all i want is, all i want is here tonight

Resten av veckan har gått förbu ganska så händelselös. Igår kväll träffade jag Ida och Julia nere på en Starbucks downtown och vi satt och pratade i ett par timmar. Jag hann även med en tur inne på Ulta och upptäckte en underbar rea på body lotionen jag var ute efter och både nagelack och ögonskugga, så det blev lite nytt till sminkväskan också.

Idag har jag varit nere i stan igen, för en snabb tur inne på Forever 21. Hittade ett enkelt turkost linne och en sjal i en massa färger. Jag kan redan höra mamma sucka och stna över den, haha :P. Ska troligtvis ha på mig linnet ikväll, det var tanken när jag köpte det iaf. Ikväll blir det Empires igen, tillsammans med Julia och Anne. Är verkligen kul att jag inte behöver gå själv för en gång skull. Inte för att jag har nått emot att göra det, men det är alltid roligare att ha någon att prata med under kvällen. Har redan duschat, för att vara ute i god tid och nu går jag mest och väntar på att håret ska torka. Börjar inte förrän 9 så det är ju ett tag kvar.

Imorgon ska jag göra ytterligare ett tappert försök att ta mig igenom Gulliver's Resor innan den ska tillbaka till biblioteket och sen ska jag passa barnen på eftermiddagen/kvällen. Vet inte riktigt när än, men det spelar ingen större roll. Nu ska jag gå och skriva ut bokning för ikväll så jag kan få ut min biljett :)

Keep it simple now

Idag har jag och barnen varit på stranden. Dagen började så fint med solsken och sådär lagom varmt ute (ca 28). Tyvärr höll det inte i sig allt för länge efter vi kommit till stranden, molnen började bli fler och fler och temperaturen sjönk en del och jag frös. Inte så kul att sitta på stranden med gåshud :/. Barnen ville dock inte gå hem, trots att det blev kallare, utan ville hellre gräva mera. Efter nästan 3 timmar där tyckte jag det räckte och vi åkte hem igen. Jag hade även varit duktig och tagit på mig solskydd för att inte upprepa förra veckans bränna men det var ju helt i onödan. Så brännan blev inte speciellt påbättrad, tyvärr.

När vi kom hem bakade vi muffins. Som jag sen tyckte blev för söta och chokladen hamnade i botten bara. Barnen gillade dom iaf. Men när man bakar helt utan recept får det bli som det blir. Helen ringde och sa att de slutat en timma tidigare och hon var på väg hem, så jag började med middagen. Efter vi käkade åkte vi ut för att köpa nytt busskort och jag var en sväng förbi Starbucks. Smidig som jag är spillde jag två gånger på min vita tshirt och onämnbara gånger på mitt ansikte. Kan ju inte säga att jag blivit mindre klumpig under sommaren, hurm.

Sen har jag suttit och lyssnat på Blink-182, för att öva inför konserten, och gjort pärlarmband. Alla pärlorna är slut nu och jag fick ut 9 armband för ca 5 dollar. Är riktigt nöjd med dom, specielt eftersom jag har kunnat göra dom efter mina egna handleder så de inte sitter åt så mycket som de man köper i affären oftast gör på mig.

Slänger med ett kort på mig från i lördags, som jag fick av Ida, för att ni ska kunna se ett smakprov på hur brun jag är :P. Är riktigt imponerad själv måste jag säga..

Leave us one more weekend

Har egentligen ingen lust att sitta här och skriva men det är väll bäst att göra det så att det inte blir för långt mellan uppdateringarna. Så helgen får bli dagens update.

Lördagen spenderades först med att åka ut till Ikea och Woodfield mall. Det skulle blivit en snabb tur ut dit men det blev det inte. Vi åkte runt 10 och var inte hemma förrän efter 3. Jag hittade en soffa jag gillade på Ikea, som jag inte sett innan. Synd bara att den ligger precis på gränsen på min budget till en soffa och att jag inte kommer ha råd med den förrän typ april nästa år. Men den är verkligen en av de få soffarna jag sett som jag verkligen gillat, så det är ett gott tecken.

