jag gör i Sverige ;). Och därför har jag oftast inte orken att uppdatera något när jag väl sätter mig vid datan på kvällen, utan det blir mest att kolla alla andra bloggar, twitter, facebook och shit. Att byta tidzon har verkligen ställt till det med mina internet vanor, allt blir fel och det blir helt plötsligt så mycket att kolla på en gång. Anyway, jag kör väll en snabbgenomgång av veckan;

Måndag: Lämnade barnen i skolan och begav mig sedan downtown för att träffa Ida, en tjej som jobbar som au pair här i Chicago. Som jag hittade genom att googla och fick fram hennes blogg. Hon var iaf jättetrevlig och det är allt bra att ha någon man kan hänga med på helgerna. Dessutom blir hon nog mitt sällskap för Blink konserten. Kom hem mitt på dagen och städade lite och organiserade garderober. Hämtade barnen från skolan och de lekte på lekplatsen ett tag innan vi åkt hem och fixad middag.

Tisdag: Lämnade barnen i skolan och åkte sen bara hem för frukost innan jag åkte tillbaka till skolan för att gå på Nicke's avslutningsuppvisning. Dock hade jag fått fel tid och missade hela uppvisningen, men Nicke var glad ändå att jag kom och visade mig runt i klassrummet. Åkte på vägen hem från det en sväng förbi dollaraffären och Target. Starbucks införskaffades också ;).

Onsdag: Lämnade Marcus i skolan och sen gjorde jag och Nicke pannkakor till frukost. På förmiddagen tog vi en cykeltur/promend till en lekpark i närheten och sen hem för lunch. Framåt eftermiddagen åkte vi och hämtade Marcus och de lekte på skolgården en bra stund. 

Torsdag: Seg morgon med tv-tittande först och sen lekte barnen själv innan lunchen. Efteråt åkte vi iväg till Chuck-E-cheese's där de fick spela i spelgrejerna som finns där. Efteråt åkte vi iväg till en parl och försökte leka trots att det var väldigt blött överallt. Blev en kort tur dit och sen hem för att börja laga mat. Och nu istter jag här :)

Har även varit uselt väder hela veckan. Regn varjedag och ganska så kallt. Det är verkligen inte typiskt regnväder. Och jag må inte ha velat ha det kokhett direkt när jag kom, för att hinna vänja sig lite först, men det här är lite väl kallt tycker jag. Och regn sa jag aldrig nått om att jag ville ha. Hoppas helgen bjuder på mer sol iaf. Har inga direkt planer än, ska åka downtown en dag iaf, vet inte om det blir imorgon eller på lördag. Ska nog gå på bio en dag med, finns många bra filmer ute nu. Ska försöka att inte låta det gå 4 dagar tills nästa inlägg ;)

One more weekend

Solen kikade fram i eftermiddags. Bådar gott inför morgondagen


Har inte haft orken till att uppdatera de senaste dagarna. Inte för att jag varit speciellt upptagen, utan det har väll mera haft med lathet att göra, hehe. Igår sov jag länge och gick inte upp förrän vid halv 11 tiden. Satt och pluggade en stund och sen kollade jag mest på tv resten av dagen. Vi gick ut och åt middag på kvällen, jättegott, kubanskt. Bästa var efteråt när Nicke börjar flörta med vår servitris. Slänger ur sig ett: What are you doing later? och ler sitt sötaste leende. Jag och Helen visste inte vart vi skulle ta vägen av skratt. Han kommer verkligen bli en ladies man om ett par år ;). 

Idag har jag mest pluggat, skrivit klart min hemtenta som jag skickade iväg för bara några minuter sen. Hade nästan 4 timmar kvar att jobba på, men var klar innan. måste nog vara första gången, haha. Är ganska nöjd med två av de trefrågorna. Hoppas det räcker i vilket fall. Har som sagt inte varit lätt utan boken som vi skulle ha. Men nu är det slut, dags att ta det lugnt i flera veckor innan jag ger mig på att läsa några av de böckerna vi behöver ha läst till nästa kurs. 

Imorgon ska jag köra pojkarna till skolan och sen bege mig ner till stan för att träffa en svensk au pair för lite kaffe på Starbucks. Hinner säkert med lite shopping när jag är där nere med :P. Eftermiddagen ska nog bestå av att organisera deras garderob och städa mitt badrum.  

That's what you get when you let your heart win


Alwa i tisdags

Så gårdagen var jag ute på lite shopping äventyr. Och allt är kryddat med hög tönt faktor, haha. Hann med Target först, gick därinne i typ 2 timmar. Måste dock ha sett lite rolig ut i början för jag gick runt ganska storögt och tog in allt. Var nästan så man hörde en hallejuha kör när man gick in :P. För att inte tala om min Vanilla Frappuccino som jag köpte innan jag åkte ner till stan. Himmelriktet i en plastkopp.