När vi kom hem la jag ig ner och tog det lugnt. Hade inte sovit speciellt bra på natten så jag var helt slut redan. Strax innan 6 satte jag mig på bussen för att åka ner till stan och träffa Ida och några av hennes kompisar. Till slut hamnade vi nere på Navy Pier och käkade middag och tittade sen på fyrverkerierna. Vid 11 tiden gick vi på bio och såg Harry Potter filmen. Jag tyckte den var helt okej, var nog egentligen lite för trött för att få den bästa uppfattningen. Men den fanns en hel del väldigt bra grejer emd den och sen en del mindre bra. Hjälpte väll inte heller att jag var på totalt fel bok halva filmen och fattade inte varför vissa saker hände, men till slut kom min hjärna också ikapp :P. Efter filmen bar det av hemåt och jag var hemma strax innan halv 4 på morgonen. Jag hade i alla fall jätte trevligt, var kul att umgås med lite nytt folk.

Söndagen blev en slappardag. Kollade på tv och latade mig. En snabb tur till Homegoods och Target bara. Inhandlad en wokpanna, med ett underbart rosa handtag ;). Ska bli kul att laga mat i den, se om det blir någon skillnad mot en vanlig stekpanna. 

Idag har varit en lugn dag. Barnen körde sin vanliga grej och stängde in sig i sitt rum, och jag fick inte komma in. Så jag organiserade böcker, skåp i köket och tvättade. En snabb tur till biblioteket för att lämna tillbaka böcker, posten och sen mataffären är det enda vi gjorde utanför huset. Imorgon blir det ytterligare en tur till stranden om vädret tillåter. Min rygg har flått och för första gången har jag förlorat färg på det så det behövs lite mer sol på den..

I'll come back to you someday

Gårdagens show med Bryan Greenberg var jättebra, inte för att jag hade väntat mig något annat visserligen. Bryan var söt som alltid och i min fangirl hjärna så kunde man inte annat än att tänka på One Tree Hill och hur bisarrt det egentligen kändes att stå så nära någon man sett oräkneliga gånger på tv. Jag tyckte även det var väldigt kul när han beskrev sin låt 'Someday' och vad den handlar om, vilket är hur han har flyttat mycket och nu med sin karriär inte stannar så länge på ställen heller, och en grupp tjejer i publiken skriker ut: "People always leave!".

Idag har vi varit på Kiddieland och åkt karuseller i ett par timmar med en annan mamma och 3 barn. Både jag och Helen hade hoppats på sol så vi kunde slå två flugor i en smäll. Och visst ar det sol och klarblå himmel när vi åkte men när vi kom dit så var det massa moln och blåste lite kyligt. Så imellanåt gick man allt och småfrös lite eftersom jag bara hade ett linne på mig. Annars så var det allt bra. Barnen hade jättekul med alla attraktioner och sina kompisar, så man får ju klassa det som en lyckad dag.

Nu har dom åkt iväg på ett födelsedagskalas och jag har beslutat mig för att stanna hemma och ta det lugnt. Funderade lite på att gå och se Harry Potter filmen, men bestämmde mig för att spara den till en annan dag. Så det blir nog till att komma ikapp på allt jag missat de senste 3 dagarna på nätet och sen försöka hitta en film på tv att kika på. Ska nog inte var speciellt svårt. Annars så lånade jag 3 nya böcker på biblioteket igår, så jag ska nog kunna underhålla mig själv ikväll.

Beach Day

Vi åkte som sagt till stranden idag och jag som inte ens är överdrivet förtjust i att vara på stranden tyckte det var riktigt trevligt. Marcus och Nicke hade jättekul. Grävde i flera timmar, med planerna på att göra en vattenvärld av sand. Det är dock lite synd att de inte tänkte på att sanden flyer väg när de häller sand på den. Vi begravde även båda busarna så att de bara hade huvudet kvar ovanför sanden. Till och med jag badade, så idag blev första doppet för året utomhus. Kanske inte är helt imponerande eftersom det är 13 Juli, hurm. Men jag brukar ju inte bada mycket ute alls, så att i alla fall ha gjort den en gång i år känns ju bra.

Och jag fick till en fin sobränna, hehe. Fint när jag bara la lite solkräm på axlarna och nu har två ljusare "ringar" där. Får man ta och jobba bort. Men ryggen har jag fått till bra. Eller vad säger ni? ;)

i breathe, i feel, i live. . . and it's all set to a soundtrack

Fatt ytterligare klagomal for dalig uppdatering. Ursakta for att jag har skaffat mig ett liv utanfor bloggen och internet. Okej, jag gor kanske inte sa mycket men for tillfallet sa kanns det inte sa viktigt att satta sig framfor datan. Nu ar forsta gangen jag ar online pa 3 dagar. Twitter blir lite mer uppdaterat eftersom jag kan gora det genom sms, sa vill ni ha en liten snabb update, kika i rutan till hoger :).