Tog buss/tåg ner till stan och gick direkt in i Water Tower. mitt mål var Forver 21 och wow, den är enorm den som öppnat där. Så jag höll mig därinne i 2½ timme ungefär, och kände mig inte ens färdig då. Köpte två linnen och en annan top, väldigt nöjd är jag. Kanske kommer kort under sommaren på dom, ni får gissa er till vilka som är nya kläder. Sen mötte jag Helen och vi åkte och hmtade pojkarna för att åka på hockeyträning.
 
Fick även bokat biljetterna till konserten! Jag ska se Fall Out Boy igen!! Hjärtat slåt lite fortare bara jag tänker på det, hihi.

Just nu kollar jag på tv med pojkarna, vi har spelat Wii tidigare. De ska snart gå och lägga sig och jag funderar på hur jag ska hålla mig vaken ett par timmar till. Blir rätt trött när man vaknar vid 5 på morgonen. Har inga planer för imorgon än. Borde plugga, verkligen, men jag är inte inställd på det för imorgon så vi får se. Kanske blir en tur ner till stan, men det ska bli dåligt väder med regn så det är inte så kul. Så vi får se.

Framme!

Sa nu ar jag i Chicago igen och det kanns knappt som om man lamnat landet i foorsta taget. Flygresan gick bra, trots motgangen med att jag inte fick mig nagon Starbucks i Frankfurt :(. Kom igenom sakerhetsgrejen, fick vaskorna och tullen pa ca 25 min, har aldrig gatt sa fort. Han glomde nastan att fraga hur lange jag skulle vara dar, och hade redan stamplat mina papper nar han val gjorde det. Jag hade vantat mig ett ordentligt forhor en nej da, inte den har gangen.

Var ganska sa trott, eftersom jag inte kunde sova pa planet och innan Helen och barnen kom hem var jag tvungen att sta upp och greja for att inte somna. Fick packat upp och fixat iordning redan da. Sn foljde jag med pa Marcus fotbollstraning men efter det orkade jag bara halla mig vaken till halv 10. Sov dock till kvart over 6 imorse, vilket inte ar illa for att vara forsta natten har. Minns nar man brukade vakna vid 4 tiden och vara pigg.

Idag ska jag forst och framst satta mig och borja pa min hemtenta. Har redan forlorat en hel del tid pa den, men jag vet ungefar vad jag ska skriva pa en av fragorna sa da ar en tredjedel klar iaf. Sen gar jag nog ivag till Target, dar det aven finns en Starbucks. Har inga planer pa att lata det underbara smita mig mellan fingrarna idag igen. Sen bar det nog av ner till stan i eftermiddag.

Har strax aven kopt mina biljetter till BLink 182/Fall Out Boy. Det enda ar att jag inte vill ha de platserna som de ger mig, felsida av scenen. inte for att det kanske spelar sa stor roll i slutandan, for de billiga biljetterna ar ganska langt ifran. Kan fa riktigt bra platser for 136 dollar emn det kanner jag mig inte sa sugen pa. Mitt andra shoppingbegar hagrar allt for starkt for det :)

1 Juni

En hemtenta inlämnad, blev väll ganska nöjd med det jag fick gjort. Är nöjd med att jag fick klart den i tid för det första. Sen får vi se hur det går med att få godkänt på den med. Var helt underbart att spendera eftermiddagen utan att vara sjukt stressad iaf. Efter att ha varit i biblioteket ett par timmar gick jag och Irsa och åt lunch på en uteservering. Var sjukt varmt i solen, riktigt brände på benen och armarna. Blev lite röd och Irsa trodde fullt på att jag fått färg, men nej då, det är bara min hud som luras. Den blir lite röd ljust då, för att sen återgå till likblek. Samma på benen.

Sen sysslesatte vi oss med att prova kläder och jag fick på Irsa den mest gräsliga outfiten ever. Tog kort, men har dyrt och heligt lovat att aldrig lägga ut dom på nätet så ni får bara lita på mig. Innehöll guldiga cykelshorts och en turkos body, så ni kan få en bild av det hela ;). jag låg dubbelvikt av skratt. Hon fick dock sin hämnd genom vad jag fick ta på mig, även om det inte kom i närheten av det, hihi.

Nu borde jag packa egentligen, eftersom jag måste dra mig till bussen om ca 20 min, om jag vill vara i tid. Kanske kan dra ut det till 40 min och jag kommer lite sent istället. Ska hem till Irsa och kolla på Pirates in the Carribean. Även Jennie ska med, men jag har inte fått tag på henne än. Sara ska också komma. Så det är väll bäst att jag börjar röra på mig. Imorgon blir det tvättid 6 på morgonen, kommer vara helt död.  
RSS 2.0