Helgen flog bara forbi den har veckan. Pa lordagen akte jag ner till stan och gick pa State Street och shoppade. Hittade allt en hel del och gjorde av med massa pengar, hurm. Sen hm och gjorde mig iordning infor kvallen. Blev som vanligt lite sen med att komma ivag men med lite tur sa kom bada bussarna valdigt snabbt och forsta bandet hade precis borjat spela nar jag kom till the Metro. De var fran Australien, ingen aning om vad de hette men sa jakla bra! Bade sang massigt och scen massigt. Verkligen ett bra satt att borja kvallen pa. Nasta band var inte riktigt lika bra. Mest for att musiken i sig var betydligt lugnare och mer melodisk an det forsta. Kandes som om de skulle gatt ut forst igentligen. The Veronicas var absolut lika bra live som de ar pa skiva. Bra scennarvaro, massa os och bra sang. Helt klart vart pengarna man spenderade den kvallen. Kan aven tillagga att jag markte av att jag inte brukar dricka drinkar som ar blandade ute, de ar sjukt starka.

Igar lag jag och Helen ute och solade pa formiddagen, sen akte jag med dom ner till lagunen vid Lincoln Park Zoo dar nagra av deras vanner var med och holl i en roddtavling, for att saga det enkelt. Sa vi satt dar ett par timmar och kikade pa roddarna nar de kom susande forbi i vattnet. Jag fick uppgraderat solbrannan ett par grader, vilket egentligen bara ar nodvandigt for jag var itne manga grader over min vanliga likblekhet innan :P

Nu har jag precis bokat biljetter till 2 konserter. En pa torsdag kvall med Bryan Greenberg, ni vet han som spelade Jake i One Tree Hill, och Empires i slutet av Augusti. Det har ar verkligen himmelriket. Bra musik, live, billigt. Det ar verkligen synd att man inte kan se och hora lika mycket av det i Sverige. Nu ska jag packa ihop lite lunch och badvaskan och jag och barnen ska bege oss till stranden.

Wasn't it me who was hanging on?

Att komma så långt som att genomföra planer jag har gjort för dagen när jag är ledig brukar för det mesta misslyckas totalt. Idag lyckades jag halvägs iaf. Mestadels för att det började regna och Helen lockade med mig på bio efter vi lämnat barnen på camp. Vi såg Public Enemy med Johnny Depp. Den är inspelad här i Chicago och när jag såg ett par av scenerna mindes jag att jag och Issa vandrade förbi medan de spelade in förra sommaren. Jag tyckte dock att filmen var lite tråkig emellanåt, men helt okej tidsfördriv.

Efteråt så gjorde jag faktiskt det jag skulle gjort. Var på Target och köpte ny mascara och vaxremsor till ögonbrynen. Kan tillägga att nu när jag har vaxat dom så har jag fått med lite väl mycket på vissa ställen, hurm. Dom är lite korta numera. Enda gången jag tycker att det är tur att de växer ut så fort igen :P. När jag var klar på Target tog jag bussen ner till Wrigley Field, där det var baseboll match och hur mycket folk som helst. Jag skulle inte dit, utan istället gick jag för att köpa biljett till en konsert imorgon kväll. Ska gå och se The Veronicas och ett par andra band. Ska bli väldigt kul faktiskt, speciellt eftersom jag började lyssna på dom typ förra veckan, haha. Bra tajming.

Nu har jag precis lagt barnen mer eller mindre. Helen och Linden är ute på dejt. Försökte få dom att kolla på tv med mig, barnen, inte h &l, men nej då, de övergav mig och sprang ner i källaren istället. Så jag tittade på första Harry Potter filmen själv istället. Ska läsa lite sen blir det till att lägga sig. Gick upp ovanligt tidigt så imorgon blir det till att sova länge. Behövs om jag ska orka vara ute på kvällen ;).

Singing sweet songs with melodies pure and true

Har väll återhämtat mig lite från chocken från PATD. Lyssnade på låen de la ut samma dag för att göra oss fans lite lugnare över nyheterna och efter att ha hört Brendon sjunga Don't worry about a thing. Every little thing is going to be alright över 30 gånger så kändes det bättre. Men det känns fortfarande surt att det skulle ske just nu.

Igår var jag hos tandläkaren och rengjorde tänderna. Svenska idiot-tändläkare kan lära sig både det ena och det andra i fråga om hur ont det ska göra. Jag kände mer eller mindre ingenting igår, hade inte ens bedövning något jag annars har rikliga mängder av. I Sverige brukar det känns som om tänderna sa lossna och bara flyga ut medan de drar och sliter och sen är man öm i flera dagar efteråt. Inte här inte. Bra grejer må jag säga.

Veckan har annars varit ganska så händelselös. Barnen har varit på camp och jag har inte gjort mycket alls. Vädret har varit skit, med regn och kallt. idag har det ock blivit lite finare och jag funderar på att sätta mig ute en stund. Kommer väll bli uttråkad ganska fort, speciellt med tanke på vilken urusel bok jag läser. Och jag måste läsa den för den är till skolan. Får se om jag klarar mer än 10 minuter.

I'm putting out the lantern. Find your own way back home

Svenskan kommer inte räcka till för det här inlägget, sorry. Patetiskt må det vara för er andra, men det skiter jag i. Take it or leave it...



I got the news of Ryan and Jon leaving Panic at the Disco late last night, right before bed. Not good timing. This time insomnia at least had a reason. I feel really sad and disappointed that they are breaking up. Or not breaking up, since Panic is still a band but I mean, without Ryan writing most lyrics, will the magic still be there?

And I'm being so incredibly selfish in parts of this, because I really wanted to see them live at the concert. I'll still be but half the band will not be there. I really wanted to hear Behind the Sea live and if Brendon sings it, it won't be the same, not at all. And sure, it will be great to hear the new album from Panic and whatever Jon and Ryan does by themselves but it just sucks right now.

The worst part is how this got me thinking about how incredibly sad I would be if Fall Out Boy decided to do something similar. I mean, I'm really thrown off by this and Panic has not had such a great influence on me as FOB has. Got all my wheels turning in my head and I really don't like the feelings of that possibility. Now most people will think I'm nuts, but what's new about that, but this has thouched me a lot more than MJ passing away. I'll feel sad and off, probably for the rest of the week.

I know, you've heard it all before

Är lite lätt uttråkad och väntar på att min mat ska bli färdig, så jag tänkte att jag gör en liten musik frågelista. Det var ju ett tag sen. Jag ska även vara snäll och svara på Svenska trots att frågorna är på Engelska ;).

1. Of all the bands/artists in your cd/record collection, which one do you own the most albums by?
Fall Out Boy. Finns nog ingen tvekan på det. Är nog 6 st och sen en bränd med låtar som inte har blivit släppta på någon skiva.

2. What was the last song you listened to?
My moves are white (White hot that is) - Cobra Starship

3. What's in your record/cd player right now?
Har ingen cd-spelare, men den som jag senaste la in i bilen var Almost Here - The Academy Is...

4. What song would you say sums you up?
Wow, ingen aning. Det finns så många små delar av olika låtar som passar in på mig. Går inte att välja bara en.

5. What's your favorite local band?
Vet inget band från Trollhättan, så jag får väll ta ett från Chicago istället. Fall Out Boy räknas väll inte som lokalt band längre, haha. Empires får jag nog säga då.

6. What was the last show you attended?
Empires, förra fredagen.

7. What was the greatest show you've ever been to?
Svårt att välja mellan mina två FOB, men den första kommer alltid vara speciell eftersom den var först, så den får det bli. Tweeter Center i Mansfield, MA 31/5 - 2007.

8. What's the worst band you've ever seen in concert?
När jag var i Woodstock, NY såg vi ett band som verkligen var uruselt. ingen aning vad de hette, men de sjöng den underbara låten "Community College" som bestod mest av de två orden, hurm. Annars var det ett uselt på kåren i våras, haha.

9. What band do you love musically but hate the members of?
Har väldigt svårt för Kanye West, från vad jag har sett i intervjuer och liknande men jag gillar hans musik. Annars är det ingen jag kan komma på nu.

11. What show are you looking forward to?
Blink-182 den 15 Augusti.

12. What is your favorite band shirt?
Har bara med FOB så det får ju bli den, haha.

13. What musician would you like to hang out with for a day?
Pete Wentz. Skratta bäst ni vill, men han är mer än vad man tror. William Beckett hade jag annars gärna spenderat dagen med, om Pete var bokad menar jag ;).

14. What musician would you like to be in love with for a day?
En dag, det var snålt, hihi. Se svaret på frågan över, samma svar här, haha.

15. Metal question: Jeans and Leather vs. Cracker Jack clothes?
Ingen aning vad Cracker Jack kläder är så jag får väll säga det första.

16. Sabbath or solo Ozzy?
Inget av det.

17. Commodores or solo Lionel Ritchie?
Vet inget av Commodores, som jag vet om iaf, så det får bli Lionel solo, för han har en del bra låtar.

18. Punk rock, hip hop or heavy metal?
Av de tre, Punk rock.

19. Doesn't Primus suck?
Ingen aning, har inte hört dom som jag vet om.

20. Name 4 flawless albums:
Yikes! Okey.
Fast Times at Barrington High - The Academy Is... : Kan lyssna på det albumet när som helst, hur mycket som helst, utan att hoppa över en enda låt. Alla låtarna flyter så bra med varandra. Det måste ju kvalificera sig för att vara flawless.
From Under the Cork Tree - Fall Out Boy : Kommer nog alltid vara mitt favorit album med FOB och det är samma med det här, ingen låt behöver hoppas över.
Pretty. Odd. - Panic at the Disco : Må kanske inte vara helt flawless men väldigt, väldigt nära. Och min hjärna börjar svika mig att komma på fler perfekta album.
Taylor Swift - Taylor Swift : Bara för att jag alltid kan lyssna på den skivan, på henne i allmänhet, och min hjärna har helt lagt av, haha.

21. Did you know that filling out this survey makes you a music geek?
Som om det inte var konstaterat sen innan :P.

22. What was the greatest decade for music?
Har inte varit med om så mycket mer än -90 och -2000 -talet. Personligen har nog 2000-talet varit bättre, men det kom väldigt mycket bra musik under både -80 och 90-talet också.

23. How many music-related videos/dvds do you own?
3, kanske 4.

24. Do you like Journey?
Återigen, kan inte nämna någon låt eller sjunga någon som kanske är dom, men jag tror nog att jag skulle gilla dom, haha.

25. Don't try to pretend you don't!
Igen, troligen skulle jag gilla dom. Har hört att de gjorde massa ballder, sånt jag gillar.

26. What is your favorite movie soundtrack?
Oh, ingen aning. Brukar bara gilla någon låt här och där från filmer. Snakes on a Plane?, haha.  (kidding)

27. What was your last musical ‘phase' before you wised up?
Kan aldrig bli vis nog runt musik. Man gillar det man gillar, alla musik kan vara bra. man har bara olika smaker.

28. What's the crappiest CD/record/etc. you've ever bought?
Köpte en i kön till en FOB knsert, av ett band som jag nu inte ens minns namnet på, men jag vet precis hur skivan ser ut. Lyssnade på den två gånger bara innan jag gav upp på att någonsin tycka den var bra.

29. Do you prefer vinyl or CDs?
Cd's. Finns säkert en charm med Vinyl men musiken är det samma i slutändan.

3 Juli

Har varit på väg att uppdatera hela veckan men sen har latheten slagit till igen och jag har inte ens startat datan. Emmy åkte hem till Sverige igen i tisdags. Vi hade en väldigt trevlig helg, trots att det inte blev så mycket sighseeing som det egentligen borde ha blivit. I onsdags var jag och barnen på Barnmuseet på Navy Pier, och jag har egentligen bild därifrån men har inte fått in dom på¨datan än. Och de är inte speciellt bra, haha :P.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra än. Kan följa med Helen och dom på lite olika tillställningar för att fira 4:e juli men jag vet inte riktigt än. Funderar även på att gå ut, hitta någon klubb som har nått band som spelar okey musik, vilket säkerligen inte är speciellt svårt. Men vi får se vad det blir.

Nu ska jag gå och leta lite biljetter till Boston. Funkar allt som det ska så blir det en helg dit om ca 4 veckor. Det kommer bli både underbart och hjärtskärande. Men jag saknar barnen allt för mycket för att låta bli att åka dit. Så det får snällt göra ont ett tag efteråt, det är ju inte som om jag inte gått igneom det förrut.
RSS 2.0